• 9.381.030 stemmen

House of 1000 Corpses (2003)

Horror | 89 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Sid Haig, Karen Black en Bill Moseley

Plot House of 1000 Corpses

"The most shocking tale of carnage ever seen."

Als twee jonge koppels verdwalen, krijgen ze van de vreemde clown Captain Spaulding het verhaal van de legendarische Dr. Satan te horen. Vervolgens worden ze door Spaulding doorverwezen naar een groot en oud huis, iets verderop. De vier tieners besluiten het huis te bezoeken en komen zo terecht bij de gestoorde familie Firefly, die zich bezig houdt met moord, hekserij en kannibalisme. In het veld achter het huis liggen dan ook meer dan 1000 geheimen begraven ...

Captain Spaulding

Lieutenant George Wydell

Deputy Steve Naish

avatar van errr

errr

Goede kanidaat voor de "Grindhouse" theaters.

Ik vind het BTW een geweldige film, lekker over the top en veel blood. Het kijkt lekker weg

Max en Joep

4,5 ster voor deze meer dan geweldige horrorprent, zodat er als overtreffende trap nog 5 sterren overblijft voor het meesterlijke The Devil's Rejects.

juliapartybabe schreef:

Deze film hoort in de flop 100!!

mag jij jokken van je moeder??

avatar van Flipman

Flipman

juliapartybabe schreef:

Deze film hoort in de flop 100!!

Ha! Dat zeg je alleen omdat je pissig bent over het feit dat Crossroads met Kutje Spears daar wél in staat !

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Matige film waarin Rob Zombie duidelijk zoekende was.

In The Devil's Rejects heeft hij zijn draai gekregen, en een meesterlijke film afgeleverd.

2** voor de geweldige familie.

avatar van DragQueen

DragQueen

Mooie aanloop naar the devil's rejects. de film is vermakelijk, en heeft een zekere stijl. en is af en toe wat over de top. maar dat mag bij films als deze, de pret niet bederven. net als in het tweede deel, zijn de zieke karakters hier goed neergezet. maar ze missen nog net de diepgang, die ze in the devil's rejects wel krijgen. rob zombie is hier duidelijk nog in ontwikkeling, maar vertoond wel een stijgende lijn. verder gewoon een amuserende horror-prent. ik geef de film 3,5 sterren.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Dit is dus wel een aanrader

Heb hem van de videotheek gehaald en kan niet wachten om hem te gaan kijken!

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Phoebe318 schreef:

Dit is dus wel een aanrader

Heb hem van de videotheek gehaald en kan niet wachten om hem te gaan kijken!

Gisteravond heb ik hem gekeken en vond hem heerlijk! Echt typisch een film voor Rob Zombie. Op een één of andere manier toch anders dan andere horrors...

avatar van Tyr

Tyr

Geniale horror film met een geweldig nieuwe interpretatie van het genre. Zeker een aanrader voor mensen die ook genoten hebben van The Texax Chainsaw Massacre. Ik heb nog nooit zo'n verassende horror film gezien.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Tyr schreef:

Geniaal vind ik hem niet, hij had hier en daar zeker beter uitgewerkt kunnen zijn, ik vind The Texas Chainsaw Massacre toch véél sterker in dit horrorgenre. Maar echt slecht vind ik deze ook niet.

Middelmatig of ietsje beter eigenlijk.

***1/2

avatar van sjowel

sjowel

Heerlijk stukje ranzige horror, handen afhakken, scalperen, mensen fillen: niets is te gek. Verder heeft Rob een lekker sfeertje ontwikkeld met een goed gecaste gestoorde familie..

avatar van horrorfriek

horrorfriek

nightbreed

En dat noemt zichzelf een horrorfreak (horrorfriek)?

Je doet je naam geen eer aan in ieder geval.

Misschien moet je maar eens gaan nadenken over een andere nickname want met deze nick word je een beetje ongeloofwaardig.

nou inderdaad zeg....

ik bedoel; naar wat voor "horror" kijk jij dan?

naar die vervelende tiener pulp ala Texas Chainsaw Massacre The Beginning........?

Matchostomos

Alsof dit flauwe stukje exploitation een vereiste is voor elke horrorfan...

Mann wat een goeie horrorfilm!!!!! Echt creepy op sommige momenten, en die poster is al helemaal geweldig!! Zijn muziek is super, en zijn films nu zeker weten ook!!! Superspannende horror!! *4.5

BTw. wat een gezeik over of dit wel of niet een vereiste is. Als je deze film niet aankan, en andere mensen zieke geesten noemt, houd dat dan voor je, want dat boeit toch echt niemand wat. Dat heeft toch niets meer met de beoordeling van een film te maken. Commentaren horen toch te bestaan uit meningen, en wat je vind van deze film. En niet gelul over dat je horrorfilms niet aankan, dat vertel je maar mooi aan je moeder ofzo.

satanic-death schreef:

Wat een gezeik over of dit wel of niet een vereiste is. Als je deze film niet aankan, en andere mensen zieke geesten noemt, houd dat dan voor je, want dat boeit toch echt niemand wat. Dat heeft toch niets meer met de beoordeling van een film te maken. Commentaren horen toch te bestaan uit meningen, en wat je vind van deze film. En niet gelul over dat je horrorfilms niet aankan, dat vertel je maar mooi aan je moeder ofzo.

De achterliggende gedachte bij het feit of deze film al dan niet een vereiste is voor de horrorfan, heeft helemaal niets te maken met het al dan niet aankunnen ervan. Die stelling zie ik mezelf bovendien nergens aannemen, evenals de stelling omtrent 'zieke geesten'...

Waar het wel om draait is of deze film een vereiste is voor de horrorfan, gezien vanuit zijn filmische waarde. Ikzelf zie de intenties van de heer Zombie zeker in, maar kan dat begrip niet vertalen naar het eindresultaat. Vervolgens stel ik louter vanuit mijn persoonlijke mening vast, dat 'House of 1000 Corpses' niet meer is dan een losse, incoherente en geheel mislukte ode aan de exploitation, en nergens enige meerwaarde biedt aan het genre.

nightbreed schreef:

Typisch geval van niet verder kijken dan je neus lang is.

Niet alles draait om jou in deze wereld, lees in het vervolg eerst vanaf waar de discussie is begonnen en ga niet een beetje in de leegte zitten lullen.

Je speudo-intellectuele monoloog had je je dus kunnen besparen.

Waarom zou alles om mezelf draaien, als ik enkel en alleen reageer op een reactie van satanic-death. Een reactie die overigens rechtstreeks terugging op mijn voorgaand bericht, waardoor de discussie ook bij mij en satanic-death begon.

En waarom is het tegenwoordig niet meer toegelaten om op geheel normale wijze iets neer te schrijven? Als het ook maar iets te intellectueel (of gewoon te moeilijk..., of gewoon in tegenspraak met diens mening...) wordt aanzien door die persoon in kwestie, wordt het meteen als 'pseudo' bestempeld. Well, excuse me for being correct...

nightbreed

Te moeilijk? Nu ben je jezelf overschatten...of ons aan het onderschatten.

En nee de discussie begon niet bij jou, dat bewijst toch wel een beetje dat je denkt dat de wereld om jou draait.

De discussie begon bij Horrorfriek die letterlijk zei: "Ik kan niet tegen dit soort films. Ik walg ervan. Ik heb de trailer gezien en kon al amper blijven kijken. Films voor zieken geesten dit."

Van iemand met de naam Horrorfriek verwacht je dat toch niet, zo iemand (ik vermoed trouwens dat het een grap is van iemand die een reaktie wou uitlokken) neem je dan toch niet meer serieus.

Anyway toen kwam jij en de rest is bekend.

Matchosomos ik had het over horrorfriek, en niet over jou. Dus als ik de gedachte heb uitgelokken dat ik iets tegen jou hebt ofzo, hierbij sorry.

nightbreed schreef:

Nu ben je jezelf overschatten...of ons aan het onderschatten.

Neen, ik heb gewoon geen idee hoe en wat ik nog mag neerschrijven of niet, vooraleer ik wordt bestempeld als pseudo-intellect...

Die quote van horrorfriek had ik even uit het oog verloren, waarvoor mijn excuses. Maar de discussie omtrent de vereiste van de prent voor de horrorfan, begon wel degelijk bij mezelf:

satanic-death schreef:

BTw. wat een gezeik over of dit wel of niet een vereiste is.

Ben ik daarom egocentrisch? Neen, en bovendien wens ik allesbehalve zo te zijn. Ik sta niet al te graag in de belangstelling en wens dat ook zo te houden.

nightbreed schreef:

Zoiets verwacht je inderdaad niet van iemand met de naam 'horrorfriek'. Al wil dat niet zeggen dat hij deze film, als horrorfreak, goed moet vinden. Misschien drukte hij zijn mening over deze film te 'extreem' uit, zonder die intentie te hebben.

En @satanic-death: Je hoeft je niet te excuseren, hoor. Ik kreeg allebehalve het gevoel dat je iets tegen me zou hebben.

avatar van JuOn

JuOn

Ik heb hem gisteravond bekeken en vond hem geweldig. Ik ben ook een horrorfriek en zoals gewoonlijk krijg ik altijdt honger bij dit soort films, dus heb de frituurpan maar even opgezet tussendoor met een paar frikandellen erin. Zalig, met veel mayonaise en ketchup. Lekker smullen terwijl er weer eentje afgeslacht wordt en het bloed, stukken vel en ingewanden in de rondte vliegen.

Nee, serieus. Horrorfriek, ga lekker The Sound Of Music kijken of zo, is ook een enge film.

Maar deze krijgt van mij 4 sterren

JuOn schreef:

kerel, echt....

je zou mijn dubbelganger kunnen zijn!!

avatar van errr

errr

nightbreed schreef:

Te moeilijk? Nu ben je jezelf overschatten...of ons aan het onderschatten.

Anyway toen kwam jij en de rest is bekend.

Ah joh... Hij zal wel gewoon lelijk zijn... Horrific.

avatar van Rushie

Rushie

nightbreed schreef:

En dat noemt zichzelf een horrorfreak (horrorfriek)?

Je doet je naam geen eer aan in ieder geval.

Horror en Gory Slasher zijn aparte genres. D'r zijn zat horrorfilms zonder bloed en ook slasher films die gewoon niet eng zijn.

Max en Joep

desalniettemin heeft Nightbreed natuurlijk gewoon gelijk.

Max en Joep schreef:

desalniettemin heeft Nightbreed natuurlijk gewoon gelijk.

Met jou kan ik door 1 deur lopen

Rushie schreef:

Horror en Gory Slasher zijn aparte genres.

Dat is onzin, een slasher is ook een horrorfilm, het is een sub-genre van het genre horror.

Een slasher is een horror maar een horror hoeft geen slasher te zijn.

Voor de duidelijkheid:

Een leunstoel is een stoel maar een stoel hoeft geen leunstoel te zijn.

Max en Joep

Het zou hetzelfde zijn als dat ik mijzelf ActionFreak noem en dan Diehard ga bekijken en zeg:

Jeetje, zoveel geweld en constant schieten en explosies en vechten, dar hou ik nie tvan hoor. Nonstop actie wordt ik zo moe van.

avatar van mikey

mikey

Toch maar verhoogd, alleen een voldoende kan ik hem niet geven. Ik had er laatst toch wel wat lol aan beleeft.