• 9.370.364 stemmen

Met onder meer: Bruce Willis, John Cusack en Jason Patric

Releasedatum: 18 september 2014

Plot The Prince

"Mercy is for the Weak"

Paul Garcia is een monteur, eigenaar van een kleine garage, voormalig huurmoordenaar, weduwnaar en vader van zijn inmiddels volwassen dochter Beth. Zij studeert aan de andere kant van het land. Op een dag vermoedt Paul dat ze ontvoerd is en in plaats van de politie in te schakelen besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat hij zijn criminele verleden nog niet helemaal van zich heeft afgeschud.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van MadMekx

MadMekx

Niet kijken. Tijdverspilling.

Slecht verhaal. Beetje gejat van 'Taken'. Dochter is kwijt, vader gaat op zoek en komt daarbij veel badguys tegen.

Onlogisch allemaal en vervolgens ook heel erg slecht geacteerd. De dialogen van de vader Jason Patric het het sexy vriendinnetje van zn dochter zijn echt tenenkrommend slecht.

De actie en vechtscenes ja leuk maar niet bijzonder.

Bruce Willis speelt geen echte hoofdrol. Het feit dat zn kop op de voorkant staat is waarschijnlijk om mensen te trekken (zoals ik).

Zoek gewoon wat anders voor vanavond en sla deze over is mijn advies.

avatar van Brabants

Brabants

Deze actie-thriller met de ontvoering van een dochter kennen we onderhand wel. Je zou jezelf dan kunnen afvragen of het een serieuze concurrent zou kunnen zijn voor de 'Taken' films, of dat het een dertien in dozijn film blijkt te zijn. Waarschijnlijk lijkt het laatste wat dichter in de buurt te komen. Acteurs als Bruce Willis, John Cusack en 50 Cent doen meer afbraak dan goed aan dit soort films. Toch blijft het een heerlijk genre en is het een redelijke wegkijker.

avatar van blurp194

blurp194

Ongeinspireerd.

Het plot lijkt overgeschreven van Taken, maar mist de spanning. De onvermijdelijke reeks geweldsexplosies is slordig gefilmd, met continuiteitsfouten en al, maar erger dan dat is de onwaarschijnlijkheid en voorspelbaarheid waarmee alle bad guys zich laten neerleggen.

Voor Patric, Cusack of Willis hoef je de film ook niet te gaan zien. Wat een droefenis, wat ze hier laten zien.

avatar van Kondoro

Kondoro

Was toch wat later geworden met kijken. En vanavond toch de poging maar gewaagd. En ik ben diep teleurgesteld in Bruce Willis, kwa personage, ook de film zelf viel slecht uit..

Ik vond het verhaal geen zak aan. Want wat ze hier in vertellen hebben we al in Taken (2008) en Taken 2 (2012) gezien.

Ook het feit dat de actie scene's weer zo oud als stof zijn, het 2 vs 1 geval, bijna alles mis schieten van beide kanten om de actie niveau wat hoger te brengen, en dan uiteindelijk de goeie jongens toch weer winnen.

Ook het verhaal dat er 1 persoon tegen een heel gebouw gaat vechten is bij mij nu wel beetje uit,.. Heb ik, weet niet of andere dat ook hebben, zo langzamerhand al te vaak gezien. Alleen bij The Raid 2: Berandal (2014) was het leuk en spannend om naar te kijken, maar ja, dat waren van mij part nou ook nog eens mooie gevechten. Lekker vuist op vuist...

Nou, wat ik wil zeggen is. Je kan het proberen te kijken, want ik weet dat er nog mensen zijn die deze films over geweldig vinden.
Maar bij mij komt hij niet verder als een 2.5*

avatar van surfplankje

surfplankje

mzzzz, raar dat deze film hier zo laag scoort.

in het begin kwam hij ontzettend slecht op gang. en het eerste half uur verbijsterend over het feit dat papa nu werkelijk zo dom on onbenullig kan zijn.

Na een half uur ontplooid deze B-film zich zeker tot in de rang van de "Taken" films die al eerder genoemd worden. Taken is een dijk van een film, maar deze viel me toch zeer zeker niet tegen en geef hem dat 2,5 ster

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

In lang vervlogen tijden was het de gewoonte om Bruce WIllis een hoofdrol aan te bieden, omdat hij gegarandeerd de hele film zou dragen en de bepalende factor zou zijn voor het succes van de desbetreffende film. Hij werd dan ook demonstratief centraal op een filmposter of video/dvd-doos geplaatst, waar hij je dan indringend recht in je ogen aankeek. Met zo’n blik die een vastberadenheid uitstraalde en die je “Die Hard”-slogans toeschreeuwde : “This movie is MINE. I own this movie. I’m the ruler in this movie, yippiekayee Motherf*cker …”. Je kon er niet omheen. Je moest en zou deze film zien waarin Bruce “De onoverwinnelijke” heerste.

Die tijd ligt al ver achter ons. Willis is gedegradeerd tot een rekwisiet, een noodzakelijk kwaad en een nietszeggend nevenpersonage. Hij staat nog altijd ostentatief centraal op de filmaffiche zoals weleer, maar vergeleken met zijn algehele bijdrage en belangrijkheid zou dit makkelijk herleid kunnen worden tot een minuscuul fotootje, zodanig dat je door de rayons in de Mediamarkt verbaasde kreten kan horen zoals “Hey is dat Bruce Willis niet hieronder in dat hoekje ?”. Spijtig genoeg waren de laatste rollen die ik Bruce Willis zag vertolken zo indrukwekkend als die van de kerstboom in “Home Alone” of die van de sneeuwman Olaf in “Frozen”. Noodzakelijk maar niet bepalend voor het succes van de film (alhoewel ik Olaf toch iets hoger inschat, naderhand bekeken). Kijk naar “The Cold light of Day”,”Fire with Fire” and “Red 2” en je ziet hem als een rekwisiet die commercieel uitgebuit wordt en die de vergane glorie van John McClane terug wil oprakelen. “A good day to die hard” was gewoon een aanfluiting in vergelijking met de eerste “Die Hard” films. Een stalen pin recht door mijn hart. Als echte “Die Hard” fan was dit te triest voor woorden.

Recensie The Prince

avatar van Ebella

Ebella

Uiteindelijk komt tegen het einde van de film Bruce Willis ook in actie. Ik noem hem een opa-gangster en vind dat nog steeds de beste beschrijving voor zijn rol in de film. Het einde is dan ook de perfecte afsluiting van de film, net zo nietszeggend als de afgelopen anderhalf uur.

Volledige recensie vind je hier: Recensie The Prince

avatar van scorsese

Matige film waarin een man met een verleden op zoek gaat naar zijn dochter als die het verkeerde pad heeft gekozen. Een standaard actie film met een mager verhaaltje en clichématige en slecht uitgewerkte personages. Niet vervelend, maar de film weet zeker nergens in uit te blinken (zelfs niet met de aanwezigheid van Bruce Willis en John Cusack).

avatar van joolstein

joolstein

Standaard- Hollywood filmpje.Netjes volgens het boekje. Door de aanwezigheid van bekende acteurs op de titelrol krijg deze film net iets meer aandacht. Het "verhaal" combineert ongeveer Taken en The Raid. Alleen haalt deze prent het qua kwaliteit niet bij de genoemde.

Ik zelf vond deze wel beter dan de hieronder genoemde John Wick. In die film was het wraak voor een hondje.Bij deze is het verhaal tenminste nog dat ie zijn dochter wil redden.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Jason Patric, Bruce Willis en John Cusack...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camerabeweging...

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

'The Pince' bevat voor een B-film nog aardig wat grote namen: Bruce Willis (die zich momenteel vaak ophoudt in dit soort films), John Cusack (in een overbodige rol) en in de hoofdrol Jason Patric, die erg zijn best moet doen om geloofwaardig over te komen. De film begint nog redelijk, over een zoektocht van een man met dubieus verleden in een even dubieuze stad, maar loopt gaandeweg verloren in een poging om het verhaal interessant te houden. Dit falen probeert men te verbloemen met meer actie, maar toont des te meer de onkunde er iets van te kunnen maken. De shoot-out is een lachertje, en meteen ook het dieptepunt.

avatar van Theunissen

De plot van deze Actie / Thriller lijkt regelrecht gekopieerd van andere "vader redt dochter" films als "Taken (2008)" en "Stolen (2012)" en voor Bruce Willis en John Cusack was dit overduidelijk een "cash and run" project.

Ex-crimineel Paul Garcia (Jason Patric) leidt een rustig bestaan als automonteur, maar als hij vermoedt dat zijn dochter Beth (Gia Mantegna) vastgehouden wordt, gaat hij er op af. Zijn oude maten helpen hem op weg, maar seinen ook zijn aartsvijand Omar (Bruce Willis) in.

Laat je niet voor de gek houden, de grootste namen hebben in deze film de kleinste rollen en doen het alleen voor de schnabbel. Jason Patric probeert Liam Neeson's rol in "Taken" na te doen en verbruikt daarbij veel meer kogels zonder enige indruk te maken. Kortom een dertien in een dozijn Actie / Thriller film.

avatar van jordorientje

jordorientje

Wat slecht geacteerd. Vooral dat grietje, Jezus wat slecht. Het was dat Bruce, Jason en John het goed maakten, maar anders...
Verhaal zuigt ook aan alle kanten. Mensen die dit vergelijken met Taken zijn lachwekkend. Even serieus. Taken was nog wel een goeie film, nieuw in z'n concept destijds. Spannend, goede actie en Liam is altijd een fijne acteur.
Over deze film ben ik niet te spreken. Actiescenes zijn te nep, onbekende acteurs kun je niet serieus nemen met hun belabberde acteerwerk, verhaallijn is bullshit en het eind slaat ook nergens op. Ook bizar dat je als kijker meelijden moet krijgen met de dader, de crimineel in dit geval. Al helemaal als hij op het eind geen greintje medelijden toont en spijt betuigt van z'n daad destijds. Jammer om te zien hoe hij zo harteloos praat over het doden van een onschuldig kind en vrouw en het "bijkomende oorlogsschade" noemt. Toen had ik zoiets van: schiet hem maar overhoop, wat een klootzak. Dus nee, nare nasmaak.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Dit is niet best. Wat erg dat Bruce Willis in zo'n film "moet" acteren.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

The Prince is een film met in de hoofdrol Jason Patrick. Bruce Willis heeft echt maar een bijrol en John Cusack nog minder dan dat.

Geen grootse titel en een andere hoofdrolspeler, dus de verwachting was ook niet hoog, waardoor het nog best een aardige film was.
Volop actie en op zich een redelijk verhaal. De actie moest wel voor de spanning zorgen want er zaten verder weinig verrassingselementen in.

Wel is het heel vreemd dat de rol van "goeie" eigenlijk wordt toebedeeld aan de hoofdrolspeler en slechterik aan Willis, terwijl ze wel beide crimineel zijn, maar het voorkomen logisch is dat Willis wraak wil door de actie van Patrick..

Kleine 6-

avatar van mrklm

mrklm

Omar [Bruce Willis] verloor zijn vrouw en kind als gevolg van een autobom. Twintig jaar later verdwijnt studente Beth [Gia Mantegna] en reist haar vader Paul [Jason Patric] met Beths vriendin Angela [Jessica Lowndes] naar New Orleans om Beth op te sporen. Wat Paul en Omar met elkaar te maken hebben wordt geleidelijk duidelijk in deze niet onaardige, maar ook niet al te hoogstaande misdaadthriller die ideaal is voor een zorgeloos avondje op de bank met een (bij voorkeur legaal) verdovend middel bij de hand. John Cusack en Curtis “50 Cent” Jackson verschijnen in een paar scènes voorafgaand aan de slotconfrontatie.