?

Jean-Pierre Melville

mijn gemiddelde
3,71
1935 stemmen

Geboren:
20 oktober 1917
Parijs (Frankrijk)

Overleden:
2 augustus 1973 (55 jaar)
Parijs (Frankrijk)

Er staan 13 films van deze regisseur op MovieMeter. Er is in totaal 1935 keer op deze films gestemd, met een gemiddelde van 3,71 sterren.

De standaardafwijking van deze stemmen is 0,73

Filmografie

3,65 (41)
Le Silence de la Mer (1949)
3,03 (62)
Les Enfants Terribles (1950)
2,25 (2)
Quand Tu Liras Cette Lettre (1953)
Alternatieve titel: When You Read This Letter
3,55 (154)
Bob le Flambeur (1956)
2,79 (14)
Deux Hommes dans Manhattan (1959)
Alternatieve titel: Two Men in Manhattan
3,12 (41)
Léon Morin, Prêtre (1961)
Alternatieve titel: Léon Morin, Priest
3,60 (106)
Le Doulos (1962)
3,05 (10)
L'Aîné des Ferchaux (1963)
Alternatieve titel: An Honorable Young Man
3,87 (84)
Le Deuxième Souffle (1966)
Alternatieve titel: Second Breath
3,86 (548)
Le Samouraï (1967)
Alternatieve titel: The Godson
3,78 (316)
L'Armée des Ombres (1969)
Alternatieve titel: Army of Shadows
3,86 (366)
Le Cercle Rouge (1970)
Alternatieve titel: De Rode Cirkel
3,53 (191)
Un Flic (1972)
Alternatieve titel: Dirty Money