• 9.179.601 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Michael Dougherty

Met onder meer: Brian Cox, Dylan Baker en Leslie Bibb

Plot Trick 'r Treat

"Poison, Drowning, Claw, Or Knife. So Many Ways To Take A Life."

Vier verhalen die plaatsvinden in een stadje tijdens Halloween: we zien een seriemoordenaar die vergiftigd snoep produceert, een groep kinderen die een geheim ontdekken over het stadje, een jonge vrouw die achtervolgd wordt door een gemaskerde stalker en een bejaarde die maar niet afkomt van een duivelse trick-or-treater.

avatar van Brabants

Brabants

Trick 'r Treat is een film die voor Halloween qua sfeer zeer krachtig is. Dit soort genre films doen het goed. Cinematografisch was ik zeer onder de indruk en het verhaal wat een quatro inhield ook sterk uitgewerkt. Gewoon een super genre film.

avatar van umbra

umbra

Deze eigenlijk al paar keer gezien, ik wil deze rond Halloween blijkbaar opzetten, want dit is toch vrij sterke anthology horrorfilm in het Halloween thema, zeer sfeervol, zit eigenlijk geen minder of slecht verhaaltje tussen, wat je anders toch vaak hebt bij anthologyfilms. De overgang tussen elk verhaal was ook top eigenlijk, zeer vermakelijk allemaal. Dit kan er altijd in, maar met Halloween zeer toepasselijk en eigenlijk een must see nog steeds, zitten weer (bijna) in de Halloween periode, ga hem nog eens opzetten dan

avatar van james_cameron

Geslaagde horrorfilm rond het thema Halloween, met een viertal verhaaltjes die met elkaar te maken hebben en in elkaar overlopen. Bijzonder vlot en energiek in elkaar gezet, geholpen door een prima cast, uitstekend camerawerk en eersteklas makeup-effecten. Het Halloween-sfeertje is ook perfect getroffen. Niet alle plotlijntjes worden even bevredigend afgesloten, maar de film is zo spannend en vooral leuk dat je dit graag door de vingers wilt zien.

avatar van shrink

shrink

• 2080 berichten

Het is een heel standaard teenage horrorfilm. Ook de kills zijn erg standaard. Maar door die verschillende verhaaltje door elkaar wordt het een aangename puzzel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Geweldige herziening.

Ik vroeg me al af waarom ik deze film maar op een zesje had staan terwijl ik de andere vakantiehorrorfilm Krampus van Dougherty zo kon waarderen. Die twijfels bleken dan ook terecht te zijn, want de herziening van deze horrorfilm die ideaal kijkvoer is voor deze enge feestdagen bewees zich geweldig, waardoor het cijfer een aanzienlijk stuk wordt verhoogd.

Het viel me dit keer op dat ik wat minder moest letten op hoe spannend de film was, want deze film mikt daar niet (altijd) echt op. Ik geloof dat ik daar de eerste keer zo tegenaan liep, nu kon ik vooral van het sfeertje en het verhaal zelf genieten. Dougherty verbindt op opvallend slimme en frisse wijze de verhaaltjes. Lijnen die niet prominent zijn worden snel uit de weg geruimd, en de ruimte wordt op z'n plaats gegeven aan de elementen die er wel toe doen.

De personages zijn stuk voor stuk geslaagd. Het is niet dat ze inhoudelijk zoveel meekrijgen dat ze zo leuk maakt, maar de frisse uitstraling en onderscheiding die ze krijgen wel. Ieder personage is weliswaar karikaturaal, maar in een stripboekenhorrorfilm gewoonweg zeer treffend. Leuk dat Doughterty ze allemaal zo verschillend van elkaar maakt, waardoor ze allemaal op een aparte (en geslaagde) wijze aan weten te slaan bij de kijker en daarmee ook op hun eigen manier plezier creëren.

De verhaaltjes apart beoordelen is voor mij geen optie, aangezien ze allemaal qua stijl best op elkaar lijken, alhoewel het mikpunt toch anders is. Allemaal delen ze dezelfde speelse, vlotte sfeer die de Halloween-feestdagen uitoefenen, maar de een is toch duidelijk meer gericht op spanning terwijl de ander meer op plezier of fantasy gericht is. Allemaal wel komedie, maar de een iets donkerder dan de ander. In ieder geval kon ik van elk verhaaltje waarvan elk genoeg focus krijgt erg genieten.

Leuk geacteerd, lollig geschreven en bevredigende scene na bevredigende scene. Alles ademt horror en Halloween uit, een heerlijke combinatie die geweldig wordt uitgewerkt door Dougherty. Wordt voor hem hoog tijd dat hij weer terugkeert naar de feestdagen, die grotere blockbusters zijn duidelijk door het gebrek van creativiteit wat minder geslaagd. Ik las ook dat een vervolg hierop uit moest komen, laat die maar eens doorkomen! Ik vond die Sam alleen niet zo leuk als iedereen dat klaarblijkelijk wel vind, buiten zijn strakke look. Iets aan het feit dat het een kind is stoot me wat af. Verder topvermaak.

avatar van mrkos

mrkos

Dit had een komedie/horror moeten zijn...

Een aardige Halloween film, maar miste wel de spanning om als een horror/thriller betiteld te mogen worden, maar had wel grappige momenten erin zitten, dus horror/komedie was meer op zijn plaats geweest. De verhaallijnen waren op zich prima en kwamen elkaar mooi tegen, al vond ik het verhaal met die dames het minste (wel dikke karma voor die buurman). Het leukste verhaal vond ik met de groep kinderen die opzoek gingen naar de vermiste bus en die ouwe man (buschauffeur) die geteisterd werd door zo'n creep.

Door alle lovende reacties had ik er wel meer van verwacht.

Net een voldoende. 2,5 sterren.

avatar van ibendb

ibendb

Trick 'r Treat is bijna de ultieme Halloween film. Naar atmosfeer dan vooral. De film moet het hebben van de prachtige shots, mooi kleurgebruik en de setting in het herfstachtige dorpje op 31 oktober. De cast is dik in orde, de effecten zien er charmant en best creepy uit, de verhalen hebben een goede uitvalsbasis. En toch klopt er iets niet.

Dit kan liggen aan het feit dat de eerste helft beduidend beter is dan de tweede. Ook niet ieder verhaal heeft het gewenste effect. De urban legend over de schoolbus is praktisch perfect in uitvoering. Dan komt het tweede deel van dit verhaaltje en het werd allemaal te suf. Zo bedoel ik dus dat niet alles in goede balans zit met elkaar. Het segment met Anna Paquin (prachtige dame) vond ik erg leuk en best komisch. Mijn man vond dit dan weer iets te cheap en over de top. Het is hoe je het bekijkt.

Wat ik vooral zal onthouden is dat de film continu je verwachtingen omzeilt. Je denkt dat een verhaal op een bepaalde manier zal uitdraaien. Daar steekt de film echter een stokje voor en krijg je een heel onverwachte turn of events.

Ik denk vooral dat, grof gezegd, qua horror ik iets meer gewend ben. Dit was bijna kiddy-horror. Niets mis mee uiteraard, maar ik had mijn verwachtingen wat anders moeten stellen.

Toch een goede 3,5*, ben je geïnteresseerd in het horrorgenre dan kun je jou zeker amuseren.

avatar van Q Jones

Q Jones

Na een hele mooie reactie in de challenge van Shadowed dacht ik, ik moet deze film ook zien. Gisteren klokslag 12 (eigenlijk was het half 12 ) dacht ik het is Halloween ik knal hem op. Ik heb me kostelijk vermaakt met deze film. Een lekker snel filmpje die zo voorbij is. Leuke vage creaties waarbij het pompoen mannetje er toch wel uit springt. Heerlijk onzin filmpje.

avatar van Basto

Basto

Shocktober 38

Herzien op 4k. De uhd van Arrow ziet er prachtig uit. Wel fijn, want de film is best kleurrijk. De vier verhaaltjes zijn leuk, maar nergens groots.

3,5 blijft staan.