Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Bruce Willis, John Cusack en Jason Patric
Releasedatum: 18 september 2014
Plot The Prince
"Mercy is for the Weak"
Paul Garcia is een monteur, eigenaar van een kleine garage, voormalig huurmoordenaar, weduwnaar en vader van zijn inmiddels volwassen dochter Beth. Zij studeert aan de andere kant van het land. Op een dag vermoedt Paul dat ze ontvoerd is en in plaats van de politie in te schakelen besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat hij zijn criminele verleden nog niet helemaal van zich heeft afgeschud.
tattoobob
Zal wel weer zo,n standaard actie/thriller dingetje worden.
Niet echt benieuwd naar dit.
jarno1975 (moderator series)
Verbaast me dat dit nog een bioscooprelease krijgt.
eboman21
Heel zwak verhaal. Had het ook wel verwacht, want erg hoogstaande films heb ik met Bruce Willis al een tijd niet meer gezien. Toch kijkt het op zich nog wel lekker weg en is het een verstand op 0 film voor de mannelijke kijker.
MadMekx
Niet kijken. Tijdverspilling.
Slecht verhaal. Beetje gejat van 'Taken'. Dochter is kwijt, vader gaat op zoek en komt daarbij veel badguys tegen.
Onlogisch allemaal en vervolgens ook heel erg slecht geacteerd. De dialogen van de vader Jason Patric het het sexy vriendinnetje van zn dochter zijn echt tenenkrommend slecht.
De actie en vechtscenes ja leuk maar niet bijzonder.
Bruce Willis speelt geen echte hoofdrol. Het feit dat zn kop op de voorkant staat is waarschijnlijk om mensen te trekken (zoals ik).
Zoek gewoon wat anders voor vanavond en sla deze over is mijn advies.
gauke
Een tegenvallende zogenaamde B actiethriller waarin een gepensioneerde huurmoordenaar zijn gekidnapte dochter moest proberen terug te vinden. Het script was, eigenlijk zoals te verwachten viel, werktuigelijk, zonder na te denken, zonder enige vorm van creativiteit en bovendien vielen de actiescènes me zwaar tegen. Zowel Bruce Willis, John Cusack als Jason Patric waren toch grote namen en het is illustratief dat ze nu in dit soort producties hun opwachting maken. Opmerkelijk vond ik daarbij dat de eerstgenoemden in geen enkele scène samen te zien zijn (of ik heb zitten slapen).
Norman Mailer
Ernstig beroerde film dit. Zo stilaan symptomatisch voor zowel Willis als Cusack, me dunkt. Ondanks hun zéér bescheiden bijrolletjes lijken beide mannen al járen op een bijzonder laag energieniveau te zitten – en, erger, daar ook schaamteloos in te berusten.
En die Jason Patric, zucht, zó een statische acteur, charisma van de onverzettelijke bad-ass volledig ontberend. Desgevraagd zal Willis de kracht er waarschijnlijk niet voor gehad hebben.
Norman Mailer
en bovendien vielen de actiescènes me zwaar tegen.
DIe waren toch ronduit potsierlijk?! 25 jaar geleden was dat nog done; de niet-aflatende rij 'slechterikken' die mét wapentuig in de aanslag nietsontziend de hoek omkomen om vervolgens met één (vanzelfsprekend) schot van Patric afgeknald te worden.
En waar die talloze knakkers plots vandaan komen, lijkt eveneens volkomen irrelevant. Armoe troef.
Kondoro
Ga hem vanavond maar even wagen, aan de slechte recensies te zien val ik vanavond wat eerder in slaap dan normaal..
Als eerste punt vind ik de cover erg lijken van de Film Killer Elite (2011)
gauke
Toch op IMDb nog een 6.6 ???
Inmiddels weggezakt naar 4.7. Stond vorige week nog op 8.1 (waarschijnlijk door een aantal betrokken stemduwers).
brave71
leuk aktiefilmpje, geen meesterwerk, maar kijkt lekker weg.
ben verbaasd dat hij zo laag scoort
oke, alles is wat overtrokken en soms erg simpel, maar dat is bij de meeste aktiefilms zo
en het verhaal..... tja, 10 in een dozijn
gewoon niet te veel bij nadenken en lekker kijken
Brabants
Deze actie-thriller met de ontvoering van een dochter kennen we onderhand wel. Je zou jezelf dan kunnen afvragen of het een serieuze concurrent zou kunnen zijn voor de 'Taken' films, of dat het een dertien in dozijn film blijkt te zijn. Waarschijnlijk lijkt het laatste wat dichter in de buurt te komen. Acteurs als Bruce Willis, John Cusack en 50 Cent doen meer afbraak dan goed aan dit soort films. Toch blijft het een heerlijk genre en is het een redelijke wegkijker.
dwid
Een echte B-film, simpel, soms slecht acteerwerk, maar toch een aardig vermakelijk verhaal.
Leuk om de avond te breken...Maar mocht dit serieus in de bios komen, dan raad ik hem af om hem daar te zien althans.
blurp194
Ongeinspireerd.
Het plot lijkt overgeschreven van Taken, maar mist de spanning. De onvermijdelijke reeks geweldsexplosies is slordig gefilmd, met continuiteitsfouten en al, maar erger dan dat is de onwaarschijnlijkheid en voorspelbaarheid waarmee alle bad guys zich laten neerleggen.
Voor Patric, Cusack of Willis hoef je de film ook niet te gaan zien. Wat een droefenis, wat ze hier laten zien.
SterreNacht
Vooruit een 0,5 voor de moeite. Wat een intens slechte film! Van alles teveel, te slecht. Acties om te huilen, de "dialogen" en idd sommige scenes ( vader treedt pand binnen) zijn rechtsreeks gejat van Taken.
Kondoro
Was toch wat later geworden met kijken. En vanavond toch de poging maar gewaagd. En ik ben diep teleurgesteld in Bruce Willis, kwa personage, ook de film zelf viel slecht uit..
Ik vond het verhaal geen zak aan. Want wat ze hier in vertellen hebben we al in Taken (2008) en Taken 2 (2012) gezien.
Ook het feit dat de actie scene's weer zo oud als stof zijn, het 2 vs 1 geval, bijna alles mis schieten van beide kanten om de actie niveau wat hoger te brengen, en dan uiteindelijk de goeie jongens toch weer winnen.
Ook het verhaal dat er 1 persoon tegen een heel gebouw gaat vechten is bij mij nu wel beetje uit,.. Heb ik, weet niet of andere dat ook hebben, zo langzamerhand al te vaak gezien. Alleen bij The Raid 2: Berandal (2014) was het leuk en spannend om naar te kijken, maar ja, dat waren van mij part nou ook nog eens mooie gevechten. Lekker vuist op vuist...
Nou, wat ik wil zeggen is. Je kan het proberen te kijken, want ik weet dat er nog mensen zijn die deze films over geweldig vinden.
Maar bij mij komt hij niet verder als een 2.5*
schram101
Krijg deze ook al een bioscooprelease? Lijkt me toch een blauwdruk voor een straight-to-dvd product..
ralfsjam
Man man man wat een draak van een film. Bruce! stop er aub mee... Ga wat achter de schermen doen ofzo... Scriptschrijver! Ga aub gewoon weer op de markt staan. Jason! niet meer doen man.....
Een over het algemeen nietsige film. Slechte B film. personages waren tenenkrommend. Dialogen ronduit slecht. Achtervolging te knullig.... Meestal kan ik nog wel iets aardigs vinden in een film, maar dit keer niet.
Left4Dead
Een paar grote namen en die ongetallenteerde druif 50 centjes, wat een lachwekkend schouwspel met elkaar.
Ga er niet veel woorden aan vuil maken, het is een absoluut standaard werkje met dan ook geen enkele seconde originaliteit erin. Moet eerlijk toegeven dat ik het acteerwerk nog redelijk vond maar het script en verhaal valt van ouderdom compleet uit elkaar.
Een "stoer" sausje om de slappe actie te verantwoorden is over het simpel geheel gegoten. Wraak is wederom het motto en al drinkend en schietend bereiken we het einde. Het volgt de 1-2-3 stappenplan van een Hollywood actiefilm en wijkt geen moment af van dat principe. Het enige wat erg jammer daaraan is, is dat de makers en bedenkers het nog steeds niet doorhebben dat dit anno 2014 volledig (misschien al 10 jaar) achterhaald is.
2.5**, de film duurt gelukkig niet lang.
opa-ben
aardige film, niet bijzonder. Een soort "taken" waarbij de medespelers in dit geval eigenlijk alleen maar criminelen zijn, de een nog wat slechter dan de ander. het blijft ongeloof wekken hoe 1 man 10 of 20 tegenstanders uit kan schakelen en zelf slechts een enkel (schot)wondje op lopen. Dat maakt het nou weer heel ongeloofwaardig.
Eldad
Een Heerlijke film.
Openhaard aan, een zak chips en een pot bier.
Genieten!!!
ribas123
Letterlijk al het slechte wat over deze film wordt gezegd is ook echt waar!!! snap niet dat Bruce Willis hierin speelt
Lucky Lenard
Mijn advies......vooral niet kijken. Deze films is een voorbeeld van de geld schrappende Hollywood mentaliteit. Low budget movie waarin Willis aanwezig is voor naamsbekendheid.
surfplankje
mzzzz, raar dat deze film hier zo laag scoort.
in het begin kwam hij ontzettend slecht op gang. en het eerste half uur verbijsterend over het feit dat papa nu werkelijk zo dom on onbenullig kan zijn.
Na een half uur ontplooid deze B-film zich zeker tot in de rang van de "Taken" films die al eerder genoemd worden. Taken is een dijk van een film, maar deze viel me toch zeer zeker niet tegen en geef hem dat 2,5 ster
JoeyKrune
Verklaring van de titel van deze film wordt tussen neus en lippen door even door Cusack verteld... Wat is zijn rol, waar kennen Patric en Cusack elkaar van?
Wat is de aanleiding dat Patric Willis vroeger wilde vermoorden? Er is nergens diepgang. Dat dit in een actiefilm vaak niet is, is tot daar aan toe, maar dit sloeg alles!
Deze film lijkt gemaakt met wat restanten film...want in krap anderhalf uur is deze bar-en-bar slechte film in elkaar gekneusd werkelijk!

'The Night Agent' keert snel terug: Netflix onthult trailer van derde seizoen

Succesvolle misdaadserie 'Bones' maakt zijn verschijning op Netflix

'Gangs of New York' van Martin Scorsese is morgenavond te bekijken op televisie

Deense Tweede Wereldoorlog-film 'Under Sandet' vind je op Videoland: 'Laat je niet meer los'

Rivelazioni di un Maniaco Sessuale al Capo della Squadra Mobile
Thriller / Horror, 1972