• 149.751 films
 • 8.327 series
 • 25.394 seizoenen
 • 558.108 acteurs
 • 324.664 gebruikers
 • 8.524.544 stemmen
Avatar
 
banner banner

Homeland - Seizoen 6 (2017)

3,76 169 stemmen

Show titel: Homeland

IMDb beoordeling: 8,3 (338.232)

Afleveringen: 12

Speelduur: 10 uur

Ontwikkeld door: Howard Gordon, Alex Gansa en Gideon Raff

Met: Claire Danes, Mandy Patinkin en Rupert Friend

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 15 januari 2017

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 6 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Homeland

Tijdens Carrie Mathison's verblijf in Irak als CIA-agent werd ze gewaarschuwd door een informant dat een Amerikaanse oorlogsgevangene door al-Qaeda is gehersenspoeld. Nadat ze een ongeoorloofde operatie uitvoert wordt Carrie heringezet bij de CIA antiterreureenheid in Langley, Virginia.

Afleveringen Seizoen 6 (2017)

 1. 1. Fair Game

  15 januari 2017 (50 minuten)

  Carrie is terug in de Verenigde Staten, waar ze werkt voor een hulporganisatie voor Amerikaanse moslims. Wanneer de negentienjarige Sekou Bah zich moet verdedigen tegen een serieuze aanklacht, schieten Carrie en haar collega Reda Hashem hem te hulp. In aanloop naar de inauguratie maken Saul en Dar Adal namens de CIA kennis met toekomstig president Elizabeth Keane. Haar kritische houding baart hen zorgen.

 2. 2. The Man in the Basement

  22 januari 2017 (50 minuten)

  Carrie en Reda werken hard om hun cliënt Sekou te helpen, maar zijn situatie blijkt al gauw complexer dan iemand van hen wist. Saul en Dar Adal zijn op hun hoede voor toekomstig president Keane: ze zoeken beiden op hun eigen manier naar antwoorden. Quinn houdt iedereen op afstand terwijl hij zich blijft verzetten tegen zijn nieuwe leven.

 3. 3. The Covenant

  29 januari 2017 (50 minuten)

  Carrie doet haar uiterste best om een eerdere inschattingsfout recht te zetten en de enorme gevolgen teniet te doen. Haar werkrelatie met Reda staat onder druk. Quinn doet een interessante ontdekking en gaat op onderzoek uit. Saul trekt zijn conclusies na een ontmoeting in Abu Dhabi, maar hij is niet de enige.

 4. 4. A Flash of Light

  12 februari 2017 (50 minuten)

  De verhoudingen tussen de CIA en aankomend president Keane staan op scherp: Carrie wordt voor een lastige keuze gesteld. Ondertussen heeft Reda gemengde gevoelens bij de recente ontwikkelingen. Quinn neemt risico's, terwijl hij op zoek gaat naar antwoorden. En Sauls reis krijgt een onverwachte wending.

 5. 5. Casus Belli

  19 februari 2017 (50 minuten)

  Door de explosie is heel New York in rep en roer. Carrie heeft haar handen vol als haar betrokkenheid bekend wordt, maar zelfs zij kan niet alle gebeurtenissen uitleggen. Ook aankomend president Keane verkeert in onwetendheid als ze tegen haar wil moet onderduiken. Door de ontstane paniek voelt Quinn zich in het nauw gedreven wat resulteert in een gevaarlijke situatie.

 6. 6. The Return

  26 februari 2017 (50 minuten)

  Carrie probeert FBI-agent Ray Conlin te overtuigen om de gebeurtenissen rondom Sekou en de explosie verder te onderzoeken. Saul zet zijn netwerk in voor informatie over zijn Israëlische collega Tovah Rivlin; de ontdekkingen die hij doet, roepen echter nog meer vragen op. Aankomend president Elizabeth Keane probeert haar isolatie te doorbreken, maar dat gaat niet zomaar.

 7. 7. Imminent Risk

  5 maart 2017 (50 minuten)

  Tot Carrie's ongenoegen wordt Franny's leefsituatie onder de loep genomen. Saul heeft belangrijk bezoek, maar er staan de nodige obstakels tussen hem en zijn gast. Na een inspirerende ontmoeting stelt Keane zich open voor het Amerikaanse publiek. Quinn zoekt de grenzen van zijn nieuw verworven vrijheid op, terwijl Astrid tot hem probeert door te dringen. Dar Adal speelt zijn eigen spel.

 8. 8. Alt. Truth

  12 maart 2017 (50 minuten)

  Keane komt onverwacht onder vuur te liggen. Saul stelt Carrie voor de krachten te bundelen, maar zij is er niet helemaal bij met haar gedachten. Ondertussen staat Quinn voor een keuze: accepteert hij een nieuw leven of houdt hij vast aan het oude? Terwijl hij tussen zijn schijnbare opties zweeft, ligt het gevaar onverminderd op de loer.

 9. 9. Sock Puppets

  19 maart 2017 (50 minuten)

  Max zet zijn veiligheid op het spel om de reeks gebeurtenissen tot op de bodem uit te zoeken. Javadi komt erachter dat hij wellicht de verkeerde keuze heeft gemaakt: Saul en Carrie moeten snel handelen om verdere escalatie te voorkomen. Dan wordt Carrie voor een lastig besluit gezet. Quinn heeft een duidelijk doel voor ogen.

 10. 10. The Flag House

  26 maart 2017 (50 minuten)

  Door een complot wordt Carrie in een hoek gedreven, maar Quinn komt iets op het spoor. Terwijl Saul zich klaarmaakt om zijn problemen te ontvluchten, raakt Max steeds verder verstrikt in de zijne. Het machtsspel tussen aankomend president Keane en Dar Adal bereikt een hoogtepunt.

 11. 11. R for Romeo

  2 april 2017 (50 minuten)

  Quin en Carrie werken weer samen, maar moeten privé nog iets overwinnen. Bovendien zijn de consequenties van hun ontdekkingen onzeker, en hetzelfde geldt voor Quinn's toekomst. Keane probeert ondertussen het imago van haar zoon te herstellen, waarbij ze het moet opnemen tegen onzichtbare tegenstanders. Max staat er alleen voor als het zicht op potentiële vijanden en bondgenoten vertroebelt.

 12. 12. America First

  9 april 2017 (50 minuten)

  Het complot rondom aankomend president Elizabeth Keane ontvouwt zich op een manier die niemand had voorzien. In de kern van de noodsituatie verricht Quinn een heldendaad. Maanden later leeft men in een veranderd land: welke rol kan de nieuwe president spelen in zulke onzekere tijden?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van frolunda

frolunda

 • 1013 berichten
 • 4434 stemmen

Begin was niet echt veelbelovend maar nu,omstreeks aflevering 4 komt de vaart goed in en begint het behoorlijk spannend en interessant te worden.

De verhaallijn is weer lekker actueel maar je hebt wel al vrij snel een idee hoe de vork in de steel zit en waar het allemaal op uit gaat draaien.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2501 berichten
 • 2934 stemmen

Het beste seizoen van de afgelopen jaren. De serie blijft enorm actueel, zeker nu het inhaakt op de Amerikaanse verkiezingen, President Trump, social media en de toenemende terreurdreigingen. Dit keer speelt het verhaal zich af in het midden van Manhattan (toevallig twee maanden geleden geweest, dus dat maakte het extra leuk om te zien).

Dit keer werkt Carrie in een soort advocatenkantoor die een jongen moet beschermen, die verdacht wordt van een terreurdaad. Daarnaast komt Quinn, die na het vorige seizoen in Berlijn compleet veranderd is, bij Carrie inwonen en moet Carrie vechten om haar dochtertje bij haar te houden. Ook de aanstaande president van de VS speelt een belangrijke rol.

Wat vooral leuk is aan het seizoen is dat niemand te vertrouwen is, zoals dat ook in het eerste seizoen het geval was. Quinn is geestelijk niet oké en tot alles in staat, de aanstaande president komt niet bepaald betrouwbaar over, Saul heeft geheime afspraken en van Dar kan je wederom moeilijk hoogte krijgen. De aanstaande president, gespeeld door Elizabeth Marvel, vond ik een mooie toevoeging aan de serie.

In mijn recensie van seizoen 5 zei ik dat de serie maar eens moest stoppen. Inmiddels ben ik een seizoen verder en weet ik dat er nog minstens twee seizoenen komen. De kans is ook zeer groot dat het volgende seizoen zich in Washington gaat afspelen en dat het verhaal van dit seizoen dus nog verder gaat. Daar heb ik in principe vrede mee, maar daarna is het in mijn ogen wel klaar.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3506 berichten
 • 1776 stemmen

Goed deze positieve commentaren te lezen. Vooral de eerste drie seizoenen vond ik bijzonder goed, met 2 als hoogtepunt. Maar daarna had ik het vaak moeilijk met de geloofwaardigheid binnen het concept van Homeland. Ik geloofde de personages en vooral hun daden niet meer. De schrijvers ging steeds verder en verder, maar de gevolgen voor de onderlinge verhoudingen strookten niet echt. Althans naar mijn gevoel. Nog steeds spannend en vrij goed gemaakt, geen twijfel, maar niet meer op topniveau.


avatar van frolunda

frolunda

 • 1013 berichten
 • 4434 stemmen

Prima seizoen voor Homeland.Zoals ik al eerder zei was de verhaallijn actueel en ging de richting op die ik verwachte maar toch wisten de schrijvers er nog een uitstekende draai aan te geven en met iets (een beetje dan toch) verrassends en origineels op de proppen te komen.

Een erg sterk einde derhalve en een zeer hoopvolle opmaat voor het volgende seizoen.

Ik heb er nu al zin in.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 56365 berichten
 • 3637 stemmen

Seizoen 5 was echt afschuwelijk slecht, daar heeft de serie zich met seizoen gelukkig wel mee herpakt. Beter en meer realistisch verhaal, meer spanning. Nog altijd is Homeland al jaren niet meer iets wat ik echt goed vind (na seizoen 1 en 2 had het van mij mogen stoppen), maar dit was nog wel bij vlagen onderhoudend. Nergens echt goed en behoefte om dit ooit opnieuw te zien heb ik ook niet, maar zeker wel voldoende.

3*


avatar van Esteban

Esteban

 • 3506 berichten
 • 1776 stemmen

Back on track! Zo zou ik S6 van deze serie nog het best omschrijven, de schrijvers hebben zich duidelijk herpakt. Opnieuw geloofwaardig, behoorlijk spannend en bovenal razend actueel. Slim geschreven ook. Aan welke kant je als kijker in het verdeelde USA ook staat, de interpretatie kan alle kanten op. De nieuwe president in wording, aardige toevoeging aan de cast trouwens, is een gezonde mengeling van beide kandidaten en haar verhaallijn bevat dan ook vele elementen uit de verscheidene kampen.

Enig minpuntje? Vooral tijdens de eerste helft heb je 't gevoel dat ze niet meer kunnen verrassen. Alsof jij al lang door hebt hoe de vork aan de steel zit en iedereen als een kip zonder kop rond loopt. Maar Homeland zou Homeland niet zijn, mocht er uiteindelijk niet veel méér aan de hand zijn dan eerst gedacht. De kaarten zijn in dit seizoen serieus door elkaar geschud. Benieuwd wat S7 zal brengen. Wel is al duidelijk dat een bepaalde Vikings-acteur een grote rol zal spelen. Eveneens een veelbelovende toevoeging.

Voor mij is S6 het beste seizoen sinds S2 en sowieso het tweede beste seizoen uit de hele reeks. En daar ben ik blij om, want naar mijn gevoel was het verhaal rond Carrie volledig op tijdens S4 en bovenal S5, niets is minder waar ...


avatar van Grin

Grin

 • 79 berichten
 • 2347 stemmen

Ik vond dit eigenlijk het minste seizoen tot nu toe, maar ben blij te lezen dat ik ongeveer de enige ben


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2501 berichten
 • 2934 stemmen

Vanaf 16 januari te zien op Netflix!


avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

 • 112 berichten
 • 87 stemmen

Grin schreef:

Ik vond dit eigenlijk het minste seizoen tot nu toe, maar ben blij te lezen dat ik ongeveer de enige ben

100% mee eens,ik vond het ook het minste,


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.