• 9.378.981 stemmen

Jurassic World (2015)

Actie / Avontuur | 124 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Colin Trevorrow

Met onder meer: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio

Releasedatum: 11 juni 2015

Plot Jurassic World

"The park is open."

Inmiddels zijn er 22 jaar verstreken sinds de gebeurtenissen uit Jurassic Park. Het eiland Isla Nublar is eindelijk omgebouwd tot een volledig functionerend pretpark genaamd Jurassic World. Owen maakt deel uit van een groep medewerkers die niet alleen werkt in Jurassic World, maar ook op het eiland woont. Samen onderzoeken zij het gedrag van de dinosaurussen. Een aantal onderzoekers experimenteert met de genen van bestaande dinosauriërs, wat resulteert in een levensgevaarlijke dreiging.

Ik vind het erg slecht. Sorry

Wéér naar het eiland, wéér met dezelfde karakters die al meerdere keren hebben aangegeven nooit meer iets met het hele gedoe te maken willen hebben, en dan ook nog eens met hele vergezochte redenen.

JP III heeft deze fantastische serie gewoon de nek omgedraaid. Alles waar deel 1 en 2 voor stonden is in 90 minuten belachelijk gemaakt en heeft ervoor gezorgd dat er geen goed doorlopend verhaal meer geproduceerd zal kunnen worden zonder dat de scriptschrijvers zich in allerlei geforceerde bochten moeten gaan wringen om nog enige continuiteit in het verhaal te houden.

Pastichio Rocker schreef:

Bovendien is Dodgson Tyrannosaurus Rex voer aan het einde van deel 2, dus dat lijkt me een plothole van jewelste.

Je gooit Dodgson en Ludlow door elkaar

Hankster

Ik zal m'n mening even wat meer toelichten

Albus Dumbledore schreef:

Ellie Sattler komt op een rondvaartboot terecht samen met terrorist en concurrent van John Hammond, Lewis Dogson. Dogson laat de boot naar Isla Sorna varen waar hij, voordat ze bij Isla Sorna komen, de boot verlaat.

Een rondvaartboot midden in de stille oceaan?

Waarom verlaat hij de boot? Wil hij een dino kidnappen en dan met de boot weer terug meenemen? Vond ik het idee van het busje scheerschuim toch wel wat intelligenter.

Ellie Sattler zit nu samen met haar gezin en een heleboel andere mensen vast op Isla Sorna.

De kapitein is namelijk doodgeschoten, oid?

Een Politieagent die ook op het eiland zit, lijkt meer van de terrorist te weten dan ze denken.

Ik mag hopen dat die met de boot is meegekomen, in plaats van dat hij zich heeft weten te overleven zoals onze grote vriend Erik in III. En een simpele agent weet meer van een terrorist (zowiezo slaat dat nergens op met het originele karakter van Dodgson) dan alle andere opvarenden?

Daarna komen Dr. Alan Grant en Ian Malcolm ook op het eiland in een reddingspoging.

Waarom zouden juist zíj naar het eiland gaan? Ze weten überhaupt niet eens dat het schip naar Isla Sorna is gegaan.

Ze konden het leger niet inschakelen? Waar zaten ze dan...midden in de Sahara?

Helaas vernietigd een bloeddorstige Spinosaurus de helikopter waarmee Grant en Malcolm aan zijn gekomen.

Origineel

Uiteindelijk zitten ze met zijn allen vast op een gevaarlijk eiland, vol met T-rexen, Raptors en andere gevaarlijke Dinosaurussen, Zonder mobieltjes en andere communicatiemiddelen.

Want Dodgson heeft al hun mobieltjes ingenomen? Of heeft de Spino weer een telefoon ingeslikt?

Zullen ze er ooit nog afkomen?

Vast wel.

- Steven Spielberg is enthousiast over J.P. 4 script.

Er is geen script, enkel een paar vage ideeën

- er zit een scene in, dat Velociraptors een motorbende volgen.
Nogmaals; er is geen script

- Spielberg wil enkele scenes in deze film die in de vorige films niet aan bod zijn gekomen.
Logisch, want zo zijn ook een klein gedeelte van het script van TLW, en het grootste gedeelte van het script van JP III tot stand gekomen, bij gebrek aan meer materiaal van Crichton

• 2041 berichten

reactie op je eerste punt:

Dogson wil bereiken dat John Hammond zijn dino droom op moet geven. Als er heel erg veel mensen vast komen te zitten op Isla Sorna, zal de regering een besluit moeten nemen en het eiland vernietigen. Hij verlaat de boot in een reddingsboot, hij gaat echt niet zwemmen hoor!

reactie op je tweede punt:

Dogson was de kapitein, het was maar een klein rondvaartbootje.

reactie op je derde punt:

de agent is inderdaad mee gegaan met de rondvaartboot. Hij weet meer van Dogson omdat hij al jaren naar hem op zoek is om hem te vangen. Logish dat je er dan meer van weet.

reactie op je vierde punt:

Dogson heeft iemand gestuurd om de regering te waarschuwen dat iemand een grap wil maken door te zeggen dat er mensen gevangen zitten op Isla Sorna. Niet lang daarna bellen Grant en Malcolm de regering om Ellie en de rest te redden. Logish dat de regering dit dan niet gelooft.

Oja, bijna vergeten: Alan en Ian weten hiervan omdat Ellie Sattler nog op het laatste moment een berichtje (SMS'je) wist te sturen aan Alan. Vandaar.

reactie op je vijfde punt:

best wel logish. Spinosaurus was een viseter dus zijn terratorium vind plaats op het strand waar hij vis kan eten. Aangezien Alan en Ian alleen ff komen om de mensen van het strand af te halen, hebben ze de motor van de heli aan laten staan. Tja, op dat geluid komt nou eenmaal een dino af. Pech voor hun dat het een Spino is.

reactie op je zesde punt:

Dogson heeft dit inderdaad gedaan. Hij wil dat deze mensen sterven op het eiland en er niet meer af komen. Daardoor zijn er al zoveel mensen gestorven op Isla Sorna, dat de regering het eiland zal moeten vernietigen.

reactie op je zevende punt:

nope, ze worden allemaal opgegeten

reactie op je achtste punt:

ze zijn nu al wel bezig met het script volgens Imdb.com.

reactie op je vijfde punt:

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Hankster schreef:

Je gooit Dodgson en Ludlow door elkaar

Dan staat het dus verkeerd op Wikipedia.

In the sequel novel, Dodgson is much more ambitious. He takes a team to Isla Sorna in an attempt to collect fertilized dinosaur eggs. He is ultimately killed when a Tyrannosaurus feeds him to a nest of T. rex newborns.

Edit: ik zie dat hier over het boek gaat.

In Film > Cast en crew > wie zou jij willen dat Jurassic Park IV regisseert?:

nou, ik denk dat de titel het wel duidelijk maakt. Wie zou jij willen dat Jurassic Park IV moet regisseren. Alle regisseurs die het volgens jou kunnen doen mag je opnoemen, behalve Steven Spielberg omdat hij honderd procent zeker Executive Producer word.

Dus, wie wil je.

Ik zou willen:

- Roland Emmerich (hij heeft de nodige ervaring met rampenfilms en heeft Godzilla geregissert).

- Peter Jackson (ervaring opgedaan met King Kong).

avatar van neo

neo

Henk van der Linden (vanwege zijn ervaringen met Sjors en Sjimmie)

avatar van Reinbo

Takeshi Miike - en dan met een bus vol Japanse schoolmeisjes en natuurlijk voor boven de 16.

avatar van IcU

IcU

neo schreef:

Henk van der Linden (vanwege zijn ervaringen met Sjors en Sjimmie)

reactie op je achtste punt:

ze zijn nu al wel bezig met het script volgens Imdb.com.

Je moet niet alles geloven wat op imdb staat. Er zijn geloof ik wel 2 versies van een script geschreven, maar geen van beiden heeft de goekeuring van Spielberg gekregen.

Er wordt wel gezegd van "dat er een leuk idee in omloop is", maar Frank Marshall heeft al aangegeven dat ze daar nog mee aan de slag moeten, oftewel; het hele project staat behoorlijk in te vriezen en ik vraag me af of ze nu nog werkelijk voor een 2009 release zullen gaan...

• 2041 berichten

er is geloof ik gezegd dat als Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull volledig is afgerond, dat ze dan gaan beginnen met Jurassic Park IV. Dus dat zou dan eind mei, begin juni moeten worden.

Hankster

Ja, er is ook gezegd dat JPIV in 2005 gereleased zou worden...

Nogmaals; er is op dit moment gewoon nog GEEN script.

avatar van Matthias99

Matthias99

Ik had ergens opgepikt dat het script ging over een door een leger getrainde raptors die ze gebruiken om oorlogen mee te voeren??

Als dit echt het script word dan vrees ik al voor een grote FLOP!!

avatar van aryan

aryan

Matthias99 schreef:

Als dit echt het script word dan vrees ik al voor een grote FLOP!!

dat zal dan eerder een sequel worden voor deze film

• 2041 berichten

nee, dat is al lang geleden bevestigd dat dat niet het plot was. Het staat ook bij de F.A.Q.´s van Imdb.

En gelukkig dat dat niet is.

avatar van Matthias99

Matthias99

Miss moeten ze eens terugkeren naar isla Nublar (eiland van het 1ste deel) voor een of andere redenen. De dino's waren daar lysine bestandig dus zij zijn allemaal al dood gegaan door het hormoon tekort. Daar zullen zij wel vast iets op vinden:p

avatar van matitie

matitie

Op sommige websites kun je reacties uit 2004 zien waar ze zeggen dat hij volgend jaar uit zal komen.

Deze film laat nu al zo lang op zich wachten dat ik toch wel hoop dat het iets word. Laten we hopen dat we geen jaren op een verschrikkelijke film hebben zitten wachten.

avatar van fetch

fetch

Hankster schreef:

Ik vind het erg slecht. Sorry

BOOEEIEEEENNNDDD!!!!

Weer vette dino's die mensen opeten,.. vette animaties,.. verhaal in zo'n reeks aan films maakt toch niet uit,.. als het er maar mooi uitziet.

Weet ook wel dat het niet de beste verhaallijn heeft,.. maarja hoe kan je dat nou verwachten van een film waar dino's in voor komen,,.. dingen waar eigenlijk de helft maar van bekend is:S

avatar van Materny

Materny

Niet slim wat je doet Albus.

Nu copy ik je plot en verkoop ik het aan Spielberg

• 2041 berichten

maakt mij niet uit, hoor. Je doet maar

dammit

mijn ideeen want dan zal ik jp4 helemaal geweldig vinden.

1: spielberg moet hem regiseren aub.

2: er moet meer geweld enzo inzitten dan 3.

3: meer nieuwe en verschillende dino's.

4: hij moet lekker lang duren.

5: hij moet op verschillende locaties gefilmt worden, zoals het eiland zelf en dan weer dat ze de stad in gaan en dan weer een een bos ofzo daar in de buurt ofzo.

zulke dingen zou het wel een leuke avonturen,thriller ofzo maken .:P

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ja, laten we The Lost World nog een keer herhalen!

dammit

er stond ook op een site dat hij gereleased word in zomer 2009 en dat ze bijna zouden gaan beginnen aan het script( stond op een site) laten we het maar hopen dat hij dan komt kan namelijk niet wachten om het te zien.

dammit

go jp! go jp! goooooo jp!

dammit

Als dit waar is word het volgens mij een deel 3.

Op een of andere webstie stond dat spielberg zelf niet zal regiseren

Steven spielberg vond dat maar john johnson ( de gene die deel 3 heeft geregiseerd) de beste keuze word.

Dat hoop ik niet hoor.

John is niet slecht maar hoe hij jp3 geregiseerd heeft.

• 2041 berichten

Er is een kleine mogelijkheid dat Steven Spielberg deze gaat regisseren aangezien ze nog steeds geen regisseur hebben gevonden.

Laura Dern zit heel erg hoogstwaarschijnlijk (90% kans) in Jurassic Park IV.

Dit las ik hier:

avatar van Dark-Anacondas

Dark-Anacondas

K@i schreef:

deze PATSBOEMMMMMM shit

was nauwlijks meer waard dan films als Spiders Sabeltooth Piranha Anaconda Raptor etc .................................

Ey eye nie anaconda afkraken he:P

maja Jurassic Park IV komt dus 2009 in de kerst gok ik net als die harry potter versies enzo...

en goeie films komen ALTIJD in de kerst jaaaaaaaaaaa....

dus dat zegt wat

dammit

of in de zomer vakantie dat hoop ik dan

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Albus Dumbledore schreef:

Er is een kleine mogelijkheid dat Steven Spielberg deze gaat regisseren/

Denk het niet. Het was geloof ik de bedoeling dat Spielberg na Indy 4 met Kuifje bezig zou gaan. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk.

avatar van LD:D

LD:D

Daarna

komen Dr. Alan Grant en Ian Malcolm ook op het eiland in een reddingspoging.

bron: http://www.spielbergplaza.net/comingmovies/jp4.html

Sam neill (dr. Alan Grant) doet toch niet mee in JP4?!?