• 9.383.255 stemmen

The Last of Us - Seizoen 1 (2023)

Show titel: The Last of Us

Afleveringen: 9

Speelduur: 8 uur en 43 minuten

Ontwikkeld door: Craig Mazin en Neil Druckmann

Met: Pedro Pascal, Bella Ramsey en Gabriel Luna

Datum van release: zondag 15 januari 2023

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Last of Us

Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. When You're Lost in the Darkness

15 januari 2023 (1 uur en 21 minuten)

Twintig jaar nadat een schimmeluitbraak de aarde heeft verwoest, krijgen de overlevende Joel en Tess een missie die alles kan veranderen.

2. 2. Infected

22 januari 2023 (53 minuten)

Nadat ze uit de QZ zijn ontsnapt, krijgen Joel en Tess ruzie over Ellie’s lot terwijl ze hun weg zoeken door de ruïnes van een al lang verlaten Boston.

3. 3. Long, Long Time

29 januari 2023 (1 uur en 16 minuten)

Als een vreemde zijn complex nadert, smeedt overlever Bill een onverwachte band. Later vragen Joel en Ellie Bill om raad.

4. 4. Please Hold to My Hand

5 februari 2023 (45 minuten)

Nadat ze hun pick-up in Kansas City hebben achtergelaten, proberen Joel en Ellie te ontsnappen zonder de aandacht van een rancuneuze rebellenleider te trekken.

5. 5. Endure and Survive

12 februari 2023 (59 minuten)

Terwijl ze de rebellen proberen te vermijden, komen Joel en Ellie de meest gezochte man van Kansas City tegen. Kathleen zet haar jacht voort.

6. 6. Kin

19 februari 2023 (59 minuten)

Joel en Ellie negeren het advies van de plaatselijke bevolking en dalen dieper af in gevaarlijk gebied, op zoek naar de Fireflies - en Tommy.

7. 7. Left Behind

26 februari 2023 (55 minuten)

Terwijl Joel vecht om te overleven, kijkt Ellie terug op de nacht die alles veranderde.

8. 8. When We Are in Need

5 maart 2023 (51 minuten)

Ellie stuit op een wraakzuchtige groep overlevende en trekt de aandacht van hun leider. Een verzwakte Joel staat tegenover een nieuw gevaar.

9. 9. Look for the Light

12 maart 2023 (44 minuten)

De zwangere Anna vertrouwt volledig op een levenslange vriend. Later naderen Joel en Ellie het einde van hun reis.

avatar van The Oceanic Six

Sluit me bij je aan, Kondoro. Aflevering 8 was erg goed, precies zoals de game maar wel iets bondiger. Goede bad guy, al vond ik zijn digitale kopie wel wat gestoorder nog. En ook met je kritiek eens. Eigenlijk is het gek, maak je een serie over de gevolgen van een pandemie met geïnfecteerden, toon je ze nauwelijks. Je vraagt je bijna af waarom ze zoveel moeite doen om Ellie naar de eindbestemming te krijgen want als je niet beter weet is het allemaal best veilig met hier en daar wat boze mensen dan.

avatar van Fortune

Fortune

Vinden jullie (de gamers) het nog waard om de game te spelen na het kijken van deze serie? Natuurlijk pas 8 afleveringen maar dat de verrassing er nog is?

Fortune schreef:

Ja. Ik vond de game toch een tikkeltje meer beleving hebben, spannender en actievoller. En het verhaal vond ik daar immers ook daardoor een stuk boeiender dan hier.

Fortune schreef:

De game is veel en veel beter, uitgebreider, spannender en emotioneler dan deze serie. De serie kun je als goede aanvulling zien, de game is het bronmateriaal. Een nadeel is natuurlijk dat je alle belangrijke momenten al wel kent, maar dat moet je niet weerhouden.

Overigens is volgende week al de finale van seizoen 1 jammer genoeg.

Kondoro

Klopt, zit er opzich wel lekker in. Ben vooral benieuwd of ze na deze twee seizoenen besluiten door te gaan.

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik vond aflevering 8 ook sterk, vol met spanning. Al ging Joël voor m'n gevoel wel erg snel van halfdood naar het overmeesteren en martelen van 3 man, maar voor het tempo in het verhaal was dat wel fijn.

Toch mogen er van mij ook wel wat meer geïnfecteerden komen.

avatar van stfuympos

stfuympos

Kondoro schreef:

ga ervan uit dat deel 2 uit 2 seizoenen bestaat. Dan is inmiddels iets anders uit van de wereld van last of us wat ook uit twee seizoenen bestaat en dan waarschijnlijk inmiddels part 3 uit van last of us. Pff hier zijn we voorlopig niet vanaf.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Met games heb ik weinig tot niets, dus hier hoef ik al niks mee te vergelijken. Heb 8 afleveringen gebinged en dat ging wel zeer vlotjes en verklapt al dat ik dit über geweldige serie vind. Ook dat elke aflevering, je het verhaal uit meerdere invalshoeken, nadruk op meerdere karakters en flashbacks laat laat zien, vind ik zeer sterk gegeven van deze serie. Eigenlijk top over de ganse lijn, met toch wel extra staande ovatie voor Bella Ramsey als Elie, met een ijzersterke prestatie

avatar van NRT

NRT

Leuke serie, maar ik had meer verwacht. Voorlopig zit ik op 3,5 sterren.

Tommeh schreef:

Dit had ik ook, eerst ligt die half dood te gaan en daarna mept die er weer op los en lijkt er weinig aan de hand. Dat zijn wel van die momenten in deze serie waarvan ik de afwerking toch wat karig vind. Net zoals dat moment dat je de crew ban de serie gewoon in beeld zag staan.

1AngryMan schreef:

Stemmen zijn weggehaald. Even een moderator bij naam noemen zorgt voor een nog snellere reactie!

Stemmen weggehaald omdat iemand een serie maar niets vind dat vind ik echt niet kunnen. Ik heb samen met mijn vrouw de eerste aflevering gezien en wij vonden het beiden echt oervervelend, je moet toch niets goed vinden omdat de massa het goed vind...zouden we nu toch al moeten weten

lang pee schreef:

Je moet niet stemmen na 1 aflevering te hebben gezien. Dat is het probleem.

avatar van 1AngryMan

1AngryMan (moderator series)

lang pee schreef:

Dat was dan ook niet de reden. Stemmen doe je pas als je alles gezien hebt. Een boek wegleggen na het eerste hoofdstuk en dan erop stemmen mag ook niet, een film afzetten na vijf minuten en dan stemmen mag ook niet, en maar één nummer van een album luisteren en erop stemmen mag ook niet. Zie ook de respectievelijke Wiki’s der Meter-sites!

The Oceanic Six schreef:

Je moet niet stemmen na 1 aflevering te hebben gezien. Dat is het probleem.

Ik heb nog niet gestemd, ik begrijp dat dit niet volgens de regels is maar ik ben wel van oordeel dat je een eerste lange aflevering bekijkt je toch al wel een idee hebt en deze serie zal nog fel moeten verbeteren om nog aan die gemiddelde score te geraken. Ik zie voorlopig de hype niet, is dit nu zo speciaal....

1AngryMan schreef:

Hier schrijft ook iemand, een triestig geval geeft maar 0,5, die stem moeten ze verwijderen. Waarom zou iemand een triestig geval zijn omdat hij een andere mening heeft over deze serie. Voorlopig zal ik niet veel hoger gaan, maar ik ga wachten tot de laatste aflevering, had veel van deze serie verwacht maar voorlopig ...niks

lang pee schreef:

Ik heb genoeg films en series gezien die zwak begonnen maar toch fantastisch waren.

Overigens vraag ik me af wat je van deze serie had verwacht als je aflevering 1 al niks vond. Die aflevering had alles. Drama, spanning, emotie en actie.

The Oceanic Six schreef:

Beste, ik vind het zeer fijn dat jij genoten hebt van deze serie, maar smaken verschillen gelukkig. Ik zie dat ze bijna overal goede reviews krijgt, maar ik heb naar de reviews gekeken op Rotten Tomatoes van de gewone kijkers en ben gestopt bij 40 reviews die gingen van zeer slecht tot redelijk, als de volgende afleveringen het niveau van de eerste hebben ga ik niet al teveel punten geven, en ik blijf het straf vinden dat men beoordelingen verwijderd omdat ze niet stroken met de grote meerderheid. Ik heb ook films beoordeeld die ik na een uur heb afgezet, en geloof mij na een uur weet je het wel. Ach geniet nog van films en series en nog een prettige week..

lang pee schreef:

Prachtig verhaal, maar ik kan er niks mee.

Zeg nou eens, wat verwachtte jij van aflevering 1 en waarom vond je dat zwak? Ik ben heel benieuwd wat je had willen zien bij een serie met een dodelijke pandemie en een volwassene met kind als hoofdverhaal.

The Oceanic Six schreef:

Prachtig verhaal, maar ik kan er niks mee.

Natuurlijk wist ik wat ik kon verwachten bij deze serie maar ik vond het gewoon niet echt boeiend, maar ik moet eerlijk zijn ik ben niet zo een fan van films en series met dit thema, maar meer dan 9 op imbd heeft mij overhaald.

Vond Children of Men wel goed als dat meetelt en Rain vond ik ook redelijk. Ben nu naar de film Iljuzja aan het kijken en ga dan verder enkele afleveringen kijken van The last of us, als het betert en toch nog goed word zal ik de eerste zijn om toe te geven dat ik fout was, gebeurt zeker wel eens....prettige avond

lang pee schreef:

Ik denk dat je deze serie gewoon moet laten voor wat het is. Überhaupt iets kijken waarvan je op voorhand al kan zien waar het over gaat vind ik echt het slechtste excuus, dat zie ik nu al vaker voorbij komen hier.

avatar van macrobody

macrobody

The Oceanic Six schreef:

Hier 0,5 ster voor geven is gewoon een aandachts-stem plaatsen.

Het is een anti 5 sterren stem, wat net zoveel een aandachts-stem is als de mijne als we de stemmen willen categoriseren. Voor iemand die de game niet kent is er niets herkenbaars en beoordeel ik de serie dus op andere zaken. En er zitten een aantal afleveringen tussen die inderdaad een voldoende zijn, maar als geheel genomen raad ik iedereen af om je tijd aan deze serie te spenderen als je niet bekent bent met de game. Er zijn veel series vele male beter in mijn ogen.

macrobody schreef:

Groot gelijk heb je, maar ze willen het niet begrijpen want zij vinden het goed en dan moet het toch wel goed zijn he, het is nochtans simpel, het is zoals wijn, je vind hem goed of niet...

Kondoro schreef:

Beste, goed lezen aub, ik zeg dat je kan verwachten wat er komt niet dat ik al volledig weet over wat het gaat, ik heb nog enkele afleveringen gezien en ik blijf het een barslechte serie vinden...

lang pee

Ik en mijn vrouw vonden dit beiden een barslechte serie en wat er iemand anders ook van zegt dat is mijn duidelijke mening. Zelden zo een flauwe kinderachtige slechte serie gezien, man man en het acteren was ook niet geweldig, dit noemt men 12 in een dozijn....

lang pee schreef:

En hoeveel afleveringen heb je nou gezien?

Als je dit nog steeds baseert op alleen de 1e aflevering lach ik je in je gezicht uit.

The Oceanic Six schreef:

En hoeveel afleveringen heb je nou gezien?

Iedereen mag lachen zoveel hij wil, is nog gezond ook, ik heb 8 afleveringen gezien, dit lijkt mij toch echt voldoende he. Beste u blijft zich druk maken in andere meningen, niet doen daar krijg je stress van, is slecht voor het hart. En niet denken dat ik alle series slecht vind, ik zal je enkele van mijn favorieten noemen; Follow the money, Borgen, The killing, Dahmer story, Exit, Norskov enz enz maar sorry deze serie vind ik slecht en veel van mijn vrienden begrijpen de hype ook niet

lang pee schreef:

Als je 8 afleveringen hebt gezien, dan is je cijfer gerechtvaardigd. Maar wel apart, jij sprak toch recent over 1 aflevering en daarna gestopt en nu heb je plots alles gezien?

The Oceanic Six schreef:

Toen had ik één aflevering gezien maar ik vermeld hier ergens dat ik ging verder zien en dat is gebeurt, ik kijk enorm veel films en series zeker na mijn mislukte knieprothese en je kan niet alles afzetten wat je minder vind natuurlijk, want ben nogal (te) kritisch...

lang pee schreef:

Da's natuurlijk prima. Maar wat precies vind je inhoudelijk slecht aan deze serie? Wat mankeert er aan het verhaal? Of aan de andere dingen? Ben gewoon benieuwd omdat ik buiten hier echt geen enkele onvoldoende heb gezien.

The Oceanic Six schreef:

Rotten Tomatoes; er gebeurt niet veel tussen episode 1 en 8, een vervelende serie met een vervelende hoofdrolspeler, ik heb het geprobeerd maar vond de verhaallijnen vervelend, Good grief, how is this getting such great reviews? it is really afwul, wat mis ik dat iedereen dit zo goed vind. De meeste reacties op RT zijn zeer goed maar er zijn ook mensen die het absoluut slecht vinden.

Sorry ik vond het zoals gezegd gewoon niet mijn ding, het verveelde mij, meer valt er niet meer over te zeggen. Ach er zijn belangrijker dingen, ik wens u gewoon een prettig weekend, ik ga nu enkele films op Netflix bekijken en waar ik wel zeer erg naar uitkijk is het laatste seizoen van Succession....