Genre: Misdaad / Actie
Geregisseerd door: Walter Hill
Met onder meer: Bruce Willis, Christopher Walken en Bruce Dern
Releasedatum: 17 oktober 1996
Plot Last Man Standing
"In a town with no justice, there is only one law... Every man for himself."
Huurling John Smith (Bruce Willis) arriveert tijdens de drooglegging in het Texaanse grensstadje Jericho, waar twee rivaliserende gangsterbendes drank het land in smokkelen. Hij sluit zich aan bij de bende van Strozzi (Ned Eisenberg), maar ook bij die van zijn rivaal Doyle (David Patrick Kelly). Zodra hij het vertrouwen heeft gewonnen van beide bendeleiders, begint hij zijn gevaarlijke plan om ze tegen elkaar uit te spelen. De enige die het dubbelspel door heeft is de gewetenloze Hickey (Christopher Walken). Plotseling heeft iedereen het op Smith gemunt en er rest hem daarom niets anders dan het ontketenen van de ultieme bendeoorlog.
John Smith
Giorgio Carmonte
Jack McCool
Lucy Kolinski
Dogie Hogan
Mijn DVD (R-2NL) is letterboxed (4:3, cq. 1.33:1); IMDB zegt echter Aspect Ratio:2.35:1.
Is die 16:9 versie ook hier uitgegeven?
Zeer genietbare misdaad/actiefilm in een western sausje. Bruce Willis is altijd een favoriet van me en ook nu toont ie aan waarom. Hij zet weer een prima personage neer die prima past in het aparte filmstijltje. Heb me goed vermaakt met deze film.
Goodfella_90
De vergelijking met Per un Pugno di Dollari, of Yojimbo, wordt wel constant gemaakt maar is het iemand ook opgevallen dat hier een exacte kopie in zit van de bekende scène uit My Darling Clementine?
Max en Joep
ik was eigenlijk vergeten hoe vet deze film was.
wat een ontzettend stoere muziek vooral zeg!
en mooi dat alles in sepia is.
zeer brute actie scene's.
alles bij elkaar erg genoten.
ik had echt iets van: WAUW, zo'n goede film herinner ik me helemaal niet!
Mr_White
- 2067 berichten
Lekker simpele actie (gasten die twaalf meter achteruit geknald worden door simpele pistooltjes) maar helaas gaat de film onderuit door het zwakke script en met name de tergend irritante voice-over, die echt niks toevoegt. Sowieso voegt deze film weinig toe aangezien de eerdere verfilmingen van dit verhaal veel beter zijn.
Leland Palmer
Leuke film met een flinterdun verhaaltje wat toch leuk is uitgewerkt. Bruce Willis is cool, maar soms een beetje te gemaakt wat mij betreft. Hij is overigens wel de enige personage die wist te overtuigen, want de meeste andere personages waren betrekkelijk ongeloofwaardig in hun rol. Leuke en soms heerlijke over the top scenes, goed camerawerk, goede score, leuk sfeertje en een redelijk geheel maken deze film toch wel te pruimen.
Dogie Hogan
*IMDB 9/10.
hele goede film en acteerwerk.
leuk om iemand uit de sopranos te zien
sofripa
Lekker schimmige en groezelige 'schiet iedereen maar overhoop film'. En wie kan dat beter dan Bruce W? De hoge bodycount kan gelukkig het te simpele eind voldoende maskeren. 3,5*
Pastichio Rocker
Tja, ik had toch iets beters verwacht, zeker wanneer een film is gebaseerd op Yojimbo van Akira Kurosawa. Jammer dat de makers alle subtiliteit van het origineel hebben vervangen voor een hoop geschreeuw en over-the-top geweld. Willis was adequaat als droogkloot die 2 gangs tegen elkaar uitspeelt om er zo zelf beter van te worden, maar onderwijl alles in de soep ziet lopen. Het deed bijna komisch aan, al die heetgebakerde maffioso en mannetjes die meters achteruit vliegen door een paar kogels. Ik kan het dan ook niet laten om geen vergelijking te maken met Raimi's The Quick And The Dead. Christopher Walken duikt ook nog even op als psychopaat maar zelfs hij kan de film niet redden. De film had naar mijn mening een afgeraffeld gevoel, met veel losse draadjes die alleen maar afleiden en er eigenlijk niet toe doen. 2,5*
The Last
Zeker niet Willis' beste, maar wel degelijk vermakelijk. Het gangster-achtige westernverhaaltje is zo ongeloofwaardig als de pest, maar het kon me nog wel aardig boeien.
aerts007
Gewoon western in Chicago-saus gegoten,niet hoogstaand maar ook niet echt vervelend!
asheng
lekkere western revolverhelden op zijn jaren 20. het sepia kleurgebruik af en toe en het voice over dragen een leuke sfeer bij! zal deze zo weer kunnen kijken!
Flipz0r
Film die door velen vergruisd word..
Mijn mening: Een sterke actie film *4,5
Schiedammer
Een film om laat op de avond met verstand op nul aan te zetten. Je moet er dus niet bij nadenken. Het is allemaal maar schieten en schieten met daar tussendoor een heel matig verhaal. Beeldkwaliteit dvd is niet veel beter dan een goede VHS band en het geluid op dvd bestaat helaas ook alleen maar uit een 2.0 surround track dus dat is ook allemaal vrij mager. Voor mij is de film 2,5* waard en zeker niet meer.
MovieMeteur
Sluit ik me bij aan, goed gezegt!
AGoos
over vervelende en overbodige voice-overs gesproken...schoolvoorbeeldje
Leno
Willis als badass good guy tegen wil en dank, altijd vermakelijk! Vooral als er prima actie in zit (al vliegt iedereen wel overdreven door de lucht na getroffen te zijn door een kogel) en leuke karakters (met name Walken).
De climax had wat beter gekund, in ieder geval wat minder gemakzuchtig.
GinolaEHV
Zeer matige actiefilm.
De beelden zijn mooi (de stoffige wind in de woestijn, en de ouderwetse auto's die rondrijden in het spookstadje), maar dat kan niet veel goedmaken.
Het verhaal is namelijk redelijk slecht, weinig boeiend en erg warrig. De scènes lijken helemaal geen lopend verhaal te maken, maar staan allen op zichzelf. Deze film had net zo goed een half uur kunnen duren, dan had het hele verhaal ook verteld kunnen worden.
Verder is de film op veel momenten zo ontzettend ongeloofwaardig, dat het irritant wordt.
Acteerprestaties zijn beneden modaal. Willis doet het oke (maar niet meer dan dat), Walken acteert aardig, maar de andere acteurs zijn weinig overtuigend in hun rol.
Al met al zeer matig: 2*.
film88888
Erg lage score.
Ik vond deze film reuze meevallen, toch zeker iets dat je moet gezien hebben. Willis, en Walken in 1 film !
Het verhaal was simpel, maar toch cool in beeld gebracht, en dan het typische western sfeertje, en de muziek maakte het wel compleet.
De actie scene's zijn om te genieten, en voor de rest is de film heel dun, maar toch heel genietbaar.
4,0
film88888
Lekkere schietfilm met Bruce op zijn best.
Vind je Willis hier op zijn best?
Nee ben ik helemaal niet mee eens, toch als je naar Die Hard, pulp fiction, en Sin City kijkt.
Mavuba
Leuk gedaan door Willis, maar helaas wel een slap aftreksel van Leone's "a fistful of dollars" De overeenkomsten zijn te verbluffend. Voor de kijker die deze niet heeft gezien, absoluut een aangename film. Voor diegene die "a fistful of dollars" kennen minder denk ik. Omdat leone zich om zou draaien in zijn graf bij het zien van deze film, krijgt ie van mij een 3 sterren. Ik had er 2,5 gegeven als Willis niet zo goed speelde...
henkies
Prettige sfeer in deze film, ondanks het vele geweld, wat ik ook nooit schuw
. Zo;n film waar je ook zin krijgt om een whisky te pakken.
Movielicious
Deze film wordt hier zwaar ondergewaardeerd als je het mij vraagt. Last Man Standing is een heerlijke gangsterfilm, gegoten in een Western jasje. Veel schieten dus in een beperkte setting (gehucht in Texas) en daar gaat het nou net om bij een actiefilm. De voice-over en de muziek vond ik lekker rauw en de film is verder sfeervol verfilmd (oa door het gebruik van sepia). Bruce Willis acteert prima en de manier waarop hij speelde deed me af en toe denken aan Clint Eastwood in een van zijn westerns. Weinig tekst, een rauwe stem en veel schieten...
Ik twijfel tussen 3,5 en 4 sterren maar kies uiteindelijk voor 3,5* door het iets wat matige einde. Al hoewel ze natuurlijk wel de titel eer aan moesten doen...
Driello
Een wat gemaakte Willis in een lekker wegkijkend 'stoere-mannen-lossen-de-problemen-met-geweld-wel-even-op' film. Niets bijzonders, maar, zoals gezegd: kijkt lekker weg. 2,5*
powerman
Degelijke standaard actiefilm die natuurlijk de diepgang en visuele poëzie van Kurosawa mist, maar ach, anderzijds speelt in deze Christopher Walken en die is het altijd waard een film in ieder geval één keer te zien.
dominion
goeie gangsterfilm een vleugje western en hele harde actie
Walter's Westerns.
Ze draaien eigenlijk nooit om een geniaal plot, des te meer om mooi in beeld gebrachte shoot-outs. Ookal is Hill geen Peckinpah, hij brengt een en ander het liefst goed en gewelddadig in beeld. Zo ook hier, wanneer Willis in een door gangsters overheerste stad orde op zaken komt stellen. Een beetje goofy en voorzien van een ietwat misplaatst Noir-randje, maar wel vermakelijk.
Goed.

The Jacket
Thriller / Fantasy, 2005

Ronin
Actie / Misdaad, 1998
prohibition eratexasgang warwhiskeymaffiaop de vluchttommy gun hired gun