• 9.382.321 stemmen

The Last of Us - Seizoen 1 (2023)

Show titel: The Last of Us

Afleveringen: 9

Speelduur: 8 uur en 43 minuten

Ontwikkeld door: Craig Mazin en Neil Druckmann

Met: Pedro Pascal, Bella Ramsey en Gabriel Luna

Datum van release: zondag 15 januari 2023

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 1 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Last of Us

Twintig jaar nadat de moderne beschaving is verwoest wordt Joel ingehuurd om de veertienjarige Ellie uit een quarantainegebied weg te smokkelen. Deze ogenschijnlijk gemakkelijke taak verwordt vlug tot een ongelooflijk zware reis, aangezien ze beiden de gehele post-pandemische Verenigde Staten door moeten trekken, en op elkaar aangewezen zijn teneinde dit te kunnen overleven.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. When You're Lost in the Darkness

15 januari 2023 (1 uur en 21 minuten)

Twintig jaar nadat een schimmeluitbraak de aarde heeft verwoest, krijgen de overlevende Joel en Tess een missie die alles kan veranderen.

2. 2. Infected

22 januari 2023 (53 minuten)

Nadat ze uit de QZ zijn ontsnapt, krijgen Joel en Tess ruzie over Ellie’s lot terwijl ze hun weg zoeken door de ruïnes van een al lang verlaten Boston.

3. 3. Long, Long Time

29 januari 2023 (1 uur en 16 minuten)

Als een vreemde zijn complex nadert, smeedt overlever Bill een onverwachte band. Later vragen Joel en Ellie Bill om raad.

4. 4. Please Hold to My Hand

5 februari 2023 (45 minuten)

Nadat ze hun pick-up in Kansas City hebben achtergelaten, proberen Joel en Ellie te ontsnappen zonder de aandacht van een rancuneuze rebellenleider te trekken.

5. 5. Endure and Survive

12 februari 2023 (59 minuten)

Terwijl ze de rebellen proberen te vermijden, komen Joel en Ellie de meest gezochte man van Kansas City tegen. Kathleen zet haar jacht voort.

6. 6. Kin

19 februari 2023 (59 minuten)

Joel en Ellie negeren het advies van de plaatselijke bevolking en dalen dieper af in gevaarlijk gebied, op zoek naar de Fireflies - en Tommy.

7. 7. Left Behind

26 februari 2023 (55 minuten)

Terwijl Joel vecht om te overleven, kijkt Ellie terug op de nacht die alles veranderde.

8. 8. When We Are in Need

5 maart 2023 (51 minuten)

Ellie stuit op een wraakzuchtige groep overlevende en trekt de aandacht van hun leider. Een verzwakte Joel staat tegenover een nieuw gevaar.

9. 9. Look for the Light

12 maart 2023 (44 minuten)

De zwangere Anna vertrouwt volledig op een levenslange vriend. Later naderen Joel en Ellie het einde van hun reis.

1AngryMan (moderator series)

Staat alweer een nieuwe stem hier. Als je dan toch bezig bent, kijk ook effe bij 1923.

avatar van Sliek

Sliek

Spoilalot schreef:

Wauw, de teaser trailer ziet er fantastisch uit. Als groot fan van de eerste game (de tweede moet ik nog spelen) kan ik niet wachten.

Ondanks dat ik in eerste instantie, zonder beeld, niet overtuigd was van de casting keuzes, ben ik positief verrast.

tweede game is nog beter dan de eerste

avatar van peter74

peter74

Zo te zien is het dweilen met de kraan open

peter74 schreef:

Zo te zien is het dweilen met de kraan open

Zeker! We willen al erg lang dat er pas gestemd kan worden als een seizoen op compleet staat, maar op het moment hebben we met genoeg andere bugs te maken die de aandacht verdienen

avatar van CellarDoor

CellarDoor

Niet zon serie fan, maar prima eerste aflevering. Ga ik zeker meer van kijken!

avatar van Kondoro

Kondoro

Geweldig eerste aflevering. Heb zin in de rest.

avatar van IH88

IH88

Ja, uitstekende eerste aflevering. Pascal is altijd goed in dit soort rollen, en Ramsey heeft in Game of Thrones al laten zien een groot talent te zijn. Uitstekende regie ook en de production design mag er wezen. De aankomende maandagen worden weer iets om naar uit te kijken.

avatar van c de vries

c de vries

Na de '20 jaar later'-boodschap, bloedde het dood. Na de Walking Dead, trek ik dit echt niet meer.

avatar van Gish

Gish

De overgang van 2003 naar 2023 roept bij mij veel vragen op. Van blinde paniek in 2003 tot “safe” cities met een leger dat toevallig immuun blijkt. Tja.

c de vries schreef:
Eerste aflevering niet afgekeken.

Hehe, eindelijk iemand die het zegt. Dit is van hetzelfde caliber als de Walking Dead. Een 9.4 op IMBD?? 20 jaar lang overleven in de hel en hij heeft een paar grijze haartjes. En het camerawerk en editing is zo standaard. Vergelijk het met Breaking Bad bijvoorbeeld, daar heeft het camerawerk een eigen smoel. Dat slap gezever allemaal in de gebouwen over een batterij. De omgeving ziet eruit een paintball of laser quest locatie. Je zou bijna zeggen dat het gebaseerd is op een game. Toch ga ik de 2e aflevering nog een kans geven maar een 9.4 WTF! Ik verwacht toch af te haken in de volgende aflevering om een keer de game te spelen.

Fortune

En wat zijn de vrouwen toch fucking BADASSSSSS!!!! Allemaal, iedere vrouw, super focking stoer tot de max! In iedere serie, in iedere film, iedere vrouw is tegenwoordig Tomb Raider. Iedere vrouw is Rambo. De enige figuur dat enigszins zorgzame gevoelens of enigszins gevoelens heeft, is de hoofdpersoon (man) zelf. De rest van de vrouwen die kijken niet op van een steekwond, of een explosie, of een blauw oog. Doet geen pijn. Nee, hoor, geef maar een shotje whisky en hier heb je een stoere one-liner. Haha. En nu ben ik er wel klaar mee, tot volgende week.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Dankjewel, beide weggehaald!

Dat dit incidenteel gebeurd met sommige users kan ik best snappen, maar toch zie ik weer een stem staan van crewlid Mza nadat enkel de pilot is uitgezonden. Zitten jullie niet op dezelfde golflengte met deze dingen?

jacobine_rodijk schreef:

We hebben dit als crew meermaals overlegd, en komen steeds tot dezelfde conclusie. Dat is dan onze gezamenlijke mening en insteek. Dat kan natuurlijk altijd veranderen, maar die stellinginname is steeds constant gebleven.

Ik heb het ook meermaals aan deze gebruiker uitgelegd. Dat iemand er een persoonlijke mening op nahoudt is natuurlijk ook onvermijdelijk, maar nu is het een mening die is vastgelegd in regels, en die dienen dan ook inderdaad nageleefd te worden.

Ik heb weer alle stemmen verwijderd; meer kan ik helaas niet doen.

Bedankt voor je bericht!

Aflevering 8: 51 minuten

Aflevering 9: 43 minuten

avatar van The Oceanic Six

1AngryMan schreef:

Ik heb weer alle stemmen verwijderd; meer kan ik helaas niet doen.

Bedankt voor je bericht!

Hoe moeilijk kan het voor de programmeurs zijn dat je pas mag stemmen als een volledig seizoen uit is?

En best raar dat een eigen crewlid inderdaad eigen regels erop na weet te houden. Dat staat best wel raar.

The Oceanic Six schreef:

Dat zou ik niet weten! Het staat op de wensenlijst, maar bugs krijgen nu eenmaal doorgaans voorrang.

We hebben weer contact gehad, het zal hopelijk niet meer gebeuren nu!

c de vries schreef:
Eerste aflevering niet afgekeken.

Dan weten we in ieder geval dat (tot je hem hebt afgekeken) je mening er hier niet toe doet.

Fortune schreef:

En het camerawerk en editing is zo standaard.

Ik vond het camerawerk juist erg goed en niet standaard. In de serie zitten een hoop shots met een knipoog naar de game, het beginshot van de gordijnen, de camera boven de truck, het shot van het dwarrelende stof, het shot in de auto met de camera die rondgaat, etc.

Daarnaast lijken de makers echt hun best te hebben gedaan om het geheel erg 'geaard' over te laten komen. Alsof je naast de personages meeloopt in hun avontuur.

Het lijkt me echter onmogelijk dat deze serie op The Walking Dead zal gaan lijken, gezien de crew die erachter zit. Ik hoop dan ook dat je ongelijk gaat krijgen.

Spoilalot schreef:

Ik heb de game niet gespeeld maar wil dat wel gaan doen. Ik weet ook niet of ik positief ben over game verfilmingen. Eigenlijk niet want het is gewoon een ander medium. De dialogen en emoties zijn altijd simpeler in games. Alhoewel, Fallout 4 krijgt een serie en Bioshock krijgt een film en daar kijk ik toch wel hard naar uit hoe ze die werelden gaan verfilmen.

Hier en daar zit een aardige shot en die misschien naar de game verwijst maar dat is niet wat ik bedoel met camerawerk en editing. Het moet ook mensen aanspreken die de game niet hebben gespeeld... Dit is vaak een stilstaande camera die een gezicht filmt. Knip over naar een ander gezicht dat praat. Knip weer naar een ander pratend gezicht. Het is bijna zoals een documentaire is verfilmd van pratende gezichten. Nu vind ik ook alweer niet alles zo verschrikkelijk maar ik merk aan series dat het vaak vol geluld wordt met slappe dialogen. Vulling en vulling en vulling. Ik hoop niet dat het hier gaat gebeuren maar ik kan niet heel enthousiast worden over de dialogen in deze serie.

Veel mensen vinden de Walking Dead geweldig al zijn er wel heel veel seizoenen. Ik vind het niks en iemand anders geweldig en zo gaat dat. Misschien heb ik gewoon teveel zombie shit en post apocalyptische shit gekeken in zijn algemeenheid? The Walking Dead krijgt een 8.1 en dat is een hoog cijfer en deze een 9.4 tot nu toe??!

Ik vergelijk het ook wel met het cijfer waarbij ik denk wow dit wordt een van de beste series ooit! Maar daar lijkt het totaal niet op imo...

Fortune schreef:

Dat is dus het ding met deze game. Het verhaal en de dialogen zijn steengoed. Prima bronmateriaal dus.

Fortune schreef:

Ik heb dit helemaal niet zo ervaren en heb ook geen idee waar je op doelt.

Wat is je punt?

Fortune schreef:

Waarschijnlijk is het gros van de stemmen inderdaad afkomstig van de fanbase. Ook ik ben absoluut biased als fan zijnde, maar het is naar mijn mening een verfrissing voor het verpauperende (streaming)televisielandschap.

Fueledable

Ik vond de eerste aflevering echt geweldig! Ik heb warme gevoelens voor de game, Joel en Ellie. Het gevoel dat ik kreeg bij de game heb ik ook al deels gevoeld bij de eerste aflevering.

Aan de ene kant vind ik het jammer dat ik steeds een week moet wachten voor de volgende aflevering, maar aan de andere kant vind ik dat ook wel charmant. Ik kan niet wachten op de rest van de serie en ik ben erg benieuwd hoe ze het allemaal uitgewerkt hebben. Dit zou weleens een favoriete serie van mij kunnen worden.

avatar van stormfox

stormfox

Ik ben een groot fan van beiden games en had mijn twijfels over de serie maar alle twijfels zijn helemaal weg na het zien van de eerste twee afleveringen.

Dit is de beste game adaptatie ooit gemaakt.

Dit wordt elke maandag genieten voor de komende weken.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Fueledable schreef:

Het mooiste hieraan vind ik dat iedereen bij dezelfde aflevering is (die het actief volgt althans). Zo kan het mooi elke keer dinsdag even bij het koffieapparaat worden besproken. Net als met Game of Thrones destijds.

jacobine_rodijk schreef:

Da’s niet diegene die de dochter vertolkt (Nico Parker).

Ohja haha, ik heb zo vaak mensen Ellie gehoord die Ellie de dochter van Noel noemden dat ik er al automatisch van uit ga dat iedereen dat bedoelt. Maar goed Nico Parker is schijnbaar ook al 18.

Weer 2 stemmen van melkboef en Nikki_U

Is het nu zo moeilijk te begrijpen dat het een algemene regel vh gezond verstand is, om te wachten met stemmen, bij series, die nog niet volledig beschikbaar zijn en qua release nog groot deel in de toekomst ligt?

UmbraVitae

Sommige staan echt te springen om hun stemmen uit te brengen...geef je mening als een serie uiterst bevalt of juist tegenvalt, maar kijk, geniet toch lekker verder of geef een tegenvallende eerste indruk vd eerste, tweede aflevering, de kans om je beleving en mening toch nog andere richting te laten uitdraaien en geef daarna een volwaardige stem en/of mening/recensie.

Ik moet vb bij 'Copenhagen Cowboy' aan 6de en laatste episode beginnen, na eerste 2 afleveringen kan ik reeds opmerking/mening van mijn eerste indruk geven, wat ik ook heb gedaan, puur door de fascinatie die ik ervaarde, ik zou direct hoge stem kunnen geven, omdat ganse reeks beschikbaar is, maar vaak wacht ik, zeker bij een miniserie af tot het einde.

Bij giga series met 20 episodes/seizoen, ligt dit wel eens anders, kun je halverwege toch al je duidelijke kijkervaring geven dmv stem, die je uiteindelijk nog steeds kan aanpassen, bij een terugval of juist andersom.

Ach da's mijn bescheiden mening

UmbraVitae

Btw hier in Vlaanderen is deze serie via Streamz/Telenet te bekijken, waarbij wij serieus achterlopen qua resolutie en bitrate van de content op deze streamingdiensten, waarbij zelfs een volwaardige Full HD met hoge bitrate, vaak niet aanwezig is. Dus mijn vraag, is deze serie bij onze noorderburen, via HBO MAX in UHD beschikbaar?

UmbraVitae schreef:

Jazeker, je kan het in 4K UHD bekijken op HBO Max.

Fueledable schreef:

Jazeker, je kan het in 4K UHD bekijken op HBO Max.

Nice voor jullie, hier dus niet en ondanks abonnement op de dienst, zou ik dan serie pindakazen in UHD, toch te zot

UmbraVitae schreef:

Dat is vreemd en ook niet eerlijk, dat zou overal hetzelfde moeten zijn.

Fueledable schreef:

Dat is vreemd en ook niet eerlijk, dat zou overal hetzelfde moeten zijn.

Dat is omdat wij geen HBO MAX hebben, maar HBO in Streamz/Telenet zit en die zenden max in 1080p uit dus tja, wij lopen echt achter op dergelijk vlak.