• 9.267.855 stemmen

The Last of Us - Seizoen 2 (2025)

Show titel: The Last of Us

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: Craig Mazin en Neil Druckmann

Met: Pedro Pascal en Bella Ramsey

Datum van release: zondag 13 april 2025

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 2 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Last of Us

Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.

Afleveringen Seizoen 2 (2025)

1. 1. Future Days

13 april 2025 (59 minuten)

Vijf jaar later. Terwijl Joel hulp zoekt om zijn band met een afstandelijke Ellie te helen, is er voor de nu 19-jarige weer een nieuwe bedreiging.

2. 2. Through the Valley

20 april 2025 (57 minuten)

Terwijl Abby haar opties afweegt, bereidt Jackson Hole zich voor op een naderende storm te midden van toenemende berichten over geïnfecteerden.

3. 3. The Path

27 april 2025 (57 minuten)

Nadat Dina cruciale informatie heeft gedeeld, wil Ellie een verzoekschrift indienen. Vlak bij Seattle ontvlucht een religieuze groep een oorlog.

4. 4. Secrets

4 mei 2025 (53 minuten)

In 2018 wordt FEDRA in Seattle geconfronteerd met een onverwachte vijand. Tien jaar later belanden Ellie en Dina midden in een bloedige strijd tussen de fanatieke Seraphites en een groep nietsontziende schutters.

5. 5. Feel Her Love

11 mei 2025 (45 minuten)

Terwijl het WLF een gevaarlijke ontdekking doet, staat Ellie voor een belangrijke beslissing. Later deelt een onverwachte bron de schokkende waarheid.

6. 6. Scars

18 mei 2025 (1 uur)

Joel verrast Ellie voor haar verjaardag. Naarmate ze verder uit elkaar groeien, bereidt Ellie zich voor op een confrontatie en moet Joel op patrouille een moeilijke keuze maken.

7. 7. Convergence

25 mei 2025 (50 minuten)

Terwijl de Wolves en de Scars zich voorbereiden op een gevecht dat mogelijk een einde maakt aan hun jarenlange vete, leidt Ellie's zoektocht haar weg van haar vrienden en naar een verwoestende confrontatie.

Cupido schreef:

Ik vond deze aflevering juist veel meer diepgang bieden door de relatie tussen Joel en Ellie te belichten. De dynamiek tussen die twee heb ik echt gemist tijdens de voorgaande afleveringen. De aanwezigheid van Joel voegt wat dat betreft veel meer kwaliteit toe aan de serie.

De dingen die jij zegt zijn waar en ontken ik ook nergens toch?

Maar goh wat is deze serie toch regelmatig veel slechter geschreven dan de game.

Dit seizoen zit er bijna op en was echt niet verkeerd, maar eigenlijk is er nog zo weinig gebeurd.

The Oceanic Six schreef:

De dingen die jij zegt zijn waar en ontken ik ook nergens toch?

We weten natuurlijk niet of Cupido de game gespeeld heeft. Als dat niet zo is, dan begrijp ik wel dat iemand de relatie tussen Joel en Ellie zeer sterk vindt. Gamers gaan de twee Ellie's (en de relatie met Joel) vergelijken, niet-gamers hebben alleen deze Ellie als referentiepunt. Ook qua verhaal. Gamers weten wat er allemaal nog komt en kunnen vinden dat er nog weinig gebeurd is, niet-gamers zullen daar misschien anders over denken (Joel is dood, Ellie en Dina, nieuwe stad, nieuwe groepen, nieuw soort 'clickers'.).

IH88

Ik vond aflevering 6 overigens zeer sterk. The Last of Us part 2 heb ik nog niet gespeeld (vrijdag wel aangeschaft) dus dat met de museum kan ik niet vergelijken, maar vooral Pedro Pascal heeft echt twee briljante scenes. De laatste scene op de veranda tussen Joel en Ellie was emotioneel. Schitterende rol ook van Joe Pantoliano als Eugene.

Museum in de game

Voor de mensen die aflevering 6 hebben gezien, dit is het museumbezoek uit de game. Zoveel mooier en pakkender in mijn ogen. En dat is wat ik af en toe storend aan de serie vind, ze vliegen veel te snel door mooie stukken heen en slaan geregeld grote delen over.

Mwa, ik vind het zo op het eerste gezicht nog vrij nauwkeurig overkomen.

Vergeleken met andere serie of game cq boekberfilmingen is dit echt veel en veel langer voor iets wat meer een sfeerbeeld is dan noodzakelijk verhaal.

avatar van Bibi88

Bibi88

Als gamer vind ik de serie een blamage. Wat een vreselijke miscast die Bella. Ik had al een hekel aan Ellie in de serie (om haar karakter rotwijf) en dat kan nog erger in de serie. Er is totaal geen chemie tussen Pedro en Ramsay en dat verpest eigenlijk alles al. Ik geef toe dat het tussen Ellie en Dinah wel weer heel goed zit. Was al niet zo te spreken over seizoen 1 en ik ga 2 maar niet afkijken. Ik weet al wat er gaat gebeuren dus heb ook geen reden om verder te kijken. De mooie scénes zijn inderdaad afgeraffeld. Het ia niet om aan te gluren voor mij.

avatar van jerome998

jerome998

De emotionele impact van de game zal de serie niet halen, maar dit hele seizoen heeft mij wel op een positieve manier geraakt. Het tempo ligt hoog, maar ik ben tevreden over hoe ze alles verfilmen. Alles waar ik op hoop voor seizoen 3 is in deze seizoensfinale al geïntroduceerd, (de brug, het eiland, het stadion.)

Kaitlyn Dever speelt geweldig als Abby, kijk er naar uit om meer van haar te zien volgend seizoen.

The Oceanic Six Bijzonder dat je tot en met de 4de aflevering overwegend positief was en daarna niet meer. Dit seizoen heeft over het geheel in mijn ogen steeds hetzelfde tempo en dezelfde toon aangehouden. Ik vond de flashbacks met Joel ook niet te overhaast, dus daar verschillen we wel in. Mijn voornaamste kritiekpuntje kan wel zijn dat dialogen soms een steekje laten vallen en minder natuurlijk zijn dan in de game.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

2e seizoen minder spannend; we worden inmiddels overvoerd met dystopische series...

Aflevering 7:

De seizoensafsluiter. Niet dat we het niet wisten, maar zo'n open einde is natuurlijk enorm irritant als je weet dat je weer twee jaar mag wachten op het vervolg. Seizoen 1 had ieder geval nog een gesloten einde omdat ze heel de eerste game erin hadden verwerkt. Deze afsluiter was niet slecht, maar voor mijn gevoel werd er weer te snel een deel afgerond. Dat slot met de twee moorden vond ik nu weinig spannend of emotioneel.

Seizoen 2 review:

Erg naar uitgekeken, begon heel sterk maar als ik eerlijk ben is het wel met de aflevering minder geworden na de fantastische tweede aflevering. Die was echt heel sterk, maar daarna moest het weer een intiemer verhaal worden en dan valt er wel wat op aan te merken. Sowieso is het natuurlijk ruk dat Joel dood is gegaan, want de interactie tussen hem en Ellie maakte de game / seizoen 1 zo sterk. Zonder Pedro Pascal valt er toch wel veel weg want het duo Dina en Ellie is gewoon veel minder goed. Dan valt pas op dat Bella Ramsey gewoon een middelmatige actrice is die vooral slecht is in de emotionele stukken (behalve als ze Take on me zingt, dat blijft mooi). Ze is vooral chronisch boos en ontevreden en daardoor niet sympathiek. Haar gameversie vond ik veel fijner, die kreeg ook veel meer achtergrond mee waardoor haar agressie een beetje te begrijpen viel. Ook opvallend is dat seizoen 2 al meteen Abby introduceert en je weet ook al vrij snel wat haar is overkomen, dat maakt het ook allemaal minder boeiend want de haat die je als gamer tegen haar had omdat je dit niet wist kun je hier niet hebben omdat haar wraak best legitiem is. Ik kijk nu zelfs meer uit naar Abby's verhaal in de serie dan naar meer afleveringen met deze Ellie.

Verder heeft dit seizoen veel zaken uit de game anders aangepakt en ergens is het te snappen, want games en serie zijn niet hetzelfde medium, maar ik vind het schrijfwerk in de serie gewoon echt zwakker. Veel minder pakkend. En dat heb ik ook met het tempo. De eerste afleveringen waren enorm traag, volgens mij zitten ze vier afleveringen in Jackson dat in de game alleen een korte proloog was. Maar in Seattle gaat het tempo plots weer zo hoog dat het voelt of ze door het verhaal aan het sprinten zijn. Maar ik klink nu negatief, maar het seizoen kijkt gelukkig wel weer goed weg en ziet er geregeld schitterend uit. Blijft tof of de bekende plekken nu hier voorbij te zien komen. En er zit ook meer actie in, wat hard nodig was want in seizoen 1 voelde de wereld redelijk leeg en ongevaarlijk. Dat hebben ze hier wel aardig verbeterd. Ondanks dat het seizoen een tikje teleurstelde blijft het wel een kwaliteitsserie en kijk ik nog steeds uit naar seizoen 3. Daar gaat nog een hoop gebeuren gelukkig.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zo ik hoef gelukkig geen jaren te wachten tot er een nieuw seizoen komt want ik weet inmiddels hoe het afloopt. tenminste, ik ga er vanuit dat het verhaal van de game aangehouden wordt. Ik heb de 2e game nu uit dus ik geloof het verder wel. The Oceanic Six had wel gelijk dat in de game Ellie veel beter is dan in de serie. De rest vind ik best wel goed gecast voor de serie. Enkel Ellie en Abby vind ik niet goed gecast voor de serie. Ben trouwens wel benieuwd hoelang er nu weer gewacht moet worden voor ze met het 3e seizoen aankomen.

Tja, het zal vast mijn loss zijn, maar waar ik het eerste seizoen nog wel vermakelijk vond met die infected ben ik hier wel behoorlijk klaar mee.

Het boeit me eigenlijk gewoon geen ene reet dit verhaal, met nietszeggend groepje zoveel dat weer strijdt tegen nietszeggend groepje zoveel.

Kwalitatief is het prima maar zwaar niet-boeiend allemaal.

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1937 stemmen

Seizoen 2 review:

Ik sluit me hier volledig bij aan. Bella Ramsey een serie laten dragen is gewoon te hoog gegrepen. Ze zal ongetwijfeld hebben geteerd op de rol in GoT, maar daar kwam het succes ook mede door het heerlijke personage wat ze mocht spelen. De grap online is vooral dat ze Kaitlyn Dever hadden moeten vragen voor de rol van Ellie. De miniserie Unbelievable heb ik twee keer gekeken. Die heeft zij geweldig gedragen met de twee vrouwelijke detectives. Daarbij leefde je mee met haar in haar kwetsbaarheid en haar kracht. Dit had een 'Ellie' moeten hebben. En nu ligt de nadruk vooral op een personage welke 'chronisch boos' is en het gezicht op standje chagrijnig heeft gezet. Je krijgt er geen sympathie voor, en dus maakt het je ook niet uit of ze haar wraak krijgt of de liefde vindt. Dat is best funest.

Verder is het een rare keuze om een seizoen 2 met twee afleveringen te korten, waarbij je een volledige afdeling wijt aan een terugblik. Ondanks dat het een prima aflevering was haalt het de vaart uit een al traag seizoen (met weinig afleveringen). Had de terugblik mooi opgeknipt en plak er een extra aflevering aan. Ik vond die stukjes bij de eerste twee afleveringen van seizoen 1 echt goed en van toegevoegde waarde (het fragment in de talkshow en de dame in Jakarta).

Dan m'n laatste beklag. En misschien dat netjes het game-verhaal wordt gevolgd, maar dat wil niet zeggen dat m'n irritatie er minder op is. De Seraphites...

Als je tot je 25e of 40e levensjaar in een normale samenleving bent opgegroeid dan kun je me niet wijsmaken dat je na 15-20 jaar je kop kaal scheert, littekens toebrengt en een krankzinnige religie volgt met volledige commitment, jezelf opoffert dan wel een ander ritueel doodt en oorlogen voert. Net als in the Walking Dead haakte ik bij dit soort groepen echt af. Dat is m.i. werkelijk volledige luiheid van schrijvers/bedenkers. Gooi het wat mij betreft op een diepere of complexere ideologisch/politiek verschil van denken of puur het hunkeren naar macht. Dat is toch duizend keer geloofwaardiger en menselijker dan dit.

avatar van zoutzak

zoutzak

Het tweede seizoen weet wederom de sfeer uit de games te grijpen. En dat is iets dat de makers van Chernobyl zeer kundig doen. Het maakt voor een andersoortige balans ivm gangbare series. Juist dit maakt het ook zo aangenaam om naar de kijken, waarbij het bovendien een feest der herkenning is voor zij die gelukkig genoeg zijn in het verleden de games te hebben gespeeld.

Begrijp de lauwe reacties niet goed. Natuurlijk, in een game ziet een vrouwelijke protagonist er al snel uit als Lara Croft. En dat doet Bella Ramsey allerminst en daarom is de keuze in casting verrassend en verdient het eigenlijk alle lof. Wat ze namelijk wel goed kan is acteren.

Minpunt is dat het wat fragmentarisch aanvoelt, zeker als je wekelijks een episode kijkt. Als je gewoon lekker de blurays achter elkaar kijkt dan zal dat minder spelen vermoed ik.

Kijkend naar het einde verwacht ik toch wel gauw een derde seizoen.

avatar van Corcicus

Corcicus

Deze serie blijkt uiteindelijk niet echt iets voor mij te zijn. Het eerste seizoen had ook twee kijkbeurten nodig om te appreciëren en misschien is dat niet anders met dit vervolg, maar een herziening zal niet voor meteen zijn. Te veel drama en te weinig horror. The Last of Us voelt onaangenaam vaak als een inclusiviteitsfeestje waarbij ik me tijdens het kijken soms zo’n gedwangvoederde foie gras-gans waande, volgepompt via een leiding uit de septische put van woke Hollywood. Gelukkig kon ik tussendoor even op adem komen tijdens spannende actiescènes. Al blijven die beperkt tot een tweetal afleveringen. De koene revolverheld, Joel, verdwijnt jammer genoeg al snel uit de picture en komt slechts terug in een totaal overbodige en oersaaie voorlaatste emo-aflevering. Die deprimerende toon wordt helaas verdergezet in de seizoensfinale. Nu is Pedro Pascal in het echte leven een vermoeiende deugneus, maar in de serie blijkt hij toch vooral een onmisbaar personage te zijn. Zijn afwezigheid levert de kijker over aan het duo Ellie-Dina die flirtend en gekscherend door de straten van Seattle flaneren. Dat kon me allemaal veel minder boeien.

IH88

Ook erg uitgekeken naar seizoen 2, en het stelt zeker niet teleur. Integendeel zelfs, en iedere week keek ik weer uit naar een nieuwe aflevering. Een goed teken. The Last of Us part 1 heb ik afgelopen december gespeeld (met veel plezier), en de tweede game heb ik inmiddels in huis gehaald. Een beetje vreemde volgorde om The Last of Us te consumeren (tv serie s1, eerste game, tv serie s2, tweede game), maar het zij zo. Tegen de tijd dat seizoen 3 verschijnt heb ik de tweede game allang uitgespeeld, dus dan kan ik ook gaan vergelijken. Nogmaals, het is een goed teken dat ik ondanks een grote spoiler nog steeds ontzettend veel zin heb om Part Two te gaan spelen.

Grote pluspunten van dit seizoen zijn de pacing, de dreiging van alle kanten die meer aanwezig en voelbaar is in dit seizoen dan in seizoen 1, het acteerwerk, en uiteraard weer de production design en special effects. The Last of Us is een vlagschip voor HBO, en dat is te zien. Van de cast is vooral Merced als Dina een zeer fijne toevoeging (Dina heeft blijkbaar in de game een kleinere rol?), en iedere seconde dat O'Hara als Gail in beeld verschijnt is een een feest. Misschien controversieel, maar ik vond Dever als Abby ook uitstekend op dreef. Abby in de game is een bodybuilder, maar dat was hier totaal overbodig geweest. Ik heb liever een geweldige actrice als Dever, dan een mindere actrice die er misschien wel uitziet als Abby maar veel minder de essentie van het personage weet over te brengen. Misschien Katy O'Brian, maar zij is al midden 30 en het was belachelijk geweest om Bella Ramsey het tegen haar op te laten nemen. Dever als Ellie en O'Brian als Abby had misschien wel gewerkt.

Over Bella Ramsey gesproken. Niet slecht, en op sommige rustige momenten met Merced en Pascal zie ik echt wel een Ellie in haar. Maar zodra ze boos is of gefrustreerd lijkt het wel alsof ik naar een 13-jarige puber zit te kijken ipv een 19-jarige die al ontzettend veel heeft meegemaakt. Tussen seizoen 1 en seizoen 2 zit vijf jaar, maar het lijkt wel of niemand dat tegen Ramsey heeft gezegd. De Ellie in de game was ook boos, verdrietig en gefrustreerd, maar Ashley Johnson was al rond de 23/24 jaar toen ze in 2013 de stem van Ellie insprak. En die volwassenheid paste heel goed bij wat een 14-jarige Ellie allemaal al had meegemaakt in haar jonge leven. Laat staan een 19-jarige Ellie. Ramsey lijkt constant in 'standje 13-jarige' te staan. Het contrast met Merced is daarom soms wel heel groot.

Zoals ik al zei heeft seizoen 2 een uitstekend tempo, maar het is wel fragmentarisch en springt van de hak op de tak. Het is duidelijk dat alle verhaallijnen in seizoen 3 weer worden opgepakt, maar het zorgt er wel voor dar seizoen 2 daardoor onvolledig aanvoelt. Gelukkig lijkt Dever in seizoen 3 de hoofdrol over te nemen, en hopelijk zorgt het voor een nieuwe dynamiek en hernieuwde inspiratie bij de makers.

zoutzak schreef:

Rare opmerking. De game-Ellie ziet er juist helemaal niet als een Lara Croft uit maar als een normaal gemiddeld meisje van een jaar of 14, wat ze ook is. Bella Ramsey lijkt helemaal niet op zo'n soort meisje. Ook niet in seizoen 2 waar we vijf jaar verder zijn en ze een tiener had kunnen spelen.

En nee, ze kan bepaald niet goed acteren. Ze is ook niet slecht maar ze blinkt zeker niet uit. Vorig seizoen kon ze teren op Pedro Pascal en nu zonder hem vallen de minpunten erg op.

avatar van zoutzak

zoutzak

The Oceanic Six schreef:

Ellie in de 2e game is 19 en een typische fantasie personage; grote geanimeerde ogen, perfect symmetrisch, kortom, weinig realistisch. Het was de combinatie met haar bijdehante karakter dat het geloofwaardig maakte.

Mijn punt is, het casten van computeranimaties is niet evident. Tuurlijk zijn er genoeg alternatieven te bedenken, die misschien fysiek meer gelijken en verdienstelijk acteren, maar ik kan er wel mee leven dat de keuze op Bella is gevallen. Ze brengt een bepaalde intensiteit die me wel bevalt.

zoutzak schreef:

Ellie in de 2e game is 19 en een typische fantasie personage; grote geanimeerde ogen, perfect symmetrisch, kortom, weinig realistisch. .

Nou ja, Ella Purnell heeft in Fallout (ook een gameverfilming) toch echt wel grote "geanimeerde" ogen. Sterker nog, dat is Purnell's grote kracht. Uiteraard ook een uitstekende actrice, maar die ogen zijn zeker een 'selling point'.

Ik heb voor de rest ook geen grote problemen met Ramsey. Ze is zeker geen reden om de serie links te laten liggen en zoals ik hierboven al schreef, ik geniet van iedere aflevering. Maar dat komt meer door al het andere (andere acteurs, sfeer, verhaal, production design etc.) dan door Ramsey. En van iemand die één van de twee hoofdrollen speelt verwacht ik meer. Ellie zou het grootste pluspunt van de serie moeten zijn, niet een personage dat ik tolereer omdat al het andere zo goed is.

IH88

Mijn geluk is ook dat ik Dever als Abby zeer sterk vind spelen. En de grotere rol van Dina (Merced) werkt voor mij ook goed. Maar ik kan me voorstellen dat als je je ergert aan de "andere" Abby (naast Ramsey als Ellie), je de show helemaal niet trekt.

IH88 schreef:

Nee, gek genoeg bevalt deze Abby me prima. Sterker, zij was ook een perfecte Ellie geweest.

The Oceanic Six schreef:

Nee, doelde ook niet specifiek op jou Ajax&Jari . Maar een blik op de reacties online (nooit doen, ik weet het) leert mij toch dat er veel mensen zijn die kritiek hebben op deze Abby. Maar goed, dat is online. Kan me voorstellen dat veel mensen zonder voorkennis van de game deze Abby prima vinden. Mensen met voorkennis ook overigens. Online zie je alleen de uitersten (what's new?).

IH88 schreef:

Zeg je nog netjes. Ze maken Bella Ramsey op social media kapot vanwege haar looks maar ook door quotes als ''iam gonna be a dad''. Dat gaat me allemaal te ver, maar ze lijkt en handelt niet erg als de Ellie die ik boeiend vond.

Dit-is-waarom-het-tweede-seizoen-van-the-last-of-us-tegenvalt

Ik sluit me helemaal aan bij de punten in dit artikel. Sterker, zit zelfs wat te twijfelen of ik een lager cijfer dan 3,5 ster moet geven.

Dit-is-waarom-het-tweede-seizoen-van-the-last-of-us-tegenvalt

Als ik het zo lees hebben ze de rollen van Dina en Tommy een beetje omgedraaid. In de game is het Dina die wel meegaat, maar een beetje op de rem trapt wat betreft de wraaklust van Ellie en Tommy. Tommy is bij de moord op Joel, in de tv-serie Dina. In de tv-serie is Dina juist degene die bijna nog wraaklustiger is dan Ellie, en Tommy degene die achter ze aangaat en op de rem trapt. Waarschijnlijk is het in de game allemaal beter uitgewerkt, maar ik vind dit zelf geen slechte verandering ten opzichte van de game. Sowieso vond ik Tommy in de eerste game een beetje een non-personage.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ik sla de game over. Game sowieso niet . Dus oordeel puur de serie. Ik vond dit seizoen beter als het eerste. Al was de 2e afl natuurlijk de bom.

Goed einde en benieuwd naar het 3e seizoen.

avatar van AN3CCAHNPO

AN3CCAHNPO

Zeer teleurstellend tweede seizoen.

De eerste twee afleveringen waren wel veel belovend, maar daarna zakt het weg en is de woke propaganda de main plot van deze serie geworden, waar ik eigenlijk al bang voor was geworden.

We zien eigenlijk niks van Seattle en alle hoogtepunten van de game terug in de serie.

Ze hebben het seizoen ook veel te kort gemaakt.

avatar van Montorsi

Montorsi

AN3CCAHNPO schreef:

Die propaganda heb ik even gemist denk ik. Omdat ze op vrouwen valt?

Verder weinig verheffend en alles behalve memorabel, dat ben ik met je eens. Onderaan de streep gebeurt er gewoon niet zo veel interessants in 7 afleveringen tijd.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

Vermaak me er prima mee, maar toch wel minder dan S1. Wat mij irriteert is dat het soms best slordig geschreven is. Voorbeeldje: Dina houdt de door een Infected gebeten Ellie onder schot om het noodzakelijke te moeten doen… maar een dutje is voldoende om verder geen vragen te stellen over wat onmogelijk lijkt te zijn en er zelfs gezellig een vrijpartij van te maken. Of Jessie die de o zo goed verscholen dames midden in een miljoenenstad geteisterd door Infected, milities en reliwappies moeiteloos weet te vinden. De gebeurtenissen hangen soms maar met toevalligheden aan elkaar vast. Ik heb de game niet gespeeld, maar heb het vermoeden dat het daar veel beter uitgewerkt is.

avatar van Diederik58

Diederik58

Wat een tegenvaller deze 2de serie. Ik had na serie 1 echt meer verwacht. Maar nu weinig spanning veel dialogen, te weinig actie. Het kan mogelijk bedoeld zijn om meer diepgang in de personages te brengen, maar ik vind er weinig aan. Een hoop gezever. Een paar nieuwe elementen. Een vreemde terugblik aflevering. Soms heel toevallige ontmoetingen. Bij de laatste aflevering had ik het gevoel "is dit het nu?". Natuurlijk om je te trickeren voor serie 3. Maar als je daar ook weer erg lang op moet wachten, dan is dat een mislukte missie.

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Zo sterk en goed ik het eerste seizoen vond, zo tegenvallend smaakt mij het tweede. Ik heb het met veel moeite - en vaak een overdaad aan irritatie - afgekeken.

Waarom? Ik vond Ellie werkelijk onuitstaanbaar in dit seizoen. Chagrijnig, irritant, kinderachtig, gemeen zelfs (hoe ze Joel verraadt door Gail te vertellen dat de dood van Eugene anders is verlopen. Puur uit wraak, omdat ze het er niet mee eens is, terwijl Gail meer vrede had gehad met Joel's uitleg), maar bovenal ongelooflijk egoïstisch. Ik weet dat ze in de tweede game evenwel minder sympathiek is, maar dit spande de kroon. Niet te harden en niet om aan te zien.

In seizoen 1 had ik totaal geen moeite met Bella Ramsey als Ellie - zeker ook de verdienste van de goed uitgewerkte wisselwerking tussen haar personage en dat van Joel door Pedro Pascal. Maar, man man, ik heb echt een afkeer van haar gekregen in dit seizoen. Het zou me niet eens wat kunnen schelen als Abby haar op het einde doodgeschoten zou hebben - al is dat onwaarschijnlijk.

Toch ik benieuwd naar seizoen 3. Met name omdat ik meer wil weten over Abby, die, dankzij Kaitlyn Dever, wel als een geloofwaardig, interessant en complex karakter wordt neergezet.