• 159.543 films
  • 9.828 series
  • 29.144 seizoenen
  • 609.078 acteurs
  • 355.467 gebruikers
  • 8.904.328 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten Rosicky als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

African Queen, The (1951)

Charmante maar saaie film waarin een boerenpummel en een dame van goede zeden op onnatuurlijke wijze naar elkaar toegroeien. De beelden zijn mooi, maar de plot heeft veel te weinig om het lijf. Ongelooflijk dat Bogey juist voor deze rol zijn enige Oscar won

Ah-ga-ssi (2016)

Alternatieve titel: The Handmaiden

Fijne film. Mooi in beeld gebracht met een perfecte balans tussen drama, mystery, thriller en creepiness. Het enige jammerlijke vond ik dat door de plotstructuur het halverwege wat repetitief werd en ook het einde zich gemakkelijk liet raden. Maar dat kon de pret niet bederven.

All about Eve (1950)

Duurt net iets te lang, maar ik heb me goed vermaakt met All About Eve. Sterke personages, goed geacteerd en voldoende spanning. Ben altijd wel te porren voor plots over de achterkant van de theater- of filmindustrie. En hoewel het einde van de film zich vrij gemakkelijk laat raden, vond ik de weg er naartoe interessant en sterk genoeg.

All the Money in the World (2017)

Erg matig. Door het rommelige begin, kom je nooit echt lekker in het verhaal. Geloof dat we in het eerste kwartier alleen al tien keer van locatie en jaartal veranderen. Daarna wordt het niet veel beter met tweedimensionale karakters en wel érg gedramatiseerde momenten. Ook de rol van de pers en papperazi, nochtans prominent aanwezig op veel posters van de film, komt amper terug. Dit verhaal leende zich volgens mij veel beter voor een tv-serie.

American Sniper (2014)

Interessante oorlogsfilm met een uitstekende Bradley Cooper. Jammer dat Eastwood niet echt lijkt te kunnen kiezen tussen een actiefilm en een psychologisch drama. Vermakelijk en onderhoudend, maar niet veel meer dan dat.

Annihilation (2018)

Gaaf! Interessante sci-fi die qua thematiek en filosofie mooi aansluit bij Garlands vorige film Ex-Machina. Deze Annihalation speelt soms iets te veel leentjebuur bij andere films en series, maar dat stoort gelukkig amper. Vond het veelgeprezen einde misschien ook íets te zwaar op het sfx-orgel slaan. Maar buiten dat: hele mooie film waarover het fijn discussiëren is.

Army of Darkness (1992)

Alternatieve titel: Evil Dead 3

Kinderachtige flauwekul. Vooral de scène met de kleine Brucejes vond ik waanzinnig slecht. Kon om sommige one-liners nog wel glimlachen (en daarmee de cultstatus van Army of Darkness enigszins verklaren), maar dit was totaal niet aan mij besteed.

Arrival (2016)

Veel beter dan verwacht. Ben groot fan van Villeneuve maar vreesde dat hij met deze rigoreuze verandering van genre zijn hand een beetje zou overspelen. Blijkt gelukkig niet het geval. Arrival neemt een uitgekauwd thema (first contact) en maakt er een claustrofobische ervaring van met maar een handvol sterke, geloofwaardige personages. En natuurlijk stipt Villeneuve onderweg nog een paar akelig actuele thema's aan en speelt hij met de verwachtingen van zijn publiek. Zelf had ik bijvoorbeeld pas schandalig laat door dat we al die tijd naar flash forwards van het dochtertje hadden zitten kijken, in plaats van naar flashbacks.

Geweldige film

Avengers: Infinity War (2018)

Verschrikkelijk. De waanzinnige overkill, de foeilelijke decors, het complete gebrek aan zwaarte. Alle superkrachten worden steeds heel convenient ingezet, als de plot daar nu eenmaal om vraagt. Niets in deze film is logisch, alles gebeurt simpelweg omdat een bepaald personage wat screentime nodig heeft of een schijtlollig grapje moet maken. Vast leuk voor de diehard fans, maar als film een zooitje.