Last Man Standing (1996)
Misdaad / Actie
101 minuten
geregisseerd door Walter Hill
met Bruce Willis, Christopher Walken en Bruce Dern
Huurling John Smith (Bruce Willis) arriveert tijdens de drooglegging in het Texaanse grensstadje Jericho, waar twee rivaliserende gangsterbendes drank het land in smokkelen. Hij sluit zich aan bij de bende van Strozzi (Ned Eisenberg), maar ook bij die van zijn rivaal Doyle (David Patrick Kelly). Zodra hij het vertrouwen heeft gewonnen van beide bendeleiders, begint hij zijn gevaarlijke plan om ze tegen elkaar uit te spelen. De enige die het dubbelspel door heeft is de gewetenloze Hickey (Christopher Walken). Plotseling heeft iedereen het op Smith gemunt en er rest hem daarom niets anders dan het ontketenen van de ultieme bendeoorlog.
Trailer
Links
Zoek naar deze film op dvd/blu-ray op AmazonIMDb (6,4 / 53317)trailer (YouTube)filmscore (MusicMeter)filmscore (MusicMeter)Google Play: € 11,99 / huur € 3,99-Verhaal is niet veel, en is veel te voorspelbaar. Maar de mix tussen gangster/western was echt leuk om naar de kijken.
-Ondanks dat het verhaal niet veel was, was de film toch zeer vermakkelijk, vind ik met willis trouwens bijna altijd.
-willis met zen stoere uitdrukkingen + de vele actiescenes maken het voor elke actieliefhebber een must om deze film toch eens gezien te hebben.
-Verre van een meesterwerk natuurlijk maar toch een vermakkelijke actiefilm die ik toch een 3.5 geef.
Christopher Walken is trouwens echt in elke film geniaal. Zelfs al doet hij bijna niets.
Walter's Westerns. .... Ook al is Hill geen Peckinpah, hij brengt een en ander het liefst goed en gewelddadig in beeld....
Walter Hill was vroeger assistent director van Sam Peckinpah. Dus best grappig dat Walter Hill een modern re-make doet van wat was een Sergio Leone western

Niet origineel deze film maar wel spannenend en onderhoudend. Erg genoten.
Ook mooi om te zien hoe Bruce Willis beide bendes tegen elkaar uitspeelt
Best dat de film niet zo'n lange speelduur heeft (101min), maar een tweede kijkbeurt zal er niet meer inzitten.
Last Man Standing probeert te veel te zijn. Feitelijk is het een simpel gangsterfilmpje, in een westernsetting en op z'n Film Noir's verteld. Vooral dat laatste stuit me een beetje tegen de borst. Ik vind het vloeken met het westernsfeertje en Willis heeft niet bepaald een warme vertelstem.
Last Man Standing is vooral een heus schietfestivalletje. De ene gangster doet dit, de andere gangster doet dat, allemaal bepaald door John Smith. De film focust zich enkel en alleen op dat gangstergebeuren en of het nodig was om dat dikke 100 minuten te rekken betwijfel ik.
Bruce Willis is geen slecht acteur als het actiefilms betreft, maar een film dragen kan hij niet. Dat trekje rond z'n mond verveelt al na de eerste scène en zoals gezegd is die voice-over ook niet bepaald hemels.
De ondersteunende cast bestaat vooral uit schmierende pippo's, maar Christopher Walken valt - ondanks de belachelijke Blofeldlook - in goede zin op; met enkel een lange jas, een hoed en een Tommy-gun steelt hij moeiteloos de show.
Cinematografisch valt Last Man Standing zeker niet tegen. De western- annex gangstersetting is een geslaagde combinatie. De scènes in open landschappen zijn wel een niveautje hoger dan die in de bebouwde omgeving.
De shoot-outs zijn vrij hevig, maar vinden nogal talrijk plaats waardoor de kracht ervan niet altijd even goed overkomt.
En Ry-Cooders soundtrack in Blu-ray audio lijkt mij top!
Ondergewaardeerde film (mix van Western en Film-Noir) naar mij idee. Met ook nog prachtiige soiundtracks van Ry Cooder.
Budget $ 67 miljoen, opbrengst $ 33 miljoen.
edit
Quote US Blu-ray release tav audio:
'Last Man Standing' gives this multi-channel presentation plenty of opportunity to indulge in immersive -and frequently explosive- audio action. Christopher Walken's tommy gun tears holes through the fabric of the soundfield, and dual-wielded pistol fire rips between channels from every direction. The shots are loud, crisp, and pack some serious punch. When not in the heat of battle, the track stays occupied with quiet, but near constant ambience, from rain drizzling and thunder clapping in the rears to airy, windy sounds and flies buzzing around dead bodies at the mortician's office.
Filling out the track further is Ry Cooder's fantastic slide guitar score, which sounds clean and full.
Ik ben wel enorm blij dat ze de aspect ratios eindelijk in orde hebben. Een hele rits aan films (voornamelijk cult titels) werden namelijk compleet verkracht op dvd.
Maar ik zou die blu-ray wel kopen, ziet er goed uit.
Verder geweldig beeld en Ry Cooders filmmuziek klingt overweldigend.
Prijs Blu-ray is inmiddels lager dan de VHS en DVD lange tijd gekost hebben.

Remake van een Akira Kurosawa chanbara bedoel je. Namelijk Yojimbo. Waar A Fistful ook een remake van is.
De mensen achter Kijkwijzer sporen niet helemaal. Ze hebben zelfs een kinderfilm (!!), Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand, de kwalificatie 6+ gegeven. Flodder vinden ze 12+... Voor je het weet wordt Dora nog 16+ vanwege Swieber. "Oh jee, Swieber probeert de tas van Dora te stelen. Wat vreselijk! Wat afgrijselijk! Dat mogen kinderen absoluut niet zien. Voor je het weet worden onze kinderen ook nog dieven. Dora is alleen geschikt voor volwassenen die groot genoeg zijn om te begrijpen dat hetgeen wat in Dora gebeurt in het echt niet mag.".
De minimale leeftijd die ze voor films opgeven vind ik veel te hoog.

Weet het nog goed.
Kwam thuis, rokertje erbij, gouden tijden.
Een goede actie/misdaad/western/drama/thriller film...
Prima acteerwerk...
Wel leuk bekende acteurs Bruce Willis, Bruce Dern en
Christopher Walken ....
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Dgital)...
Het blijft goed sterren...
Waar het over gaat, hoeft eigenlijk al niet eens uitgelegd te worden. De leukste misdaadfilms zijn toch diegene waarbij alle gangsters het loodje leggen. Om de karakters hoef je het niet te doen. Last Man Standing heeft overigens wel enkele toffe personages. De manier waarop sommigen naar de eeuwige jachtvelden geholpen worden, is soms nog best memorabel. Last Man Standing is leuk geschoten en heeft spannende momenten. Origineel is het niet, maar de vermaakwaarde is hoog genoeg.
Hill is geen Kurosawa of Leone en Willis geen Mifune of Eastwood. En dat is een kleine beetje het probleem van Last Man Standing. Het is dus al zeker 2x een stuk beter gedaan. Maar eerlijk is eerlijk, wanneer je elk individueel aspect onder de loep neemt (vooral even losgekoppeld van genoemde films) is het allemaal zeer behoorlijk. Het acteren, de setting, het visuele aspect, de muziek. Deze film is met name de moeite waard vanwege de shoot outs en de andere geweldsuitspattingen. Lekker over the top en explosief.
Hill maakt er dus wel weer wat van. Het haalt het niet bij zijn beste werk uit de jaren ’70 begin jaren ’80, maar het is waarschijnlijk zijn beste film van de afgelopen 25 jaar.
De vrouwen, waar hij blijkbaar een zwak voor had, komen kil over. Ik zou ze ook redden hoor

Klopt helemaal daar zat ik ook aan te denken. A fistful.......helemaal gekopieerd, maar dan in een nieuw jasje.
Anyway wederom erg sterke film can Walter Hill.
Ziet er ook schitterend uit op blu ray.
Flinke verhoging naar 4*