• 9.384.012 stemmen

Jurassic World (2015)

Actie / Avontuur | 124 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Colin Trevorrow

Met onder meer: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio

Releasedatum: 11 juni 2015

Plot Jurassic World

"The park is open."

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, wat resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

crise schreef:

Ik kreeg net een idee met welk verhaal ze die nep dino zouden kunnen rechtvaardigen.

Misschien zoiets van; stel als ze niet waren uitgestorven, hoe had de trex zich verder ontwikkeld? "we made it". Onder dit motto zou het niet eens zo heel cheesy zijn... zomaar ideetje wat in mij op kwam.

Ik las ergens dat het park na zoveel jaren niet meer zo goed liep en dat deze nieuwe dino hun nieuwe attractie zou moeten worden om zo meer bezoekers te trekken. Mij maak de reden verder niet uit; als je de middelen hebt om nieuwe dino's te creëren lijkt met het logisch dat je daar gebruikt van maakt.

Curry

ben benieuwd of de trailer morgen voorbij komt als ik naar de Hobbit's 3e ga.

Ik blijf het stukje met Predator X/Kronosaurus belachelijk vinden want die kan dus ook met gemak die monorail op jumpen-erg ongeloofwaardig

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Ik vind het aardig jammer dat mensen al een beoordeling plakken op de hele film bij het zien van een 2 minuten lang durende trailer.

Ten eerste komt deze film pas 7 maanden na de release van de trailer uit, dus wat betekend dat ze nog 7 maanden lang aan post-productie tijd hebben om alles in de film nog bij te werken en op te schonen.

Colin Trevorrow heeft zelf in een interview gezegd dat de trailer het resultaat is van het concurentie gedrag tussen de filmstudio's.

Je hebt Star Wars die volgend jaar uitkomt, je hebt De nieuwe Terminator die volgend jaar uit komt.

Dus om al deze grote producties in marketing voor te zijn, hadden ze de opdracht gekregen midden in hun post-productie periode twee trailers te produceren.

Deze moesten dan ook zo snel mogelijk gereed zijn.

Hierdoor was er niet genoeg tijd om alles tot in de details aan te pakken.

Wacht gewoon af op het eindresultaat zal ik zeggen .

avatar van Thunderbaby

Thunderbaby

Ze zullen hun ballen wel aardig zweten daarzo ! Goed voor ons, want dan wordt door de snelheid voor het maken van de trailer meer aandacht besteed aan de afwerking van de film.

avatar van Esteban

Esteban

Ik begrijp de bezorgdheid omtrent de genetisch gemanipuleerde Dominus Rex. In talloze B-films staan zulke van de pot gerukte fratsen vaak garant voor zwak entertainment die elke vorm van geloofwaardigheid missen. Geheel binnen de wereld van Jurassic Park echter, is dit lang niet zo ver gezocht. Integendeel zelfs. Geen enkele van de dinosaurussen daar aanwezig is namelijk daadwerkelijk 100% correct. Ze zijn allemaal aangevuld met het DNA van oa. kikkers, zoals van in begin meteen duidelijk gemaakt werd.

In dat opzicht kan ik de verhaallijn, ook ik moest even fronsen, meer en meer aanvaarden en waarderen. In de schrijfsels van Michael Crichton kwam het ook al naar voren, het experimenteren met het DNA. Zo zijn ze immers in de eerste plaats aan de huidige exemplaren geraakt. Het zou me trouwens niet verwonderen dat er ergens een ruimte in de labs bestaat met mislukte exemplaren. Benieuwd of we zoiets ook te zien krijgen. Rekening houdend hoever de wetenschap staat in vergelijking met twintig jaar geleden, het was slechts een kwestie van tijd alvorens ze hier iets zouden mee doen.

En de achterliggende reden is al even simpel als treffend. Ik zie het ook vandaag de dag te vaak. Prachtige locaties of omgevingen, wonderlijke wezens om te aanschouwen, fijne shows waar veel werk in gestoken is ... En toch, mensen en kinderen die er met hun rug naartoe staat, bezig op de smarthphone. Hun aandacht is snel verdwenen. We zijn te verwend. Dus wanneer het park enkele jaren open is, merken ze ook dit fenomeen op in Jurassic World. Tijd om het wat spectaculairder te maken dus. Niet helemaal onbegrijpelijk.

En verder maak ik me weinig zorgen over de geliefde dino's die we kennen. Eerst vreesde ik dat de focus volledig op de freak-o-saurus zou liggen. Maar het is ondertussen al duidelijk dat een grote favoriet nog steeds aanwezig is en zelfs de uiterlijke gevolgen van eerdere avonturen met zich meedraagt. In de trailer zijn minstens 10 verwijzingen naar het eerste deel te zien.

Ik ben nog steeds benieuwd.

Super Bowl-trailer.

avatar van Materny

Materny

Raptors die luisteren naar een mens, en samen met hem ten strijden gaan tegen de hybride super dino.... Verwachtingen worden naarmate de release dichterbij komt niet groter.

avatar van Esteban

Esteban

Ook dat punt lijkt me zeker niet onaanvaardbaar. Alweer iets dat in de schrijfsels van Michael Crichton aan bod kwam overigens. Talloze ultieme predators uit het dierenrijk worden getemd. De meest intelligente soorten zijn degene die het snelst leren dat ze iets kunnen bereiken door simpelweg te gehoorzamen. Raptors lijken me dan ook ideaal in dat opzicht. Een bepaald traject volgen om een stuk vlees te bekomen is op zich ook al een 'kunstje'. 't Is niet dat ze door brandende hoepels gaan springen. Dit is hooguit aftasten. Het doet weinig af aan de dreiging, dat bewijzen de vele jaarlijkse ongevallen met gevaarlijke getemde wezens. Ik denk zelfs dat de opgebouwde spanning tijdens zo'n 'training'-scene in principe hoger ligt dan een raptor die gewoon zal aanvallen. Het besef dat hij elk moment kan beslissen niet te luisteren. Ik blijf het ook raar vinden dat mensen over dit niet onrealistische aspect vallen, maar wel aanvaarden dat een Raptor deuren kan openen.

MJ_DA_MAN

Stiekem best veel verwijzingen naar de eerste twee films in de laatste trailer.

JohnWilliams

Zou leuk zijn als zoiets soortgelijks in de film voorkomt:

Jurassic World official Trailer Soundtrack / Theme Song - YouTube

avatar van Materny

Materny

Esteban schreef:

Goede argumentatie, nog niet bekeken vanuit die invalshoek. In dat geval kunnen ze het maar beter zo geloofwaardig mogelijk brengen. De switch tussen eerst drie films mens oppeuzelende raptors naar gehoorzame raptors is nogal een grote.

Materny schreef:

Inderdaad mooie uiteenzetting die een ander licht erop schijnt en tevens realistisch gezien zou kunnen.

Maar de raptors in de trailer hadden wel na 20 jaar wat met de wetenschap mee mogen gaan, nu blijkt dat ze veren hebben gehad en een gedrongener uiterlijk, de raptors in JP lijken meer mini rexjes

Curry

ik doelde ook op het stukje van Esteban

JohnWilliams schreef:

Zou leuk zijn als zoiets soortgelijks in de film voorkomt: Jurassic World official Trailer Soundtrack / Theme Song - YouTube

Komt er in voor.

Eerst zien/horen, dan geloven

JohnWilliams schreef:

Eerst zien/horen, dan geloven

Is al bevestigd hoor. Dat zou jij als maker van die muziek toch moeten weten.

JohnWilliams

Haha, weet veel van de filmmuziekwereld hoor, maar dit is mij toch echt ontgaan. Goed nieuws hoor

MJ_DA_MAN

Gerucht gaat dat de film maar liefst 2,5 uur gaat duren.

MJ_DA_MAN schreef:

Gerucht gaat dat de film maar liefst 2,5 uur gaat duren.

En zo hoort het ook voor zo,n film

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Ik heb de hele reeks gezien en de special Effects waren toen al geweldig. Ik kijk hier naar uit!

MJ_DA_MAN

Klein stukje uit de film (geen dino's te zien overigens).

avatar van egelhunter

egelhunter

nieuwe trailer Jurassic World

Heb er zin in de nieuwe trailer ziet er goed uit! Dit keer ook zonder piano muziek.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik vind de CGI niet echt overtuigend. Wel een mooie poster trouwens.

housemoviewatch schreef:

Al deden ze toen volgens mij de dino's veel al zonder CGI dus gewoon namaken en robot gestuurd en zal het wel een bom van CGI zijn.....voor mij persoonlijk een minpunt.

tattoobob schreef:

Die gebruiken ze nu ook weer hoor (uiteraard ook CGI). Ook voor de I-Rex (nieuwe dino) is een animatronic gebruikt.

tattoobob

Dat neemt niet weg dat er nu veel meer CGI gaat zijn....denk ik

avatar van The Oceanic Six

Meer dan prima trailer. En de hoeveel CGI was toch al groot in een film over dino's. Hoop vooral dat het plot duister en hard wordt.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

tattoobob schreef:

Ik vrees dat dit wel de toekomst zal zijn met soortgelijke films!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weet niet of de CGI definitief is, hoop het niet want het is verre van indrukwekkend. Twintig jaar oude origineel ziet er beter uit.