Genre: Misdaad / Actie
Geregisseerd door: Walter Hill
Met onder meer: Bruce Willis, Christopher Walken en Bruce Dern
Releasedatum: 17 oktober 1996
Plot Last Man Standing
"In a town with no justice, there is only one law... Every man for himself."
Huurling John Smith (Bruce Willis) arriveert tijdens de drooglegging in het Texaanse grensstadje Jericho, waar twee rivaliserende gangsterbendes drank het land in smokkelen. Hij sluit zich aan bij de bende van Strozzi (Ned Eisenberg), maar ook bij die van zijn rivaal Doyle (David Patrick Kelly). Zodra hij het vertrouwen heeft gewonnen van beide bendeleiders, begint hij zijn gevaarlijke plan om ze tegen elkaar uit te spelen. De enige die het dubbelspel door heeft is de gewetenloze Hickey (Christopher Walken). Plotseling heeft iedereen het op Smith gemunt en er rest hem daarom niets anders dan het ontketenen van de ultieme bendeoorlog.
John Smith
Giorgio Carmonte
Jack McCool
Lucy Kolinski
You_bastard
Zeker een tegenvallende actiefilm met Bruce Willis. Zou het te maken hebben dat er helemaal geen humor in zat ?
Blindfold
Er is nog een film met dezelfde titel (met Jeff Wincott) en da's echt één van de beroerdste films ooit.
You_bastard
Verrek dit was gewoon een remake van A "Fistful Of Dollars" maar dan in een andere tijdperk.
Vergeet niet dat A Fistful of Dollars al een remake was van Yojimbo....
Jerome-B
Dacht een super stoere film te zien, maar hij viel me erg tegen, 3 sterren.
ZMuller
Nou, ik vond Bruce Willis en Christopher Walken toch zeker wel ruig in deze film... Hoe ze praten alleen al...
2high4words
Viel minderdaad een beetje tegen maar was tog maar 5 euro bij de Blokker
Quentin
Maar slechts de helft van het beeld, toch?
Queto Yurlunyur
't is Super-35 volgens IMDb, dus je mist ongeveer 20%; daarnaast heb je met name aan de onderkant van het beeld een heel stuk extra informatie die niet bij de film hoort. (plaatje dat de verhoudingen ongeveer aangeeft)
Quentin
Queto Yurlunyur
Klopt inderdaad niet, nee, zie ik nu. De afbeelding is 1,6:1, dus te hoog. Om het blauwe frame dan toch 4:3 te houden zou je nog meer aan de zijkanten verliezen. Hieronder een beter (praktijk)voorbeeld uit een welbekende film:
cornelis
"This may result in a reaction of "Wow! I'm seeing more picture than was shown in theaters!", but really the theatrical image is what was intended to be seen. For Super35 films, 2.35:1 is still the original aspect ratio, because it is the aspect ratio that viewers were intended to see in the theater."
Overigens, niet iedere film die op Super35 wordt gedraaid, wordt in beide aspect ratio's uitgebracht. Soms wordt er alleen een Anamorphic ('Scope') intermediate gemaakt, en desnoods een pan&scan daarvan voor volbeeld SDTV.
Mr Wendal
Beide films zijn ee remake van Yojimbo maar je kunt een Akira Kurosawa nou eenmaal niet verbeteren.
Treht
Ik vond m wel grappig, onderuit gezakt in bed. Lekker stoere film. Kheb het eerste half uur gemist maar het plot was toch niet bijster boeiend. 3*
Banjo
- 2032 berichten
heb hem gister weer eens gezien.
ik vond en vind de film goed.
Het is een film die je toch wel nou lettent moet volgen, wil je een beetje weten hoe het allemaal inelkaar steekt. maar ik vind m ook wel gewoon lekker weg kijken.
3 sterren.
FisherKing
Het is een film die je toch wel nou lettent moet volgen,
Heb je hem met Letten gezien ?
JoeHallenbeck
Aardige verfilming van Yojimbo en a Fistfull of Dollars maar komt qua klasse niet in de buurt van deze twee. Absoluut pluspunt is de geweldige soundtrack van Ry Cooder. 3*
Banjo
- 2032 berichten
Heb je hem met Letten gezien ?
ik moest even snel (druk druk)
snap je
De GeuS
Lekkere harde remake van "a fistfull of dollars" in de tijd van de drooglegging. Bruce willis speel een rol die op zijn lijf is geschreven als stille vreemdeling die 2 bendes tegen elkaar uitspeeld.
Het overdreven wegvliegen van bepaalde gedode bendeleden had van mij wel iets minder gemogen; ook de zwakke plek uit Leone's origineel werd in deze film overgenomen; de kinderlijk eenvoudige uitschakeling van 1 van de bendes op het einde van de film.
Al met al 3,5 ster....
donnie B.
Gewoon een lekkere actiefilm met lekker "veel schieten"!! Ontspanning voor anderhalf uur. Walken op en toppie, maar ja.. zoals altijd natuurlijk..!
Captain Pervert
Vermakelijke film, die het vooral moet hebben van zijn sfeer, en daar ook goed in slaagt.
3.5 sterren
Mc
- 2092 stemmen
leuke film om na een lange dag 's avonds op de bank te kijken ter ontspanning, bruce en walken hebben vrij sterke karakters maar zelfs die kunnen de film nog niet helemaal ondersteunen.
Wel GEWELDIGE muziek van Ry Cooder!!
3 1/2 *
sn@ke
- 2077 berichten
Sfeervolle recente western met wat irritant kleurgbebruik als minpunt. Maar de ruige soundtrack , Willis en Walken in een goede rol , sfeervolle decors en ouderwets schietwerk maken veel goed. Toch zat er meer in.
6,5/10
bioscoopzaal
Er zijn dat jaar twee films gemaakt die Last Man Standing heten. Op die manier kunnen we ze uit elkaar houden.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Jacket
Thriller / Fantasy, 2005

Ronin
Actie / Misdaad, 1998
prohibition eratexasgang warwhiskeymaffiaop de vluchttommy gun hired gun