• 9.373.905 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Kiah Roache-Turner

Met onder meer: Bianca Bradey, Luke McKenzie en Shantae Barnes-Cowan

Plot Wyrmwood: Apocalypse

"Get ready for the fight of your bloody life."

Australië wordt nog steeds geplaagd door bloeddorstige zombies. Soldaat Rhys houdt zich bezig met het opsporen en vangen van overlevenden voor Surgeon General, in de hoop een medicijn te vinden. Rhys ontdekt echter dat niets is wat het lijkt en begint samen met drie andere mensen aan een race tegen de klok. Ze gaan op zoek naar de enige persoon die de apocalyps kan beëindigen.

avatar van amenmalek

amenmalek

Potdorie ik wil deze zien. Werd net van mijn stoel geblazen door deel 1. Geen mega hoogvlieger, maar een fijne twist, leuke personages, genoeg gore en een hoop dikke actie. Ook het komedische element komt prima uit de verf. Mijn conclusie: Prima Australische klapper.

Dit vervolg is sinds 10 februari uit, maar is nergens te vinden nog...

avatar van Theunissen

In 2015 zag ik de vermakelijke Australische Actie / Horror (Zombie) film "Wyrmwood (2014)" en op die film zou men makkelijk een vervolg kunnen maken en dat is dus in 2021 uiteindelijk dan ook gebeurt met deze "Wyrmwood: Apocalypse".

"Wyrmwood Apocalypse begint kort na de gebeurtenissen van het eerste deel. Broer Barry (Jay Gallagher) en zus Brooke (Bianca Bradey), die ook al in het eerste deel te zien waren, hebben hun krachten gebundeld met mede rebellen, te weten de zussen Maxi (Shantae Barnes-Cowan) en Grace (Tasia Zalar). Brooke en Grace zijn zogenaamde "hybrides" (half zombie en half mens), die hun zombiekant kunnen kalmeren door bloed te drinken.

In de door zombies geteisterde woestenij, woont de stoere en vindingrijke soldaat Rhys (Luke McKenzie) van Mad Max-niveau, wiens broer in het eerste deel gedood is geworden door Brooke. Rhys zijn taak is om burgers (al dan niet besmet) te vangen en af ​​te leveren aan wat er nog over is van het leger. In dit geval bij een bunker bij "The Colonel (Jake Ryan)" en zijn gemene leider "The Surgeon General" (Nicholas Boshier), die experimenten doet op de gevangenen in de zoektocht naar een geneesmiddel om de apocalyps te kunnen beëindigen. Wanneer Rhys Grace gevangen neemt, gaat hij geloven dat zij de sleutel is tot het beëindigen van de apocalyps, totdat Maxi besluit hem een ​​bezoek te brengen om zodoende haar zus Grace terug te kunnen krijgen.

De plot is misschien niet ongelooflijk sterk, maar er is nog steeds meer dan genoeg om kijkers te laten genieten van "Wyrmwood: Apocalypse's" en dit vervolg is een soort van "Mad Max" meets "The Evil Dead". De film weet opzicht te vermaken en heeft met de "The Surgeon General" een apart karakter, want hij is een mix van van Dr. Strangelove (Peter Sellers) uit "Dr. Strangelove (1964)" en Dr. Logan uit "Day of the Dead (1985)" en hij heeft een zombie-arm. die Ash uit "The Evil Dead" reeks nachtmerries zou bezorgen. Ook de half mens / zombie hybriden zijn opzicht aparte karakters, omdat ze met bloed kalm kunnen worden gehouden en ze kunnen ook hun soortgenoten telepathisch controleren en dat zelfs tot het punt dat ze ze als zelfmoordterroristen kunnen worden gebruikt.

Het resultaat is een bijna non-stop spervuur ​​van achtervolgingen (inclusief versnelde achtervolgingen), gevechten (inclusief een gevecht met een terminator-achtige cyborg-zombie, die bestuurd wordt door "The Surgeon General"), vuurgevechten, explosies, zombiebloed en gore. "Wyrmwood: Apocalypse" is best een bloederige film, waarin allerlei bloedbaden te zien zijn, van ontploffende hoofden tot het openbreken van de ingewanden en het steken van een soort van vleesvork in de neus om een onderdrukkend serum te kunnen maken als je geïnfecteerd bent. Het wordt allemaal weergegeven met een mix van praktische en CGI-effecten, die meestal behoorlijk overtuigend zijn. Een deel ervan gaat ver genoeg over de top dat het slapstick nadert, maar dat hoort gewoon bij "Wyrmwood" met o.a. zombie aangedreven voertuigen die grommen als hondsdolle wezens

Wyrmwood is ook een typische "Actie / Horror" film met de nodige humor erin en dat is gelijk al te zien bij de leuke opening (na het zien van de filmtitel in beeld), waarin Rhys de zombies misbruikt voor verschillende praktische redenen. Rhys woont alleen in een mooi ontworpen kleine compound, waarvan de stroom wordt geleverd door zombiescheten. De zombies verzamelen zich rondom zijn draadomheining, kreunend en nutteloos proberend om erin te komen. Hij rekent vanuit zijn compound af met zombies die willen binnenkomen en gevangen genomen zombies gebruikt hij om zijn platen water te geven, zijn huis van stroom te voorzien en om ermee sparren door met ze te boksen. Maar het is vooral leuk om te zien hoe men de zombies gebruikt als brandstof voor auto's.

De cast doet het leuk en ze hadden er zichtbaar ook veel plezier in en vooral hoofdrolspeler Luke McKenzie als Rhys. De scène waarbij hij gevangen wordt genomen en zombievoer dreigt te worden, was best aardig. Dat levert ook een spannend moment op als een zombie, die wanhopig op zoek is naar eten, in zijn teen dreigt te bijten als voorproefje. En nieuwkomer Shantae Barnes-Cowan, die de show steelt als de stalen Maxi, is er zeker één om in de gaten te houden.

Hoewel "Wyrmwood: Apocalypse" zeker niet bedoeld is voor de serieuze horrorliefhebbers, vond ik het wel een vermakelijke films met een hoog tempo en men gaat ook vindingrijk om met de zombies als gebruiksvoorwerpen. Een vals einde en de daaropvolgende scènes, wijzen in de richting van een derde film en hopelijk hoeven we er niet zo lang op te wachten als op dit vervolg.

Al met al is "Wyrmwood: Apocalypse" een must-see voor zombie fans, die met circa 84 minuten ook niet al te lang duurt.

avatar van joolstein

joolstein

In 2014 was het speelfilmdebuut 'Wyrmwood' van regisseur Kiah Roache-Turner en zijn broer Tristan (voor mij) één van de verrassingen van het jaar! Nu in 2021 (en na de niet-verwante, hoewel enorm vermakelijke Nekrotronic(2018) is er dan eindelijk het beloofde vervolg Door al die “Elevated horror” die je de laatste jaren ziet was het ook broodnodig! De film is misschien iets minder verassend maar bezit wel dezelfde heerlijke non-stop wervelwindactie, geluidseffecten, humor, en niet-zo-subtiel geweld. Kortom no-nonsense onzin!

Na de terugkeer Barry (Jay Gallagher) en zijn zus, de hybride-zombie Brooke (Bianca Bradey) maak je kennis met de nieuwe hoofdrolspeler Rhys (Luke McKenzie), niet heel toevallig de tweelingbroer van de kapitein uit de eerste film. Hij ontvoert routinematig mensen voor de in een geel hazmat-pak geklede Surgeon General, in ruil voor mysterieuze gele pillen die hem tegen infectie beschermen. Uiteraard volgt er een bloedige confrontaties. En ja de enige beschikbare bron van brandstof/stroomvoorziening komt nog steeds van de zombies!

De film weet ook een goed evenwicht te vinden tussen praktische make-up en protheses en computer gegenereerde graphics. En de laatste actiescène is iconisch, knap als je in het overvloedige aanbod van zombies iets bijna nieuw weet te brengen. (cyborg-zombies bestaan al in computerspellen maar aangestuurd door VR niet!) Het is het soort genrefilm dat geheel gaat voor plezier en fun en vereist niet veel hersenactiviteit. Voor mij is dit hersenloze zombie-entertainment direct ook een lekkere dikke middelvinger naar al die te zelfbewuste arty farty. Heerlijk moderne Ozploitatie!

avatar van amenmalek

amenmalek

Wowww, net gezien. JEZUSS, niet bezuinigd op oei. Wederom geen hoogvlieger, maar ik ben wel heel erg fan van deze Australische pareltjes. Fijn filmpje weer. Alles ligt op actie, bloed, vies, goor, bambam en heeeeeel veel horror house tafrelen die met Halloween niet zouden misstaan. Prima vermaakt met deel III. Inmiddels cult status: check. Kom maar op met deel IV!

(En pohhh, wat een knap kind is die Bianca Bradey toch. Doet het leuk op sociale media).

avatar van Kondoro

Kondoro

“Get ready fo the fight of your bloody life.”

Zo’n acht jaar terugbracht ‘Roache-Turner’ een zombiefilm uit met de naam ‘Wyrmwood’, deze film kwam een jaar later in 2015 bij mij op de stoep aanzetten en aangezien (wellicht weten sommigen dat wel) zombies toch mijn favoriete horrorpersonages zijn (als je het zo moet/mag noemen) had ik hem vrij snel aangezet. Ik was toch enigszins verrast, niet alleen door de film die met een b-kwaliteit toch aardig leuk door de bocht kwam, de film kende veel leuke personages (iets wat mij ook aantrok) en het verhaal was best leuk te volgen. Je merkte wel dat ‘Roache-Turner’ toch iets vernieuwends meebracht en hij zeker wist wat hij deed. Zeven jaar later komt er een vervolg, en met dit tweede deel weet ‘Roache-Turner’ wederom niet tegen te vallen, en door o.a. de lovende woorden van de twee onder mij moest ik hem toch wel snel kijken.

Vanavond was ik wat eerder klaar dan de planning, en had ik tijd deze film aan te slingeren en wederom weet ‘Roache-Turner’ binnen te vallen. Normaal gesproken zijn vervolgen van bepaalde “goede” films vaak minder, deze film volgt eigenlijk het niveau van zijn voorganger best leuk op. Oude personages keren terug, hetzelfde sfeertje hangt er en kleine details zijn nog steeds in tact, zoals het feit dat met zombies nodig heeft om energie op te wekken. Dit zorgde wederom voor een vermakelijke zit.

Het verhaal wankelt overigens toch nog wel aan verschillende kanten. En ook is deze helemaal niet heel boeiend te noemen. Voornamelijk de uitschakeling van “The Surgeon General” stond boven aan het lijstje, daar waar de film toch langzamerhand naar toe beweegt. De film moet het voornamelijk van de bloederigheid hebben, veel vette horrorscenes met o.a. leuk zombiespektakel en vette gore beelden stelen deze film, dan haalt ‘Roache-Turner’ toch een leuk niveau naar boven, en merk je dat hij en zijn crew aardig hard bezig zijn geweest aan het werken van de setting in deze film, die bij sommige of de meeste b-films voornamelijk bestaat uit CGI werk is hier ook veel en leuk gespeeld met het decor, de props en make-up werk wat er toch best goed uitzag. Voor mij kakte de film wat in, in het midden van de film, daar werd hij wat saai en traag maar, dan kent de film wel een ongelooflijk fijne finale.

En die finale bespreekt ‘joolstein’ hier ook even. Toch wel voornamelijk de VR-aangestuurde zombie vond ik echt om te gieren. Geweldig gedaan, heerlijke scene die eigenlijk nog misschien wel iets meer pit had mogen hebben. Blijft overigens gewoon vermakelijk.

Qua acteerwerk vond ik het nou niet echt héél bijzonder. Voornamelijk die ‘Bianca Bradey’ vond ik soms komisch slecht, zeker bij het stukje waar ze ‘Rhys’ gaan onder vragen en dan zo dicht bij hem komt om hem te vertellen dat ze zijn gezicht wil op eten, ja matig… Maar, je mag ook niet veel te veel verwachten van een cast in een film als dit.

Besef je daarom wat je aan het kijken bent, en deze no-nonsense horrorfilm kent daardoor gewoon heerlijke en vooral bloederige scenes, leuke actie, en een rap tempo waardoor de net niet anderhalf uur eigenlijk aan je voorbij raast, haalt niet het wow-effect als het eerste deel maar, blijft een aardig leuke zit.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Aardig vervolg op het eerste deel.

Alleen zoals altijd is het eerste deel beter

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het zou zo maar een film van Robert Rodriguez geweest kunnen zijn. Tenminste ik vond het wel in de stijl van Planet Terror. Dezelfde smeerpijperij. Ondanks dat het kant nog wal sloeg vond ik de film wel aardig wegkijken. Het was ook best redelijk goed gemaakt. Als je liefhebber bent van de horrorfilms zoals Planet Terror, dan moet je deze beslist kijken. Ik verwacht wel dat je Wyrmwood: Apocalypse dan ook zal kunnen waarderen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Is this guy a friend or is he dog food?"

Na het succes van het eerste deel en met een hoger budget maakt dit vervolg de verwachtingen helaas niet waar.

In 'Apocalypse' wordt de focus verlegd naar Rhys. Hij is een soldaat die overlevenden opspoort en vangt voor een chirurg in de hoop om een geneesmiddel te vinden. Al gauw blijkt dat er heel wat andere dingen gebeuren met deze overlevenden.

Als je bekend bent met 'Wyrmwood' kom je toch enigszins bedrogen uit als blijkt dat Barry en Brooke slechts fungeren in bijrollen. Hierdoor voelt het aan alsof je tussen beide films een stuk hebt gemist; er wordt nauwelijks een poging gedaan om de achtergronden uit te lichten. Met deze nieuwkomers had ik simpelweg niet veel. Daarbij miste ik Benny als comic relief.

De film komt dan ook erg traag op gang, vooral omdat het merendeel vrij willekeurig lijkt te zijn. Pas in de tweede helft als Barry en Brooke weer hun intrede maken wordt het iets beter. Dit gaat gepaard met wat aardige gore en knallende actie. Met name in het slot zijn er een paar leuke verrassingen te zien.

Al met al een redelijk vervolg, maar voor de volgende keer graag weer Barry en Brooke als hoofdpersonages.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Shadowed

Shadowed

Uitgewerkt.

Vond het eerste deel destijds best een aangename verrassing. Roache-Turner koos een verfrissende richting door alles zo snel mogelijk op elkaar te gooien. Het leverde een behoorlijk energieke en bij vlagen gestoorde film af. Het zag er wel uit als beginnerswerk, maar wel vanuit een regisseur die echt een passie droeg voor het vak.

Ondertussen zijn we 9 jaar verder en zou je denken dat een vervolgdeel van dezelfde naam wel wat meer kwaliteit zou dragen, maar in principe dramt Roache-Turner gewoon hetzelfde riedeltje weer op. Dezelfde personages keren terug, de omgeving blijft even droog en nog altijd heerst dezelfde hoeveelheid energie binnen de regie. Het probleem is dat we het al eerder hebben gezien, dus de verrassing blijft volledig uit.

De originele ideeën raken op en de nieuwe toevoegingen zijn vooral wat dwaas. Roache-Turner lijkt zichzelf ook wat kwijt te raken gedurende de actiescenes. Nog altijd razendsnel gemonteerd en het tempo mag er behoorlijk zijn, maar het lompe geweld evenals de echt creatieve vondsten blijven uit. Dat trok het eerste deel zo in z'n voordeel, hier krijg je het gewoon opnieuw te zien waardoor het eerder uitgewerkt raakt dan je zou hopen.

Weinig toevoeging dus, ik had liever echte regieontwikkeling gezien. Die blijft met dit deel uit, leek vooral alsof ze gewoon de oude tijden weer wilden herleven. Destijds voelde het echt verfrissend aan, maar die unieke draai is nu weg. Hierdoor blijft er een vermakelijke, snelle maar platte film over waarvan ik eigenlijk niet kon denken dat ik precies wat nieuws had gevonden. Het liet een wat bitter smaakje na, maar ach.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Shocktober #45

Dit vervolg is nog steeds een aardige zombiefilm, maar het mist het frisse en energieke van het eerste deel. Er had wat mij betreft veel meer gefocust moeten worden op de hybride zombies. Nu is hun rol toch wat beperkt en ontbreekt het aan nieuwe ideeën.

avatar van blurp194

blurp194

Fijn vervolg op het origineel, en alle sterke punten daaruit komen weer terug - veel lompe actie, veel gore, veel onzin. Ook een deel van de originele cast doet weer mee, dat vind ik altijd een pre - en leuk creatief om McKenzie zijn eigen tweelingbroer te laten spelen. En ook erg fraai gevonden is de manier waarop de Surgeon General zijn patienten ‘aftapt’.

Qua vormgeving zowel geniaal als net ietsje te low-budget. Maar het werkt wel, dat moet gezegd - met de zichtbare adem en de contactlenzen zijn de zombies fraai herkenbaar en aan de andere kant ook voldoende scary.

Eigenlijk maar een paar kritiekpuntjes - cinematografie en soundtrack zijn wat onopmerkelijk. En dit tweede deel is dan wel niet slechter dan deel 1, maar onderscheidt zich er ook maar weinig van.

avatar van Boeikens

Boeikens

Fijne sequel op Wyrmwood.

Volledig in dezelfde trend als zijn voorganger, dezelfde povere CGI, wat amateuristische uitwerking en dun verhaal maar wel weer rechttoe rechtaan vlot lopende gore zombiepulp met hetzelfde humoristische ondertoontje.

Als je de eerste graag zag is deze sequel zeker geen teleurstelling.