• 9.381.008 stemmen

Better Call Saul - Seizoen 5 (2020)

Show titel: Better Call Saul

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 41 minuten

Ontwikkeld door: Vince Gilligan en Peter Gould

Met: Bob Odenkirk, Jonathan Banks en Rhea Seehorn

Datum van release: zondag 23 februari 2020

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 5 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Better Call Saul

Saul Goodman ontmoette Walter White zes jaar geleden. Wij ontmoeten hem als de man die Saul Goodman nog moet worden en nu Jimmy McGill heet. Hij is een kleine prutsadvocaat die nog zoekende is naar zijn roeping en, op korte termijn, op allerlei manieren de touwtjes aan elkaar probeert te knopen. Hij zorgt voor zijn broer Chuck, die ook advocaat is en denkt allergisch te zijn voor elektriciteit. Hij ontmoet ook bijna dagelijks Mike Ehrmantraut, de parkeerwacht van het gerechtsgebouw die het hem nogal eens moeilijk maakt.

Afleveringen Seizoen 5 (2020)

1. 1. Magic Man

23 februari 2020 (54 minuten)

Jimmy stort zich volledig in zijn nieuwe leven als Saul, ondanks de twijfels van Kim. Lalo verstoort Gus' plannen over de wasserette. In Omaha schrikt Gene zich wild.

2. 2. 50% Off

24 februari 2020 (45 minuten)

Jimmy houdt het tempo maar amper bij nu klanten na zijn promotie binnenstromen. Onder druk van Gus neemt Nacho een groot risico om het vertrouwen van Lalo te winnen.

3. 3. The Guy for This

2 maart 2020 (54 minuten)

Lalo huurt Saul in voor een opdracht. Door een noodgeval bij Mesa Verde raakt Kim van slag. Twee DEA-agenten gaan op bezoek bij Domingo in de gevangenis.

4. 4. Namaste

9 maart 2020 (46 minuten)

Jimmy overweegt een aanbod van Howard. Kim heeft een nieuwe tactiek omtrent de Mesa Verde-impasse. Hank en Steve houden de afleverplek van Gus in de gaten.

5. 5. Dedicado a Max

16 maart 2020 (50 minuten)

Mike wordt wakker, gewond en ver van huis. Saul trekt alle registers open om de uitzetting van zijn nieuwe cliënt te voorkomen. Kims plan tegen Mesa Verde is omvangrijk.

6. 6. Wexler v. Goodman

23 maart 2020 (51 minuten)

Jimmy roept zijn videoteam samen voor een campagne tegen Mesa Verde, maar Kim begint zo haar twijfels te krijgen. Mike zet een val voor Lalo.

7. 7. JMM

30 maart 2020 (48 minuten)

Terwijl Jimmy en Kim door de gevolgen van de Mesa Verde-vergadering proberen te komen, stelt Lalo een onmogelijke eis en beraamt zijn wraak op Gus.

8. 8. Bagman

6 april 2020 (54 minuten)

Jimmy doet een lucratieve boodschap voor Lalo, maar komt diep in de woestijn terecht. Daar wacht hem een zware beproeving.

9. 9. Bad Choice Road

13 april 2020 (59 minuten)

Een aangeslagen Jimmy verzint een verhaal om zijn afwezigheid te verklaren, maar al snel wordt duidelijk wat er echt is gebeurd. Ondertussen staat Kim op een keerpunt.

10. 10. Something Unforgivable

20 april 2020 (1 uur)

Na de confrontatie met Lalo eist Jimmy de waarheid van Mike. Een waarschuwing van Howard zet Kim aan het denken. Nacho maakt een zenuwslopende reis naar Mexico.

avatar van Noud

Noud

Mag hopen dat dit eindelijk het laatste seizoen is.

Mag hopen van niet

Poster geplaatst.

Heb hier ook wel weer zin in!

jarno1975 (Moderator series)

Vanaf 9 februari te zien op Netflix.

jarno1975 (Moderator series)

Herstel, 24 februari op Netflix. Wat ook logisch is aangezien de serie vanaf 23 februari pas op AMC wordt uitgezonden

avatar van legian

legian

Kijk, nog een kleine maand en dan kunnen we hier weer van genieten. Heb er wel weer zin in.

avatar van nightbreed

nightbreed

Yes! Hier ga ik vanaf dinsdag van genieten!

Ohw, ik zie nu dat ze elke week 1 aflevering toevoegen. Dan wacht ik wel, zodat ik de hele serie in een paar dagen kan kijken.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Eindelijk wat antwoorden , maar ze hebben nog een hoop uit te leggen .

Blijft vet om Gustav te zien .

Mike kijkt altijd alsof hij enorm baalt , en steeds dingen moet doen , maar eigenlijk het liefst voor de buis met een biertje en pinda s zou willen zitten ?

nightbreed schreef:

Yes! Hier ga ik vanaf dinsdag van genieten!

Raar dat Netflix, dé plek voor bingewatchen, aan dit soort praktijken doet.

Nouja, dan maar per week dit kijken. BCS is wat traag, misschien dat 10 afleveringen op rij sowieso wat minder boeiend zou worden.

Royalere

Hankie is back!, Heel hoog niveau hoor dit seizoen tot nu toe. Vooral de details.

avatar van The Oceanic Six

Ik vond de nieuwe aflevering echt waanzinnig goed. De terugkeer van Hank is awesome, de scènes met Kim en de ''landeigenaar'' waren heerlijk ongemakkelijk sterk en idem met de mieren. Dat was echt classic Breaking Bad.

Tot nu toe het beste seizoen van de vijf.

jordidj1

Hmm. Ik heb nog geen flauw idee waar dit allemaal naar toe kan leiden.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Aflevering 6 was echt fantastisch.

avatar van Septua

Septua

Allemachtig wat een aflevering, had zowat kippenvel.

avatar van peterjames777

peterjames777

Better Call Saul is altijd al solide geweest maar dit seizoen is perfect. Elke aflevering weer een meesterwerk. Net 'Bagman' gezien en ik moet even bijkomen. Top entertainment.

Septua schreef:

Allemachtig wat een aflevering, had zowat kippenvel.

Waanzinnig sterk ja, misschien wel de beste aflevering van heel BCS. En wat een schitterend camerawerk ook weer. Bob Odenkirk en Jonathan Banks zijn echt heerlijke acteurs. Met dit niveau komen ze echt in de buurt van het betere werk van Breaking Bad.

avatar van Septua

Septua

The Oceanic Six schreef:

Een aflevering waarin je min of meer wakker geschud wordt dat het kartel geen grap is. Tot nu toe ging alles primadonna voor Saul. Ik doe dit wel even, ik los dit wel even op. Maar vanaf het moment dat hij omsingeld werd zakte het kaartenhuis in. Dat was voor mij als kijker ook wel even wakker worden. Vooral de scéne dat Kim verhaal komt halen bij Lalo Salamanca.. en dat voorspelt weinig goeds voor haar???

jordidj1

Pfoe, die laatste scene van aflevering 9. Intens, hoor.

jordidj1 schreef:

Pfoe, die laatste scene van aflevering 9. Intens, hoor.

Klopt, Man wat een seizoen tot nu toe.

Het gaat knallen worden volgende week schat ik zo in. Kim gaat het loodje leggen denk ik en we krijgen een mooi voorproefje op het laatste seizoen gok ik.In het laatste seizoen heb je zelfs kans dat Jesse ook in beeld komt. De allerlaatste aflevering en het allerlaatste shot kunnen we allemaal wel raden denk ik

avatar van The Oceanic Six

Sterk slot inderdaad, al had ik verwacht dat Mike in had gegrepen. Kijk uit naar de finale. Durf wel te stellen dat ik dit seizoen zeker 4 sterren ga geven.

avatar van SOAD

SOAD

Dit seizoen is van Breaking Bad niveau

avatar van SOAD

SOAD

Ik denk niet dat Kim het loodje gaat leggen. We zitten al aardig tegen het eerste seizoen van Breaking bad aan. Tuco komt over een niet al te lange tijd uit de bak. De opgewekte Saul zoals we hem in BB kennen lijkt me een utopie als je vrouw kort geleden is omgebracht.

ThomdaVries schreef:

Ik zou niet weten wat er anders met haar moet gebeuren, BB Heb ik al een tijd niet gezien maar volgens mij komt ze daar niet in voor. Dus die zal wel ´verdwijnen´. seizoen 6 wordt denk ik het laatste seizoen. En het zou juist wel bij de Saul uit BB passen imo. Helemaal nergens meer om geven. Maar goed we gaan het zien . Zijn kantoor zoals we het uit BB kennen zal wel aan het eind van de volgende aflvering geintroduceerd worden. Het is maar gissen hoor.

jordidj1

Nah, Kim blijft nog wel in leven denk ik. Ook denk ik dat dit niet het laatste seizoen is, zodat de persoon Saul Goodman nog ietsjes verder uitgediept wordt

jordidj1 schreef:

Dit is sowieso niet het slotseizoen, er komt een zesde seizoen. Meteen het slotseizoen. Om die reden geloof ik ook niet dat ze dood gaat nee. Wel komend seizoen.

avatar van SybrandZ

SybrandZ

Inmiddels komen we bij het punt waarop Better Call Saul zowat beter is dan Breaking Bad. Wat een serie. In de geschiedenis van tv-series zijn er weinig schurken beter gespeeld dan Lalo. Heerlijke uitstraling. Ik kan niet wachten tot de seizoensfinale.

Royalere

Oke dat zit er weer op, Kim leeft nog gewoon. En zelfs lalo. Verreweg het beste seizoen tot nu toe. Vooral de laatste 3 afleveringen zijn van ongekend niveau.

5 sterren. Het begonon allemaal wat magertjes en tam die eerste 3 seizoenen vond ik. Meer humor dan verwacht ook maar vanaf seizoen 4 is het gewoon een top serie. Sommige afleveringen komen zelfs dicht in de buurt bij de betere BB afleveringen, En de makers kennende gaat het laatste seizoen de echte knaller worden.

avatar van The Oceanic Six

Met grote afstand het beste seizoen van de serie en het slot van dit vijfde seizoen komt heel dicht in de buurt van het beste dat Breaking Bad te bieden had. Die laatste drie afleveringen, oi oi. Zo spannend, zo goed geschreven. Het seizoen komt nog wel vrij rustig op gang, maar zo halverwege wordt het echt leuk en richting het slot dus zelfs imponerend. Jimmy, Kim, Gus, Mike, Lalo; wat halen al deze acteurs een geweldig niveau. Aflevering 8 Bagman is voor mij wel de beste, met een geweldige chemie tussen Jimmy en Mike. Lekker ongemakkelijk. De regelmatige knipogen naar Breaking Bad zijn trouwens ook weer goed aanwezig, inclusief weer een oude naam uit die serie die zich hier even komt melden. Het slot belooft vuurwerk voor het zesde en laatste seizoen. De transformatie van Jimmy naar Saul is bijna compleet. Can't wait for more.

jordidj1

Couldn't agree more, ook dit seizoen was weer constant van hoog niveau.