menu

Hier kun je zien welke berichten Dutch Ownage als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Cube (1997)

3,0
ik vond dat Saw altijd wel een leuke nieuwe creatieve weg in was geslagen , maar na het zien van deze film blijkt dus Saw helemaal niet zo creatief was als verwacht. Maar waar bij Saw wel de spanning aanwezig was is dat bij deze film beduidend minder het geval. Ook een leuk plot dat je bij Saw bezig houdt is hier niet aanwezig. Jammer ook van het einde van deze film, ik wou graag zien wat het grote witte licht inhield waar hij instapte. Het lijkt me niet dat hij vrijuit kan weglopen. Toch wel redelijk origineel concept (voor die tijd) en leuk voor een keer avondje vermaak.

Get Him to the Greek (2010)

Alternatieve titel: American Trip

3,0
eerste helft van de film was erg leuk en vlot, daarna zakt de film een beetje weg en wordt het naar mijn mening net iets te sentimenteel en moralistisch

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Halfbloed Prins

1,5
ongelooflijk, wat een draak van een film, ik heb geen enkel moment het gevoel gehad dat ik naar harry potter and the halfblood prince zat te kijken, in plaats daarvan was het meer iets van harry potter and his and his friends' troubles of being a teenager. Waar in het boek de snelheid van het verhaal precies goed was, was deze film ronduit langdradig, scènes die weinig toevoegen aan het verhaal vulden de tijd op. De spanning was de hele film ver te zoeken, ik snap niet hoe een verhaal dat zo spannend is verteld zo verschrikkelijk saai kan worden verfilmd. Belachelijke personages en onnodige flauwe humor hielpen ook mee aan deze failure. Ik hoop dat ze voor de volgende film een andere regisseur aannemen die de film naar een hoger niveau kan tillen dan de vorige delen. Geef mij een maar wat duistere sfeer.

Als je de trailer hebt gezien is het niet nodig om deze film alsnog helemaal te kijken, de trailer is precies alles wat deze film te bieden heeft. 2 minuten aan waardevolle beelden in deze film, daarmee doel ik vooral op het begin en het einde, wat naar mijn mening als enigste redelijk goed is uitgewerkt.

Hobbit: An Unexpected Journey, The (2012)

Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis

4,5
Ik had zo mijn twijfels van tevoren, over dat het allemaal misschien net iets te kinderlijk zou zijn geworden. Ook omdat de trailer misschien een beetje een verkeerd beeld schetste. Maar na het zien van deze film kan ik alleen maar Thorin citeren: 'I have never been so wrong.' Opnieuw weet Jackson een geweldige sfeer neer te zetten, precies daar waar Lord of the Rings is geëindigd (of waar het begint, om de juiste tijdsvolgorde aan te houden). Prachtige muziek en beelden vullen elkaar aan tijdens de fijne dialogen en epische scènes. Het verhaal is soms een tikkeltje speelser dan the Lord of the Rings, maar nergens misplaatst. Natuurlijk wordt het verhaal hierna ook alleen maar grimmiger, waardoor het een goede verdeling is. Martin Freeman laat in de eerste scènes al zien dat hij perfect gecast is en de trekjes van Bilbo uitermate goed kan vertolken, Ian McKellen is wederom geweldig als Gandalf en Andy Serkis steelt, met zelfs maar een paar minuten speeltijd, weer de show. Ook is het geweldig om te zien dat ervoor gekozen is om Dol Guldur ook (actiever dan in het boek) te betrekken bij het verhaal. Al met al kan je er niet aan ontkomen om The Hobbit te vergelijken met the Lord of the Rings, naar mijn mening is deze film het begin van een trilogie die niet (heel veel) gaat onderdoen voor Lord of the Rings. The Hobbit: An Unexpected Journey is een geweldige terugkeer naar Middle Earth.

Incendies (2010)

3,0
stefan dias schreef:
Interessant: wat vind je er makkelijk aan?


Met name het gegeven dat er naar een climax wordt toegewerkt, waarvan je eigenlijk al weet dat dit een ‘onverwachte’ climax zal worden. Dit valt te verwachten omdat de film, zoals al vaker vermeld, wel heel erg op toevalligheden in het verhaal leunt. Je kan al een beetje aanvoelen welke kant de regisseur met het verhaal naartoe wil, want voor de oplettende (speculerende) filmkijker zal de climax niet heel erg als een verrassing komen. En dat bedoel ik met de makkelijke weg, de regisseur gaat precies verder in de trant van de film (wat op zich ook niet heel erg gek is, en voor veel mensen ook juist een positief gegeven). Maar ik had stiekem gehoopt dat de climax een totaal andere richting was ingeslagen die erg verrassend was.

John Carter (2012)

3,5
Mooi episch verhaal. Mijn verwachtingen voor deze film waren niet erg hoog, en deze film heeft mij dan ook positief weten te verrassen. Soms deed het me net een beetje teveel aan The Phantom Menace denken, maar ik neem aan dat George Lucas leentjebuur heeft gespeeld bij het verhaal van John Carter. Aangezien dit verhaal al 100 jaar oud is. Gelukkig is deze film voor de rest verder amper/niet te vergelijken met Star Wars. Het verhaal verveelt geen moment, ook de actie scènes en de SFX zien er goed uit. Al met al toch de grootste meevaller van het jaar. Ik denk dat Disney zich over een aantal jaar toch nog bedenkt en het vervolg toch wel gaat produceren. Iets waar ik absoluut geen bezwaar tegen heb.

Nightmare on Elm Street, A (2010)

3,0
Vind het op zich een goede remake op het origineel. Zeg nou zelf, het origineel heeft de tand des tijds niet doorstaan en is eerder lachwekkend dan echt eng. Het enige wat ik hier miste wat Robert Englund als Freddy, maar ik denk puur en alleen omdat ik aan hem gewend ben. Alhoewel ik deze Freddy er misschien net iets te lief uit vond zien toen hij nog leefde. Voor de rest is naar mijn mening de eerste NOES ook overgewaardeerd, alleen omdat hij toendertijd schokkend was staat hij nu nog hoog aangeschreven... Jeugdsentiment

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

3,0
Nutteloos vervolg, en dan heb ik nog niet eens gesproken over het gebruik van nutteloze 3d-effecten. Huis-tuin-en-keuken-actie waar de Disney-grenzen helaas nooit worden overschreden. Acteurs die op stand-by acteren, licht vermakelijk en niets meer. Lift nog steeds mee op het succes van deel 1, maar dat niveau zal nooit meer worden gehaald, sterker nog, ieder vervolg scoort een stuk lager. Helaas is deze koe bij lange na nog niet uitgemolken.

Social Network, The (2010)

3,0
prima film, maar naar mijn mening wel overrated. Het verhaal was erg simpel en oppervlakkig, en ook de clichématige dingen van ruzie met vrienden en een 'mislukt' sociaal leven komen erin voor. Niks nieuws wat dat betreft, ook de afwisseling van de rechtzaken met het echte verhaal vond ik niet veel tot niks toevoegen aan de film. Waar ik me verder niet aan heb gestoord waren de acteerprestaties, alleen inderdaad in het begin de scène in het restaurant is naar mijn mening een niet al te beste inkomer. Al met al een vermakelijke film, maar zeker geen hoogvlieger.

Stardust (2007)

3,0
Near_Dark schreef:
Hier moest hij inderdaad geen serieuze karakterrol neerzetten maar daar zat ook niemand op te wachten,


Maarja, waarom dan een acteur aantrekken die met zijn talent een enorm goeie rol kan neerzetten in plaats van dit wangedrocht. Laten we eerlijk zijn, hij hoefde zich alleen maar belachelijk en overthetop te gedragen in deze rol, iets wat niet echt klasse en talent vereist, om nog maar niet te spreken over de speeltijd die hij op het scherm krijgt. Nogmaals, naar mijn mening doet De Niro zichzelft tekort met deze rol.

Thirteen (2003)

2,5
mm goede film als je qua acteerprestaties kijkt, Tracy weet haar rol echt goed neer te zetten.. maar aan de andere kant haalt ze elke keer het bloed zo onder mijn nagels vandaan dat ik zo'n hekel aan haar krijg dat ik de film maar moeilijk te verdragen vind. Mateloos irriteren

Trick 'r Treat (2007)

Alternatieve titel: Trick or Treat

3,0
Naar mijn mening valt deze film niet echt te rekenen tot echte horror of een thriller. Door het gebrek aan gore en spanning reken ik dit meer tot een duister sprookje, ook shockeert deze film niet. Ik wil niet zeggen dat ik van deze film niet heb genoten, juist wel, het was een amusante film. Maar toch mist het de 'body' die dit als horror/thriller kan betitelen. Leuke pulp

Woman in Black, The (2012)

3,5
Goodfella_88 schreef:
Eerste 40 minuten kun je doorspoelen, daarna zaten er wel wat goede momenten in.


Dan snap jij niet hoe je films moet kijken... de eerste 40 minuten zijn juist cruciaal voor de opbouw van het sfeertje, met uitzondering van de eerste paar minuten dan, maar dat zal bij iedere film zo zijn want het verhaal moet altijd geïntroduceerd worden.