• 9.381.670 stemmen

The Last of Us - Seizoen 2 (2025)

Show titel: The Last of Us

Afleveringen: 7

Speelduur: 6 uur en 21 minuten

Ontwikkeld door: Craig Mazin en Neil Druckmann

Met: Pedro Pascal en Bella Ramsey

Datum van release: zondag 13 april 2025

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 2 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Last of Us

Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.

Afleveringen Seizoen 2 (2025)

1. 1. Future Days

13 april 2025 (59 minuten)

Vijf jaar later. Terwijl Joel hulp zoekt om zijn band met een afstandelijke Ellie te helen, is er voor de nu 19-jarige weer een nieuwe bedreiging.

2. 2. Through the Valley

20 april 2025 (57 minuten)

Terwijl Abby haar opties afweegt, bereidt Jackson Hole zich voor op een naderende storm te midden van toenemende berichten over geïnfecteerden.

3. 3. The Path

27 april 2025 (57 minuten)

Nadat Dina cruciale informatie heeft gedeeld, wil Ellie een verzoekschrift indienen. Vlak bij Seattle ontvlucht een religieuze groep een oorlog.

4. 4. Secrets

4 mei 2025 (53 minuten)

In 2018 wordt FEDRA in Seattle geconfronteerd met een onverwachte vijand. Tien jaar later belanden Ellie en Dina midden in een bloedige strijd tussen de fanatieke Seraphites en een groep nietsontziende schutters.

5. 5. Feel Her Love

11 mei 2025 (45 minuten)

Terwijl het WLF een gevaarlijke ontdekking doet, staat Ellie voor een belangrijke beslissing. Later deelt een onverwachte bron de schokkende waarheid.

6. 6. Scars

18 mei 2025 (1 uur)

Joel verrast Ellie voor haar verjaardag. Naarmate ze verder uit elkaar groeien, bereidt Ellie zich voor op een confrontatie en moet Joel op patrouille een moeilijke keuze maken.

7. 7. Convergence

25 mei 2025 (50 minuten)

Terwijl de Wolves en de Scars zich voorbereiden op een gevecht dat mogelijk een einde maakt aan hun jarenlange vete, leidt Ellie's zoektocht haar weg van haar vrienden en naar een verwoestende confrontatie.

avatar van salwel

salwel

Voor mij gaat het ietsje teveel naar de laatste seizoenen van the walking dead toe.

Qua hardheid, qua "the others", qua wraak nemen....

Ik heb de game(s) nooit gespeeld en genoten van het eerste seizoen....

avatar van The Oceanic Six

Seizoen 2 review:

Erg naar uitgekeken, begon heel sterk maar als ik eerlijk ben is het wel met de aflevering minder geworden na de fantastische tweede aflevering. Die was echt heel sterk, maar daarna moest het weer een intiemer verhaal worden en dan valt er wel wat op aan te merken. Sowieso is het natuurlijk ruk dat Joel dood is gegaan, want de interactie tussen hem en Ellie maakte de game / seizoen 1 zo sterk. Zonder Pedro Pascal valt er toch wel veel weg want het duo Dina en Ellie is gewoon veel minder goed. Dan valt pas op dat Bella Ramsey gewoon een middelmatige actrice is die vooral slecht is in de emotionele stukken (behalve als ze Take on me zingt, dat blijft mooi). Ze is vooral chronisch boos en ontevreden en daardoor niet sympathiek. Haar gameversie vond ik veel fijner, die kreeg ook veel meer achtergrond mee waardoor haar agressie een beetje te begrijpen viel. Ook opvallend is dat seizoen 2 al meteen Abby introduceert en je weet ook al vrij snel wat haar is overkomen, dat maakt het ook allemaal minder boeiend want de haat die je als gamer tegen haar had omdat je dit niet wist kun je hier niet hebben omdat haar wraak best legitiem is. Ik kijk nu zelfs meer uit naar Abby's verhaal in de serie dan naar meer afleveringen met deze Ellie.

Verder heeft dit seizoen veel zaken uit de game anders aangepakt en ergens is het te snappen, want games en serie zijn niet hetzelfde medium, maar ik vind het schrijfwerk in de serie gewoon echt zwakker. Veel minder pakkend. En dat heb ik ook met het tempo. De eerste afleveringen waren enorm traag, volgens mij zitten ze vier afleveringen in Jackson dat in de game alleen een korte proloog was. Maar in Seattle gaat het tempo plots weer zo hoog dat het voelt of ze door het verhaal aan het sprinten zijn. Maar ik klink nu negatief, maar het seizoen kijkt gelukkig wel weer goed weg en ziet er geregeld schitterend uit. Blijft tof of de bekende plekken nu hier voorbij te zien komen. En er zit ook meer actie in, wat hard nodig was want in seizoen 1 voelde de wereld redelijk leeg en ongevaarlijk. Dat hebben ze hier wel aardig verbeterd. Ondanks dat het seizoen een tikje teleurstelde blijft het wel een kwaliteitsserie en kijk ik nog steeds uit naar seizoen 3. Daar gaat nog een hoop gebeuren gelukkig.

avatar van IH88

IH88

The Oceanic Six schreef:

Nee, gek genoeg bevalt deze Abby me prima. Sterker, zij was ook een perfecte Ellie geweest.

Nee, doelde ook niet specifiek op jou Ajax&Jari . Maar een blik op de reacties online (nooit doen, ik weet het) leert mij toch dat er veel mensen zijn die kritiek hebben op deze Abby. Maar goed, dat is online. Kan me voorstellen dat veel mensen zonder voorkennis van de game deze Abby prima vinden. Mensen met voorkennis ook overigens. Online zie je alleen de uitersten (what's new?).

avatar van Diederik58

Diederik58

Wat een tegenvaller deze 2de serie. Ik had na serie 1 echt meer verwacht. Maar nu weinig spanning veel dialogen, te weinig actie. Het kan mogelijk bedoeld zijn om meer diepgang in de personages te brengen, maar ik vind er weinig aan. Een hoop gezever. Een paar nieuwe elementen. Een vreemde terugblik aflevering. Soms heel toevallige ontmoetingen. Bij de laatste aflevering had ik het gevoel "is dit het nu?". Natuurlijk om je te trickeren voor serie 3. Maar als je daar ook weer erg lang op moet wachten, dan is dat een mislukte missie.

avatar van james_cameron

Nog wisselvalliger (en korter) dan het eerste seizoen, met ditmaal slechts een paar afleveringen die echt de moeite waard zijn. Het is hoofdzakelijk wel oké maar niet heel bijzonder. Wel behoorlijk woke, tot vervelens aan toe. Enkele bijrollen springen er in positieve zin uit (Jeffrey Wright, Robert John Burke en Joe Pantoliano met name), waarbij de hoofdrolspelers wat flets afsteken. Dit met uitzondering van Pedro Pascal, die vooral in aflevering zes prachtig speelt.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Diederik58 schreef:

Niet bekend met het spel zo blijkt..?

Deze serie is exact 1 op 1 het spel en geweldig gelukt!

De dialogen zijn juist een grote toevoeging en ook in het spel van erg groot belang voor het verloop.

Goede cast, goed acteerwerk, mooie en kloppende setting, goed en tragisch verhaal.

Wat mij betreft nog te kort voor wat we nu gezien hebben.

Wil je inhoudsloze actie, wacht dan niet op seizoen 3, dit is drama en (wat mij betreft) een dikke geslaagde missie.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

Het eerste seizoen had ik weinig moeite met Bella Ramsey als Ellie. Bella is een talentvolle actrice en dat compenseerde in s1 voldoende om me niet te irriteren aan haar als Ellie.

Maar mijn god, dat is dit seizoen totaal veranderd. Sowieso was ik altijd in de veronderstelling dat iemand anders Ellie zou spelen in S2 gezien de timejump en de genadeloze verandering van Ellie in die tijd. Toch wilde ik het een een kans geven en oh, boy… Hier kon het me alles behalve bekoren… Bella lijkt wel een autist met het asperge in dit seizoen. Totaal niet overtuigend als oudere Ellie en onuitstaanbaar irritant. 0,0 sympathie en dat terwijl Ellie in part ll ondanks haar verandering in de game nog steeds veel sympathie opwekt. Ook de dynamiek tussen haar en Dina was ijzersterk in de game. Daar is hier niks van terug te zien…

Dit seizoen is een teleurstelling en niet om aan te gluren als je het bronmateriaal 60x hebt gespeeld zoals ik.

Kaitlyn Denver, die ironisch genoeg eigenlijk de volwassen Ellie had moeten spelen, is nog wel interessant als Abby en overtuigend.