• 9.369.461 stemmen

The Last of Us - Seizoen 2 (2025)

Show titel: The Last of Us

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: Craig Mazin en Neil Druckmann

Met: Pedro Pascal en Bella Ramsey

Datum van release: zondag 13 april 2025

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 2 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Last of Us

Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.

Afleveringen Seizoen 2 (2025)

1. 1. Future Days

13 april 2025 (59 minuten)

Vijf jaar later. Terwijl Joel hulp zoekt om zijn band met een afstandelijke Ellie te helen, is er voor de nu 19-jarige weer een nieuwe bedreiging.

2. 2. Through the Valley

20 april 2025 (57 minuten)

Terwijl Abby haar opties afweegt, bereidt Jackson Hole zich voor op een naderende storm te midden van toenemende berichten over geïnfecteerden.

3. 3. The Path

27 april 2025 (57 minuten)

Nadat Dina cruciale informatie heeft gedeeld, wil Ellie een verzoekschrift indienen. Vlak bij Seattle ontvlucht een religieuze groep een oorlog.

4. 4. Secrets

4 mei 2025 (53 minuten)

In 2018 wordt FEDRA in Seattle geconfronteerd met een onverwachte vijand. Tien jaar later belanden Ellie en Dina midden in een bloedige strijd tussen de fanatieke Seraphites en een groep nietsontziende schutters.

5. 5. Feel Her Love

11 mei 2025 (45 minuten)

Terwijl het WLF een gevaarlijke ontdekking doet, staat Ellie voor een belangrijke beslissing. Later deelt een onverwachte bron de schokkende waarheid.

6. 6. Scars

18 mei 2025 (1 uur)

Joel verrast Ellie voor haar verjaardag. Naarmate ze verder uit elkaar groeien, bereidt Ellie zich voor op een confrontatie en moet Joel op patrouille een moeilijke keuze maken.

7. 7. Convergence

25 mei 2025 (50 minuten)

Terwijl de Wolves en de Scars zich voorbereiden op een gevecht dat mogelijk een einde maakt aan hun jarenlange vete, leidt Ellie's zoektocht haar weg van haar vrienden en naar een verwoestende confrontatie.

avatar van Diederik58

Diederik58

Wat een tegenvaller deze 2de serie. Ik had na serie 1 echt meer verwacht. Maar nu weinig spanning veel dialogen, te weinig actie. Het kan mogelijk bedoeld zijn om meer diepgang in de personages te brengen, maar ik vind er weinig aan. Een hoop gezever. Een paar nieuwe elementen. Een vreemde terugblik aflevering. Soms heel toevallige ontmoetingen. Bij de laatste aflevering had ik het gevoel "is dit het nu?". Natuurlijk om je te trickeren voor serie 3. Maar als je daar ook weer erg lang op moet wachten, dan is dat een mislukte missie.

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Zo sterk en goed ik het eerste seizoen vond, zo tegenvallend smaakt mij het tweede. Ik heb het met veel moeite - en vaak een overdaad aan irritatie - afgekeken.

Waarom? Ik vond Ellie werkelijk onuitstaanbaar in dit seizoen. Chagrijnig, irritant, kinderachtig, gemeen zelfs (hoe ze Joel verraadt door Gail te vertellen dat de dood van Eugene anders is verlopen. Puur uit wraak, omdat ze het er niet mee eens is, terwijl Gail meer vrede had gehad met Joel's uitleg), maar bovenal ongelooflijk egoïstisch. Ik weet dat ze in de tweede game evenwel minder sympathiek is, maar dit spande de kroon. Niet te harden en niet om aan te zien.

In seizoen 1 had ik totaal geen moeite met Bella Ramsey als Ellie - zeker ook de verdienste van de goed uitgewerkte wisselwerking tussen haar personage en dat van Joel door Pedro Pascal. Maar, man man, ik heb echt een afkeer van haar gekregen in dit seizoen. Het zou me niet eens wat kunnen schelen als Abby haar op het einde doodgeschoten zou hebben - al is dat onwaarschijnlijk.

Toch ik benieuwd naar seizoen 3. Met name omdat ik meer wil weten over Abby, die, dankzij Kaitlyn Dever, wel als een geloofwaardig, interessant en complex karakter wordt neergezet.

avatar van james_cameron

Nog wisselvalliger (en korter) dan het eerste seizoen, met ditmaal slechts een paar afleveringen die echt de moeite waard zijn. Het is hoofdzakelijk wel oké maar niet heel bijzonder. Wel behoorlijk woke, tot vervelens aan toe. Enkele bijrollen springen er in positieve zin uit (Jeffrey Wright, Robert John Burke en Joe Pantoliano met name), waarbij de hoofdrolspelers wat flets afsteken. Dit met uitzondering van Pedro Pascal, die vooral in aflevering zes prachtig speelt.

avatar van IH88

IH88

Na mijn recensie ben ik vergeten een cijfer te geven voor seizoen 2. Ben toch positiever over dit seizoen dan de meeste mensen, hoewel het gemiddelde van 3,42 mij nog meevalt eerlijk gezegd. 4*

avatar van Chin4thefilm

Chin4thefilm

Mooi seizoen, met afwisselend actievolle en wat rustigere afleveringen. Ik vond persoonlijk de 6e aflevering het mooiste, waar ik op het einde toch wel een traantje moest wegpinken. Pedro en Bella acteren prachtig, wat een goede acteurs!

Ik snap de commentaren niet die het te "woke" vinden... blijkbaar is een homoseksueel stel in een serie meteen al woke... misschien een beetje homofobie? Beetje triest is het sowieso.

Ik kan niet wachten op seizoen 3!

avatar van david bohm

david bohm

Kan me in aardig wat van de kritiek hier vinden. Zeker over de pacing. Blijft wel echt een toffe serie vind ik.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Diederik58 schreef:

Niet bekend met het spel zo blijkt..?

Deze serie is exact 1 op 1 het spel en geweldig gelukt!

De dialogen zijn juist een grote toevoeging en ook in het spel van erg groot belang voor het verloop.

Goede cast, goed acteerwerk, mooie en kloppende setting, goed en tragisch verhaal.

Wat mij betreft nog te kort voor wat we nu gezien hebben.

Wil je inhoudsloze actie, wacht dan niet op seizoen 3, dit is drama en (wat mij betreft) een dikke geslaagde missie.

avatar van Diederik58

Diederik58

Peter Pan schreef:

Niet bekend met het spel zo blijkt..?

Deze serie is exact 1 op 1 het spel en geweldig gelukt!

Wat mij betreft nog te kort voor wat we nu gezien hebben.

Ik ken het spel inderdaad niet. Maar dat mag toch geen hindernis zijn om de serie wel of niet te waarderen.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Diederik58 schreef:

Vind er van wat je er van vind, dat doe ik ook.

Ik probeer alleen aan te geven, dat met meer achtergrond informatie van het spel, jou bevindingen niet overeenkomen met de serie en je oordeel eigenlijk te vroeg is, maar wel enigszins begrijpelijk is als je de verhaallijn niet kent.

Een verfilming van een game is altijd vrij lastig voor degene die dat verhaal niet kennen, wellicht had het op een of andere manier duidelijker moeten zijn dat die info (uit beide games) toch wel essentieel is, wanneer je alleen de serie op zich lijkt.

Alleen zullen de makers dat waarschijnlijk nooit toegeven, omdat ze zich dan grotendeels beperken tot alleen de gamers.

De game laat heel duidelijk 2 verhaallijnen zien, waarbij je begrip en respect hebt voor Ellie en haar daden, maar ook enigzins voor Abby, je speelt namelijk met beide karakters.

Waar de serie nu eindigt is dan ook het beginpunt waarbij dezelfde tijdlijn wordt gevolgd door de ogen van Abby die uiteindelijk ook weer moet uitkomen in het theater. Omdat nog beter te begrijpen zijn er in de game meer dialogen om dat te verduidelijken in beide delen.

Daar pik je de dialogen meer op omdat ze tussen de strijd en actie zitten met de geïnfecteerde en dat juist in de game een moment van rust is om het verhaal te volgen.

Ik kan mij best voorstellen dat ze voor alleen in de serie misschien iets minder essentieel lijken, maar ze zijn zo goed...!

Wel blijft het een "Drama" en geen actie dus verwacht dat in een volgend deel (denk ik) ook niet.

Bijvoorbeeld de aanval op Jacksonville met de horde geïnfecteerde en de grote Bloater en Klikkers is iets wat niet in het spel bestaat en er puur voor de serie aan toegevoegd is.

In de game kom je dit geregeld tegen.

Wanneer je het spel kent, weet ik bijna zeker dat je de serie ook geweldig vind, zo niet kan de serie blijkbaar ook tegenvallen, jammer....