• 9.458.300 stemmen

Jurassic World (2015)

Actie / Avontuur | 124 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Colin Trevorrow

Met onder meer: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio

Releasedatum: 11 juni 2015

Plot Jurassic World

"The park is open."

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, wat resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

avatar van 606

Heb hier vet veel zin in

avatar van gotti

Ga hem natuurlijk wel zien, maar gek genoeg lijkt Spielbergs eerste er mooier uit te zien dan dit CGI-fest.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Er is wel weer gebruik gemaakt van dezelfde technieken qua dino's ''maken'' als in de eerste drie films, oftewel: bewegende poppen i.p.v. ''computerdino's'' (al zal dat natuurlijk niet bij alle dino's het geval zijn). Het zal natuurlijk allemaal wel wat gelikter zijn (of dat goed of slecht uit gaat uitpakken zullen we dus moeten afwachten), maar dat kan ook niet anders vandaag de dag.

avatar van Curry

Curry

heb de trailer net gezien-begon supercliche met de ongeinteresseerd kijkende "rebelse" tiener met headphone (zal vast weer een gescheiden vader bij zitten waar dit de zoon van is).

Het is uiteraard allemaal een en al sensatie en lichte SF maar dat dolfinarium is wel ontzettend superonrealistisch met Predator X in een zwembadje en die bolletjes door dat safariparkgebeuren helemaal. Dan had het origineel nog enigzins wat realistische trekjes (de autootjes langs de zeer hoge hekken)

Maar goed-het is een trailer al ben ik nu wel al iets minder enthousiast

avatar van russo

russo

weet niet of het aan mij ligt maar vond het er allemaal ontzettend computer achtig uitzien allemaal, hele felle kleuren, alles ziet er zo kunstmatig uit.

vooral die haai die opgeslokt wordt en het stuk daarvoor met die monorail.

wil m wel zien, maar eigenlijk alleen maar voor de naam, niet omdat ik het er allemaal zo geweldig uit vind zien.

avatar van eltorro

eltorro

Geen slechte CGI gezien in de trailer, alleen veel meer dan in de andere films. Bijvoorbeeld als ze door de poort gaan van Jurassic Park, waar het in de eerste film nog echte bomen en struiken waren, is het hier één en al CGI.

Maar dat maakt eigenlijk niet heel veel uit, de trailer ziet er dik uit en zo te zien stelen de dino's gewoon weer de show. Het enigste wat echt stoort is de nadruk op de kleur blauw de hele tijd, waarom niet gewoon weer groen of bruin.

avatar van crise

crise

Inderdaad wat een overdaad aan blauw, elk tshirt, armbandje of apparaat lijkt wel blauw....

En die mensenmassa... pff hoop niet dat het een en al geschreeuw en chaotische actie wordt..

Bij deel 1 was het mooie dat er weinig mensen waren en dus alle actie direct op de personages kwam en je mee voelde.. nu wordt het zeker zo een massahysterie gedoe als bij godzilla.. hopelijk zit ik verkeerd maar deze trailer beloofd niet veel goeds, ook niet qua verhaal.

de grunt

Trailer belooft niet veel goeds.

avatar van Minotaures

Minotaures

Je had zeker een 2e uitbraak in het park verwacht?

Minotaures schreef:

Je had zeker een 2e uitbraak in het park verwacht?

Nee, iets meer subtiliteit, maar daar moet je schijnbaar Spielberg voor heten

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik vrees dat we naar een halve computer-animatie gaan kijken, en van die cast spring ik ook nog steeds geen gat in de lucht.

Duimen dat dit toch wat moois gaat worden, maar ik heb er een hard hoofd in.

avatar van Goodfella

Goodfella

gotti schreef:

Véél mooier.

Maar dat stukje met die haai is cool.

avatar van davidz352

davidz352

Een soort van remake is het dus...

Wordt helemaal niks denk ik.

avatar van tattoobob

tattoobob

davidz352 schreef:

Een soort van remake is het dus...

Wordt helemaal niks denk ik.

Nope..geen remake!

avatar van dualcia

dualcia

De fangirl in mij komt weer helemaal naar boven bij het zien van deze trailer en het horen van de tonen van de soundtrack. Enthousiast!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Meh. Toch wel pijnlijk dat Spielberg's origineel uit de jaren 90 er mooier uit ziet dan deze die 20 jaar later uitkomt. Ik ben nog niet enthousiast, hopelijk zit ik er naast maar ik verwacht het niet.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

CGI ziet er matig uit. Het ziet er naar uit dat dit de kant van de Jaws franchise uit gaat.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dit zal niet de eerste trailer zijn waarbij de speciale effecten nog niet helemaal uit de verf komen. Wat dat betreft staat er teveel op het spel om dit te verpesten. Ik verwacht in ieder geval meer actie die toentertijd simpelweg onmogelijk was.

avatar van Montorsi

Montorsi

Een gemodificeerde hybrid-Dino?!? Belachelijk idee.

Wat een ongelofelijk dramatische trailer.

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

kos schreef:

Wat een ongelofelijk dramatische trailer.

Vroeger waren films beter. Toen waren ze nog real. Tegenwoordig gaat iedere film over bitches en hoes. Dat is niet zoals een ekte film hoort te zijn.

avatar van vantagev82

vantagev82

Ik moet zeggen dat ik bij de eerste jurassic park nagelbijtend en verwonderend in de bioscoop zat. Een trex die als machtige dino je de stuipen op het lijf jaagt. De Raptors angstaanjagend. deel twee was oké, deel drie afschuwelijk. Deze trailer belooft ons niet veel goeds. Mutatie dino?

Waar is de trex, misschien een allosaurus? Waar blijft een goede spannende film ipv een hysterische idioterie zoals godzilla en battleship. Ik zie het somber tegemoet. Dit kan wel eens een heel teleurstellende misser worden.

avatar van wimaroca

wimaroca

De cast daar had ik gewoon Michael j.Fox en Harisson Ford voor genomen,jij niet?

SnakeDoc schreef:

Duimen dat dit toch wat moois gaat worden, maar ik heb er een hard hoofd in.

avatar van Thomas83

Thomas83

Je weet maar nooit hoe goed een trailer echt een indruk van de film geeft, maar als ik deze zo zie komt het nogal over als een soort zelfplagiaat, voor zover dat mogelijk is in een vervolgfilm. Ik herken zo direct al een hoop scènes die gewoon direct een kopie zijn uit het origineel. Zoals het gespannen wachten tot zo'n beest (dat er ook echt niet uit lijkt te zien in flits die je van hem te zien krijgt) wordt gevoerd. Zou er ook een scène met een glas water zijn? Pratt lijkt me wel een goede keuze verder, maar zo'n relatief onervaren regisseur aantrekken is dan misschien weer een risico. Kan ook goed uitpakken natuurlijk.

avatar van Materny

Materny

T-Rex is in ieder geval bevestigd, zo dom zijn ze dus blijkbaar ook weer niet.

Maar toch, je zou toch denken dat er voldoende bad ass dino's waren vroeger die ze er tegenwoordig ook wel in kunnen stoppen? Waarom zo'n gemodificeerde hybride dino, zie daar serieus de lol niet van in. Doet me denken aan pulp als sharkosaurus/megacroc/megaoctopus en weet ik veel wat nog meer.

de grunt

Altijd zo jammer als er al 50 pagina's vol gekalkt staan voordat een film uberhaupt het doek heeft gezien

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

wimaroca schreef:

Ik weet niet of je dat cynisch bedoeld, maar anders ... Ja! Alles beter dan dit bij elkaar geraapte zooitje B-acteurs.

avatar van De zonderling

De zonderling

Tja, het heeft er toch echt alle schijn van dat alle technologische ontwikkelingen op cinematisch gebied van de afgelopen 20 jaar ons - paradoxaal genoeg - niet per se mooiere en realistischer ogende films opleveren. In tegendeel, het wordt er allemaal gekunstelder en nepper van. Devies: less is more? Maarja, kom daar maar eens mee aan voor een blockbusterfilm in 2015...

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Ziet er erg leuk uit! De sfeer hier ademt wat meer.

avatar van crise

crise

Ik kreeg net een idee met welk verhaal ze die nep dino zouden kunnen rechtvaardigen.

Misschien zoiets van; stel als ze niet waren uitgestorven, hoe had de trex zich verder ontwikkeld? "we made it". Onder dit motto zou het niet eens zo heel cheesy zijn... zomaar ideetje wat in mij op kwam.