Genre: Thriller / Mystery
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Adam Wingard
Met onder meer: Dan Stevens, Maika Monroe en Brendan Meyer
Plot The Guest
"Be careful who you let in"
Een soldaat die met verlof is raakt bevriend met de familie van een mede-soldaat die gesneuveld is. Al snel wordt hij een gevaar voor iedereen in zijn omgeving wanneer de familie erachter komt dat hij niet is wie hij zegt.
"David"
Higgins
Kristen
Austin
Jointed
Deze film is echt drama, onorgineel, personage slecht gejat van drive en the equillizer, het acteerwerk was te slap voor woorden. De goedkope lowbudget actie. Ik snap de hoge ratings niet en die achterlijke FBI agenten waren lachwekkend slecht, hoe die vent op het laats zijn pistool vasthad
flugel83
Wat een fantastische film! Snap werkelijk niet hoe men hierboven de vergelijkingen maakt met een Drive en/of The Equalizer. Wellicht had men verkeerde verwachtingen... voor mij lag het er dik genoeg bovenop dat het zichzelf niet al te serieus nam. Lekkere foute soundtrack en Dan Stevens leeft zich heerlijk uit.
3din
Begint goed, acteert goed en gaat dan ineens om naar een B-film. Zonde, zonde, zonde
Serpicos
Alsof Gregg Araki samen met Nicolas Refn een ode aan de 90's B-thriller leverde.
Hij heeft me nog niet teleurgesteld, ook nu opnieuw levert hij een uiterst amusante actiefilm af. Het codewoord is wel 'amusement', met een nonsensverhaal dat vooral voor stoere, gave en bovendien visueel sterke (actie)scènes zorgt maar verder is The Guest natuurlijk niet serieus te nemen.
Joeri1977
Het is geen sterke film zoals The Equalizer dit zeker wel is, maar inderdaad heeft The Guest dezelfde fijne sfeer als in de film Drive; door de muziek die de film flink op doet zwepen, goed acteerwerk & goede actie ! Het verhaal is wat vlak maar doet niets af aan het kijkplezier, leuke tijd aan beleefd , toch echt wel een aanrader.
Boeff
Dit was niet best....
Ik twijfelde al door de negatieve reacties, maar het is al vaker voorgekomen dat het meestal wel mee viel, maar dit was echt teleurstellend. Het verhaal was splinter dun, de actiescenes waren matig en de acteerprestaties waren gewoon van een zeer laag niveau. Ik had zo mee kunnen doen en dan viel ik niet eens op! Smaken verschillen, ik word hier alles behalve enthousiast van!
Ricardos
Het begon allemaal best spannend...Maar de tweede helft...... jammer.
Ze hadden beter over het script moeten nadenken. Er zat zoveel meer in.
Goed acteerwerk van Dan Stevens, vandaar toch nog een 3.
Het meest teleurstellende was zijn rol in de tweede helft van de film. Juist zijn charmante acteren in de eerste helft maakte het zo aangenaam om naar te kijken. De spanning werd opgebouwd. Je voelde dat er iets aan zat te komen... maar dan..
Ricardos
Je hebt slechte films en tergend slechte films. Dit was er een.
Slecht acteerwerk, bijzonder dom verhaal en tja wat moet ik nog meer zeggen....
Niet eens de moeite waard om te downloaden.
Niet zo overdrijven.
Yar90
Deze film krijgt van mij een matig 6-je (3/5) .
De eerste helft van de film begon erg goed. Ik vroeg mezelf continu af of de beste jongeman echt zulke goede bedoelingen had of misschien toch niet?!
De 2e helft viel hierdoor dan ook wat tegen toen bleek dat hij een of andere maniak is
De acties die hieruit voortvloeide deed de film wat ongeloofwaardig overkomen.
Al met al geen slechte film, maar zal 'm niet zo snel aanraden!
APPEL68
Zeer vermakelijke film. Ik vond het een openbaring een zeer zeker een aanrader.
dwid
Dit had wel heel wat beter gekund zeg ! Als eerste de geluiden en de muziek in de film. De film had verder geen jaren 80 sfeertje ofzo, maar de onbekende alto muziek (klinkend) uit die tijd maakte het er niet beter op. Het acteerwerk was matig, al de verhaallijn opzich wel redelijk was. De regisseur had iets meer de tijd moeten nemen en het verhaal had verder uitgewerkt moeten worden, dan had het nog wat kunnen worden misschien. Het enige wat me enigzins nog kon bekoren waren enkele! actiescenes.
Gonster
Eerder gezegd hier....acteer werk prima, film pakt je in t begin, maar dan gaat t in een sneltrein naar een teleurstelling
Daan258
Wat hier al veel word gezegd: de film begint heerlijk maar jammer genoeg zakt de film langzaam steeds dieper in. Vooral het verhaal was uiteindelijk een grote teleurstelling.
Het acteerwerk was dan wel weer dik in orde.
Jammer.
Inland Rabbit
Verbaasd me zo dat mensen zo verontwaardigd zijn dat deze film het in zijn hoofd haalt compleet over-the top te gaan. Vanaf het begin af aan al is deze film een ode aan 90's b-pulp, Niets meer, maar daarom niet minder vermakelijk.
Bill57
Ik vind dat de film behoorlijk afgekraakt wordt hier,hij was heel de film door spannend.
Gewoon vermakelijke wegkijker.
Aanrader dus geef 'm een 7.
Mr Grey
Op zich best een spannende en vermakelijke film maar erg jammer dat het totaal niet realistisch is.
Met name het eind echt onzin, erg zonde
Filmkriebel
Zoals Mr Grey zegt, al vond ik het hele laatste half uur een echte RAMP, van de ene scène in de andere blijft de onzin zich opstapelen tot de cliché finale met een girlieband liedje op de achtergrond en de thumb up van Stevens... goed gedaan jongen, ik verdiende dat . En dan die hyper-gefocuste kale zwarte. Afschuwelijk en de spanning was voor mij ver te zoeken omdat die Guest het grootste deel van de film best een sympathieke gozer is. Niet veel goeds te zeggen over dit prutswerk, al begon het eigenlijk best veelbelovend, is de regie degelijk en voelde het eerste uur toch niet aan als puur tijdverlies. Daarom toch nog een 2*
synec
Best verrassend goed eigenlijk! Wist totaal niet waarover deze film ging gaan maar alleen al de manier hoe de titel in de eerste minuut op het scherm popt, verscheen er al een glimlach op mijn gezicht en voelde ik toch al wat voor soort type film dit ging worden.
Heerlijke throwback naar de 80/90's pulp/slasher inderdaad. Hoe de film 100% serieus begint maar in een toch overduidelijke zelfbewuste onzin eindigd, vond ik best geweldig en verfrissend. De regie is daar dan ook vanaf het begin meer dan bewust van waardoor de film zijn ware aard toch niet uit het niets komt.
Dan Stevens is bijzonder charismatisch en de soundtrack mocht er zeker ook wezen.
Een lekker bizar vermakelijk filmpje met een cult feel, dat zeker niet al te serieus genomen moet worden.
Freeburt
Onderhoudende film die lekker wegkijkt. Alleen het acteerwerk van Lance Reddick(Major Carver) was tranentrekkend slecht maar ook weer lachwekkend.
Noodless
Verfrissend, vlot pulpfilmpje die je doet terug denken aan de thrillers van eind jaren '80, begin jaren '90.
Het verhaal wordt degelijk opgebouwd naar de climax waarbij de slotscène wat flauw overkomt. Deze scène had men beter geknipt. Maar ach, de film is onderhoudend genoeg en heeft heel wat pluspunten. Zo is het acteerwerk best goed : Dan Stevens en Maika Monroe spelen hun rol overtuigend. De soundtrack en de deuntjes op de achtergrond bepalen het heerlijk sfeertje in de film.
Niet al te serieus nemen en geniet van een vlotte thriller die alleen naar het einde een misstap zet. 7/10
LNDS
Mweh, vond het een matig filmpje. Veel mensen hebben het al gezegd en ik sluit me hier ook bij aan: Het begint erg sterk, maar het einde.. jammer.. Het acteerwerk en de mooie blauwe ogen van Dan Stevens maakten veel goed.
Emiledj
Wat een vreselijke flutfilm. Gemaakt acteren, enorm voorspelbaar verhaal en wat een dramatische dialogen... Ook het geluid van het vechten is enorm over de top, om maar te zwijgen van de muziek.
Snap werkelijk de nog vrij hoge sterren hier op MoMe. Voor mij krijgt deze minder dan de helft. Makkelijk wegkijkend.... Dat vond ik pas lachwekkend toen ik het hier las
Leno
Verhaal is best sterk, de uitvoering duidelijk minder. Stevens acteert daarnaast niet zo best. Toch vermaakt de film wel, mede dankzij de redelijke spanningsopbouw en de sterke climax (qua setting en muziek).
goongumpa
Heel erg vermakelijk, deze genre-hoppende popcornfilm, die evenveel naar Carpenter als naar 90's Cameron hint. De knipoog is er, maar ligt er niet overdreven dik op, en de film is ook zeer prima gedraaid. Ook kudos voor de (grotendeels diëgetische) retro wave soundtrack!
Ik heb alleen dit van Wingard gezien, maar zijn aanpak doet me hier enigszins denken aan Kill List van Ben Wheatley. Van één genre uit het canon naar het andere. Al gaat hier het stereotype van de Britse t.o.v. de Amerikaanse film wel op: Wheatley is realistischer, heviger, dichter op de mens ; Wingard gaat voor het escapisme met een leuk tempo.
Sowieso een fijne aanpak, die de genrefilm weer eens wat verrassing meegeeft.
Johan24
Het eerste gedeelte van de film is sterker dan het laatste stuk. Dan Stevens heeft echter charisma en zet zijn karakter prima neer. Dat de film zichzelf niet te serieus neemt is al snel duidelijk. Prima tussendoortje met bovendien een coole soundtrack. Electro en film blijken steeds vaker een sterke combinatie
L.isanne
Ik heb me vermaakt met het kijken van deze film. Het was wel voorspelbaar dat hij de bad guy was.
ook ik vond de soundtrack anthonio van Annie erg fijn om te luisteren.
Het einde hadden ze van mij weg kunnen laten.
Ik ben meer van een happy ending. Ik vond het nogal onrealistisch dat hij de school als brandweer
uit kwam lopen na zoveel messteken en een gunshot.
Goeie film waarin een gezin bezoek krijgt van een mede-soldaat van hun gesneuvelde zoon. De film heeft een uitstekende opbouw waardoor de spanning gehele lengte wordt vastgehouden (de prima hoofdrol van Dan Stevens draagt hier ook aan bij). Het verhaal zelf stelt uiteindelijk niet al te veel voor. Verder nog een uiterst sfeervolle soundtrack.
Flat Eric
Vermakelijke film. Het eerste gedeelte van de film vond ik sterk. De film begint vrijwel direct met de introductie van de mysterieuze charismatische vermeende vriend van de overleden zoon die zich al heel snel geliefd maakt binnen het gezin. De tweede helft vliegt de film jammer genoeg dusdanig uit de bocht dat het haast komisch wordt.
DjFrankie
Film op zich vond ik niet verkeerd, de soundtrack met 3 nummers van onze eigen Clan of Xymox was helemaal verrassend, als ook Emma van The Sisters of Mercy.
Einde was wat goedkoop en voorstelbaar, maar verder zeer genietbaar.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Serbuan Maut 2: Berandal