menu

Killer Elite (2011)

mijn stem
3,18 (1636)
1636 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Australië
Actie / Misdaad
116 minuten

geregisseerd door Gary McKendry
met Jason Statham, Robert De Niro en Clive Owen

Danny (Statham) is een ex-huurling die serieus in de problemen komt als Hunter (De Niro), zijn beste vriend en mentor wordt ontvoerd in opdracht van een Arabische sjeik. Die laatste dwingt Danny een moord te plegen. Doet hij dat niet, dan sterft Hunter een ongetwijfeld pijnlijke en tragische dood.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=_-Z6gp1_1aI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
Wat een vreselijk slechte film, de scenario schrijver moet wel of constant bezopen zijn geweest of constant stoned. Dit ging echt nergens over.

avatar van james_cameron
3,5
Onderhoudende aktiethriller met een redelijk plot en een prima cast. Statham is solide als altijd in de stoere hoofdrol en hij krijgt goed tegengas van Clive Owen. De Niro's rol heeft niet zo veel om het lijf, maar vooruit, hij is hier wat beter op dreef dan hij de laatste jaren was. De aktiescenes zijn uitstekend en door de film te situeren in 1980 onderscheidt de film zich visueel van de meeste genregenoten. De bonte stoet van retro snorren, brillen en kapsels is in ieder geval vermakelijk, al ziet Statham er dan wel weer compleet anno nu uit. Voornaamste minpunt van de film is het iets te hoge tempo, waardoor spanningsopbouw ver te zoeken is. De montage had wel iets minder fragmentarisch mogen zijn. Afgezien daarvan, prima film.

avatar van 606
3,5
606
Gave film en dat het waargebeurd is geeft de film wat extra kacht.
Goed geacteerd en Statham doet waar hij goed in is.
Mooie actie en voldoende spanning gedurende de film.

3,5 ster

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Jason Statham, de man van de middelmaat vandaag de dag. Zijn carrière begon zo goed met een hoop stoere, gave films, maar wat hij de laatste jaren heeft laten zien buiten the Expendables is ronduit middelmatig. 13, the Mechanic, Blitz...je wordt er niet heel vrolijk van. Te voorspelbaar, zo cliché. Gelukkig heeft hij met Killer Elite weer een beetje revanche genomen.

Killer Elite is namelijk erg boeiend en kent een aantal prima scenes. Statham speelt eindelijk weer eens een stoere rol in een film dat een goed verhaal kent. Niet zo bijzonder, maar wel onderhoudend, vermakelijk en pakkend. Ook buiten de actiemomenten. Dat komt ook omdat de film een uitstekende cast kent met oa Clive Owen en Robert De Niro. Jammer dat die laatste geen hoofdrol speelt, want ik kijk altijd graag naar hem, geweldige acteur.

Wel jammer dat de film een beetje teveel wil vertellen, waardoor het wat gehaast over komt. Er gebeurt van alles, soms wat overdreven veel. Al houdt dat wel lekker de vaart in de film. Niet verkeerd, want Stathams werk van de laatste jaren kenmerkte zich vooral door saaiheid in het verhaal. Nu hoop ik dat Statham deze weg omhoog in blijft zetten. Vandaag de dag zijn er niet meer zo heel veel echt stoere actiefilm acteurs, zoals ze er vroeger waren. Statham moet die rol weer waardig gaan vertolken. In Killer Elite laat hij zien dat nog niet verleerd te zijn.

3,5*

avatar van RooieBloemkool
4,0
Goeie en snelle film met een sterk en intrigerend verhaal. Het is niet een oppervlakkige actiefilm maar meer een actiefilm onderbouwd met een goed verhaal. Achterover zitten met je verstand op nul zit er in Killer Elite dus niet bij. De drie topacteurs (en Dominic Purcell, die ondanks zijn oppervlakkige optreden in Prison Break hier wel een leuke/goeie rol neerzet), brengen de film naar een hoger niveau.

avatar van Elineloves
3,0
Redelijk.

Ik wou deze film eerst in Amerika in de bioscoop zien maar mijn vriendin wilde hem niet zien, dus dan maar wachten totdat hij in Nederland/België uit kwam. Toch had ik er wat meer van verwacht.

Fijne acteurs, een goed verhaal en genoeg actie. Toch was het niet helemaal bevredigend en verslapte mijn aandacht af en toe. De film wist me niet helemaal te boeien. Veel vaart, veel kogels.. en daarmee toch meer een 'mannenfilm'. Wel was ik erg blij om Dominic Purcell te zien, leuke vent, ookal was zijn personage een beetje.. dubieus.

3.0*

avatar van legian
3,5
goeie film.

statham is perfect voor actiefilms.
de Niro speelt hier weer eens goed.
en van Owen ben ik nooit fan geweest, maar is wel lekker bezig hier.
het feit dat het zich in het verleden afspeelt geeft het toch wat extra sfeer, waardoor ik het toch boeiender vond.
verhaal is niet echt hoogstaand, maar het is goed uitgewerkt, en samen met de goeie acteerprestaties is het leuk om naar te kijken.
al met al is het toch een aardige film, dus 3.5*

avatar van DiDa
4,0
Jason Statham: de acteur die bekend werd door zijn rollen in Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. Vervolgens liet producent Luc Besson hem op eigen benen staan in The Transporter. Vanaf dat moment werd Statham steeds bekender en is nu populairder dan ooit. Ondanks dat hij bijna altijd hetzelfde soort karakter speelt weet hij toch te overtuigen en staat deze keer tegenover acteurs als Robert DeNiro en Clive Owen. Fijn dat het actiegenre door Statham weer een nieuwe impuls krijgt.

Killer Elite is veel interessanter dan ik dacht dat hij zou zijn. Ik verwachtte wederom een onverslaanbare Statham zoals in The Transporter en The Mechanic, maar Killer Elite heeft meer. De film is niet alleen een recht-toe-rechtaan knokfilm, maar bevat ook een hoop thriller elementen. Het verhaal is dan ook gebaseerd op het boek The Feather Men van ex-SAS officier Ranulph Fiennes.

Statham en DeNiro zijn 2 huurmoordenaars. Wanneer Statham besluit om te stoppen, wordt DeNiro ontvoert door een Arabische sjeik. Statham moet 3 ex-SAS officiers doden, die de 3 zonen van de Sjeik hebben gedood. Statham begint aan de missie maar komt zichzelf tegen in de persoon van Clive Owen. Owen is namelijk de waakhond van een organisatie genaamd The Feather Men, opgericht om voormalige SAS soldaten en officieren te beschermen. The game is on…

Dit uitgangspunt is sterk, want we hebben in deze film eigenlijk niet te maken met de good guy (Statham) vs the bad guy (Owen), zoals de trailer je dus laat denken. Er is geen good of bad guy. Ieder personage heeft een achtergrond en een motief voor zijn acties. Het kat-en-muis spel tussen beide karakters vindt plaats in een eind jaren 70 / begin jaren tachtig setting (het verhaal speelt zich af in 1980). Door de kleding en auto’s uit die tijd weet de film een sterke sfeer te creëren. Het deed me terugdenken aan Day Of The Jackal of de jaren 70 actiefilms met Charles Bronson.
Inderdaad, geen CGI, maar echte schietpartijen, achtervolgingen en vechtscènes. Al zijn die laatste soms te vloeiend en van te dichtbij opgenomen.

Statham heeft hier een goede rol te pakken (misschien wel een van zijn betere). Hij houdt zich goed staande tussen acteurs als Clive Owen en Robert DeNiro. De scènes tussen Statham en DeNiro zijn leuk, zeker wanneer ook DeNiro laat zien nog steeds zijn mannetje te staan.
Maar misschien steelt Dominic “Prison Break” Purcell, als 1 van Statham’s teamleden wel de show. Zijn karakter ziet er geweldig uit (snor) en deze rol lijkt geknipt voor hem.

Debuterend regisseur Gary McKendry verdient wat mij betreft een en al lof. Killer Elite zit vol knokpartijen, afluisterpraktijken, aanslagen, schietpartijen en achtervolgingen. Dit allemaal verweven in een jaren 80 sfeer met een goed lopend verhaal, dat op het einde misschien net even te lang doordraaft.

4 Staths

avatar van david bohm
2,0
Heb weinig plezier beleefd aan deze vertoning. Voor de cast die uit een aantal sterren bestaat een routineklus lijkt me. Van de status van de heer Statham begrijp ik sowieso weinig en de heer De Niro lijkt weer eens verdwaald in een film die niet bij zijn de - door mij wel erkende status- past. Een Bin Laden look-a-like, talloze verplaatsingen en een romance maken de rommelige film er niet beter op. Ik vrees dat er nog een aantal vervolgen in de maak zijn.

avatar van Kr!kke
4,0
Als grote fan van het actiegenre wist ik deze film wel te appreciëren. Killer Elite zit boordevol (stevige) actiescènes, die stuk voor stuk netjes in beeld werden gebracht. Dat het verhaal dan niet meteen indrukwekkend was, maakte dan ook helemaal niets uit. Deze film wil in de eerste plaats entertainen, iets wat dus zeker gelukt is. Ook het feit dat er een stevige cast bijeen is getrommeld, maakte het natuurlijk des te aangenamer.

avatar van Knisper
3,0
Niet bijster originele film, die buiten het feit dat het warm is in Oman, niets met waargebeurde feiten te maken heeft. De film heeft een redelijke actiecast en genoeg explosies en achtervolgingen om niet te gaan vervelen, al ging het wat mij betreft al een kwartiertje te lang door. Ik heb lang dit soort films niet meer gezien, maar het is goed om te weten dat inhoudelijk er de laatste tien jaar geen enkele voorwaartse ontwikkeling geweest is.

avatar van Shinobi
2,0
Redelijke film met een onzinnig verhaal. De actie is op zich wel aardig, alleen jammer dat de film net iets te lang duurt.
Wie overigens verwacht veel van De Niro te zien komt bedrogen uit, in het begin is hij er alleen even en ergens op het eind weer.

Nipt 2,5 sterren.

avatar van Dennissssss
3,0
Het ziet er allemaal goed en verzorgd uit, maar het is geen spannende film, je wordt er niet enthousiast van. Het boeit niet erg. De omgevingen zijn ook behoorlijk saai. Ik heb hem wel zonder moeite uitgekeken, maar je hoeft er niet voor naar de bioscoop te gaan.

avatar van martijn011
3,0
Niet normaal in hoeveel films ik Statham dit jaar al heb voorbij zien komen. Blitz, 13, the Mechanic en dan vergeet ik er misschien nog wel één. Toch vind ik zijn films zeker niet slecht, ook al speelt hij meestal wel de stoere bink die heel wat mannetjes vermoord en verrot slaat.

Ook in deze film is hij weer in z'n standaard rol te bewonderen. Ditmaal moet hij ex-leden van de SAS ombrengen en heeft hij nog een stel anderen achter zich aanzitten die hem liever kwijt zijn dan rijk. Uiteraard brengt dat weer veel knok- en schietpartijen teweeg en vallen er weer de nodige slachtoffers.

De cast van de film is qua naam zeker niet slecht. Dat was namelijk ook één van de hoofdredenen om deze film te zien. Leuk om Dominic Purcell tegen te komen, brengt toch weer wat fijne Prison Break herinneringen terug. Zette z'n rol ook erg goed neer.
Heel veel bijzonders valt er niet te verwachten. Voor wie een lekkere actiefilm wil zien met een prima cast en een stoere Statham zit met Killer Elite prima. Niets meer, niets minder.

avatar van sinterklaas
3,0
Beetje wisselvallige film die me met een leeg gevoel achter liet.

De cast is dan om te beginnen wel om te smullen en doen het ook zeker goed. Statham die weer lekker de schor-pratende macho uit mag hangen, Robert deNiro die nog op ouwe leeftijd alles uit de kast wil halen en Clive Owen, die altijd zo emotieloos lijkt. Het begin is ook fantastisch en je komt gelijk in de actieachtbaan, daarna lijkt de film helaas als een plumpudding in te zakken, zoveel kansen liggen er dan voor het oprapen maar die worden maar niet gepakt. Met andere woorden: het gebrek aan actie is enorm dus een actiefan zal flink teleurgesteld zijn. Gevechten zitten er dan wel in maar ik verwachte meer van deze film. De locaties zijn dan weer wel mooi en het verhaaltje en het spionage-thema komt ook nog wel goed uit de verf. De film heeft ook nog wel zijn mooie momentjes en heb ook erg gelachen om toen die groepje skinheads door die eigenaar van de door hun gemolestreerde auto ervan langskregen. Het jaren 80 sfeer was ook wel ok. Het einde daarintegen vond ik weer een tergende misser.

Erg dubbel gevoel over Killer Elite, hier en daar een fijn wegkijkertje maar voelt ook aan als los zand.

3*

3,0
TMP
De zoveelste Statham-film dit jaar. Het concept is eigenlijk wel bekend, toch slaagt hij er altijd in om zijn rol goed neer te zetten. Deze film is (mede door het verhaal) wel iets beter dan de eerder dit jaar uitgebrachte films The Mechanic en Blitz. Hoogstaand is het echter niet. Het acteerwerk en de actie zijn opzich wel aardig. Het plot is minder. De roemruchte SAS-militairen, die door Danny moet worden vermoord, worden relatief eenvoudig omgelegd. Daarnaast ook een weinig overtuigende romance tussen Danny en Anne, die er een beetje geforceerd bij wordt gehaald. De film kijkt aardig weg, maar erg memorabel is het niet.

avatar van wwelover
4,0
Je moet er van houden, maar ik vond het weer een uitstekende actie-thriller, met een redelijk interessant verhaal. Of het klopt met de werkelijkheid weet ik niet, maar vond het allemaal wel vrij interessant. Vond het ook goed gefilmd, en okay hij springt van hot naar her met al die locaties, maar had daar niet zo'n last van. Het draait in deze film natuurlijk vooral om de actie en dat was ook niet mis, vooral de scene met de stoel was erg goed. De cast is natuurlijk ook prima, heb een zwak voor alle drie de acteurs.

4*

avatar van rep_robert
2,0
Uit verveling(en gebrek aan betere films in de bios die ik nog niet heb gezien) toch maar wezen kijken en het is uiteindelijk toch een redelijk vervelende film geworden.

De film is druk, adhd en springt continu over van de ene naar de andere locatie zonder dat je ook maar een idee hebt waar je naar zit te kijken. Te veel chaos, te weinig diepgang en geen enkel moment van rust. Hierdoor wordt het plot ook nog is behoorlijk warrig en krijg je de ene na de andere amateuristische actie voorgeschoteld van een stel professionals. Superkooi hierboven geeft dat ook al prima aan, wat een voorspelbare zooi zeg. Jammer, want ze doen de verder best ingenieuze acties af en toe compleet teniet.

De acteurs had ik zelf niet echt moeite mee, al speelt Statham dit soort rollen op de automatische piloot. Verder een hoop waardeloze one-liners en een uitgekauwd extra plotje over een vriendinnetje van Statham dat 0,0 toevoegt aan de hele film. Behalve dan een boel extra speelduur.
Ook de actie is behoorlijk kut in beeld gebracht, vooral de 1 op 1 gevechten wekken hoofdpijn op en zijn totaal onoverzichtelijk. Toch jammer dat een verder professioneel in elkaar gezette film op dit soort momenten hopeloos faalt.

Door het sneltreintempo en het continu over en weer schakelen tussen locaties kijkt de film nog aardig vlot weg en heb je niet het idee naar een compleet waardeloze film te kijken. Maar na 3 draaien in het verhaal mag er wel is een einde aan gebreid worden en heb je uiteindelijk bijna 2 uur naar een simpele actiefilm zitten kijken. Een beetje teveel van het goede.

Matig!

Krappe 2*

avatar van DiKKe_OsCaR
3,5
Wederom fijne semi Britse misdaad/actie. Stratham is altijd fijn, maar hij moest zich een beetje inhouden dit keer. Ben eigenlijk wel toe aan een nieuwe Crank .

avatar van Number23
3,0
Deze film was precies wat ik ervan verwachtte, maar toch werd ik ook verrast. Dit soort films kijkt heel makkelijk, als je door een aantal van je vingers durft te kijken. Je kan vraagtekens zetten bij veel momenten, maar daarmee verpest je alleen maar de kijkervaring. En waarom zou je dat doen right? Ondanks klinkende namen heeft echt niemand de automatische piloot uitstaan, Purcell(met haar op zijn hoofd, bovenlip, wangen, overal!!) is nog het best als de Welshman. Romance tussen Statham en Strahovski ook compleet onnodig, saai, cliche, geforceerd en misplaatst. Toch leuke scenes en omdat ik een andere opzet verwachtte, toch gewoon een voldoende.

avatar van Insignificance
2,0
Snorren, bakkebaarden en vehikels van toen. Een retro stijltje dat samen met wat niet echt in het oog springende actie (oké, een plusje voor dat met die stoel) dit nog enigszins verteerbaar maakt. Er wordt niet eens moeite gedaan om er een logisch geheel van te maken.

Scènes volgen elkaar op met een hoog en toen gehalte en het verspringt doodleuk van locatie naar locatie. Het komt allemaal wat dom over, ook al omdat het maar niet echt lomp of fout wil worden. Het heeft allemaal al weinig om de hakken, maar het duurt ook nog eens te lang.

avatar van Spetie
2,0
Toch wel een tegenvaller deze film.

Statham maakt de laatste jaren dit soort filmpjes aan de lopende band en meestal hebben ze wel iets vermakelijks. Deze film is toch wel de minste in die reeks moet ik zeggen.

Statham, De Niro en Owen zijn toch best namen om een film mee te kunnen vullen. Daar heb ik op zich nog niet zoveel op aan te merken, die doen allemaal hun ding. Het verhaal heeft echter teveel zijtakken en neemt gewoon een plotje teveel op zich, waardoor het allemaal nogal verwarrend en chaotisch overkomt. Af en toe oogt de film daardoor als een onsamenhangend geheel, waardoor de interesse automatisch wat afneemt.

De actie in de film is op sommige momenten redelijk en op andere momenten ondermaats door de soms belabberde montage. Uiteindelijk is het een simpel actiefilmpje, die niet meer te bieden heeft dan andere films in het genre.

Verder trouwens wel grappig dat ze de hele film en cast een eighties look geven, maar Statham er wel gewoon uit laten zien als iemand uit 2011.

2,0*

avatar van gauke
3,5
Voor de handliggende, maar ouderwets pakkende, onderhoudende en keiharde actiethriller (in zeventiger/tachtiger jaren stijl) vol met ren-, gevechts- en schietscènes, die het met de logica niet al te nauw neemt. Er zijn wat teveel personages: vooral het zijspoor met Yvonne Strahovski is wat overdone en zeker voor het verhaal niet belangrijk. Ook de dialogen zijn (wanneer je zonder het vergrootglas legt) niet veel soeps.

avatar van blurp194
4,0
Best een goede film.

Jason Statham speelt eigenlijk altijd dezelfde rol, de stoere kerel die alle problemen schietend en vechtend oplost. Met zoveel karakter als haar op z'n hoofd, zeg maar. In deze film is dat nou niet echt een probleem, want de rol die hij speelt vraagt precies om zo'n acteur - een die zonder al te veel vragen gaat vechten, schieten en rennen. Met alle karaktereigenschappen die je van zo iemand verwacht - trouw aan zijn makkers, hard maar correct voor zijn tegenstanders, zonder vragen dienend aan het grotere doel, en dromend van zijn buurmeisje heel ver weg. Een held noemen we dat ook wel, hoewel dat natuurlijk niet echt correct is.

Goed, Jason Statham mag dus de held spelen. Dat hij dat toch niet zo slecht doet, blijkt wel als hij tegenover Robert de Niro staat. Want die doet ook mee. En deze keer eens niet alleen maar om met zijn naam op de poster meer betalend publiek binnen te lokken. Nee, hij speelt echt, en het lijkt af en toe zelfs alsof hij daar ergens in de buurt van zijn oude kracht komt, zoals hij bijvoorbeeld in Ronin (1998) was. Nog steeds niet helemaal hetzelfde, maar je begint te geloven dat het dezelfde man is - maar misschien wat dichter bij een welverdiend pensioen. Dat mag zo langzamerhand ook wel eens, hij is tenslotte al 68.

Yvonne Strahovski is zeer zeker een knappe meid, en speelt haar rol prima - wel een kleine rol, maar ook een noodzakelijke voor het plot. De held heeft tenslotte zicht op een goede afloop nodig, en daar is een mooi en ietwat lief buurmeisje voor nodig - dat is natuurlijk het enige dat een held nog interesseert nadat hij genoeg heeft van het vechten, het geld, en het wreken van zijn makkers en het vergelden van de eer. Waar anders zou het om kunnen gaan. Een held die geen happily-ever-after als einddoel heeft, hoort in een film noir thuis. En dat is weer een heel ander genre.

En dan Clive Owen nog. Want het verhaal heeft natuurlijk een bad guy nodig, en als Jason Statham de good guy speelt, dan is Clive Owen de bad guy. Hij speelt in ieder geval niet best, het komt echt niet over alsof hij goed in z'n rol zit. Dat hebben we toch echt wel eens beter gezien. Maar over de rol, of de good guy en de bad guy nou zo heel verschillend zijn is maar de vraag - ze lijken toch erg veel op elkaar. Ook dat hoort wel wat bij het genre.

Dat het verhaal daarmee opgeteld heel simpel en voorspelbaar wordt, ach, is dat nou zo erg? Want de film bewandelt misschien wel een veel vaker uitgetreden pad van het ene cliche naar het andere, maar doet dat wel zo vakkundig dat er geen grote gaten in het plot vallen, er geen saaie stukken in de film zitten, en geen grote pauzes tussen de actiescenes. Met goeie actiescenes, waar nodig snel en op de rand van onmogelijk. Vakkundig gefilmd, goed in beeld gebracht, met mooie locaties voor zowel de actiescenes als wat daar tussendoor zit. Daardoor blijft het prettig kijken en spannend tot aan de titelrollen. En daar gaat het dan ook wel weer om. Geloofwaardig is het geheel daarmee niet; "based on true events" zal ook voor deze film wel niet veel meer betekenen dat het script wel eens op dezelfde stapel heeft gelegen als het boek waarop het gebaseerd zou zijn.

Maar het is dan ook geen geschiedenisles. Wel een spannende film.

avatar van Justinw
3,0
Cast met potentie maar wat slapjes resultaat. Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen & Yvonne Strahovski zijn stuk voor stuk allemaal favorieten van mij. Maar mager resultaat. Vond Dominic Purcell nog wel een toffe rol hebben. Had gehoopt dat dit toch wel wat beter zou zijn.

avatar van Awake78
2,0
Vond het eerlijk gezegd maar niks. Nergens echt spectaculair of overtuigend. Ook een verhaaltje van niks en wat eigenlijk ook niet zoveel nieuws brengt. Robert de Niro heeft ook maar een marginale rol als je het goed bekijkt. Maakt verder niks uit, had ook niet zoveel te brengen zijn rol natuurlijk (merendeel zat ie toch vast...).

Clive Owen wel goed, top-acteur. Verder tja, alles wat op de oppervlakte. Denk dat ik hem morgen vergeten ben.

avatar van mr_erp
3,0
Awake78 schreef:
Denk dat ik hem morgen vergeten ben.


Wel grappig dat je dit zegt.
Ik heb de film gister gekeken en vond het wel een leuke actiefilm die gewoon lekker wegkijkt. Had me gister dus wel vermaakt. Zojuist na het zien van de film Lucky Number Slevin probeer ik terug te denken aan de film Killer Elite en kom ik erachter dat ik 1 dag later al een groot deel van de film ben vergeten.. Laat staan dat ik nog weet hoe die precies afloopt. Kortom je hebt helemaal gelijk! Ik haal daarom toch maar 0,5* van mijn rating af.

Vond het wel een vermakelijke film, maar dus wel eentje die niet bijblijft...

avatar van MartMovie
3,5
Voor een actiefilm zeker niet slecht. En hoera eindelijk weer eens een echt acterende Robert De Niro. Al was het dan niet heel lang.

avatar van SaNDuTjE
3,0
Best aardige actiefilm met de standaard ingrediënten, een sterrencast en meer dan genoeg actie.

Voor Statham is dit natuurlijk gesneden koek en doet hij wederom wat hij moet doen en ook goed kan namelijk stoer zijn. Uitblinker vond ik vooral Dominic Purcell die naast sterren als De Niro, Owen en eerder genoemde voor mij de meest interessante en stoere rol neerzette. Net als in de meeste van dit soort films is het verhaal bijzaak en is het vooral de actiescènes waar de focus op ligt. Deze zijn prima maar soms wat over de top om geweldig te zijn en had daarnaast ook wat harder mogen zijn. Vermaken doet het zeker ook al is dit niet helemaal mijn favoriete genre.

3*

avatar van Theunissen
3,5
Prima actie/misdaad film met een goed en boeiend verhaal. Het verhaal vond ik soms wel wat verwarrend vanwege de vele personages. De uitvoering vond ik eveneens goed en de film zit ook vol met goede actie die best realistisch oogt en niet te overdreven is. Dat de film zo goed is, is mede te danken aan de prima cast. Voor Jason Statham vond ik het misschien zijn beste rol tot nu toe en hij deed het prima (hoewel ik hem in Crank 2 ook zeer goed vond), datzelfde geldt trouwens ook voor Clive Owen. Robert De Niro had in deze film min of meer een bijrol maar hij deed het wel goed en leuk. De rest van de cast deed het trouwens ook best goed en Yvonne Strahovski mocht er natuurlijk wezen met haar fraaie uiterlijk. Datzelfde geldt ook voor Sandy Greenwood met haar fraaie boezem, ze had wel maar een minuscuul kleine rol. Al met al gewoon een prima actie/misdaad film die min of meer gebaseerd was op een waar verhaal m.b.t. de SAS in Oman.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:05 uur

geplaatst: vandaag om 12:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.