Genre: Thriller / Horror
Canada / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Michael Dougherty
Met onder meer: Brian Cox, Dylan Baker en Leslie Bibb
Plot Trick 'r Treat
"Poison, Drowning, Claw, Or Knife. So Many Ways To Take A Life."
Vier verhalen die plaatsvinden in een stadje tijdens Halloween: we zien een seriemoordenaar die vergiftigd snoep produceert, een groep kinderen die een geheim ontdekken over het stadje, een jonge vrouw die achtervolgd wordt door een gemaskerde stalker en een bejaarde die maar niet afkomt van een duivelse trick-or-treater.
Mr. Kreeg
Macy
Janet
Danielle
lagaiske
Na de hoge scores voor de film ben ik toch serieus op mijn honger blijven zitten.
Het verhaal is nogal warrig je weet nooit echt wat en waarom.
Ook vond ik hem voor een horror vrij slap de schrik zat er bij mij nooit in.
Ik denk dat deze film een extra boost krijgt in de States omdat daar het Halloween gebeuren meer leeft dan hier in Europa.
Het idee is best goed maar eigenlijk vrij slordig uitgewerkt.
Ze hadden beter 1 verhaallijn genomen en daar dan een iets spannender en bloederigere film over gemaakt.
Jammer hier zat veel meer in.
Het is ook niet echt horror vind ik. Wel een deel natuurlijk, maar er zit ook veel thriller in en tussendoor krijg je nog wat zwarte humor. Ik kon me er grotendeels wel mee vermaken.
En je hoeft niet eens perse zelf Halloween te vieren om de film leuk te vinden. In mijn ogen dan he.
Nadeel van de film is een beetje dat hij sterk gepromoot wordt met het pompoenenmannetje, terwijl dat uiteindelijk maar één verhaaltje is. Ikzelf had ook een "normale" film verwacht, ipv een verweving van 4 losstaande verhaaltjes.
Voor de gore of horror moet je het absoluut niet doen, maar het sfeertje is wel erg sterk en leuk.
voomzap
het sfeertje is inderdaad leuk, als je qua sfeer van films zoals "The Goonies" houdt ... Geef mij maar het sfeertje in pakweg One Point O, Delicatessen of 12 Monkeys. Deze film is oppervlakkig en meer vorm dan inhoud.
De scene met de vrouwen in het bos is net een supergoedkope foute jaren 80 latenight erotische Veronica clip. Het acteerwerk is ronduit slecht en ongeloofwaardig - los van een aantal kinderen die bijna op het niveau van de gemiddlede Harry Potter acteren. De personages zijn perfect voor een griezelfilm voor kinderen.
De scene met de figuur die op de poster staat was leuk, maar 5 minuten treffende zwarte humor kunnen het platte niveau van deze film boordevol oninterresante personages en belachelijke scenes niet rechttrekken.
Mr_White
- 2067 berichten
De film deed me een beetje denken aan die serie Kippenvel of De Griezelbus, maar dan voor volwassenen. Moraliteitsverhaaltjes die zich afspelen tijdens Halloween. De verhalen zijn op zich weinig bijzonder maar zijn netjes door elkaar verwoven en de regie is best goed. Daarbij vond ik het wel aardig dat elk verhaal zijn eigen stijltje had. Van zwart komisch (de vader met zoon) naar moraal (de kinderen die een grap uithalen) tot pulp (de weerwolven) en slasher (het pompoen-mannetje).
Uiteindelijk is de film meer vermakelijk dan eng (griezelig is nog een beter woord), en dat maakt de film leuk voor een keertje maar ook niet meer.
Miss Muppet
Wat een waardeloze film.
Had er heel veel van verwacht maar helaas...
jadolino
Echt horror nee , maar vond het toch wel vermakelijk vooral de kleine pompoen die maar niet kapot te krijgen was , vond ik wel grappig, meestal is het bij een horror als je denkt, eindelijk is het over dan is er nog een stumptrekking maar die kleine pompoen was onsterfelijk.
RickZ
Horrorslasher met meerdere Holloween losse verhaallijnen, bloederig, enkele gore scenes. De meiden zijn goed te pruimen vooral hun verhaallijn is leuk.
balosa
een leuke Halloweenfilm met een goede sfeer erin, het is meer thriller dan horror, best aardig !
WB
Niet slecht, maar soms erg warrig. Wel spannend, maar nergens echt eng. Leuk om te zien wat de verhalen met elkaar gemeen hebben. Nou ja, verhalen... Het waren meer korte scènes.
animo
Brianna
Misschien moet je bij BREIN gaan solliciteren?

Vascago
Ik snap helemaal niets van de score hier. Deze film is voor mij zo ongeveer de beste horror die er in de laatste 20 jaar is uitgebracht. Samen met Scream. Echt alles klopte wat mij betreft:
- Zeer strak geregisseerd;
- Behoorlijk aardig geacteerd, zeker voor een film als dit;
- Prachtige soundtrack: de geluidjes, de muziek
- Prachtig kleurgebruik;
- Spanning/Creepy;
- Af en toe wat gore
- Prachtige verhaaltjes die elkaar overlappen en samen worden gebracht door een omringend verhaaltje. Zoals bij Creepshow;
Maar bovenal de geweldige sfeer die je zo terugzet in de jaren 80. Heerlijk vind ik dat. Ik heb de laatste tijd veel goede films gezien, meestal oud, maar deze nieuwe ouderwets aandoende horror is met gemak 1 van de beteren die erbij zaten.
Waku
Verrassende horrorfilm.
Ik kan me vinden in vele beschrijvingen van Vascago boven mij.
Inderdaad doet deze griezelfilm denken aan de vroegere creepshow reeks.
Er hangt een lekker macaber sfeertje, de verhaallijnen zijn origineel en behalve griezelen valt er ook wat te lachen.
Heel vermakelijk en lekker 75 minuten griezelen.
( 100 minuten wordt bij lange na niet gehaald)
Tonypulp
ik kan me helemaal vinden in Vascago's commentaar, de meeste bestempelen Trick 'r treat als slechts 'leuk' terwijl het in mijn ogen wel wat meer dan dat is.
Deze behoort zeker tot 1 van de betere horrorfilms van de laatste jaren, gewoon de overall feel van de film is ontzettend tof.
Zo zijn die overlappende verhalen vet gedaan en zorgt het voor wat meer originaliteit. Zelfde geld voor de gore, niets waar je van onder de indruk zal zijn maar wel op een leuke manier uitgevoerd.
De sfeer zit zoiezo al vanaf minuut 1 goed, helaas was de film snel afgelopen, al is dat achteraf gezien wel beter. Elke minuut is nu fantastisch ingevult en niks is overbodig, verder allemaal van die kleine dingetjes die dit beter maakt dan de gemiddelde horrorfilm.
vranque
Briljant in zijn genre.
Krullende tenen van opwinding voor het camerawerk en het oog voor details.
HoRRoR-Freak23
viel me zwaar tegen deze film.
na de vele goeie commentaren ben ik er lekker voor gaan zitten maar werd eigelijk geen moment echt leuk..
Vascago
Als je Saw 2 en 3 en The Grudge 2 in je top 10 hebt kan ik me voorstellen dat je dit niks vindt idd
mixmaster
leuke en verrassende horror/thriller.
ik heb me echt vermaakt met deze film , er zitten hele mooie scenes in en ook goed geacteerd.
de sfeer in deze film is echt top en dat is knap , heel de film met z'n verhaaltjes die toch lekker overlopen en de gang er goed in houden.
PEN15
Op een saai weekend bekeek ik een stapeltje gruwelfilms, snow dead, Ron Jeremy's snake monster en diarrhea of the dorks. Ik probeerde de laatste van het stel maar eens uit en dat was deze.
Whoa whoa whoa. Als je het niet meer verwacht, dan komt het
Ze kunnen het dus toch nog! Na bijna 20 jaar van teleurstellingen, na 20 jaar van eindeloze george romero en consorten heruitvoeringen, slappe jason aftreksels die met het deel steeds harder zuigen en onzinnige CGI troep die nog onrealischer lijken dan Ed Wood films eindelijk weer eens een die me weer vetrouwen in het horror genre geeft.
Enkele speerpunten van wat nog niet is gezegd:
-machte mooie clues, al probeer je het te voorspellen het lukt je niet "helemaal" en ik zeg je, je moet misschien 2 x kijken om er goed over door te denken
-op een klein beetje respectabele CGI ingrepen hier, geen andere onnodige effecten, zo hier en daar wat -offscreen- momenten maar dan doet het er niet meer toe, omdat het voorafgaande het toch al voor je deed.
-leuke verhalen die goed synchroon lopen al heb ik het idee dat niet alles tegelijkertijd plaats vindt, maar in enkele uren.
-goed gefilmd, niet zomaar even diarrhea of the dorks met een amateur camera perspectief of zo.
-... en je bent gewoon verplicht om de hele film af te kijken van titel tot de credits.
Zo kom ik superlatieven te kort, maar ik ben in tijden niet meer zo verwend met een nieuwe gruwel film. Ik zal deze film doorgeven, want het is toch bijna Halloween.
HAPPY HALLOWEEN!
barcam
Leuk amusant horrorfilmpje met origineel in elkaar verweven verhaallijnen., inderdaad ideaal halloween film stuff. Topper.
scorepio
Film had wel zijn positieve verrassingen. Sommige scene's zijn meesterlijk , anderen dan weer tamelijk zwak.
Indien alle aparte stukjes tot één kloppend verhaal zouden gekomen zijn , hadden we misschien over een klassieker kunnen spreken.
Close but no cigar.
Dutch Ownage
Naar mijn mening valt deze film niet echt te rekenen tot echte horror of een thriller. Door het gebrek aan gore en spanning reken ik dit meer tot een duister sprookje, ook shockeert deze film niet. Ik wil niet zeggen dat ik van deze film niet heb genoten, juist wel, het was een amusante film. Maar toch mist het de 'body' die dit als horror/thriller kan betitelen. Leuke pulp
Norma
Maar elders lees ik weer over "verweven/overlappende verhaallijnen" etc....
Ik weet niet zo goed wat ik me hier nu bij voor moet stellen: zijn het nu echt allemaal op zichzelf staande filmpjes, of is er toch wel sprake van dat deze met elkaar te maken hebben?
JacoBaco
100 min? Bij die van mij begon de aftiteling al na zo'n 72 min. Jammer, want dit is echt 1 van de leukere griezelfilms.
rari
Thriller en Horror liefhebbers wees gewaarschuwd voor deze gelikte oppervlakkige en kinderachtige tv-film... Prullenbak alert!
Laten we het maar houden op "The Goonies" vs "Halloween deel 58".
Idd zeg, wat een but film, zonde van mijn tijd.
Geen enkel schrik moment of spanning in die 88 min. durende kinderfilm!BAGGER 1e klas
Met die weerwolven, 't moet niet gekker worden!!!!!!
De garoete,
oh ja,0.5 ster voor dat kleine mannetje
scorepio
Maar elders lees ik weer over "verweven/overlappende verhaallijnen" etc....
De verhaallijnen zijn wel verweven met elkaar , maar een kloppend geheel worden ze niet.
hansbreda
Tsja! Vindt hem moeilijk te beoordelen. Zeker geen top, maar ook wel weer de moeite waard. Vooruit 3***

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix