• 9.370.308 stemmen

Geregisseerd door: Dan Ollman, Sarah Price en Chris Smith

Met onder meer: Mike Bonanno, Andy Bichlbaum en Patrick Lichty

Releasedatum: 13 januari 2005

Plot The Yes Men

"Changing the world one prank at a time."

The Yes Men is een duo grappende politiek-activisten dat wereldwijde faam verkrijgt door zich voor te doen als leden van de World Trade Organization. De twee leden van The Yes Men zetten ooit een website op die de WTO imiteerde, maar ze werden voor echte organisatieleden aangezien. Vervolgens speelden ze het spelletje mee en verschenen op conventies, besprekingen en televisieprogramma's. Aangezien ze juist fel tegen de WTO zijn, geven ze constant satirische opmerkingen, die de slechte kanten van de organisatie belichten, waardoor hun publiek op het verkeerde been komt te staan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Macmanus

Macmanus

avatar van De GeuS

De GeuS

Trailer is niet echt veelzeggend, maar ik ben er toch wel nieuwsgierig naar....

Lijkt mij ook erg grappig.

avatar van Gorro

Gorro

Winnaar van de publieksprijs op het IDFA. Lijkt me een leuke documentaire.

avatar van ex_uva

ex_uva

4,5 * Omdat deze gasten echt geweldig zijn in het blootstellen van allerlei mankementen in de grote WTO.

Er wordt een managerspak gepromoot, dat ultra licht is en zeer comfortabel voelt. Dit pak heeft als groot voordeel dat de manager die het draagt zijn complete set werknemers kan bereiken, waar hij ook is. Dit gebeurt door middel van een high-tech device dat geplaatst is in de kop van een fallus, die uit zijn broek stijgt! Hilarisch!
Even later is er een andere toespraak, op een igh School, over het 3e-wereld-voedselprobleem. Zeer eenoudig op te lossen door een systeem van buizen dat leidt van de VS naar het desbetreffende land. Strekking: een mens verteert enkel 20% van het voedsel en scheidt 80% uit. Deze faeces kunnen middels de buizen getransporteerd worden naar de 3e wereld, om aldaar verwerkt te worden tot hamburgers! De reacties uit de zaal!!! Hilarisch!
Alles is in beeld gebracht via animaties en powerpoint presentaties, als aanvulling op het handy-cam werkje van The Yes Men!

avatar van Keutul

Keutul

Deze activisten zijn geweldig. De film geeft op een leuke manier weer wat er mis is in deze wereld; met bedrijven en vooral het WTO.

Geweldig om te zien dat topmensen uit topbedrijven niet eens reageren op absolute larie die aan hen wordt gepresenteerd. Die mensen geven helemaal niets om belangen van de wereld.

Goed weergegeven met orginele ideeën!

avatar van chiquita

chiquita

Geweldig. Vooral de presentatie die ze hielden op een universiteit over het 'recyclen van hamburgers'. Ik vond de reacties uit het publiek eigenlijk inhoudelijk nogal zwak. Misschien hadden The Yes Men hen zo overrompeld met de boodschap van de presentatie en de powerpoint slideshow (hilarisch) dat ze geen zinnig woord wisten uit te brengen.

Werkelijk geniaal. De docu brengt mij op ideeën die ik beter niet ten uitvoer kan brengen, denk ik. The Yes Men leveren up close & personal het bewijs dat veel geldzuchtige mensen aan de top niet allemaal even 100% zijn. Een aanrader!

avatar van renske

renske

Leve de satire! Leve de kritiek op de WTO! Doet herinneren aan Michael Moore's geweldige "TV-nation" dat veels te kort werd uitgezonden door de VPRO (meen ik) een aantal jaren geleden.

Maar als film vind ik het niet veel bijzonders. Inhoudelijk vraag ik me af of hun acties niet veel beter zouden werken als ze zogenaamd heel serieus op de zaken in zouden gaan, in plaats van er gelijk mee op de loop te gaan. Maar dat staat uiteraard los van de documentaire.

Het werd me niet duidelijk wat ze nu precies te bespreken hadden met de Brit met wie één van de mannen in debat was gegaan op tv maar dat kan ook komen omdat bij de versie die ik zag de ondertiteling miste (overigens niet aangekondigd door het Louis Hartlooper Complex in de bladen).

Jammer ook dat ze zelf moesten lachen af en toe om hun eigen spelletje. De man in het gouden pak was het best als hij het spelletje keihard meespeelde, daar had ik veel meer van willen zien.

avatar van james_cameron

Grappige, sympathieke maar iets te oppervlakkige documentaire over een aantal satirische activisten. Graaft niet diep genoeg in de materie en is net iets te kort om werkelijk doel te raken, al zijn sommige scenes hilarisch. Vooral de ""ReBurger", een plan om de hamburgers van McDonalds te gaan recyclen voor de derde wereld is geweldig.

Die manager-leisure suit, te grappig .

avatar van rcsmit

rcsmit

Matig... te veel geouwehoer om enkele leuke momenten heen. 3* waarvan 1 voor het idee.

avatar van otherfool

otherfool

Zeer matigjes, legt het onderwerp en de standpunten niet goed uit (met uitzondering van de laatste 20 minuten), beperkt zich te makkelijk tot onderbroekenlol en verliest de integriteit door binnen 3 minuten Michael Moore op te laten draven (dé grote expert op dit punt?).

2 sterretjes met name voor het laatste deel en een enkel geinig idee.

avatar van Quentin

Quentin

Vooral puberale onzin, met als middelpunt een opblaasbaar fallusvormig voorwerp. Ben behoorlijk bekend met het onderwerp en heb niet veel meer dan kortzichtige kritiek (voor zover daar uberhaupt op werd ingegaan en men niet bezig was met het ontwerpen van een latex kostuumpje of een heuse PowerPoint-presentatie te maken) voorbij zien komen. Enkel het BigMac idee wist me nog enigzins te plezieren.

avatar van missl

missl

Enkele grappige stukjes, de rest van deze docu dramt er maar over door hoe dom andere mensen wel niet zijn. En als Micheal Moore dan ook nog in beeld komt neemt dat helemaal alle geloofwaardigheid weg.

avatar van mikey

mikey

missl schreef:

hoe dom andere mensen wel niet zijn. En als Micheal Moore dan ook nog in beeld komt..

Michael!!

Grappige observatie van 2 gasten die dankzij een bepaalde status overal mee wegkomen, en iedereen trapt er nog in ook. Het is niet zo dat deze film doordramt over de dommigheid van de wereld. Maar legt wel een vorm van menselijk onvermogen bloot. 'Als WTO het zegt, zal het wel zo zijn.'

avatar van Hans S.

Hans S.

Wat trrraag!

De heren achter deze documentaire hebben weinig begrepen van het woord tempo. Het duurt gevoelsmatig uren totdat er iets gebeurt wat enigszins interessant zou moeten zijn, namelijk de interactie met de onwetenden. Laat dat laatste ook nog eens totaal niet grappig zijn en voila, dan heb je een documentaire die mij geen zak doet.

*1,5