Genre: Mystery / Thriller
Releasedatum: 21 februari 2002
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Bekijk via MUBI
Te zien in één bioscoop ()
Plot Mulholland Dr.
"An actress longing to be a star. A woman searching for herself. Both worlds will collide… on Mulholland Drive."
Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarrière te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar appartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid.
Betty Elms / Diane Selwyn
Vincenzo Castigliane
Luigi Castigliane
Dan
Detective Domgaard
Pffff....Wat een film. De tweede keer dat ik hem zag (nu onder iets betere omstandigheden) en nog steeds is dit een geweldige, mysterieuze, enge en spannende film. Geweldige sfeerschepping, mysterieuze mysteries en een verhaal waar je hersens een week lang van blijven kraken.
Wat mij betreft Lynch's beste.
Derek Vinyard
Heb een vraagje over de 2-disc DVD;
Of daar een boekje bijzit?
Is nl. net zo'n hoesje als GLADIATOR dat je tussen die 2-disc's zo'n boekje tussen kan schuiven...
Zag het pas toen ik thuis was, mocht er een boekje bijhoren dan moet ik ff snel terugracen
Rien
Als die vrouw dat liedje zingt in club Cilensio krijg ik gewoon de ringelen van.
Dat moment is zo geniaal gespeelt en gefilmd
Rien
Dat zeker, maar dat nummer is zo gezongen dat je met kippevel staat te kijken.
Deze film is helemaal goed gefilmd, de kleuren en de scene's zijn zo mooi gemaakt vind ik.
Hoe meer ik het zie, hoe langer het in me kop blijf zitten.
Naomi Watts
Ik weet wat je bedoelt hoor. Een hele indrukwekkende scene en ook een heel erg belangrijke scene.
Rien
Precies, hoe alleen al dat stukje je bestwel kan raken.
Alles klopt gewoon op dat moment vind ik, het zelfde als die zwerver in die steeg.
Het moment word zo goed opgebouwd tot die keiharde climax, echt knap
avalanche
Precies, hoe alleen al dat stukje je bestwel kan raken.
Het moment word zo goed opgebouwd tot die keiharde climax, echt knap
Ik verschiet nog steeds als ik gewoon naar de cd van MD luister met de muziek van deze scene
Hahaha, ik hem net effe gedownload (ik weet het, ik wil de cd nog kopen
Maar mooi man,.
Heb het net gebruikt in mijn nummer, maar het is te goed om in een nummer te verwerken
avalanche
Hahaha, ik hem net effe gedownload (ik weet het, ik wil de cd nog kopen
Maar mooi man,.
In jouw nummer?
Ik heb die cd ook gedownload(bloos), maar als ik deze es tegenkom aan een lage prijs zal ik hem wel kopen.
Rien
Ik ben een house nummertje aan het maken en ik vond dit wel vet om deze te gebruiken voor de brake zeg maar
Jozzy
Ik stond versteld van deze film. Dat dit soort BAGGER gemaakt wordt. Met heeel veel moeite heb ik em af gezien. Daarna natuurlijk met een ff een 0.5 geven op moviemeter.....
Wat zie ik? Een monsterlijk hoge scoren :S
Mn broek zakt af.
Maarja, zal wel te horen krijgen dat ik em niet "begreep" en dat ik de "intense emoties had moeten ervaren".
Zavo
Precies!
Don Gertus
@ Jozzy.
Niemand begrijpt hem, maar toch vindt het grootste gedeelte van de MovieMeteraars dat de film goed is. Waarschijnlijk vindt U zichzelf geweldig en kunt U er gewoon niet tegen dat U de film niet begreep, waardoor U ontdekt heeft dat U niet superieur bent aan Uw soortgenoten, waardoor U de intense emoties niet heeft ervaren.
@ Jozzy.
Prachtig, een gratis sessie van een amateur psycholoog, die zelfs via 1 bericht een analyse maken kan!
En bovendien denk ik niet dat er veel te begrijpen valt aan deze film. Wel probeer ik te begrijpen waarom mensen hier met plezier naar kijken.
Redlop
...Waarschijnlijk vindt U zichzelf geweldig en kunt U er gewoon niet tegen dat U de film niet begreep...
[Jacques Plafond-mode] Speak for Joe self [/Jacques Plafond-mode]
Madecineman (moderator films)
Ik spreek nu voor mezelf want echt behoefte aan gratis psychoanalyse heb ik ook niet zo
Maar behalve plezier beleven aan de geweldige beelden en muziek plus fantastische acteerprestaties zijn er nog wel wat zaken die de film boeiend maken. Films van Lynch zijn nu eenmaal geen hapklare brokken, Lynch maakt met zijn films vaak rare bokkensprongen in ruimte en tijd zeg maar. je moet als kijker zelf op zoek gaan naar de betekenis van scenes en personages en hoe het uiteindelijk allemaal samen valt (of juist niet). Het mooie daarvan is dat de film open staat voor je eigen interpertatie ik denk als je aan 10 mensen vraagt het verhaal van Mullholland drive te vertellen je ook 10 verschillende versies krijgt. En dat is best geniaal als je zo een film kan regiseren.
Het film kijken word verheven boven het absorberen van plaatjes er wordt eindelijk eens echt iets van je gevraagd als kijker en dat geeft de film een heel eigen dimensie mee. Bovendien zijn er maar weinig films waar ik dat zo intens ervaar als in dit meesterwerk.
vdc
prachtig verwoord, Madecineman !
Jozzy
OKay het is idd wel cool dat iedereen een ander verhaal ziet in de film. Dat is waar idd. Maar voor mij blijft het geen leuke film om te zien.
Als je kijkt naar een film waar je een beetje moet puzzelen, is het ook belangrijk dat er wat leuks te zien is. Zoals in pulp fiction bijvoorbeeld.
En het sfeertje in deze film zorgt bij mij voor: "naaaahjaaaa waar slaat dit op?"
EmDee
Met jouw halve ster kan ik vrede hebben. Je geeft iig duidelijk aan waarom.
dutchtuga
prachtig verwoord, Madecineman !
Inderdaad geweldig verwoord, precies de woorden waar ik naar zocht. David Lynch is een geniale filmmaker.
flipsen
Dit is een erg mooie film met een aantal hele goeie scenes, die je lekker in elkaar mag puzzelen na de tijd. Na de film snapte ik eccht geen drol van het hele verhaal, maar door de nodige spoilers te lezen en er nog even over na te denken, is er wel een mooi verhaaltje bij mij uitgekristalliseerd.
De film weet de hele tijd spannend te blijven door het vreemde sfeertje wat er de hele tijd heerst. Ook twee prachtige actrices in de hoofdrol, die erg goed acteren (mooie filmposter ook, daar ga ik naar op zoek).
Altijd weer mooi als je een film tegen komtw waarvan je niet wist dat ie zo goed zou zijn. 5 sterren.
flipsen
Weet iemand misschien waar ik een mooie uitgave van deze deze film kan kopen?
Als je op de link hierboven klikt, dan krijg je twee versies, 1 van "qualety film collection" (lijkt me niks), en 1 "dts versie". Is die laatste ook de dubbel DVD special edition? Is dat een beetje een mooie uitgave?
Naomi Watts
Ik heb 6 versies van de film en van de tweee die jij noemt zou ik de DTS versie nemen en dat is inderdaad de 2 disc S.E.
flipsen
Thanx knappe goed acterende hoofdrolspeelster. 2-disc S.E. reeds in bestelling.
Netflix voegt ook de iconische mysteryfilm 'Mulholland Dr.' van David Lynch toe

De tien speelfilms van de overleden regisseur David Lynch

De tien speelfilms van de jarige David Lynch (78)

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

One Flew over the Cuckoo's Nest

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
Komedie / Romantiek, 2001

Roger Waters the Wall
Documentaire / Muziek, 2014
schizofreniedetectiveidentiteitgeheugenverliesloss of sense of realitysuppressed pasthuurmoordenaartraumakeynachtmerriebisexualityhallucinatieonwerkelijkjob interviewcasting surrealismehollywoodlos angeles, californiëauto ongelukauditiondoppelgängercriterionneo-noircomplexinspirationalcommandingpowerful