• 10.576 nieuwsartikelen
 • 161.751 films
 • 10.100 series
 • 29.657 seizoenen
 • 613.267 acteurs
 • 192.917 gebruikers
 • 8.965.890 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Last of Us - Seizoen 1 (2023)

3,90 310 stemmen

Show titel: The Last of Us

IMDb beoordeling: 8,8 (502.673)

Afleveringen: 9

Speelduur: 8 uur en 43 minuten

Ontwikkeld door: Craig Mazin en Neil Druckmann

Met: Pedro Pascal, Bella Ramsey en Gabriel Luna

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zondag 15 januari 2023

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Last of Us

Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

 1. 1. When You're Lost in the Darkness

  15 januari 2023 (1 uur en 21 minuten)

  Twintig jaar nadat een schimmeluitbraak de aarde heeft verwoest, krijgen de overlevende Joel en Tess een missie die alles kan veranderen.

 2. 2. Infected

  22 januari 2023 (53 minuten)

  Nadat ze uit de QZ zijn ontsnapt, krijgen Joel en Tess ruzie over Ellie’s lot terwijl ze hun weg zoeken door de ruïnes van een al lang verlaten Boston.

 3. 3. Long, Long Time

  29 januari 2023 (1 uur en 16 minuten)

  Als een vreemde zijn complex nadert, smeedt overlever Bill een onverwachte band. Later vragen Joel en Ellie Bill om raad.

 4. 4. Please Hold to My Hand

  5 februari 2023 (45 minuten)

  Nadat ze hun pick-up in Kansas City hebben achtergelaten, proberen Joel en Ellie te ontsnappen zonder de aandacht van een rancuneuze rebellenleider te trekken.

 5. 5. Endure and Survive

  12 februari 2023 (59 minuten)

  Terwijl ze de rebellen proberen te vermijden, komen Joel en Ellie de meest gezochte man van Kansas City tegen. Kathleen zet haar jacht voort.

 6. 6. Kin

  19 februari 2023 (59 minuten)

  Joel en Ellie negeren het advies van de plaatselijke bevolking en dalen dieper af in gevaarlijk gebied, op zoek naar de Fireflies - en Tommy.

 7. 7. Left Behind

  26 februari 2023 (55 minuten)

  Terwijl Joel vecht om te overleven, kijkt Ellie terug op de nacht die alles veranderde.

 8. 8. When We Are in Need

  5 maart 2023 (51 minuten)

  Ellie stuit op een wraakzuchtige groep overlevende en trekt de aandacht van hun leider. Een verzwakte Joel staat tegenover een nieuw gevaar.

 9. 9. Look for the Light

  12 maart 2023 (44 minuten)

  De zwangere Anna vertrouwt volledig op een levenslange vriend. Later naderen Joel en Ellie het einde van hun reis.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van eRCee

eRCee (moderator films)

 • 13329 berichten
 • 1919 stemmen

Leuke serie, met veel goede aspecten, maar als grote manco dat het over de gehele linie nogal slordig geschreven is. Aflevering 9 is natuurlijk het duidelijkste voorbeeld hiervan, dit tart alle logica, maar goed, je ziet het op veel meer momenten. Verder eens met The Oceanic Six dat er eigenlijk te weinig dreiging is wanneer ze door dat landschap trekken. Ik snap dat ze ook luchtige momenten willen creëren, maar als de personages geen spanning voelen, dan de kijker ook niet. Desondanks dus een prima serie met hoge amusementswaarde (3,5-4* regionen).


avatar van eldorado

eldorado

 • 355 berichten
 • 4763 stemmen

Na alle positieve reacties vooraf veel van verwacht. Maar viel erg tegen. Erg saai en langdradig. De hype is onbegrijpelijk, het is niets bijzonders.


avatar van Kondoro

Kondoro

 • 10646 berichten
 • 2467 stemmen

eldorado schreef:

Na alle positieve reacties vooraf veel van verwacht. Maar viel erg tegen. Erg saai en langdradig. De hype is onbegrijpelijk, het is niets bijzonders.

Wat denk je? Die hype is ontstaan bij de fans van de game, wisten wij veel dat ze zo weinig zouden doen met de daadwerkelijke infectie die er heerst....


avatar van Apster

Apster

 • 1465 berichten
 • 6911 stemmen

Tommeh schreef:

Als ik de berichten van de gamers zo lees begrijp ik de kritiek ergens wel, maar ik vond de laatste aflevering juist wél erg goed. In plaats van afgeraffeld, vond ik het hoge tempo een verademing. Je kan zo’n ziekenhuis scène lang uitsmeren en heel gedetailleerd in beeld brengen, maar uiteindelijk weten we toch allemaal wat de uitkomst gaat zijn. Dan vind ik het op deze manier in beeld brengen eigenlijk wel origineel.

The last of us is voor mij een serie met plussen en minnen, maar het overtuigende post-apocalyptische sfeertje en geweldige setting zorgen ervoor dat ik erg benieuwd ben naar s2. 4*

Het is wel een hele belangrijke aflevering en slotstuk dat een enorme invloed heeft op het verhaal van deel 2. Deel 2 is overigens nog een stuk geweldigdadiger, ben benieuwd of de makers de ballen hebben om dit ook in de serie te stoppen. Vond het 2e deel ook best controversieel, maar dat had meer te maken met wat je in de game moet doen.


avatar van John Barry

John Barry

 • 3410 berichten
 • 611 stemmen

Tja. Persoonlijk had ik het leuker gevonden als ze hier een meer avontuurlijke serie van hadden gemaakt in plaats van een poging tot een groots en meeslepend drama. Het concept van een apocalyptische wereld waarin mensen proberen te overleven spreekt mij wel aan. Maar wat ze er in deze serie meedoen bevalt mij niet. Rode draad is de band tussen Ellie en Joel. Het is erg mooi om te zien hoe deze karakters naar elkaar toe groeien. Maar dan de laatste aflevering. Ik ben niet bekend met de games, maar dit lijkt mij een bom wat een volgend seizoen kan gaan ontploffen. Sommige zullen dit goed schrijverswerk vinden. Ik vind het frustrerend, soapachtig en het maakt in potentie (ik weet de afloop niet) iets onnodig stuk wat juist mooi is opgebouwd.

De flashbacks halen af en toe teveel vaart uit het verhaal. Vooral aflevering 3 en 7 waren behoorlijk langdradig. In beide afleveringen wordt ontzettend veel tijd genomen voor iets wat in een veel kortere tijdsperiode verteld kon worden.

Dan de vrouwenrollen. Ik ben voor sterke vrouwenrollen. Maar een sterke vrouwenrol staat niet altijd synoniem voor stoer en badass. En het zo stoer en badass mogelijk neerzetten van vrouwen lijkt in deze serie een doel op zich te zijn. Maar op de hoofdrolspeelster na wordt het bij de meeste vrouwen nagelaten de rol goed uit te werken.

Om positief te eindigen. Het acteerwerk is redelijk. Vooral Pedro Pascal en Bella Ramsey zetten hun rollen goed neer. Ook is de verwoeste wereld mooi en realistisch vormgegeven.

2*


avatar van Eric07

Eric07

 • 31 berichten
 • 34 stemmen

Ik snap niet dat deze serie zoveel lovende recensies krijgt en dat er vaak gesproken wordt over de rijke gelaagdheid van de serie. Ik vond hen eerlijk gezegd nogal ééndimensionaal. dit betreft zowel de karakters als de verhaallijn. De verhaallijn is simpel van A naar B met in iedere aflevering een opzichzelfstaand zijlijntje (of flash back) dat aan het einde van de aflevering weer klaar is en niet meer terugkomt. Ook kregen Joel en Ellie iedere aflevering en in elke nieuwe omgeving exact de juiste hulp(middelen) in hun schoot geworpen om verder te komen.

Wel een mooie productie en mooie opnames maar te mager. 3,5*


avatar van jipt

jipt

 • 3407 berichten
 • 3135 stemmen

Bij vlagen saai en voorspelbaar, maar de een na laatste aflevering en ontknoping maken het nog wel aardig. De hype ontgaat me verder. 3*


avatar van Karst

Karst

 • 396 berichten
 • 1253 stemmen

Wel aardig allemaal. Maar uiteindelijk waren de enige karakters waar ik werkelijk mee begaan was beide heren in aflevering drie. Dat was wat mij betreft dan ook de beste aflevering. Helaas voegt die hele episode plot technisch niets toe aan de serie. Verder kabbelt het nogal voort, gaat nagenoeg iedereen dood met wie je een band zou op kunnen bouwen en vond ik einde vooral vervelend. Het maakte een karakter dat ik toch al niet zo mocht nog aanzienlijk vervelender. Weet niet zeker of ik terug kom voor seizoen twee.


avatar van Kees Draaihuis

Kees Draaihuis

 • 69 berichten
 • 67 stemmen

Had er toch iets meer van verwacht. Heb wel het 1e seizoen helemaal afgekeken dus dat zegt wel wat (want als me een aflevering niet aan staat dan stop ik met kijken, kan mijn tijd wel beter besteden). Wist niet waar de serie over ging maar gezien de waarderingen hier en op IMDB toch besloten om te starten met kijken. Toen ik begreep dat het ging over een soort van zombies wou ik al afhaken, maar........wat heeft me er dan toch doen besluiten om te blijven kijken? De acteerprestaties van Bella Ramsey. Wow. Eerlijk? Nog nooit zoiets gezien. Wat een natuurtalent, heb enorm van haar genoten en het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat ik zat te hopen op een 'foutje' van haar waardoor je kon zien dat ze aan het acteren was. Echt bizar goed. De serie krijgt een 3 van me, Bella een 10. Dus besloten om de serie toch maar 4 sterren te geven. Dankzij Bella Ramsey.


avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

 • 498 berichten
 • 417 stemmen

Een van de meest geliefde games aller tijden naar een serie vertalen - ga er maar aan staan. Maar als er een streamingdienst is aan wie je dat kunt overlaten, is het HBO wel. Je krijgt namelijk een ijzersterk verhaal dat met veel respect de gebeurtenissen van de game volgt, met vooral een perfect gecaste Bella Ramsey als de puberende Ellie. Puristen zullen de afdwalingen tussendoor minder geslaagd vinden, maar ik vind E3 echt een masterclass story telling. Helaas zijn de Infected wat onderbelicht en worden karakterontwikkelingen er doorheen gejaagd. Het mag de pret echter niet drukken. De serie tikt namelijk net als de game een behoorlijk hoog niveau aan.

4,0 * Waardige gameverfilming


avatar van Clarencoo

Clarencoo

 • 66 berichten
 • 520 stemmen

Na aflevering 1 en 2 wilde ik al afhaken.

Na aflevering 3 werd het een beetje interessant. Maar dan word het slechter en slechter, gewoon niet goed, slecht geacteerd een mager verhaaltje, die lachwekkende zombies uit dat gat in de grond doet de deur dicht voor mij op het eind van aflevering 5, Clichématig verhaal, dit heb ik al tig x beter gezien.

Snap de hype niet van deze serie.


avatar van Jimske

Jimske

 • 219 berichten
 • 444 stemmen

teleurstellende serie over een van de best gemaakte zombie apocalyptische games op ps3. De serie komt nog niet tot de enkels van gelijknamige game. Er word, net zoals in the walking dead, te veel aandacht besteed aan groepen mensen en hoe het misgaat. Ik had graag meer avontuur gezien en meer horror met de clickers. Ik had ook veel moeite om warm te lopen voor Ellie, die hier niet al te best gecast is imo. Het einde vond ik trouwens erg egoïstisch van Joel en ik vond het zowieso sterker overkomen in de game. Nu voelde het een beetje over the top hoe hij alles zo makkelijk deed. Enfin ja, een 2* want de serie straalt wel kwaliteit uit dankzij HBO maar de uitvoering van het verhaal en ook de casting van Ellie zijn toch echt minpunten voor mij


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.