menu
zoeken in:
avatar van Halcyon
Wat Goodfella_90 zegt. Echter, als je systematisch je (ideologische / politiek getinte) boodschap uitdraagt en daarbij gebruik maakt van diverse media, dan kunnen we over propaganda spreken.

avatar van mikey
Ja maar het is niet systematisch manipuleren, dat gaat te ver.

Daarnaast heeft een propagandist eigenlijk wel een doel: eigen belang of die van je groep. Moore heeft dat niet behalve het uitroeien van de republikeinen. Let wel: Hij zegt ook niet: stem op de democraten.

Toegeven: ik kan het me voorstellen dat zijn films eenzijdig of misschien misleidend kunnen overkomen en dat hij inderdaad een doelstelling heeft.

avatar van Onderhond
Propaganda often presents facts selectively (thus lying by omission) to encourage a particular synthesis, or gives loaded messages in order to produce an emotional rather than rational response to the information presented.

De negatieve bijklank is dus niet bepaald onlogisch, verder sluit bovengaand bericht erg mooi aan bij de taktieken van Moore.

avatar van mikey
De Dikke van Dale dan maar?
pro·pa·gan·da de; v(m) alles wat men doet om aanhangers te winnen: ~ maken....

let wel aanhangers!!

avatar van The One Ring
mikey schreef:
Moore heeft dat niet behalve het uitroeien van de republikeinen. Let wel: Hij zegt ook niet: stem op de democraten.


Maar als de republikeinen wegvallen zullen ze wel op de democraten moet stemmen, dus die boodschap zit er toch in.

avatar van Goodfella_90
Niet per definite, men kan ook nog op Cynthia McKinney van de Green Party stemmen.

Overigens vind ik de discussie niet zo interessant. Het lijkt me niet meer dan logisch dat wanneer je je mening verfilmt dat je hoopt dat andere mensen dezelfde mening aannemen.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Filmmaker collecteert voor arme topmannen - de Volkskrant


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=KhfzvzKm_xk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Documentairemaker Michael Moore heeft zijn rechtszaak tegen Harvey en Bob Weinstein laten vallen. De twee partijen zijn tot een schikking gekomen.

Meer info / bron: Moore en Weinstein-broers schikken | nu.nl/film

Maar wanneer gaat hij nou weer eens een nieuwe film maken...?!

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Bericht verplaatst naar Where to Invade Next (2015)

avatar van TornadoEF5
Michael Moore die nog snel, snel, snel een film maakt over Trump en op die manier een centje meegraait met wellicht een zeer eenzijdige populistische boodschap die de andere media er ons al ingestampt hebben. Hem kennende zal het wel weer een 0.5* of een 1.0* worden, net zoals ik met Fahrenheit 9/11 gedaan heb. Makkelijk, flauw en meer dan waarschijnlijk weer een vol uur waar meer beledigingen en beschuldigen gestrooid zullen worden naar Trump toe, dan Trump naar de moslimgemeenschap toe in zijn gehele leven. En Hillary Clinton - ons engeltje - zal wel weer opgehemeld worden.

Er wordt in zijn films enkel vanuit links perspectief naar alles gekeken, terwijl er nooit ruimte is voor een weerwoord, een nuancering of een andere kant. En dat is het type documentaire waar ik me enorm aan erger.

avatar van Flavio
Flavio (moderator)
Uit de recensie van The New York Times blijkt dat het een nogal tamme bedoening is waarin Trump niet zozeer wordt aangevallen, maar Hillary wel op het schild wordt gehesen. Kennelijk was Moore zo geschrokken van de onverwachte victorie voor Brexit dat hij wil voorkomen dat Trump plotseling als winnaar uit de bus komt, en komt hij dus met deze haastig in elkaar geflanste promo-film.

avatar van Donkerwoud
Hij valt hier te zien: YouTube

Leuk als historisch document in de aanloop naar de verkiezingen, maar het blijkt inderdaad een flauwe bedoening om Clinton wat bijval te geven. Niet om gelachen in ieder geval.

Edit: lol, vlak nadat ik hem heb gekeken is hij van YouTube gehaald i.v.m. copyright.

avatar van Biosguru
Net Trumpland gezien. Het is een standup show voor een live publiek. In een gebied waar men bovenmatig op Trump stemt. Ha! Maar nu niet meer, na deze show

Het is geen aanval op Trump, maar een verdediging van Clinton, die hij als een soort Francis de nieuwe Paus neerzet. De verhaallijn gaat ongeveer zo: Ook Francis heeft jarenlang moeten zwijgen, oa in een dictatoriaal regime en ja en amen moeten knikken om zover te komen. Maar eenmaal aan de macht ontpopte hij zich plots als een echt fijn mens met het hart op de juiste plek. Het grote overspannende idee/plot/clou van deze stand up is dat Clinton zich ook zo zal ontpoppen. En dat je ondanks dat je haar haat toch op haar moet gaan stemmen. Want goed voor Amerika.

Tja.

avatar van Macmanus
Vond het een erg slechte stand-up. Werkte uiteindelijk ook maar averechts. Die Trump lijkt mij een vreselijke man, maar na dit soort dingen wil je bijna op hem stemmen alleen om deze dikkerd te pesten. Denk alleen leuk voor de die hard Moore fans.

avatar van Goodfella
Ik vond het ook echt verschrikkelijk. Hij is ergens sinds z'n Columbine-docu ook to-taal op z'n eigen South Park-parodie gaan lijken. Niet te doen.

avatar van Biosguru
Goodfella Hhi, ik had precies hetzelfde. Als Southpark parodie is Trumpland mischien nog wel het meest geslaagd!

avatar van Donkerwoud
Ik heb ook het idee dat hij geen grap maakte over het zichzelf verkiesbaar stellen in 2020. Weet niet of we daar nou op zitten te wachten met z'n allen. Al kan het niet veel slechter dan Trump/Clinton.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Berichten verplaatst naar Fahrenheit 11/9 (2018)

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.Planet of the Humans (2019)

Gratis docu Michael Moore: hoe Big Oil profiteert van de klimaatcrisis - joop.bnnvara.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 12:41 uur

geplaatst: vandaag om 12:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.