• 9.383.777 stemmen

Jurassic World (2015)

Actie / Avontuur | 124 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Colin Trevorrow

Met onder meer: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio

Releasedatum: 11 juni 2015

Plot Jurassic World

"The park is open."

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, wat resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

avatar van tattoobob

tattoobob

Dat dacht ik dus ook.

avatar van danuz

danuz

Zo dit ziet er erg gaar uit, vooral na zo'n iconische trailer van The Force Awakens..

avatar van Kondoro

Kondoro

Trailer ziet er oké uit, moet eerst de andere drie delen nog zien .

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Kondoro schreef:

Trailer ziet er oké uit, moet eerst de andere drie delen nog zien .

Lol......

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Het idee van een dino-outbreak in een vol park: super!

Het idee van afgerichte velociraptors: verschrikkelijk!

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

Het idee van de raptors lijkt me op zich best interessant. Leeuwen of tijgers in een circus zijn vanzelfsprekend minder afschrikwekkend dan de beesten zoals deze in de eerdere Jurassic Park films werden neergezet, maar je kan ze wel enigszins met elkaar vergelijken.

Verder heb ik er spijt van dat ik de trailer gekeken heb. Zoals zoveel trailers geeft hij veel te veel weg over het waarschijnlijke verloop van de film. Helaas.

avatar van Cygor

Cygor

Groot liefhebber van jurassic park en verheug ook zeer op dit deel.

Het enige waar ik niet aan kan wennen is getrainde raptors.

avatar van Thomas83

Thomas83

Wat een slechte trailer weer zeg. Die raptors aan het begin zien er direct al niet uit. En dan zie ik ook al een scène die er een luchtje van heeft dat hij is gemaakt voor het 3D-brilletje. Maar erger is nog dat ik echt het idee krijg dat het in deze film vooral zal draaien om de actie en het spektakel van het bij elkaar flikkeren van dinosaurussen en allerlei wapentuig en motors, in plaats van om de suspense en verwondering bij de ontmoeting met die beesten.

Naomi Watts schreef:

Weet niet of de CGI definitief is

Weet iemand dit, of beter gezegd: bevatten de definitieve trailers van dit soort films (vaak) ook daadwerkelijk de CGI die je in de films te zien krijgt? Vind de raptors er ook niet geweldig uitzien overigens terwijl die in het vorige delen juist erg mooi waren, zeker ook in JP 3 (animatronics ook i.t.t. nu). De I-Rex ziet er, gelukkig, wél goed uit.

avatar van Und3rdog

Und3rdog

Aan de hand van de trailer lijkt het hier om een soort van remake te gaan, wat ze dan zogenaamd een vervolg noemen.

Net zoals bij The Thing, al was daar de remake/prequel een stuk beter dan het origineel. Goede hoop dus voor deze film, al was deel 1 lang niet slecht.

avatar van De zonderling

De zonderling

Thomas83 schreef:

Precies waar ik ook bang voor ben. De eerste Jurassic Park bevatte actie die pas op een relatief laat moment in de film van start ging. Mede door de subtiele opbouw was de film zo goed als 'ie nog steeds is. Op een of andere manier moeten vervolgfilms bijna altijd volgens het motto "bigger is better" worden gemaakt, in plaats van dat er eens een stapje terug wordt gedaan. Natuurlijk is dit allemaal speculatie, maar de trailer spreekt boekdelen. Edit: ik kijk nu weer eens voor de gein de allereerste trailer van het eerste deel (link) en ik moet zeggen, wat is dat een verademing om naar te kijken...

avatar van ibendb

ibendb

Ben ik de enige die de CGI er wel goed uit vind zien? Ik ben erg thrilled om deze te gaan zien in de bioscoop. Ziet er lekker hard uit. Hopelijk wordt ik niet teleurgesteld.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

ibendb schreef:

Zeker niet. Ik vind de CGI er behoorlijk op voorruit gegaan t.o.v. de eerste trailer. Het ziet er nu wel degelijk uit, iig degelijk genoeg.

'Jurassic World' Director: Original T. Rex Returns in New Film - The Hollywood Reporter

"The T. Rex in this movie is the same T. Rex from Jurassic Park," Trevorrow said. "She’s been on the island for 22 years. She's still alive. She’s a little older, and she’s angry."

avatar van Hilwo

Hilwo

Is er al bekend of er ergens een marathon komt dat ze deel 1 nog even voor Jurassic World plakken? Lost World heb ik geen zin in, maar lijkt me wel erg gaaf om deel 1 en 4 achter elkaar aan te zien in de bios.

avatar van Kisje

Kisje

kappeuter schreef:

Hmm, maar zoals ik jurassic park geïnterpreteerd heb, staat de T-rex op 't einde van JP "aan de zijde" van de mens... De raptors zijn dan hun "vijand". Nu zou het dan omgekeerd zijn?

Kisje schreef:
Grote spoiler (waarschijnlijk): de kans is groot dat de film in een gevecht tussen de I-Rex (de nieuwe dino) en de T-Rex, dus wanneer de T-Rex wint (waar ik wel van uit ga) zal zij wederom een soort antiheld zijn. Maar goed, is dus allemaal nog niet zeker, dit.

avatar van Kisje

Kisje

MJ_DA_MAN schreef:

Interessant ben benieuwd

MJ_DA_MAN

Steeds meer bioscopen wereldwijd beginnen overigens een speelduur van zo'n 120 minuten aan te geven.

avatar van Hilwo

Hilwo

Heb het idee dat Claire in de trailer de T-Rex vrij laat om het op te nemen tegen de Indominus Rex.

MJ_DA_MAN schreef:

De speelduur is inmiddels bekend: 117 minuten (excl. credits).

Peterjan

De Dino's zien er behoorlijk slecht uit ! wat jammer is met die nieuwe techniek is dat

ze geen poppen meer gebruiken.

Peterjan schreef:

ze geen poppen meer gebruiken.

Ze gebruiken nog wel degelijk poppen hoor (niet in alle scenes natuurlijk maar ze worden wel gebruikt). Sowieso voor de I-Rex, Raptors (alleen zie je die volgens mij niet in de trailer, de poppen-versies dan) en ik neem aan ook de T-Rex. Ook voor deze Apatosaurus lijkt een pop te zijn gebruikt.

Peterjan

oke bedankt voor de info . dan ben ik benieuwd !

avatar van avdj

avdj

Ik weet nog goed dat de makers van het derde deel vol trots meldden dat er meer dino's in voorkwamen dan de eerste twee JP's bij elkaar. Toch vond ik het veruit het minste deel uit de reeks met als dieptepunt misschien wel het 'mobieltje in de maag'.

Deze trailers laten ook héél veel dinosaurussen zien maar staat dat garant voor kwaliteit? De kracht van het origineel zat hem niet in de kwantiteit maar in de suspense factor. Het anticiperen op een nieuwe dinoscène maakte de film spannend en interessant. Volgens mij ziet 9 van de 10 voetballiefhebbers ook liever wedstrijden van 2-1 in plaats van 15-14. Afgaande op het vijgegeven materiaal lijkt de film totaal te ontsporen.

Bovendien snap ik dat gedoe met die gekweekte dino niet erg. Was er tussen het immense scala dinosaurussen geen boeiend exemplaar meer te vinden? Nou ja, misschien valt de film straks reuze mee, laten we het hopen.

avatar van Und3rdog

Und3rdog

Dit word echt een top film!!

Peterjan

ik denk dat het een fuck film wordt.

avatar van bjerik76

bjerik76

Mooie poster !

avatar van dammit

dammit

Even een vraagje, zal ik deze film kijken in Pathé arena? Imax? Of in bioswolff huizen?

Zelf ben ik nooit naar pathe arena geweest, maar is dat een goed Imax scherm en is het het waard? Of kan ik deze film beter kijken in een gewone bioscoop?

Heb zelf wel beetje onderzoek gedaan, maar kom er niet echt uit of pathe arena het waard is? Op fotos op google lijkt het scherm me niet heel groot ofzo...