Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Jason Statham, Robert De Niro en Clive Owen
Releasedatum: 24 november 2011
Bekijk via Netflix
Plot Killer Elite
"May the best man live."
Danny (Statham) is een ex-huurling die serieus in de problemen komt als Hunter (De Niro), zijn beste vriend en mentor wordt ontvoerd in opdracht van een Arabische sjeik. Die laatste dwingt Danny een moord te plegen. Doet hij dat niet, dan sterft Hunter een ongetwijfeld pijnlijke en tragische dood.
Danny
Agent
M16 Man
Pennock
erikm
Goede film met goede acteurs. Het verhaal zelf is niet bepaald ongeloofwaardig alleen de simpliciteit van het ombrengen van de SAS soldaten is vrij over de top. Ook het wonen in een riante villa door een van de SAS leden is vrij overdreven met zo'n loon.
Clive Owen weet z'n rol goed neer te zetten net als Jason Statham zijn actie personage weer eens goed weet te vertolken. Robert De Niro vond ik dit keer minder.
Al met al een goed wegkijkende actiefilm: 4*
henkula
Jason krijgt wel grote namen ondanks zijn gebrekkig acteer talent. Maakt ook niet uit, z'm films moeten het hebben van actie, niet te veel nadenken.
devkon
Het allerbegin van de film gaf me de indruk van teveel no-brain actie, zonder spanning. Maar het werd wel degelijk spannend. De eerste knokscene met Owen vond ik dan ook goed ingezet.
Spannend en goed te behappen, prima met Statham en Owen. Met DeNiro kon ik wat minder, pas op het einde wat meer.
De betere Statham actie flick.
Cinemaniak
Fijne actiefilm en ik heb er weer es van genoten. Eigenlijk heb ik veel te lang gewacht met deze film, want met deze cast en dit senario als ingredienten kan ik haast niks anders dan een geslaagde actiefilm verwachten. Dit overstijgt met gemak de grijze middenmoot van dit genre.
Waxmask
Genoten van de film en de acteerprestaties. Statham doet waar hij goed in is, namelijk knokken. Dit keer niet teveel oneliners en dat doet een waargebeurd verhaal tot zijn recht.
mnrk
Een heerlijke actiefilm van Gary McKendry, mede dat het gebasseerd is op waar gebeurde feiten maakt deze film alleen maar beter.
De actie in deze film is dik in orde en de vaart zit er ook prima in, mede door de locatie's en aankleding krijgt deze film ook de juiste sfeer mee (wat de film nog beter maakt).
De groep acteurs in deze film is natuurlijk helemaal in orde : Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen en Dominic Purcell...met zo'n cast kan het natuurlijk bijna niet fout gaan.
The Feather Men - Ranulph Fiennes (1991) - BoekMeter.nl
Toch eens kijken voor het boek...
Obbie
Echt wel... sterker nog, het is ze gelukt!
Strike0ut
prima film, leuke actie. niet teveel bij nadenken.
neigt een beetje naar de komedie kant.
aburex
Echt wel... sterker nog, het is ze gelukt!
Wat een onzin!! Statham is gewoon een goede actie-acteur en hij doet dit ook goed in deze film. De Niro kan zowat alle rollen aan (geweldige acteur) en ook Clive Owen is goed als SaS-agent. Gewoon een keigoede film; Verder niet over zeuren
VforVictor
Aardige actie film van Statham, alleen jammer dat DeNiro zon kleine rol had, ook Clive Owen deed hte goed. Een bovengemiddelde actiefilm van Statham, 3,5 ster. Hij was bijvoorbeeld beter dan the Mechanic
boemie83
Jason Statham is gewoon een geweldige acteur. Ik ga hem steeds beter vinden en word nog een fan van hem. Dit is zoals een actie film hoort te zijn.
Timothyvdmeer
Nou is me flinjk tegen gevallen. Js doet het aardig maar zie hem nu voor de zoveelste keer in dezelfde rol. Lijkt meer op een auto piloot. Rol van De Niro is kort maar goed.
boemboem27
met zo'n topcast kun je wel een leuk aktiefilmpje maken.
lekkere aktie en dat was het.
Melvin Udall
Actiefilm die zich ondanks de aanwezigheid van 3 grote namen niet echt kan onderscheiden van de middelmaat. Het ene moment lijkt een niet te houden rush te ontstaan (a la de Bourne films) even later kakt het in en dan is het er ineens weer. Ik kreeg er niet echt een vinger achter waar het nou aan lag dat het geheel me niet bekoorde. Misschien leidden de scènes in het paleis in Oman af omdat het qua acteurs en decors nogal 24-achtig aandeed, wellicht de bijna karikaturale bijrollen van bijvoorbeeld Davies (Dominic Purcell) of misschien het gebrek aan een echte sterke dreigende score. Het kijkt lekker weg hoor daar niet van maar geen film die je lang bij zal blijven!
donnie B.
Prima filmpje. Had er iets meer van verwacht, maar toch prima vermaakt!
Goof: Aan het begin vd film heeft De Niro een grijze baard. Wanneer hij gevangen zit een bruine baard, en later weer een grijze baard.
Sergio Leone
Goed.
Killer Elite is perfect geworden wat ik ervan verwacht had: veel actie, toffe locaties en hier en daar wat intrige.
Het op waargebeurde feiten gebaseerde plot weet best wel te boeien, al is het nergens vernieuwend. Zo had dat romance-subplotje er absoluut niet bij gehoeven.
Dat sommigen het einde niets vinden, kan ik begrijpen, maar ik kan me er wel in vinden.
Jason Statham is niet bepaald mijn favoriete acteur. Dat komt vooral ook omdat hij het type acteur is dat ik gewoon niet graag bezig zie - van die "stoere" kleerkasten die enkel actieprenten maken. Nu, hier doet hij het wel redelijk.
Clive Owen brengt niet veel toegevoegde waarde, maar Robert De Niro en Dominic Purcell zijn wel aardig op dreef.
Killer Elite kent met de mooie locaties en het stevige tempo nog wat pluspunten, maar de actie zelf is niet altijd hoogstaand. De shootouts zijn aardig geschoten, maar de achtervolgingen met de auto en de man-tegen-mangevechten zijn niet goed gemonteerd.
Desalniettemin, een prima tussendoortje.
3,5
Testa-Rossa
Aardige actiefilm.
Goof: in 1980 hadden ze, zelfs in de Formule 1, enkel de meest eenvoudige integraal helmen. Terwijl die ene knakker tegen het eind van de film een 'hippe' hedendaagse geblindeerde helm heeft.
bizhub
zeer aardige film met eindelijk weer eens goed acteerwerk van Robert de Niro en zelfs van Statham.
cor1946
Heerlijke actie film met goede acteurs, deNiro en Jason Statham en Clive Owen. Mijn stijl of films lekkere actie. 4 sterren dus. Er zijn van die mensen die letten op de kleinste dingen. Kom zeg het is maar een film.
El ralpho
Survival of the fittest
Aardige film die helaas niet altijd zijn weg even goed weet te vinden. De film probeert aan de ene kant een serieus verhaal te vertellen wat gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal, maar probeert aan de andere kant een vermakelijke actiefilm te zijn. Dit is uiteindelijk deels gelukt.
De film heeft namelijk zeker zijn scene's en Jason Statham is weer helemaal op niveau naar de matige thriller Blitz. Statham moet gewoon actie maken, wat hij met deze film dan ook wederom duidelijk maakt. Ook is het leuk om de Niro weer eens in een productie zoals deze te zien, al is zijn rol minder groot dan je op voorhand zou denken. Owen en Statham doen het verder voortreffelijk in hun kat en muisspel, en we zien zelfs een van de oude prison break favorieten weer eens een keer terug: leuk om Dominic Purcell alias Lincoln Burrows weer eens een keer terug te zien!
Dat dit uiteindelijk niet de ultieme actiefilm is geworden ligt dus niet aan de acteurs. Dit valt eerder te wijten aan het verhaal wat nogal traag op gang komt en wat pas echt begint te lopen als er een kat en muis spel op gang komt. Sommige zaken worden teveel afgeraffeld. zoals de eerste twee moorden die veel te snel en gemakkelijk gaan en waar zeker meer aandacht aan had mogen worden besteed. Om vervolgens weer uitgebreid de tijd te nemen voor een confrontatie tussen de personages van Statham en Owen. Hierdoor kreeg ik het idee dat de meeste aandacht voor het verhaal maar naar een gedeelte ervan is gegaan en het andere gedeelte (de eerste helft) een beetje is ondergesneeuwd.
Hierdoor kreeg ik constant het gevoel dat ik iets mistte: ik had zeker genoeg momenten dat ik het gevoel had met een goede actie film van doen te hebben, maar dit vond met name na het eerste uur pas plaats. Ook mondde de film uit in een grote sof, die zeker wel wat meer pit had mogen gebruiken. Met Killer elite zul je je zeker niet vervelen, maar je zult er ook niet veel aan missen. Er zijn slechtere, maar zeker ook betere films binnen dit genre op de markt.
zacula
na drie mindere films van statham ( 13 , the mechanic en blitz ) eindelijk een film van een hoog niveau. ( niet zoals de meeste hersenloze actiefilms ).en aan degene die geen films meer willen zien met statham ( omdat hij niet goed is volgens sommigen ) kijk je toch gewoon naar een film met een acteur van top niveau , zoals jack black
en andere zogenaamde topacteurs.
jipt
Sterke knalfilm, verassend, stylvol, vlot en sfeervol.Voor een waargebeurd verhaal nogal ongeloofwaardig, ondanks dat was het zowel qua actie als verhaal erg goed. dikke 3,5*
Thorak
Redelijk sterke film die helaas vanaf de helft een beetje inboet door het verhaal. Na de laatste aanslag raakt het verhaal z'n boeiende kant kwijt, althans het kan dan juist boeiend worden, maar het word wat zijdelings behandeld. Dat komt de film naar mijn idee niet ten goede.
Het gemiddelde hier ook wat ik de film zou willen geven, maar helaas is een 3.25* niet mogelijk. Dus dan maar in het voordeel van deze film een 3.5*
wu-tang
redelijke aktie film had voor mij wel iets harder gemogen
acteren kon er mee door , statham en owen gingen lekker tegen mekaar tekeer
eerste half uur ging veels te snel en makkelijk , daarna wordt het beter gelukkig ! [ iets wat hierboven al eens werd vermeld ]
de niro had niet zo,n grote rol , mensen willen hem nog vaak als hoofdrolspeler zien terwijl die alleen voor een bijrol gecast is maar wat die doet doet die goed
leuk die oude auto,s krijg je ind wel een beetje een jaren tachtig igevoel of zo mee
david07
film duurt gewoon te lang en de cast van zogezegde topacteurs kunnen zichzelf ,statham of de hele film niet redden , het is een actiefilm maar juist de actie is zwak of duidelijk beperkt budget
de niro heeft volgens mij een serieus geldprobleem , eender welk miskleun script neemt hij aan
Thorak
In de 2e helft vond ik het verhaal juist warrig en slecht duidelijk overgebracht!
Maar ik ben het zeker wel met je eens dat de aktie in de eerste helft wel heel erg makkelijk gingen ja, maar daar is als simpel vermaak niets mis mee!
wu-tang
ik vond het eerste half uur de boel een beetje haastig in elkaar geflanst en de eerste moorden gingen me ook veel te makkelijk , het wordt interesant als het kat en muis spel begint, vanaf dan begin ik de aktie ook te waarderen
Blakka
Ja..viel mij ook tegen...een bloederige zooi..weinig hele goeie actie....mijn dochter noemde het een B film.
Beco
Oioioioi. "Aardige cast", denk je dan. Maar wat een waardeloze film zeg! Echt een belediging voor de kijker. Niet afgekeken, maar afgezet, toen toch echt duidelijk werd dat het niveau bedroevend laag zou blijven....... Een ware verschrikking!

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video