• 9.179.613 stemmen

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 18 december 2014

Plot The Salvation

"Bad men will bleed."

Amerika, 1870. Wanneer de vreedzame Deense kolonist Jon de moordenaar van zijn familie doodt, ontketent hij de woede van diens broer, de beruchte bendeleider Delarue. Verraden door zijn corrupte en laffe gemeenschap, verandert Jon in een wraakzuchtige jager en maakt jacht op de outlaws.

avatar van rupie

rupie

Zeer vermakelijke western, goed dat er zo af en toe nog iets uitkomt wat echt weer een beetje "western"is. Grappig dat Mads en Eva nu ook weer samen in een film spelen net zoals inCasino Royale. Achter de schermen goed contact ofzo?..

avatar van The Oceanic Six

Vrij simpele, maar erg effectieve wraak western met een sterke Mads Mikkelsen die los gaat nadat zijn vrouw en zoontje zijn vermoord en hij de dader weet te pakken. Wat volgt is de strijd tussen een boze broer en Mikkelsen die voor niemand opzij gaat. Het verhaal is simpel en clichématig, maar het werkt wel. Mede ook door de fraai geschoten beelden, het prima acteerwerk en de mooie natuur. En het is best geestig om te zien hoe stereotype de schurken en de laffe bevolking neer wordt gezet. De aanwezige actie is goed en met anderhalf uur had de film ook niet langer moeten duren.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De Blu-ray is bij DVDOutlet in NL momenteel € 6.

avatar van mr rumson

mr rumson

Deze western opent sterk maar zakt daarna af in een wraakverhaal.

Op zich is dat niet erg want het is een bekend thema wat we vaak terug zien in westerns.

Je hoopt echter dat deze westerns misschien iets nieuws daar aan toe kan voegen.

Zeg maar net even iets anders dan de rest waarmee hij boven de andere westerns uit stijgt.

Maar helaas is dat niet zo. Deze western lijkt eerder gebruik te maken van oude westerns.

Zo vond ik het afgebrande stadje een beetje dezelfde sfeer uitstralen als het rood geverfd stadje uit High Plain Drifter.

Maar ook de bevolking die te laf is om het tegen Delarue op te nemen .

Doet mij ook denken aan High Plain Drifter.

Ook het vuurgevecht op het einde vond ik op The Pale Rider lijken.

Net als Eastwood maakt ook Mads Mikkelsen handig gebruik van de gebouwen.

Het enige verschil met is Eastwood is dat Mikkelsen gebruik maakte van een geweer in plaats van een revolver.

Hoewel het allemaal niet origineel overkomt heb ik mij wel vermaakt met deze western.

De vuurgevechten zien er realistisch uit de acteurs deden het prima.

Ook een pluspunt vond ik de muziek waar soms van die typische herkenbare western deuntjes in zaten.

avatar van Boneka

Boneka

Na Slow West gelijk deze film bekeken. De film scoort een ruime voldoende. Maar springt er nergens uit. Verassend is hij dan ook niet. Zeer basic en voorspelbaar, maar het kijkt allemaal lekker. Okay we hebben dit werk al eens eerder gezien echt verveeld heb ik me niet bij deze film.

avatar van LPereboom

LPereboom

The salvation is niet voorspelbaar en vrij gewoontjes... Maar springt er wel buiten uit op vlak van het cinematografisch vooral de mooie en felle beelden die worden gebruikt ook als het nacht is komen de beelden heel mooi over. Heb me geamuseerd met het bekijken van die film! leuk geacteerd, actie min of meer die wel goed is! 7,5/10

avatar van broncode

broncode

Bij het kijken van deze film dringt je natuurlijk al snel de vergelijking op met de Sergio Leone films van vroeger en daar kan hij zich zeker meten, maar niet met de beste uit zijn soort.

Mads Mikkelsen heeft de uitstraling van een badass goodie maar daar tegen vind ik Jeffrey Dean Morgan niet voldoen aan een real bad guy.

Voor Eva Green hadden ze iedere lekkere chick kunnen nemen, vind haar bijdrage verwaarloosbaar.

Het geweld is hard, maar ook weer niet bikkelhard, en de locaties zijn ook weer niet zo bijzonder.

De speelduur is lang zat maar naar mening had hij wel 20 minuten langer mogen duren om het iets meer uit te diepen.

avatar van Film Pegasus

Een western anno 2014. En dan nog een Deense. Een genre dat in de jaren '70 een stille dood is gestorven. Met om de zoveel tijd nog eens een poging om de sfeer van weleer terug leven in te blazen. Met The Salvation is dat toch wel wat gelukt. Op papier speelt het veilig. De film neemt een bekend recept met een wraakverhaal, een Amerikaans dorpje eind 19e eeuw en de nodige shots en sfeervolle muziek. En toch geeft Kristian Levring de film een eigentijds sausje waardoor de film zowel nieuw als nostalgisch overkomt. Uniek en toch bekend. Geen melig gedoe, geen flauwe humor maar wel een goeie western. Alsof de tijd is stil blijven staan en terug verder gelopen is met wat nieuwe filmtechnieken.

The Salvation is niet de beste western. Daarvoor blijven de meesters uit de jaren '50 en '60 het genre waarschijnlijk voor eeuwig domineren. Maar The Salvation laat wel zien dat western ook lang niet dood is. De film mag zich - weliswaar bescheiden - gerust bij de oude meesters plaatsen.

avatar van Brix

Brix

• 19498 berichten

Film Pegasus

Uitstekende recensie.

avatar van wimaroca

wimaroca

Een mooie western

Mads Mikkelsen in een mooie rol,één van de beste acteurs van dit moment

avatar van Daan258

Daan258

Ik ben zelf nooit zo van de western films maar toch was ik wel een beetje benieuwd door de cast en heb ik hem maar een kans gegeven.

Sinds ik Hannibal heb gekeken ben ik echt een groot fan geworden van Mads Mikkelsen. en Jeffrey Dean Morgan is ook een behoorlijke acteur.

Het verhaal is vrij simpel en standaard maar ik me prima vermaakt met dit werkje. De sfeer en soundtrack maken ook een hele hoop goed in de film en hij keek verder gewoon uitstekend weg van begin tot eind. Vond het geen super film maar absoluut wel een dikke voldoende.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Keiharde western film

Zeer mooie beelden,knallende actie,goed verhaal,en barstensvol sfeer.

Voor mij een van de beste western films ooit

avatar van Alathir

Alathir

The Salvation is een zeer degelijke wraakfilm in westernformaat. De cast is alles behalve onbekend met Eva Green, Mads Mikkelsen, Jeffrey Dean Morgan en Jonathan Pryce. Er wordt dus sterk geacteerd. Ik heb lang gewacht voor ik opnieuw een film met Mads Mikkelsen keek, Hannibal vond ik maar niks en Valhalla Rising al helemaal niet. Ik denk echter niet dat het aan hem ligt maar aan de film/series waarin hij speelt. In Jeffrey Dean Morgan zag ik heel de tijd Negan uit de Walking Dead terugkomen. Hier speelt hij bijna exact dezelfde rol lijkt het wel.

Het verhaal is niet erg groots te noemen en ook niet origineel, maar er zit hier en daar een twistje in, waardoor de film niet te voorspelbaar is. De regie, soundtrack, sfeer en cinematografie zijn dan weer erg sterk waardoor deze toch 3.5* krijgt.

avatar van Corcicus

Corcicus

Sterke wraakfilm die er vrij snel invliegt. Ik vond Mads Mikkelsen hier ook een stuk beter gecast dan als Dr. Hannibal in de gelijknamige serie.

avatar van Arapaho85

Arapaho85

mijn mening sluit eigenlijk volledig aan bij die van mr rumson

een herkijkbeurd zal er sowiso nog wel inzitten, maar een klassieker kan ik deze film helaas niet noemen.

Een Deense Western opgenomen in Zuid Afrika........waarom niet? Dat zou best kunnen werken maar toch deed deze film het totaal niet voor mij. Het begint best aardig en de scene in de koets is dreigend en lijkt een opmaat voor een ouderwetse wraakwestern. Die volgt ook maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het ziet er allemaal ontzettend nep uit en het lijkt eerder een soort persiflage. Jeffrey Dean Morgan mocht vast een beetje oefenen voor zijn rol als Negan in the Walking Dead en ook Eric Cantona deed mee. 'Wat kon die man voetballen hè' , zou Chantal Janzen gezegd kunnen hebben.

Nee, deze Salvation is helaas niet meer te redden. Binnenkort nog maar eens True Grit herzien.

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Niet perse een slechte, maar wel een traaaaage film, ook al lijkt het de bedoeling dat dit bewust gedaan is vanwege het western genre. Na de koetsscène kun je het vervolg van de film al wel dromen, zo voorspelbaar.

Hoewel ik groot fan ben van Mads Mikkelsen, en hij hier waarschijnlijk sterk speelt, voelde het een beetje als de automatische piloot. Eva Green zet wel weer een imposante verschijning neer. Verder prima cast.

Audiovisueel toch ook niks noemenswaardigs helaas.

Niet de moeite waard als je constant naar de klok zit te kijken.

avatar van sperwer 27

sperwer 27

(Gezien op zaterdag 30/11/17)

Mocht je 3,25 sterren kunnen geven, dan zou ik dat doen. Het uitgangspunt van de wraak van Jon is gerechtvaardigd. Door de dood van zijn vrouw en zijn zoontje verloor hij teveel!

Hij treedt op, anderen gaan schuil achter lafheid en corruptie.

De filmcast is prima en oké. Mads Nikkelsen en Eva Green steken er wel bovenuit.

Na het zien van zo'n westerndrama kun je ook de vraag gaan stellen naar de zin van geweld. Of de vraag naar wat goed is en wat kwaad. Doden is geen spelletje.

Ga ik nu te ver? Al met al heb ik de film graag bekeken. (Zegt ook dat iets over de 'aard van het beestje'?)

avatar van trebremmit

trebremmit

Herzien op blu-ray, blijft een aardige western met een wraakverhaal en dat doet het altijd goed bij mij.

Jammer wel van de digitale look af en toe, en de dialogen stellen ook niet zoveel voor, maar buiten dat een vermakelijke en in het begin zelfs spannende film.

avatar van the hustler

the hustler

Prima wraakwestern. Aangename meevaller.

Vooral technisch knap gemaakt. Sterke cinematografie: indrukwekkende kleurenpracht, uitstekende belichting. Het CGI-vuur had stukken beter gekund, maar dat kan de pret niet drukken.

avatar van 93.9

93.9

Puur vermaak.

Waar Amerikanen de naam hebben dat ze goede westerns kunnen produceren, maken de Denen het echt waar.

Kijkt heerlijk weg, zonder al die ingrediënten waar die Amerikaanse (western-) films vol mee zitten en ik zo haat.

avatar van mrklm

mrklm

Kristian Levring heeft goed gekeken naar Once Upon A Time In The West in deze iets te nadrukkelijke hommage aan dat meesterwerk. Ook dit is een wraakwestern dat zich in rustig tempo ontvouwt, met een beperkte hoeveelheid dialoog en dat alles is stijlvol in beeld gebracht door Jens Schlosser. Jammer genoeg is de dialoog die er is overgebleven nogal banaal en is het verhaal volstrekt voorspelbaar. Once Upon A Time In The West is prima studiemateriaal voor een ieder die een western wil maken, maar als het resultaat een combinatie van een matige kopie en clichés uit B-westerns, heb je de bel wellicht horen luiden maar nog niet ontdekt waar de klepel is.

avatar van trebremmit

trebremmit

Ik herken hier niet zoveel spaghetti western in, vind het meer een ode aan de Amerikaanse western.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Echt een puik filmpje, niets mis mee. Uiterste trage film, dat wel, met een veel betreden verhaal, een 'goed' zak die het met de plaatselijke bende of slechterik aan de stok krijgt. Het verhaal is ook niet bijster bijzonder, verre van dat. De toestand in de postwagen met de vrouw van Mads voel een beetje geforceerd en te gemaakt. De verdere ontwikkelingen is ook redelijk standaard en niet heel bijzonder.

Waarom de film voor mij een meer dan ruime voldoende scoort is de bij tijd en wijlen machtige mooi cinematografie. Fantastisch gestylde shots, qua kleuren en belichting. Prachtig! Felle en warme kleuren van de woestijn bijvoorbeeld, of hoe de hoofdstraat gezien wordt vanuit het treinstation waar het deurkozijn als schilderijlijst lijkt te dienen. Het geweld en de schietscenes ook meer dan prima.

Verder meer dan prima rollen, MM als de zwijgzame wraaknemer, een acteur overigens die ik steeds meer begin te waarderen, Eva Green altijd mooi, JDM met zijn boeventronie ook altijd prima en Cantona gewoon grappig hem te zien.

Nogmaals, een bijzonder simpel verhaal, traag verloop maar qua aankleding, styling, kleuren en cinematografie zeer de moeite waard eens te zien.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Vrij leuke wraak western met een Deens tintje. De film komt inderdaad traag op gang, maar biedt wel voldoende info om niet te stereotiep over te komen. Er is aandacht voor de situatie van de Deense familie en ook het vastgoedschandaal is een extra factor die bijdraagt tot de film.

Verder cinematografisch zeer goed. Goede sfeerschepping, uitstekende decors en verder ook technisch prima verzorgd. Niet zo heel veel dialoog, eerder zwijgzame personages met in het bijzonder Jon (Mads Mikkelsen zelf).

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het blijft gewoon een mooie western, met een hele goeie Mads Mikkelsen die het prima doet als wraaknemer. En het was ook nog een genot om naar de borsten van Eva Green te kijken terwijl ze zwaar ademend op haar rug ligt, dat is me vooral bijgebleven

avatar van AC1

AC1

Onderhoudende B film dankzij het vlotte tempo en de niet sentimentele aanpak.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een prima rauwe wraak western met goed acteren van allen. Sfeervol camerawerk van troosteloze locaties. Voldoende actie. Ondanks het standaard verhaal is dit een uiterst vermakelijke western.

avatar van Dayer

Dayer

Aardige revenge-western in een prachtig desolaat landschap, met Mads Mikkelsen die zo'n rol als gekwelde echtgenoot en vader uiteraard wel aankan. Jeffrey Dean Morgan mag als antagonist dicht bij z'n rol van Negan in TWD blijven en doet dat ook weer goed. Eva Green had dan weer makkelijke draaidagen, ze hoefde enkel aanwezig te zijn . Leuke cameo voor Eric Cantona, het is zelfs wat meer dan dat, die ik toch iets beter ken als voormalig stervoetballer. Het gaat hem in deze rol als gangster en onderdeel van het schrikbewind best goed af.

Verhaal ontwikkelt zich behoorlijk clichématig, maar het zit wel goed in elkaar. Zeker de eerste echte scène in de koets is al snel verschrikkelijk ongemakkelijk en uiteindelijk bijzonder grof en gewelddadig. Korte speelduur, maar het zorgt wel dat de vaart erin blijft. Niet verkeerd.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Redelijk goede acteurs in een ongelovig cliché verhaaltje. In het wilde westen was 95 % slecht en of een lafbek, dat wil er bij mij niet in. 2 **