142.556 gebruikers | 93.777 films | 33.889 regisseurs | 3.783.358 berichten | 5.418.378 stemmen
Gebruikersnaam:

Actie / Misdaad
116 minuten

geregisseerd door Gary McKendry
met Jason Statham, Robert De Niro en Clive Owen

Danny (Statham) is een ex-huurling die serieus in de problemen komt als Hunter (De Niro), zijn beste vriend en mentor wordt ontvoerd in opdracht van een Arabische sjeik. Die laatste dwingt Danny een moord te plegen. Doet hij dat niet, dan sterft Hunter een ongetwijfeld pijnlijke en tragische dood.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2012, 22:36 uur
Niks overdone, heerlijk jaren 80 setting.
Statham is gewoon de hoofdpersonage en DeNiro heeft (eerlijk is eerlijk) een ondergeschikte rol.
Ik denk dat zijn houdbaarheidsdatum inmiddels ook wel weer een beetje is verstreken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 oktober 2012, 11:39 uur
Uitstekend Actie/Thriller en Misdaadfilm...
Spannend verhaal...
Wat een waargebeurd verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Jason Statham , Clive Owen en
Robert De Niro spelen zeer goed...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Heerlijk genoten...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2012, 1:22 uur
Niet onaardig. Moest eerst wel even checken wat de SAS daar in Oman van doen had om iets te snappen van het baseren op een "waargebeurd" verhaal.. Daarmee blijft het overigens toch een vrij recht-toe recht-aan verhaal en spel. Niks bijzonders, gewoon een aardige actie film. Jaren 80 setting was echter wel strak uitgevoerd.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Killer Elite (€ 6,29)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Killer Elite (€ 7,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Killer Elite (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2012, 15:03 uur
Best een aardige film, met een lekker brits sfeertje en prima actie.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2012, 1:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hoe dicht men bij het bronmateriaal met deze film zit weet ik niet, maar ik ben benieuwd of de beschreven personen in het waargebeurde verhaal ook daadwerkelijk salto's kon maken en door ramen kon springen terwijl hij vastgebonden aan een stoel zit. Tegelijkertijd wil ik me hier ook weer niet teveel mee bezig houden en de film gewoon op zichzelf bekijken als een fijne actie/thriller en daar fijn van genieten.

En er was ook genoeg te genieten. Een groot acteur als De Niro op deze manier gebruiken (niet heel veel screentime, maar wel goed gespreid over de film met een belangrijke rol) werkt goed als je de film wat starpower wil geven, zonder het volledige salaris te hoeven betalen. Het grappige is in dat opzicht dat een doorgaans vrij gezichtsloos acteur als Dominic Purcell hier ineens de rol van zijn leven heeft en Statham en Owen met gemak van het scherm acteert.

Verder een vrij rauwe film die bij vlagen misschien net iets te serieus is. De vechtscenes die er in zitten zijn als verwacht smullen geblazen terwijl Statham zin vuisten en voeten aan het werk zet. Fantastisch hoe deze man de souplesse van een Van Damme mist, maar achter iedere klap of trap zoveel kracht zet, dat ik het niet zou wagen om hem een nepvechter te noemen. Owen deed het overigens ook lang niet slecht in zijn actiescenes tegen Statham, dat had ik van hem toch echt niet verwacht.

Eigenlijk kan Statham maar een soort rol spelen, maar hij doet het wel iedere keer goed. Het 'waargebeurd verhaal' sausje is voor mijn gevoel te verwaarlozen, maar omdat er genoeg intrigerende plotwendingen zijn, heb ik me verder nergens echt aan zitten storen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 november 2012, 13:08 uur
nogal een ingewikkelde actiefilm. En ingewikkeld is niet iets wat ik wens van een actiefilm. Jammer dat de niro niet een wat grotere rol had.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2012, 16:54 uur
Bah, niet onaardig.

Maar zeker geen hoogvlieger. Beetje te ingewikkeld met overal complottheorieën en geheime operaties. Had op een lekkere no-brainer gehoopt maar bleek dat ik m'n kop er toch moest bijhouden.

Statam als van oudsher als een baas, De Niro's rol is helaas erg klein. Owen is altijd een fijne toevoeging.

Middelmatig.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2013, 16:59 uur
Trailer leek veelbelovend, maar de film is me toch wat tegengevallen. Had er meer van verwacht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2013, 19:54 uur
Aardige film, toch niet wat ik ervan verwacht had: 3,5

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2013, 21:08 uur
Een typische Jason Statham film :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2013, 14:33 uur
Best een redelijke film. Gave actiescènes, bij vlagen een beetje spannend en een lekker 1980 sfeertje.

Het verhaal is in de eerste helft van de film wat rommelig. De achtergronden van het verhaal worden vrij summier uitgelegd. Ik weet niet hoeveel de kijker wordt geacht te weten van Oman en wat de UK daar deed in die tijd, maar je komt niet makkelijk in het verhaal. Verder is de rol van Statham weer vreselijk inwisselbaar voor zijn andere films. Voor hetzelfde geld stapte hij in een Audi en was dit Transporter 4.