• 9.381.101 stemmen

House of 1000 Corpses (2003)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Sid Haig, Karen Black en Bill Moseley

Plot House of 1000 Corpses

"The most shocking tale of carnage ever seen."

Als twee jonge koppels verdwalen, krijgen ze van de vreemde clown Captain Spaulding het verhaal van de legendarische Dr. Satan te horen. Vervolgens worden ze door Spaulding doorverwezen naar een groot en oud huis, iets verderop. De vier tieners besluiten het huis te bezoeken en komen zo terecht bij de gestoorde familie Firefly, die zich bezig houdt met moord, hekserij en kannibalisme. In het veld achter het huis liggen dan ook meer dan 1000 geheimen begraven ...

Captain Spaulding

Deputy Steve Naish

avatar van nightbreed

nightbreed

Max en Joep schreef:

Het zou hetzelfde zijn als dat ik mijzelf ActionFreak noem en dan Diehard ga bekijken en zeg:

Jeetje, zoveel geweld en constant schieten en explosies en vechten, dar hou ik nie tvan hoor. Nonstop actie wordt ik zo moe van.

Precies

Nu verwacht ik het antwoord dat de ene aktiefilm de andere niet is, voorbijgaand aan het feit dat je met de naam 'ActionFreak' de veronderstelling geeft dat je alle aktiefilms mooi vindt.

En het zelfde geldt natuurlijk voor de naam Horrorfriek en het genre Horror.

Jammer dat sommige mensen dat niet snappen.

avatar van mikey

mikey

De ene actiefilm is de ander toch ook niet?

avatar van nightbreed

nightbreed

mikey schreef:

De ene actiefilm is de ander toch ook niet?

*Nightbreed pakt een grote zware koekenpan, legt mikey over de schoot, geeft hem een flinke pak voor de broek en zegt: "Kinderen die niet luisteren moeten maar voelen".

avatar van newG

newG

nightbreed schreef:

en is die handeling dan horror, slasher of nog iets anders

Max en Joep

het heeft ook iets homo-erotisch, 2 mannen die elkaar over de knieen leggen.

ieuw...

avatar van mikey

mikey

Misschien dat de film aanzet tot dit soort gedachten.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Één van de betere horrorfilms van de laatste tijd.

De gore in de film is meer dan goed,het acteerwerk is ook heel goed van eigenlijk de hele cast..

Het verhaal is heel erg goed en ook goed neergezet.

Geweldig werkje van Rob Zombie!

avatar van Halcyon

Halcyon

Die Hard,Willis schreef:

Het verhaal is heel erg goed en ook goed neergezet.

Welk verhaal?

• 1960 berichten

Mijn eerste Rob-Zombie-film (smaakte niet meteen naar meer). Sloeg die 1000 nou op de slachtoffers van Dr. Satan of het aantal acteurs in deze film? Tjee, hoeveel troep kun je bij elkaar gooien? Het geheel is wel aardig, maar ook aardig over the top en dat ene wijf lacht irritant, waardoor ik me absoluut niet kon inleven. Het interesseerde me ook niet wat er met de slachtoffers zou gebeuren. Het leek ook wel of Zombie met Windows Movie Maker sommige scenes heeft verouderd, er een sepiatint opgezet of in negatief heeft ingesteld. Die scenes voegden ook niks toe.

Het is net of ik de comics van Kiss-Psycho Circus lees, als ik deze film kijk. Zo van: Eens kijken wat allemaal tof is in een horrorfilm en vervolgens al deze ingrediënten ook nog gebruiken. Er waren te veel slachtoffers te gelijkertijd en te veel maniakken. Dit was vermakelijk, maar nauwelijks horror, om van te griezelen dus. Eerder lachwekkend en soms (helaas) irritant (vooral dat blonde wijf dus..).

Een soort combinatie van Pervert, House of wax en The Texas Chainsaw Massacre. Zombie had het wat mij betreft beter bij één verhaal kunnen houden. Scoort nog net voldoende voor mij.

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

avatar van nacht

nacht

wel leuk.. deed mij op de een of andere manier wel aan the texas chainsaw massacre denken

avatar van Baksteen

Baksteen

wo2-Freak schreef:

Slechte film, zonde van je geld. een 0,5

Hij is slecht omdat het zonde van je geld is? Ik vond hem anders die ene euro dubbel en dwars waard bij de Mediamarkt.

avatar van nacht

nacht

ben ik met je eens baksteen

wo2-Freak schreef:

Slechte film, zonde van je geld. een 0,5

met dank voor de heldere motivatie

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Jammer genoeg eerst (onwetend) deel 2 gezien, waardoor sommige stukken uit deze film nog al voorspelbaar waren. Overigens is de spanning in deel 1 veel minder dan in deel 2. Deel 1 krijgt 3* (deel 2 4*)

avatar van film master

film master

goede sfeer, begin was goed de rest is gewoon slecht.

ps: clown was eng.

avatar van film88888

film88888

Vrij goede horror film, maar kan echt niet tippen aan deel 2(The Devils Rejects)

Het begin had een goede opbouw, en was vrij creepy zoals elke horror moet zijn(donker, regen, spanning) en vooral was er dan ook wel het eerste halfuur veel spanning, en niet meteen moorden.

De cast acteren konden ze niet echt behoorlijk, maar toch kon de film bij goed bekoren, door de creepy monsters, en de sfeer dat in heel de film zit vond ik soms vrij eng zoals het voorsteld in de film, en soms liet de film me wel denken aan The Texas Chainsaw Massacre, en Masters Of Horror.

Niet meteen Rob Zombie's meesterwerk, maar ook helemaal niet slecht.

3,5 sterren. Vond het wel een goede horror.

Max en Joep

weet je wat ik supe evil vond?

helemaal aan het eind hoor je steeds een soor tradiostem die zegt: "........bury me in a unknown grave".

Dat was een heel vet detail.

Toch wel heel erg goed hoor, deze film.

En Dr. Satan RULES!!

gisteren herzien.

Het is "Bury me in a nameless grave" (is een text die op die bandrecorder staat die ze met de slachtoffers mee laten zakken.

Wat een film zeg!!

Wat een meesterwerk. Ik was een beetje vergeten hoe ongelooflijk vet ik hem ook al weer vond.

Ik kan me echt niet voorstellen hoe iemand deze film slecht kan vinden.

Ik ben echt een ontzettende fan van de regisseur Zombie.

Max en Joep schreef:

Ik ben echt een ontzettende fan van de regisseur Zombie.

Gôh!

Max en Joep

jaja... DAT is nog eens een verrassing, jij kleine snotaap!

avatar van Hypno

Hypno

Echt ontzettend lage beoordeling krijgt deze film House Of 1000 Corpses is 1 van de beste horrorfilms ooit !

avatar van raymondg

raymondg

Voor 4,99 gekocht bij de FRS. Gisteren even gekeken en ik vond hem zeker niet slecht. Het einde was wel wat over the top en deed afbreuk aan het geheel. Maar die Otis, tjee wat een geweldige rol is dat zeg. Ik geloofde het gewoon! (die gast is echt eng).

De scene met fishguy was het beste

avatar van raymondg

raymondg

Max en Joep schreef:

weet je wat ik supe evil vond?

Dat was een heel vet detail.

Toch wel heel erg goed hoor, deze film.

En Dr. Satan RULES!!

Helemaal mee eens! Dat was downright creepy!!!

Wat wordt daarna eigenlijk gezegd? "bury me in a nameless grave" en dan nog wat maar dat kan ik niet verstaan

avatar van Theroin.

Theroin.

Wauw, wat een geweldige, geniale film! Ik had er nooit echt over gehoord en ik dacht dat het gewoon een leuk 'horrorfilmpje' zou worden, maar dat was het voor mij absoluut niet.

Ik vind het geen horror als in 'eng'; ik heb sowieso niet dat ik een film nog eng vind maar ook een gevoel van spanning had ik niet bij deze film. Ik heb er gewoon bijzonder erg van genoten; de film zat wat mij betreft in elkaar als een kunstwerkje, Sid Haig is ironisch genoeg de eerste clown die ik zie waarbij ik geen negatieve gevoelens krijg maar juist vrolijke en ik moest meteen The Devil's Rejects kijken nadat ik deze had gezien: dag slaaptijd! .

Rob Zombie is een regisseur naar mijn hart, ik kan niet uit over deze film(s). De muziek en montage vond ik ook geweldig. Ik heb zelfs bijna de neiging 'em weer te gaan kijken terwijl ik daar meestal even mee wil wachten nadat ik een film heb gezien.

Ik heb ontzettend gelachen en genoten .

4,5 sterren voorlopig, net als ik die aan het tweede deel ga geven. Echter, ik vond ze totaal anders qua film dus ik ben benieuwd wat het na herziening gaat worden.

avatar van Hypno

Hypno

Sheri Moon speelt echt geweldig heerlijk als psycho bitch vreselijk gestoord maar tegelijkertijd ook erg sexy

avatar van The Last

The Last

Inderdaad, zieke film dit. Aantal geweldige personages (Captain Spaulding, Baby Firefly, Tiny), maar over het algemeen maar matig. Vond de muziek echt kut (met uitzondering de slowmotion-scene) en al die flashbacks vond ik ook nogal irritant. En zeer jammer dat er na het komische (en tevens prima) eerste gedeelte, de film veranderd in een standaard horrorfilmpje. Verder had ik ook wat meer willen zien van Captain Spaulding.

Denk dat de horrorfans deze film geweldig zullen vinden. Ik, als geen-horrorliefhebber, vond het redelijk. Kleine voldoende: 2,5*.

The Last schreef:

Denk dat de horrorfans deze film geweldig zullen vinden.

Valt wel tegen, hoor. Ik krijg bij dit soort films een soort Iron Maiden link (link als in gevaarlijk). En ook een beetje van die biker ideeën. Veel bloed en doodskoppen gecombineerd met domme dozen met dikke tieten. Net allemaal niet eng, waardoor helemaal niet eng, eigenlijk. Te over the top, te hardrock gerelateerd.

avatar van Sasja

Sasja

Ik weet nog dat ik deze film voor het eerst had gezien: Ik had geen trailer gezien of foto's ervan, ik wist alleen dat de film geregiseerd was door Rob Zombie die ik alleen van naam kende en ik wist dat ik de film hoe dan ook wilde zien (titel leek me wel wat)

De Film was zo slecht dat ik em eigenlijk erg goed vond.
In feite heeft deze film dezelfde ingredienten die in veel horrorfilms zitten: Jongeren die allemaal eraan gaan of worden gemarteld, er word zoveel mogelijk gore in gestopt, een family die of gek is of cannibalen zijn die die jongeren vermoord, opeet of marteld, en die er nog eens niet uitzien en (vaak) een dun verhaal lijn. Maar ondanks dat viod ik de sfeer in de film anders dan de meeste horror films en het beste voordeel: er kunnen geen tientallen vervolgen op komen, wat ik bij sommige films irritant vind

avatar van black&white

black&white

The Last schreef:

Denk dat de horrorfans deze film geweldig zullen vinden.

nee hoor, helemaal niet