• 9.369.690 stemmen

Met onder meer: Bruce Willis, John Cusack en Jason Patric

Releasedatum: 18 september 2014

Plot The Prince

"Mercy is for the Weak"

Paul Garcia is een monteur, eigenaar van een kleine garage, voormalig huurmoordenaar, weduwnaar en vader van zijn inmiddels volwassen dochter Beth. Zij studeert aan de andere kant van het land. Op een dag vermoedt Paul dat ze ontvoerd is en in plaats van de politie in te schakelen besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat hij zijn criminele verleden nog niet helemaal van zich heeft afgeschud.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

De plot van deze Actie / Thriller lijkt regelrecht gekopieerd van andere "vader redt dochter" films als "Taken (2008)" en "Stolen (2012)" en voor Bruce Willis en John Cusack was dit overduidelijk een "cash and run" project.

Ex-crimineel Paul Garcia (Jason Patric) leidt een rustig bestaan als automonteur, maar als hij vermoedt dat zijn dochter Beth (Gia Mantegna) vastgehouden wordt, gaat hij er op af. Zijn oude maten helpen hem op weg, maar seinen ook zijn aartsvijand Omar (Bruce Willis) in.

Laat je niet voor de gek houden, de grootste namen hebben in deze film de kleinste rollen en doen het alleen voor de schnabbel. Jason Patric probeert Liam Neeson's rol in "Taken" na te doen en verbruikt daarbij veel meer kogels zonder enige indruk te maken. Kortom een dertien in een dozijn Actie / Thriller film.

avatar van jordorientje

jordorientje

Wat slecht geacteerd. Vooral dat grietje, Jezus wat slecht. Het was dat Bruce, Jason en John het goed maakten, maar anders...
Verhaal zuigt ook aan alle kanten. Mensen die dit vergelijken met Taken zijn lachwekkend. Even serieus. Taken was nog wel een goeie film, nieuw in z'n concept destijds. Spannend, goede actie en Liam is altijd een fijne acteur.
Over deze film ben ik niet te spreken. Actiescenes zijn te nep, onbekende acteurs kun je niet serieus nemen met hun belabberde acteerwerk, verhaallijn is bullshit en het eind slaat ook nergens op. Ook bizar dat je als kijker meelijden moet krijgen met de dader, de crimineel in dit geval. Al helemaal als hij op het eind geen greintje medelijden toont en spijt betuigt van z'n daad destijds. Jammer om te zien hoe hij zo harteloos praat over het doden van een onschuldig kind en vrouw en het "bijkomende oorlogsschade" noemt. Toen had ik zoiets van: schiet hem maar overhoop, wat een klootzak. Dus nee, nare nasmaak.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Dit is niet best. Wat erg dat Bruce Willis in zo'n film "moet" acteren.

avatar van cales77

cales77

Debiele schietscenes toch. Lijken wel een stel Lemmings.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ondermaats actiepulp van B niveau die voor 1 keer kijken er mee door kan op een regenachtige dag als je

niets anders te doen kijken hebt. De film is op alle fronten zeer amateuristisch. Heb ze beter van B niveau gezien. Een 2.0

avatar van Peter Pan

Peter Pan

The Prince is een film met in de hoofdrol Jason Patrick. Bruce Willis heeft echt maar een bijrol en John Cusack nog minder dan dat.

Geen grootse titel en een andere hoofdrolspeler, dus de verwachting was ook niet hoog, waardoor het nog best een aardige film was.
Volop actie en op zich een redelijk verhaal. De actie moest wel voor de spanning zorgen want er zaten verder weinig verrassingselementen in.

Wel is het heel vreemd dat de rol van "goeie" eigenlijk wordt toebedeeld aan de hoofdrolspeler en slechterik aan Willis, terwijl ze wel beide crimineel zijn, maar het voorkomen logisch is dat Willis wraak wil door de actie van Patrick..

Kleine 6-

avatar van pierre18

pierre18

Deze film was toch wel beter dan ik had verwacht. Ik hou t maar op geïnspireerd door Taken. Er zitten wel wat irritante dingetjes in, zoals er niemand in de straat aanwezig is bij enkele scenes. Geen andere auto's of wandelaars etc. En het 2e is het overdadig en onzinnig groot vuurgevecht. Het begin was wel erg sterk, maar het laatste gedeelte vervalt dan weer in het standaard wapengekletter

avatar van mrklm

mrklm

Omar [Bruce Willis] verloor zijn vrouw en kind als gevolg van een autobom. Twintig jaar later verdwijnt studente Beth [Gia Mantegna] en reist haar vader Paul [Jason Patric] met Beths vriendin Angela [Jessica Lowndes] naar New Orleans om Beth op te sporen. Wat Paul en Omar met elkaar te maken hebben wordt geleidelijk duidelijk in deze niet onaardige, maar ook niet al te hoogstaande misdaadthriller die ideaal is voor een zorgeloos avondje op de bank met een (bij voorkeur legaal) verdovend middel bij de hand. John Cusack en Curtis “50 Cent” Jackson verschijnen in een paar scènes voorafgaand aan de slotconfrontatie.