Genre: Western / Drama
Releasedatum: 18 december 2014
Bekijk via CineMember
Plot The Salvation
"Bad men will bleed."
Amerika, 1870. Wanneer de vreedzame Deense kolonist Jon de moordenaar van zijn familie doodt, ontketent hij de woede van diens broer, de beruchte bendeleider Delarue. Verraden door zijn corrupte en laffe gemeenschap, verandert Jon in een wraakzuchtige jager en maakt jacht op de outlaws.
Jon Jensen
Mayor Nathan Keane
Marie Jensen
Kresten Jensen
- 19684 berichten
Vandaag nog eens opnieuw bekeken, en het zal niet de laatste keer zijn wat mij betreft.
Bioscoop en Blu-ray volgen nog wel.
Deze keer viel mij de zeer goede muziek extra op.
De 4 sterren blijven staan, zijn zo mogelijk nog wat dikker geworden.
dirkjan73
Ben zoals velen een Western fan.Dan hebben we het voornamelijk over de "spaghetti" reeks,merendeels geregisseerd door "The Master" himself: Sergio Leone..
Helaas de laatste goede western wat ik zag was "Unforgiven".Met,en van Clint Eastwood en dat is een hele lang tijd geleden.
Ik heb de film "gedachteloos" proberen te kijken,maar zag wel dat de makers veel inspiratie putten uit de films van Leone.Muziek,camera en lens gebruik en ja ook de snelheid.Maar alles werkt en dan is het wel positief.
De karakters,de opbouw,de verhaallijn,het plot echt alles staat als een boom!Er is geen enkel moment waarin je de geloofwaardigheid van de personages of de gebeurtenissen in twijfel gaat nemen.
Mikkelsen en Eva zijn echt onbetaalbaar en spelen de sterren van de hemel.Ook Eric Cantona (de Franse ex- voetballer van oa Manchester United) speelt een klein rolletje en zelfs aan hem irriteer je je niet,omdat hij gewoon in het "totale" plaatje past.
Ik was aangenaam verrast en had maar een "negatief" puntje:JAMMER dat die niet langer duurt!van mij mocht die echt uur langer duren.
gauke
Een solide, onderhoudende, conventionele (retro)western volgens de oude school, met bij regelmaat imposante beelden met diepe of vlammende kleuren en een fantastische bezetting, over een rechtschapen man, die ten gevolge van een verschrikkelijke daad een bloedige wreker werd.
- 19684 berichten
Een twintigtal minuten langer was ook al goed geweest, maar inderdaad, ik had ook het gevoel dat het iets te kort was.
Betreffende de vergelijking met "Unforgiven":
"The Salvation" is net zo hard, maar heeft als pluspunt een hoofdpersonage waarmee je onmiddellijk een band krijgt.
Dat is in "Unforgiven"helemaal niet het geval.
mcdaktari
Inderdaad, ik vond ook het enige minpunt de te korte speelduur. Maar verder vond ik het best wel een prima western. Ik zou tenminste wel willen dat er zo meer gemaakt werden. Mads Mikkelsen is ook prima gecast voor deze rol. Prima acteur. Meer dan geslaagde western. Gewoon kijken.
marieta
wat een goedkope slechte film is dit..haalt bij lange na niet het niveau van unforgiven..
Movie-Addicted
Mezelf toch maar eens aan Western gewaagd... Tja,
Vermakelijk, maar zeer klein en simpel filmpje. Eigenlijk TE simpeltjes. Mikkelsen is altijd een heerlijke acteur om naar te kijken, maar toch zie ik hem graag in andere rollen. Ook kent de film wat lichte "schoonmaakfoutjes" Maar goed, wie ben IK als absoluut géén Western fan
Lichte kost.
*3-
Left4Dead
Slecht is het allemaal niet maar ik ben geen fan van westerns. Daarnaast is er totaal niks nieuws onder de zon te vinden in deze prent.
Verzorgt was het zeker, voor de liefhebber van westerns zal het leuk zijn.
- 19684 berichten
voor de liefhebber van westerns zal het leuk zijn.
Meer dan dat zelfs
Brabants
Een western drama van Deense makelij waarin elementen als straf, lijden, wraak en verlossing tegen een klassiek decor sterk zijn neergezet. Het donkere verhaal is zeer aangrijpend en wordt door een altijd verbluffende Mads Mikkelsen en sterke overige cast goed neergezet. Het is duidelijk te zien dat cinematografie een vak is en waar Kristian Levring wel kaas van gegeten heeft.
sean-penn
Wat een heerlijke film is dit !
De makers hebben zich laten inspireren door aloude klassiekers zoals o.a, High Noon, Stagecoach en Once upon a time in the west. De ode of hommage aan die westerns resulteert in deze ijzersterke prent, The Salvation.
De 'Verlossing' komt tot ons allen in de zin dat iedereen overlijd, de een wat sneller dan de ander door een natuurlijke oorzaak of in dit geval veroorzaakt door mensenhanden. Dat gegeven is zo oud als de mensheid en Kristian Levring pretendeert ook niet om het wiel opnieuw uit te vinden, hij laat zien hoe een vreedzame boer door omstandigheden veranderd in een killing machine gedreven door wraak en zelfbehoud.
De cast is top, acteren verdomd goed en heb de volle lengte geboeid zitten kijken.
Als, Once upon a time in the west, een villa is dan is, the Salvation, zeker een bungalow en tand des tijds zal ons vertellen of het wordt verbouwd tot een klein villa. Mijn gevoel zegt van wel.
filmkul
Redelijk sterke western. Je ziet de inspiratie uit de traditionele spaghetti westerns. De muziek, kleur, drama, wraak en het rustige tempo. De film bevat dit alles en is zo slecht nog niet. Mikkelsen acteert sterk. Morgan als bad guy wat minder. Een langere speelduur had wellicht wat meer uitwerking van de karakters kunnen bieden.
Prima western. 3.5/4.0
Uitstekende western iets aan de korte kant , lekker rauw geschoten en prima cast al had Mikael Persbrandt als de broer van Mikkelsen een grotere rol mogen hebben ( een van mijn lievelings- acteurs) verder deed Eric Cantona niet onder voor de rest van de cast en kwam niet storend over.
- 19684 berichten
Inderdaad, die was ook erg goed in zijn rol, daar had ik graag nog wat meer van gezien.
Zelfde smaak hahah hebben we vaak
- 19684 berichten

Ben het overigens ook eens met je opmerking betreffende Eric Cantona.
yesplease
Prima western, alleen ontbeert het een origineel plot.
Vanwege het ontbreken van puriteins, religieus en moralistisch gedoe plus knullige liedjes en zogenaamd grappige opaatjes, is dit toch een Europese Western.
Inderdaad. Hoewel, ik herinner me een film, van een jaar of wat geleden, waarin een jonge vrouw een alcoholistische bounty hunter inhuurt.
hutsekluts
Ben helemaal niet zo'n western fan maar dit recht-toe-recht-aan verhaal wordt ver boven het gemiddelde uitgetild door het fantastische acteerwerk van Mads Mikkelsen. Wat een topacteur!
De combinatie Eva Green - Mads Mikkelsen kwam je trouwens ook al tegen in Casino Royale.
blurp194
Clichewestern.
Schoolvoorbeeld van een western: een simpel verhaal waarin geen overbodig element toegelaten wordt, de bad guys zijn ongenuanceerd slecht, en de good guys staan lijnrecht tegenover ze. Het enige westernelement dat een beetje ontbreekt is het revolverduel op de hoofdstraat. Zoals het hoort in een western prachtige beelden van de stoffige dorpjes, weidse valleien in mooie kleuren paars en oranje.
Mads Mikkelsen is perfect in zijn rol als de wat stille held. Eva Green niet minder als de ietwat mysterieuze Indiaanse prinses. Maar daarmee niks gezegd over de rest van de cast, er wordt erg goed gespeeld.
Enige wat een beetje jammer is aan de film is dat het zo weinig verrassend of vernieuwend is.
Diederik58
Mikkelsen en Persbrandt zijn veel te zien in zeer gewaardeerde Deense tv series en films. Dat ze ook in staat zijn om in een western te acteren verrast mij. Onderhoudende western. Rauw. Muziek die er goed bij past. Verder standaard verhaal.
Piratje
Er was eens een oud stationnetje en een vechtlustige mooie vrouw... En zo duiken we ruim een half jaar terug in de filmgeschiedenis van de westerns. Op Amerikaanse grond, Deense korte fragmenten, maar toch volledig de Amerikaanse sfeer van de goeden en de slechten verweven in een vlot verhaal dat voldoende ruimte geeft. Tijd voor verveling was er niet. Ook al duurde de film ruim anderhalf uur. Mocht zelfs wat langer.
Vlotlopend verhaal en keiharde confrontaties. De kleuren, het dorre landschap met houten vervallen huisjes en zeker de muziek doen het tussen enkele onweders door.
De cast vertolkt meesterlijk en de kogels treffen raak.
Voor deze meesterlijke prent houd ik 3,5 punten achter de hand.
Norman Mailer
Sterke cast over platgelopen paden. The Salvation kent werkelijk geen énkel origineel element; zou het geheel mijns inziens niet misstaan hebben.
- 19684 berichten
De Deense inbreng lijkt mij anders wel origineel.
Een knappe jongen die na tienduizenden westerns nog iets geheel nieuws zou weten te bedenken
Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Voor mij hoeft het ook niet zo nodig eerlijk gezegd.
Zolang de noodzakelijke ingrediënten er maar in zitten (En geen SF elementen)
mjk87 (moderator films)
Dit is nu zo een film waar ik eigenlijk helemaal niets op aan te merken heb. De film pretendeert niets en maakt dat ook waar; het kent een simpele plot, maar dat maakt niets uit. Sterker, het past uitstekend. De acteurs zitten allemaal prima in hun rol. De sfeer is echt heerlijk, met die beelden natuurlijk maar ook de muziek die me echt deed denken aan het fantastische Dead Read Redemption. De lengte is goed en nergens komt er ook maar een moment dat tot verveling kan leiden. Verder is Eva Green is altijd fijn om te zien, met of zonder litteken. Maar toch, het is ook niet dat ik helemaal overdonderd werd, hartslag op 150 had en op het puntje van mijn stoel in volle opwinding zat te genieten. Nee, het kabbelt lekker door met soms goede scènes en soms net iets te vaak de camera die langzaam richting een persoon beweegt. Derhalve 3,5*.
Barry83
Niet slecht maar ook geen topper. Film speelt zich steeds maar af op twee locaties wat erg saai wordt en ook het verhaal is nogal voorspelbaar.
wibro
Geen onaardige western die maar op een punt verschilt met de klassieke westerns zoals ik die van vroeger kende. En dat is dat hij niet van Amerikaanse makelij is maar voor de afwisseling eens een keer van Deense. Voor de rest bracht deze film niks nieuws en was bovendien zo voorspelbaar als maar zijn kan. Het plot zegt het al: wraakzuchtige jager maakt jacht op de outlaws en natuurlijk brengt de jager al de outlaws om zeep m.u.v de bendeleider die door een vrouw - je zag het al ver van te voren aan komen - om zeep werd gebracht. Wel aardig vermaak voor een keer maar ik zal deze film toch echt niet meer gaan herzien waarbij ik wel de aantekening wil maken dat ik op het genre western - ik was er vroeger dol op - al lange tijd helemaal uitgekeken ben. Daar zal na deze western denk ik geen verandering in komen.
Pauperculus
Prima Western om een keer gezien te hebben, ik miste hierin echter de echte Amerikaanse western sfeer die we wel kennen. Het was het voor mij net niet.

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Hotel Mumbai