House of 1000 Corpses (2003)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Sid Haig, Karen Black en Bill Moseley
Plot House of 1000 Corpses
"The most shocking tale of carnage ever seen."
Als twee jonge koppels verdwalen, krijgen ze van de vreemde clown Captain Spaulding het verhaal van de legendarische Dr. Satan te horen. Vervolgens worden ze door Spaulding doorverwezen naar een groot en oud huis, iets verderop. De vier tieners besluiten het huis te bezoeken en komen zo terecht bij de gestoorde familie Firefly, die zich bezig houdt met moord, hekserij en kannibalisme. In het veld achter het huis liggen dan ook meer dan 1000 geheimen begraven ...
Captain Spaulding
Mary Knowles
Lieutenant George Wydell
Deputy Steve Naish
nightbreed
Het zou hetzelfde zijn als dat ik mijzelf ActionFreak noem en dan Diehard ga bekijken en zeg:
Jeetje, zoveel geweld en constant schieten en explosies en vechten, dar hou ik nie tvan hoor. Nonstop actie wordt ik zo moe van.
Precies
Nu verwacht ik het antwoord dat de ene aktiefilm de andere niet is, voorbijgaand aan het feit dat je met de naam 'ActionFreak' de veronderstelling geeft dat je alle aktiefilms mooi vindt.
En het zelfde geldt natuurlijk voor de naam Horrorfriek en het genre Horror.
Jammer dat sommige mensen dat niet snappen.
nightbreed
*Nightbreed pakt een grote zware koekenpan, legt mikey over de schoot, geeft hem een flinke pak voor de broek en zegt: "Kinderen die niet luisteren moeten maar voelen".
newG
en is die handeling dan horror, slasher of nog iets anders
Max en Joep
het heeft ook iets homo-erotisch, 2 mannen die elkaar over de knieen leggen.
ieuw...
Die Hard,Willis
Één van de betere horrorfilms van de laatste tijd.
De gore in de film is meer dan goed,het acteerwerk is ook heel goed van eigenlijk de hele cast..
Het verhaal is heel erg goed en ook goed neergezet.
Geweldig werkje van Rob Zombie!
Halcyon
Het verhaal is heel erg goed en ook goed neergezet.
Welk verhaal?
- 1960 berichten
Mijn eerste Rob-Zombie-film (smaakte niet meteen naar meer). Sloeg die 1000 nou op de slachtoffers van Dr. Satan of het aantal acteurs in deze film? Tjee, hoeveel troep kun je bij elkaar gooien? Het geheel is wel aardig, maar ook aardig over the top en dat ene wijf lacht irritant, waardoor ik me absoluut niet kon inleven. Het interesseerde me ook niet wat er met de slachtoffers zou gebeuren. Het leek ook wel of Zombie met Windows Movie Maker sommige scenes heeft verouderd, er een sepiatint opgezet of in negatief heeft ingesteld. Die scenes voegden ook niks toe.
Het is net of ik de comics van Kiss-Psycho Circus lees, als ik deze film kijk. Zo van: Eens kijken wat allemaal tof is in een horrorfilm en vervolgens al deze ingrediënten ook nog gebruiken. Er waren te veel slachtoffers te gelijkertijd en te veel maniakken. Dit was vermakelijk, maar nauwelijks horror, om van te griezelen dus. Eerder lachwekkend en soms (helaas) irritant (vooral dat blonde wijf dus..).
Een soort combinatie van Pervert, House of wax en The Texas Chainsaw Massacre. Zombie had het wat mij betreft beter bij één verhaal kunnen houden. Scoort nog net voldoende voor mij.
wo2-Freak
nacht
wel leuk.. deed mij op de een of andere manier wel aan the texas chainsaw massacre denken
Baksteen
Slechte film, zonde van je geld. een 0,5
Hij is slecht omdat het zonde van je geld is?
Ik vond hem anders die ene euro dubbel en dwars waard bij de Mediamarkt.
Slechte film, zonde van je geld. een 0,5
met dank voor de heldere motivatie
Goldenskull
Jammer genoeg eerst (onwetend) deel 2 gezien, waardoor sommige stukken uit deze film nog al voorspelbaar waren. Overigens is de spanning in deel 1 veel minder dan in deel 2. Deel 1 krijgt 3* (deel 2 4*)
film master
goede sfeer, begin was goed de rest is gewoon slecht.
ps: clown was eng.
film88888
Vrij goede horror film, maar kan echt niet tippen aan deel 2(The Devils Rejects)
Het begin had een goede opbouw, en was vrij creepy zoals elke horror moet zijn(donker, regen, spanning) en vooral was er dan ook wel het eerste halfuur veel spanning, en niet meteen moorden.
De cast acteren konden ze niet echt behoorlijk, maar toch kon de film bij goed bekoren, door de creepy monsters, en de sfeer dat in heel de film zit vond ik soms vrij eng zoals het voorsteld in de film, en soms liet de film me wel denken aan The Texas Chainsaw Massacre, en Masters Of Horror.
Niet meteen Rob Zombie's meesterwerk, maar ook helemaal niet slecht.
3,5 sterren. Vond het wel een goede horror.
Max en Joep
weet je wat ik supe evil vond?
helemaal aan het eind hoor je steeds een soor tradiostem die zegt: "........bury me in a unknown grave".
Dat was een heel vet detail.
Toch wel heel erg goed hoor, deze film.
En Dr. Satan RULES!!
gisteren herzien.
Het is "Bury me in a nameless grave" (is een text die op die bandrecorder staat die ze met de slachtoffers mee laten zakken.
Wat een film zeg!!
Wat een meesterwerk. Ik was een beetje vergeten hoe ongelooflijk vet ik hem ook al weer vond.
Ik kan me echt niet voorstellen hoe iemand deze film slecht kan vinden.
Ik ben echt een ontzettende fan van de regisseur Zombie.
- 1960 berichten
Ik ben echt een ontzettende fan van de regisseur Zombie.
Gôh!
Max en Joep
jaja... DAT is nog eens een verrassing, jij kleine snotaap!
Hypno
Echt ontzettend lage beoordeling krijgt deze film House Of 1000 Corpses is 1 van de beste horrorfilms ooit !
raymondg
Voor 4,99 gekocht bij de FRS. Gisteren even gekeken en ik vond hem zeker niet slecht. Het einde was wel wat over the top en deed afbreuk aan het geheel. Maar die Otis, tjee wat een geweldige rol is dat zeg. Ik geloofde het gewoon! (die gast is echt eng).
De scene met fishguy was het beste
raymondg
weet je wat ik supe evil vond?
Dat was een heel vet detail.
Toch wel heel erg goed hoor, deze film.
En Dr. Satan RULES!!
Helemaal mee eens! Dat was downright creepy!!!
Wat wordt daarna eigenlijk gezegd? "bury me in a nameless grave" en dan nog wat maar dat kan ik niet verstaan
Theroin.
Wauw, wat een geweldige, geniale film! Ik had er nooit echt over gehoord en ik dacht dat het gewoon een leuk 'horrorfilmpje' zou worden, maar dat was het voor mij absoluut niet.
Ik vind het geen horror als in 'eng'; ik heb sowieso niet dat ik een film nog eng vind maar ook een gevoel van spanning had ik niet bij deze film. Ik heb er gewoon bijzonder erg van genoten; de film zat wat mij betreft in elkaar als een kunstwerkje, Sid Haig is ironisch genoeg de eerste clown die ik zie waarbij ik geen negatieve gevoelens krijg maar juist vrolijke en ik moest meteen The Devil's Rejects kijken nadat ik deze had gezien: dag slaaptijd!
Rob Zombie is een regisseur naar mijn hart, ik kan niet uit over deze film(s). De muziek en montage vond ik ook geweldig. Ik heb zelfs bijna de neiging 'em weer te gaan kijken terwijl ik daar meestal even mee wil wachten nadat ik een film heb gezien.
Ik heb ontzettend gelachen en genoten
4,5 sterren voorlopig, net als ik die aan het tweede deel ga geven. Echter, ik vond ze totaal anders qua film dus ik ben benieuwd wat het na herziening gaat worden.
Hypno
Sheri Moon speelt echt geweldig heerlijk als psycho bitch vreselijk gestoord maar tegelijkertijd ook erg sexy
The Last
Inderdaad, zieke film dit. Aantal geweldige personages (Captain Spaulding, Baby Firefly, Tiny), maar over het algemeen maar matig. Vond de muziek echt kut (met uitzondering de slowmotion-scene) en al die flashbacks vond ik ook nogal irritant. En zeer jammer dat er na het komische (en tevens prima) eerste gedeelte, de film veranderd in een standaard horrorfilmpje. Verder had ik ook wat meer willen zien van Captain Spaulding.
Denk dat de horrorfans deze film geweldig zullen vinden. Ik, als geen-horrorliefhebber, vond het redelijk. Kleine voldoende: 2,5*.
- 1960 berichten
Valt wel tegen, hoor. Ik krijg bij dit soort films een soort Iron Maiden link (link als in gevaarlijk). En ook een beetje van die biker ideeën. Veel bloed en doodskoppen gecombineerd met domme dozen met dikke tieten. Net allemaal niet eng, waardoor helemaal niet eng, eigenlijk. Te over the top, te hardrock gerelateerd.
Sasja
Ik weet nog dat ik deze film voor het eerst had gezien: Ik had geen trailer gezien of foto's ervan, ik wist alleen dat de film geregiseerd was door Rob Zombie die ik alleen van naam kende en ik wist dat ik de film hoe dan ook wilde zien (titel leek me wel wat)
De Film was zo slecht dat ik em eigenlijk erg goed vond.
In feite heeft deze film dezelfde ingredienten die in veel horrorfilms zitten: Jongeren die allemaal eraan gaan of worden gemarteld, er word zoveel mogelijk gore in gestopt, een family die of gek is of cannibalen zijn die die jongeren vermoord, opeet of marteld, en die er nog eens niet uitzien en (vaak) een dun verhaal lijn. Maar ondanks dat viod ik de sfeer in de film anders dan de meeste horror films en het beste voordeel: er kunnen geen tientallen vervolgen op komen, wat ik bij sommige films irritant vind
black&white
Denk dat de horrorfans deze film geweldig zullen vinden.
nee hoor, helemaal niet

3 from Hell
2019

The Devil's Rejects
2005

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Voci nel Tempo