Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Jason Statham, Robert De Niro en Clive Owen
Releasedatum: 24 november 2011
Bekijk via Netflix
Plot Killer Elite
"May the best man live."
Danny (Statham) is een ex-huurling die serieus in de problemen komt als Hunter (De Niro), zijn beste vriend en mentor wordt ontvoerd in opdracht van een Arabische sjeik. Die laatste dwingt Danny een moord te plegen. Doet hij dat niet, dan sterft Hunter een ongetwijfeld pijnlijke en tragische dood.
Danny
Martin
Agent
M16 Man
Pennock
Killer Elite is zo'n film die ik onder de categorie had steken van films 'zou ik die nu zien of niet' om er maanden lang rond te draaien en telkens een andere film te kiezen. Toch uiteindelijk de film eens een kans gegeven. Statham kon me wel boeien met films als Crank, Transporter en de films van Guy Ritchie. Maar recent wil het de man niet echt lukken. Met DeNiro en Owen mee in het zadel dacht ik een betere film te kunnen terugvinden die hem terug op het spoor zou brengen.
Niet dus. Dit is gewoon zoutloze actie dat zichzelf te au serieux neemt. Geen leuke oneliners, geen overweldigende actiescènes, geen memorabele figuren, niets. Enkele een kwade Statham die al schietend en vechtend z'n ding doet. Owen en DeNiro lopen er ook ergens rond. Ik hoop voor Statham dat er stilaan een deftige film komt aanbieden, zo niet brokkelt z'n opgebouwde status verder af...
Rutte
Gewoon een goede aktiefilm waarin Statham weer eens lekker op dreef is, geldt trouwens ook voor De Niro en Owen. Het verhaaltje heeft verder niet al te gek veel op de kous, en dat hoeft ook gewoon niet in dit genre. De aktiescenes zien er gewoon gelikt uit en deze prent bezorgt je dan ook gewoon een kleine 2 uurtjes vermaak.
Zeriel
Redelijke actie-film, vooral de eindfase. Beetje langdradig af en toe, en het verhaal komt niet zo goed uit de verf. Vooral een verzameling goede scenes, afgewisseld met mindere.
AC1
Ik begrijp de slechte reactie van de critici niet goed. Ik vond 'm beter dan de gemiddelde actiefilm (waarvan ik de meeste niet helemaal kan uitzitten). Er zat behoorlijk wat vaart* en suspens in. De beeldkwaliteit van de DVD was zo goed dat ik me afvroeg waarom ik eigenlijk films op Blu-ray koop.
* de snelle telex stijl stoorde me voor een keertje niet
J.Ch.
Binnen het genre zeker niet slecht. Er zat precies genoeg verhaal in om het voor mij de moeite van het kijken waard te maken. Over de actie valt er zeker niets te klagen, Jason Statham doet gewoon weer waar hij het best in is. Clive Owen en Robert De Niro doen ook leuk mee. Misschien geen topper, deze film, maar ook absoluut geen straf om te kijken.
perreke
sterke film met veel actie
heb flink zitten genieten
vooral statham en niro samen
vinnna
Goeie film, af en toe het verhaal iets te chaotisch. Statham wel weer goed hoor, wat kan ik toch genieten van die gast zeg.
m1701
heerlijk film. Een typische Statham film.
Veel gevechten, actie en auto scenes, achtervolgingen.
Verschillende plots.
I love it!
Gewoon een heerlijke film om naar te kijken.
Overige acteurs doen het ook goed!!
Zeker moeite waard om te kijken
Corcicus
Bagger van het ergste soort.
Deze 'sterrencast' was volkomen misplaatst, het verhaal trok nu eens echt op niets en de beelden waren veel te chaotisch geschoten. Voorts was de film verwarrend en moeilijk te volgen en kon de actie mij volstrekt niet bekoren.
specialized
Gewoon een matige actie film.
Niets meer niets minder................OK wel minder.
DjFrankie
Best een goeie film, actie spetterde nou niet helemaal van het scherm af maar was zeer zeker de moeite van het bekijken waard.
otherfool
Rommelige, weinig memorabele actiethriller die interessant probeert te doen met een A-cast, exotische locaties, jaren '80 look en een waargebeurd sausje, maar uiteindelijk een vlakke herhaling van zetten blijkt te zijn met een hoop doelloos geknok. Feitelijk gebeurt er veel te veel met een overdosis aan personages, die allemaal even onsympathiek overkomen en waarvan we stuk voor stuk hopen dat ze het einde van de film niet gaan halen. Helemaal lachwekkend is het romantische plotje dat er met de haren bijgesleept wordt. Nee, niet veel dit.
1,5*.
Stijn B.
Steve actie a la Jason Statham. Verre van clichévrij maar de actie is stevig en Statham is nog eens goe op dreef
met een paar vettige actiescènes (die met stoel waarop hij vastgebonden zit oh yeah
Tarkus
Redelijk goede actiefilm met een goede Jason Statham, maar met een mindere Clive Owen. Ook Robert De Niro is aardig op dreef.
Maar ik had toch wat meer actie verwacht in deze film, dat viel me eerlijk gezegd een beetje tegen.
Goede Jason Statham dus, maar ik heb al betere filmen met hem gezien.
patrick17
Mwa. Niet onaardig. Alleen eind van de rit had ik wel zoiets van OK.
Jason Statham zet een goede rol neer, Robert de Niro heeft maar een kleine bijrol
dus daar is de oordeel wat klein over.
Dominic Purcell met lang haar, na Prison Break gezien te hebben vind ik dit een goede
acteur. Adewale Akinnuoye-Agbaje heeft me wel een ontzettend dikke kop gekregen zeg!
Ongelofelijk
Clive Owen speelde als 'badguy' ook een meer dan prima rol. Doet hij meestal zeer goed!
Vermakelijke film, ging in een vrij rap tempo door. Uiteindelijk toch wel een lichte
''OK'' gevoel.
Minority_Check
Ik had al verwacht dat het een saai einde zou worden omdat het op waar gebeurde verhaal gebasseerd is.
Maar verder dan was het meer dan prima.
Film komt snel op gang en het blijft interessant
Daan258
Aardige film.
Helaas iets minder dan ik had verwacht maar ik heb me er toch goed mee vermaakt.
Vooral een erg leuke Cast met Jason Statham, Robert De Niro, en Clive Owen, erg goed geacteerd door allemaal.
pedro1946
Zoals bij alle films van dit genre lui zetel en genieten, was zeker de moeite deze prent.
Kijkt aardig weg, duurt wat lang, maar het 80's sfeertje is wel tof. Gave tijd was dat toch.
Kleine 3,5*
jumpstylemovie
Ik heb niet eens gemerkt dat dit zich in de jaren 80 afspeelde. Statham is een top kerel maar hij speelt inderdaad wel vaak in saaie films de laatste tijd. Eigenlijk geld voor Robert DeNiro precies hetzelfde. Ik had veel meer actie verwacht. Helaas bleef het bij wat actie in het begin en einde van de film. Verder was het langdradig. Het is hem te doen om Statham maar daar blijft het ook bij.
erik1677
lekker ouderwets gave actiefilm.
Heb hier gigantisch van genoten.
mar007
ik vond deze film met statham toch ook weer erg goed.
het keek lekker weg en verveelde geen moment.
ik vond het echt gaaf de niro samen met statham ook owen deed het in mijn ogen erg goed.
naar mijn mening een geslaagde actiefilm goed neergezet door vooral statham vond
toch dat hij er met kop en schouders boven uit stak.
ik heb me uitstekend vermaakt met deze film.
oemoemenoe
Leuk voor de actie , de held heeft een olifantehuid want na alle klappen en afzien zonder rust blijft ie mooi eruit zien...haha
orbit
- 12092 berichten
Lekkere actiefilm, goed tempo en soms vette gevechten. De inzet van die sjeik en zijn zoon is een beetje vaag, maar daar maalt niemand om. Statham in zijn gebruikelijke coole rol, ondanks dat hij altijd hetzelfde is maakt dat ook weinig uit hier. Gaat om de actie en die is meer dan oke.
Rodajc
Het is interessant om te zien hoe internationaal gerenommeerde topacteurs als Jason Statham, Clive Owen en Robert De Niro volledig machteloos staan, wanneer ze zijn overgeleverd aan een regisserende onbenul. Goed, het verhaaltje heeft al weinig om het lijf, maar Gary McKendry weet totaal niet, waar hij mee bezig is. Geen timing, geen tempo, geen spanning, ja zelfs de knokpartijen en actiescènes worden uiterst krakkemikkig in beeld gebracht. Ongelofelijk dat iemand met de status van De Niro dit zomaar heeft geaccepteerd. Maar ja, hij zal hier wel de nodige miljoentjes voor hebben opgestreken. Maar Roberto moet oppassen, want zijn filmcarrière gaat in rap tempo richting het riool. 1.5*
VforVictor
DeNiro heeft al 10 jaar geen goeie film meer gemaakt, zn laatste goeie film was de the score, alles wat erna komt is bagger
Fieneke
Ik vond het een onrealistisch, over the top actiefilm. Wel leuk om naar te kijken maar niet meer dan dat. Was enorm verbaasd dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal...

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix