menu

3 from Hell (2019)

Alternatieve titel: Three from Hell

mijn stem
2,69 (172)
172 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Misdaad
111 minuten

geregisseerd door Rob Zombie
met Sheri Moon Zombie, Bill Moseley en Richard Brake

Na hun gruwelijke wandaden werden de drie psychopaten Otis Firefly, Captain Spaulding en Baby Firefly opgewacht door de politie, waarna een vuurgevecht volgde. Velen geloofden dat het moordlustige trio deze confrontatie niet overleefde, maar toch blijkt het drietal nog in leven te zijn. Inmiddels zitten ze al jaren veilig achter slot en grendel. Maar met behulp van broer Winslow Foxworth Coltrane lukt het Otis en Baby alsnog om vrij te komen en op zoek te gaan naar nieuwe slachtoffers.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=D6zl2hFv1Ig

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van FillumGek
2,5
Natuurlijk waren de verwachtingen zeer hoog dankzij Zombie's meesterwerken House of 1000 Corpses en vooral The Devil's Rejects. Twee extreem gewelddadige horrorfilms over de beruchte Firefly-familie, en dan is er nu eindelijk een sequel. Maar aan de andere kant heeft Rob Zombie naar mijn mening na deze twee films geen goede horrorfilm meer gemaakt. En ook deze Three from Hell is geen schim van zijn eerdere werk. Op geen enkel vlak mag dit in de schaduw staan van zijn twee superieure voorgangers.

De Firefly-familie, of wat er nog van over is, wordt opgelapt en vastgezet. Via nieuwsberichten zien we in grindhouse-stijl hoe Otis, Baby en Spaulding zich gedragen in de bajes en tegen de pers. Een hoopvol begin, maar daarna bewandeld de film exact hetzelfde pad als Zombie met The Devil's Rejects heeft gedaan. Ze dringen een huis binnen, vermoorden een familie en nog wat anderen, slaan op de vlucht, vinden onderdak in een hoerenhuis en eindigen met een shoot-out. Het is werkelijk waar inspiratieloos.

Door ziekte en overlijden van held Sid Haig kon hij maar een paar uur aan materiaal opnemen waardoor hij min of meer uit de film is geschreven. Hij is vervangen door nieuwkomer Firefox, de halfbroer van Otis en Baby, maar Captain Spaulding wordt enorm gemist. Hét gezicht van de Firefly-familie die voor de pikzwarte humor zorgde. En misschien ben ik een beetje Sheri-moe, maar voor het eerst irriteerde ik me een beetje aan haar overacting. De rol van Trejo mocht ook wel wat groter. Moseley stelt niet teleur, maar kan de film niet alleen dragen.

Het groezelige, vieze sfeertje mist ook een beetje. Leuk zo'n Mexicaans hoerenhuis, lekker veel naakt, maar veel te langdradig waarin er te weinig spectaculairs gebeurt naast wat kibbelen en feesten. Hiermee is het hele redneck-sfeertje opeens mijenver te zoeken.

Ook de moorden zijn weinig creatief. Niet veel schokkends, soms bloederig, maar vooral veel schietwerk. Het voelt vaak wat te zakelijk, terwijl Otis en co best weet hoe je een mens fysiek en mentaal kunt verminken. Het is leuk om de familie nog eens gezien te hebben, maar hiermee is het wel klaar. Weinig creativiteit, een herhaling van zetten, langdradig bij momenten en een teleurstellend slot.

avatar van xaid
2,0
10 jaar te laat... niet slecht maar ook niet wat ik had gehoopt *2.5

Zou iemand me kunnen vertellen waar ik deze film kan bestellen met nederlandse ondertiteling? Gr

3,0
Niet zo schokkend als de voorgaande 2. Al met leuk sfeertje in Mexico.....vond er zowaar wat iets van verhaal inzitten tov van voorgaande delen. Ook wel leuk.......Leuk grindhouse laagje. Geen 100% horror en iets braver.
Wel mee vermaakt en ontbreken van de clown is erg zonde. Groot gemis.
Ondanks dat nog erg grof:-)

3 ☆ ruim

avatar van 0nno
3,0
damianus schreef:
Zou iemand me kunnen vertellen waar ik deze film kan bestellen met nederlandse ondertiteling? Gr


Op Google - Play kun je hem huren en dan streamen naar je TV. Is dat die €4,99 waard? Ja, vind ik wel. Prima film, minder dan de vorige twee delen maar nog steeds zeer vermakelijk.

avatar van Chainsaw
2,0
Jammer. Dat is het woord dat vooral in m’n hoofd spookt. Het is een beetje sneu om te zien dat Rob Zombie zo relatief vroeg in zijn carrière al voelt als een artiest die op successen uit het verleden wil leunen en daar vrij hard in faalt. Het zal ook wel vermoeiend zijn om steevast te moeten horen dat je beste film uit 2005 dateert en dat al je andere films in zekere mate worden neergesabeld. Althans, positieve reacties als die hij heeft gekregen voor zijn - oprecht geweldige - The Devil’s Rejects - is even geleden. En nu keert Zombie terug met een vervolg op zijn eerste twee films. Dat is meteen al een lastige klus, want zijn Devil’s Rejects had een fantastisch einde. Hoe kom je daar nog overheen? Niet, zo blijkt.

Iets waar Zombie niets aan kon doen, maar wat wel erg jammer is voor de film is de gezondheid van Sid Haig. De acteur is inmiddels overleden en kon voor 3 From Hell maar een paar minuten beeld opnemen. En je mist hem duidelijk in de film. Om dat te compenseren introduceert Zombie een nieuwe Firefly; gespeeld door Richard Brake, waar Zombie veel vaker meer werkte. Geen verkeerd acteur, maar in deze rol voel je toch de hele tijd dat hij er niet hoort. Dan kan Zombie er nog zoveel dialogen bij gooien over dat hij nieuw is en niemand hem kent, het blijft lastig om ineens mee te gaan met een personage dat we nooit eerder zagen. Daarnaast is deze broer niet een bijster bijzonder figuur, het is de zoveelste vloekende redneck met een vieze baard. Het was fijner geweest als hij niet zo ontzettend op Otis lijkt, maar Zombie heeft het sowieso niet zo op variatie in zijn personages.

Verder denk je altijd dat een laat vervolg als dit pas komt als er een écht goed verhaal is, waar de personages voor móeten terugkeren. Maar ook dat ontbreekt volkomen bij Three From Hell, er lijkt inhoudelijk geen enkele reden te zijn waarom we dit verhaal nog moeten zien en het verhaal niet bij The Devil’s Rejects mocht eindigen. In het kort: Otis en Baby ontsnappen en gaan naar Mexico. En in dat summiere uitgangspunt probeert Zombie heel veel te herhalen uit zijn vorige film. Was Devil’s Rejects nog een wereld van verschil ten opzichte van de eerste film - House of 1000 Corpses - daar doet Zombie voor de derde film in de trilogie een herhalingsoefening. Oftewel; Sid Haig herhaalt zijn ‘stotter’ zin, Otis begint praktisch elke zin met ‘I am …’ en onder een mopje jaren 60 muziek zien we moorden die worden gepleegd. Het moment dat een stel wraakzuchtige moordenaars het hotel bestormen om wraak te nemen op onze hoofdpersonages is bijna letterlijk uit The Devil’s Rejects overgenomen.

Dat wil zeggen; Rob Zombie neemt veel over, maar doet alles een stuk minder sterk. Vooral visueel is de film een heel stuk minder. Weg zijn de sfeervolle shots, Zombie gebruikt hier bijna enkel close-ups met een voortdurend schuddende camera. Hoe fijn ik ‘m ook vind als acteur, ik was op een gegeven moment wel klaar om telkens de neusharen van Bill Moseley te kunnen tellen. Dat het er verder allemaal groezelig en smerig uitziet hoort bij de stijl van Zombie, maar het ziet er ook enorm goedkoop uit en dát kan niet de bedoeling zijn geweest. Alsof Zombie slechts twee huiskamers ter beschikking had. Three From Hell voelt als zo’n snel in elkaar geflanst vervolgje dat een jaar na een succesfilm is uitgepoept. Alleen liet Three From Hell dan 14 jaar op zich wachten. En het moge duidelijk zijn, dat wachten was geenszins de moeite waard.

2 sterren.

avatar van Noodless
2,0
31 vond ik al tegenvallend, dit werkje sluit er bij aan. Het begint nog wel redelijk, maar gaandeweg sluipt het gevoel van onverschilligheid in de film. Het maakt allemaal niet veel uit wat er met de personages gebeurt omdat er gewoon geen band is met die personages. Veel bloed vloeit er wel, maar ook hier werkt de gore niet echt. Sid Haig komt nog wel in begin voor, maar moest bij deze film passen ( RIP Sid Haig ). Het verhaal is dan nadien aangepast en Richard Brake ( Winslow Foxworth Coltrane ) wordt als nieuwe lid geïntroduceerd.
Eigenlijk wordt hier weer het gevoel van onverschilligheid opgewekt. De acteur doet wel zijn best, maar de rol weet niet te behagen. Trouwens de andere rollen ook niet. Wanneer het trio in Mexico arriveert, heeft de film nog weinig te bieden. De bende waarmee ze te maken krijgen ( en uiteindelijk de wraak van de baas ) komt slapjes over. 4/10

avatar van numb nuts
2,5
de films van rob zombie waren eerder sterk.
ik vond de remakes van halloween top
3 from hell aardig maar sheri moon vind ik zo slecht spelen,dat ik me irriteer aan haar

rob zombie had het af kunnen maken,en dat was goed geweest

avatar van john mcclane 2
3,0
Alhoewel het een perfect afgesloten trilogie was , en dit deel eigenlijk overbodig

vond het wel weer een ziek deel.
Niet zo goed als de vorige delen , maar des ondanks vlogen de twee uur voorbij .
Had ik niet verwacht . Natuurlijk word sid enorm gemist .
Ik vind R . zombie ook tijdens zijn beste momenten een horror variant van Tarantino , o.a mede door de dialogen , en dat moment dat Sid zijn zegje mocht doen , was dat ook weer duidelijk .

avatar van HALVE TAMME.
3,5
MotherF*cker!

Heeft het vervolg te lang op zich laten wachten? Yep! Heeft het vervolg mij het gewenste resultaat opgeleverd? Nope! Ondanks de twee eerder genoemde punten heb ik me eigen toch wel prima vermaakt met 'Three from Hell'. Hier en daar belabberd acteerwerk maar dat siert de films van Rob Zombie. Maar goed dat is mijn persoonlijke mening. Sheri Moon Zombie: ouder geworden! Desondanks nog steeds een interessante vrouw om te zien. Films van Zombie zijn gewoon een soort van guilty pleasure. Ik hou d'r zo van!

***½

avatar van Daan258
2,5
HALVE TAMME. weer terug op MM????????


avatar van Psycho-M
3,0
Het meeste is al gezegd eigenlijk.
Te lang gewacht om dit vervolg te maken.
Captain Spaulding wordt inderdaad enorm gemist.
En stukken minder entertaining als Devil's Rejects.
Toch blijft Zombie zijn eigen stijl houden en dat siert hem. Zeker niet altijd even goed, maar wel lekker anders tov vele andere films uit Hollywood.
Vooruit een zesje (3 sterren).

avatar van DjFrankie
3,5
Genoten van deze film, en dan vooral van het sfeertje in de film. Iets minder dan de voorgangers maar blijft leuk amusement.

avatar van SPT
2,5
SPT
Rob Zombie is wel echt blijven hangen in het verleden. Het verhaal is vooral meer van hetzelfde. En het matige acteerwerk nekte de film voor mij ook.

avatar van Onderhond
3,5
Beetje weird.

Vond de eerste delen in deze reeks best aangenaam, maar het is toch een soort van horror dat al een tijdje niet meer (toch niet onder de bekendere) horror te vinden is. De film voelt dan ook een beetje ouderwets aan, en dat heeft zeker niet enkel te maken met het groezelige, grainy filtertje dat Zombie over de film gooit.

Geen Haig meer, die ook kort na het uitbrengen van deze film zou overlijden, maar Brake is een waardige vervangen. Sheri Moon blijft een erg matige actrise, die enkel dankzij een hoop overgave op wat meeval kan rekenen. Gelukkig is er Moseley nog, toch wel de held van deze film.

Redelijk bruut, hard, nihilistisch en anarchistisch, toch niet de kernwoorden die je verwacht van horror films tegenwoordig. En dat maakt het ook wel leuk, want ondanks dat de film af en toe wat sloom is en de horror ook niet altijd even sterk uit de verf komt, zitten er toch een paar scenes in waarvan ik het type wel een beetje gemist heb de laatste jaren.

Heb me er best mee vermaakt. Niet het beste werk van Zombie, maar zit wel bij de beteren.

3.5*

Ik had de Trailer al een hele tijd trug gezien en deze film trok mijn interesse, ik houd van "het rauwe" de manier van filmen van Rob Zombie de remakes van Halloween vond ik geweldig. Deze film how ever staat ook als een huis 3 totaal verknipte serial Killers die een spoor van vernieling trekken tja je houd er van of je hebt er niets mee, ik heb mijn 2 uur prima vermaakt 3.5*

avatar van Basto
3,5
Veel heeft het niet om t kijf, maar Zombie weet er toch weer een kleurrijk hallucinant schouwspel van te maken. 3,5

avatar van nightbreed
Ik vond de eerste 2 delen goed, maar dit was zo slecht dat ik na 30 minuten moest afhaken.

avatar van Elchapo
3,0
Een grindhouse achtige film,geen horror en aardige kills.rob zombie heeft betere gemaakt,maar laat ik het zo zeggen deze is te doen voor een keertje.....3 stars.

avatar van perceived
2,0
Ben van geen enkele Rob Zombie film echt heel erg onder de indruk en er zit allerminst een stijgende lijn in. Dit is wat mij betreft zijn minste werk. Keek nog enigszins aardig weg, maar vond het nauwelijks interessant om te volgen. En tja, Sheri Moon wordt ook steeds meer een aanslag op mijn ogen en oren.

avatar van Bottleneck
3,0
Lekker groezelig en onbestemd sfeertje weer; Zombie blijft een handtekening houden. Van dat soort spul is er eigenlijk te weinig. Toch is niet alles even naturel als bijvoorbeeld The Devil’s Rejects. Sheri Moon is te vaak krampachtig bezig. ‘Kijk mij eens gek, onverschillig en onvoorspelbaar zijn’.

En erg spijtig natuurlijk van Captain Spaulding, maar gelukkig hebben we Otis nog met z’n lange haar en baard die de boel overeind houdt. Leuk filmpje waaruit meer gehaald had kunnen worden.

avatar van dirk-dv
3,5
Keek lekker weg, Leuk slasher filmpje voor tussendoor zag het meer als komedie/horror

avatar van Skuller
2,5
Misschien omdat ik House of 1000 Corpses en The Devil's Rejects ,niet gezien heb maar ik vond het behoorlijk tegenvallen. Heb 2 x overwogen om de film vroegtijdig te stoppen ,uit principe probeer ik films wel altijd uit te kijken. Heb me mateloos geïrriteerd aan het acteer werk van sheri moon.

avatar van Bob Gray
2,0
Als groot liefhebber van de eerste twee delen vreesde ik al een beetje voor deze film. Voortekenen voor deze film waren al niet erg gunstig; Sid Haig die door zijn gezondheid niet tot nauwelijks kon meedoen en de laatste paar films van Zombie stemden me ook niet gerust.

Tijdens het kijken vroeg ik me al af wat het idee was van Zombie om een derde deel hiervan te maken, er zijn werkelijk waar nul originele dingen of nieuwe ideeën te ontdekken. Het hoeft allemaal niet vernieuwend te zijn, en dat verwacht ik ook zeker niet van Zombie maar feitelijk is dit gewoon een The Devil's Rejects reboot maar dan inspiratieloos.

3,5
Zeker niet slecht, niet zo goed als de eerste 2 delen, the devil´s reject was het beste in mijn optiek. Maar toch wel dat rare sfeertje uit de jaren 70 hangt erin. Ik vond hem alleen iets te lang duren, had van mij een half uur korter gemogen. Verder echt wel een typische Rob Zombie film.

avatar van Daan258
2,5
Helaas toch een lichte tegenvaller!

Dit was wel een film waar ik best naar uit keek. Na lang wachten weer Otis Firefly, Captain Spaulding en Baby Firefly samen te zien spelen in een nieuw deel uit de "reeks"

Helaas viel het allemaal wat tegen. Vooral qua horror en verhaal was het allemaal niet heel bijzonder. Het enige leuke was om de personages weer terug te zien. (helaas Captain Spaulding nauwelijks)
Voor een Rob Zombie film vond ik het allemaal heel erg braafjes.

Zonde, dit had heel wat meer kunnen zijn.

2,5*

avatar van Shadowed
3,0
Eigenlijk een meevaller.

Vooral omdat ik Zombie niet zo hoog heb zitten als horror-regisseur. Duidelijk het enige genre waar hij goed tot zijn recht komt, maar het is niet echt mijn soort horror. Maar omdat The Devil's Rejects meeviel ook maar eens deze op Netflix aangezet.

Vond het allemaal erg meevallen hier. Normaal valt Zombie altijd wat terug in schreeuwerige en gemene horror. Deze is ook zeker gemeen, maar vond de horror-opbouw een stuk subtieler en nuchterder dan de algemene Zombie-film. Dat zorgt regelmatig voor bijna Tarantino-opbouw aan scenes. En dat werkt toch wel goed.

Haig wordt duidelijk gemist, maar Brake is een sterke vervanger. Er had denk ik geen betere acteur gekozen kunnen worden. Moseley keert ook terug en doet het meer dan redelijk. Maar Moon Zombie blijft matig, alhoewel ze het hier iets beter doet. Maar de geforceerde en theatrale trekjes bij haar karakter gaan op z'n duur wat irriteren.

Qua horror ook duidelijk goedkoper dan zijn voorgangers. CGI-bloeduitspattingen die er werkelijk niet uitzien. Maar de opbouw is elke keer weer raak. Brake en Moseley zorgen beide voor uitmuntende spanning in hun situaties en zeker wanneer Moon Zombie nog achter slot en grendel zit gaat het behoorlijk lekker met de film.

Eigenlijk ging de film zelfs richting de beste uit de trilogie voor mij, maar ik ga het toch maar op deel 2 houden, want de finale is dan toch weer erg zwak. Zeer lelijk gebrachte actie, en een tegenvallend einde. Had liever gezien dat ze dit keer wel aan hun einde kwamen. Zombie was daar namelijk zo van in 2005. Dit voelt aan als een aanfluiting.

Maar wel erg vermakelijk wederom en nogal hard hier en daar. Het nutteloze toontje had ik dit keer wat minder, terwijl het zeker aan bod komt. Maar de soms brakke regie afgewisseld door hele goede regie maakt het cijfer toch op een 3,0* af.

FillumGek schreef:
Natuurlijk waren de verwachtingen zeer hoog dankzij Zombie's meesterwerken House of 1000 Corpses en vooral The Devil's Rejects. Twee extreem gewelddadige horrorfilms over de beruchte Firefly-familie, en dan is er nu eindelijk een sequel. Maar aan de andere kant heeft Rob Zombie naar mijn mening na deze twee films geen goede horrorfilm meer gemaakt. En ook deze Three from Hell is geen schim van zijn eerdere werk. Op geen enkel vlak mag dit in de schaduw staan van zijn twee superieure voorgangers.

De Firefly-familie, of wat er nog van over is, wordt opgelapt en vastgezet. Via nieuwsberichten zien we in grindhouse-stijl hoe Otis, Baby en Spaulding zich gedragen in de bajes en tegen de pers. Een hoopvol begin, maar daarna bewandeld de film exact hetzelfde pad als Zombie met The Devil's Rejects heeft gedaan. Ze dringen een huis binnen, vermoorden een familie en nog wat anderen, slaan op de vlucht, vinden onderdak in een hoerenhuis en eindigen met een shoot-out. Het is werkelijk waar inspiratieloos.

Door ziekte en overlijden van held Sid Haig kon hij maar een paar uur aan materiaal opnemen waardoor hij min of meer uit de film is geschreven. Hij is vervangen door nieuwkomer Firefox, de halfbroer van Otis en Baby, maar Captain Spaulding wordt enorm gemist. Hét gezicht van de Firefly-familie die voor de pikzwarte humor zorgde. En misschien ben ik een beetje Sheri-moe, maar voor het eerst irriteerde ik me een beetje aan haar overacting. De rol van Trejo mocht ook wel wat groter. Moseley stelt niet teleur, maar kan de film niet alleen dragen.

Het groezelige, vieze sfeertje mist ook een beetje. Leuk zo'n Mexicaans hoerenhuis, lekker veel naakt, maar veel te langdradig waarin er te weinig spectaculairs gebeurt naast wat kibbelen en feesten. Hiermee is het hele redneck-sfeertje opeens mijenver te zoeken.

Ook de moorden zijn weinig creatief. Niet veel schokkends, soms bloederig, maar vooral veel schietwerk. Het voelt vaak wat te zakelijk, terwijl Otis en co best weet hoe je een mens fysiek en mentaal kunt verminken. Het is leuk om de familie nog eens gezien te hebben, maar hiermee is het wel klaar. Weinig creativiteit, een herhaling van zetten, langdradig bij momenten en een teleurstellend slot.


Moet je voor het bekijken van deze film die andere 2 hebben gezien?

avatar van Boeikens
3,0
Waar House of 1000 Corpses nog een horrorprent was, kwam bij opvolger The Devil's Rejects al meer de actie naar de voorgrond. Bij deze 3 From Hell doen we zowat een herhaling van dat laatste maar zonder onze clown, Captain Spaulding. Richard "Firefox" Brake heeft een groot gat te vullen maar doet het op zijn manier niet slecht. Persoonlijk vond ik in dit vervolg Sheri Moon het beste van ons trio.
Op zich is 3 From Hell zeker niet slecht maar het gaat licht bergaf. Opnieuw die sterke en smerige sfeer, voldoende vaart en kills maar het blijft zowat een herhalingsoefening en ik mis wel wat het puurdere horrorthema.
Rob Zombie, stoppen zou ik zeggen, nu het in zijn geheel nog een mooi drieluik is.

3*

Gast
geplaatst: vandaag om 21:28 uur

geplaatst: vandaag om 21:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.