Genre: Actie / Komedie
Bekijk via Disney+
Bekijk via HBO Max
Plot Kingsman: The Secret Service
"Manners maketh man."
Gary, een jongeman wiens leven dreigt te ontsporen, vult zijn dagen door in de kroeg te hangen met vrienden. Harry Hart, een doorgewinterde agent van een geheime organisatie, neemt hem onder zijn vleugels om een oude schuld te vereffenen. Hij draagt Gary voor om deel te nemen aan een trainingsprogramma voor geheim agent, precies op het moment dat de wereld wordt bedreigd door een IT-genie met kwaadaardige bedoelingen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kingsman: The Secret Service (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Charlie
Princess Tilde
Michelle Unwin
doctari
Ik had eigenlijk de zoveelste Young Adult film verwacht en werd toch wel aangenaam verrast (of misschien toch ook weer niet, want van Matthew Vaughn mag je het nodige verwachten). Ik heb me hoe dan ook prima vermaakt met deze kruising tussen James Bond en Kick-Ass: het is een heerlijk coole actiefilm geworden vol met gave typetjes en coole vondsten.
De film is daarnaast geregeld erg grappig, weet de juiste toon tussen eerbetoon aan en parodie op James Bond te vinden, en is bovendien behoorlijk bruut (en met name dat laatste verraste me dan toch wel weer).
Het enige echte minpunt dat ik heb is dat het op het einde wel een beetje erg ver over de top gaat...zoiets als een antisatellietraket is nog prima, want die past precies in de James Bond stijl, maar de "override" van de chip waardoor de hoofden van de "geredde" mensen ontploffen, en dan de manier waarop, is echt een brug te ver. Daarnaast duurt de climax gewoon echt een beetje te lang.
Maar goed, kleine schoonheidsfoutjes zijn makkelijk te vergeven in een verder erg verrassende en onderhoudende actiefilm
doctari
Ik mag zelf stiekem ook wel eens denken 'als ik het niet weet, dan is het er niet/is het niet zo', maar in dit geval onderschat je dat aantal films iets, denk ik
Een paar van de meer bekendere zijn Johnny English (met Rowan Atkinson) en Spy Hard (met Leslie Nielsen). De Spy Kids reeks jat ook tamelijk veel uit Bond, en ook in Cars 2 is nog wel op te vatten als een Bond parodie.
Wikipedia heeft daarnaast een hele lijst, zie List of James Bond parodies and spin-offs - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org, hoewel die m.i. niet allemaal even sterk zijn.
Daarnaast dacht ik nog aan "Machete Kills" (verzandt op een gegeven moment teveel in SF, maar bevat toch ook een boel JB-elementen).
Capablanca
Verzorgde en onderhoudende film. Mij iets te gestileerd en te voorspelbaar, maar dat zal ook een kwestie van smaak zijn.
broncode
Een van de betere films van 2015 alleen al door de ongelooflijke 'kerk' scene, die in je geheugen blijft plakken.
Matthew Vaughn weet net binnen de grenzen te blijven van absurditeit en geloofwaardigheid.
Een absolute topper in zijn genre, die zijn verwachting (en die had ik eigenlijk geen) volledig waar maakt, en the avengers age of ultron over de knie legt als zijn als het op goed getimede aktie aan komt.
wzshop
Goed begin, jammer van een hele hoop. Heb het gevoel dat na het begin bepaalde zaken & relaties te makkelijk zijn neergezet.. 't verloor een beetje aan geloofwaardigheid.. Desalniettemin wel een 3 sterren waard.
gekwijfie
Vond het een vermakelijke film! De exploderende hoofden was wek lachwekkend met het vuurwerk en de muziek keuze!
john mcclane 2
Leuke actie film die duidelijk boven het gemiddelde van de laatste tijd uitspringt.
Veel geslaagde humor.Een paar heerlijke actie scene´s´.
Enig minpuntje in mijn ogen wat het karakter van L Jackson.Als bad guy.
Dit was iets too much.Mocht van mij wel iets donkerde van aard.wat hij in weze wel was.
Maar verder echt erg goed.
VincentL
Kingsman: The Secret Service
Een bijzonder grote meevaller moet ik zeggen. Na een wat flauwe, matige en vooral clichématige trailer verwachtte ik het ergste van deze film. Uit angst dat die zichzelf veel te serieus zou nemen zou de film een ergerlijke ervaring kunnen worden. Niet bleek minder waar. Kingsman is een bijzonder luchtige, dwaze klucht geworden.
De openingsscène is dan nog behoorlijk serieus. Tenminste: die toon slaat het aan. Daarna vervalt de film in idiote, leuke actie die de gehele film aanblijft. Gary is een aardig personage dat zich goed in de film weet te schikken. De training van hem is ludiek en gelijk origineel. Als die training eenmaal is afgerond schakelt de film over op satire, en met een dikke knipoog naar Bond pretendeert het "not that kinda movie te zijn". Met een ronduit belachelijke vijand en de overdreven nadruk op het dragen van een smoking riekt het ongelooflijk naar sarcasme. Sarcasme dat in deze prent bijzonder goed valt. Toch valt ook Kingsman terug in bepaalde clichés die het zo nadrukkelijk bekritiseerd. Een leuk einde doet dat echter snel vergeten.
Taron Egerton speelt een zekere en aardige rol. Hij houdt de gehele film een redelijk goed niveau aan. Er kan zelfs een spatje humor vanaf. Voor een van zijn eerste grote rollen belooft hij veel. Ik denk dat we van deze persoon meer gaan horen in de toekomst.
Egerton wordt echter omhoog getrokken door de cast om hem heen. Sophie Cookson, Colin Firth en Mark Strong spelen erg goed. Cookson houdt zich sterk als ze in de meest idiote luchtballon omhoog wordt gelaten. Firth is een echte gentleman met de nodige zelfspot. Strong heeft dan misschien de normaalste rol van de drie, maar ook hij weet zichzelf totaal niet serieus te nemen.
Jackson is een begrip geworden, al zet hij de laatste jaren steeds meer hetzelfde type neer. Ondanks dat is hij goed.
Klassieke auto's, veel brekend glas en rondvliegende kogels. Het zou de perfecte beschrijving van een Bondfilm kunnen zijn, maar Kingsman doet er niet voor onder. De visualiteit van de film is dik op orde. Ook de sfeer zit er goed in en de bombastische muziek is goed op zijn plek. Genieten.
Met een vette knipoog naar de oudere spionagefilms is Kingsman een goede klucht geworden., vermakelijk en niet al te serieus.
Waku
James Bond met een knipoog.
Zeer leuke spionage actiefilm.
De dikke twee uur vliegen zo voorbij dankzij een flinke dosis humor, actie en een flinke vaart.
Natuurlijk zijn er de diverse verrassende technische snufjes die bij een 007 clown horen.
(verwijderd)
Wát een soundtrack, en dan met name het laatste kwartier: WOW. De overgangen tussen die laatste scènes in combinatie met de soundtrack; en dan als hoogtepunt het gevecht tussen de chick met ijzeren voeten en Eggsy. Ik was helemaal verkocht.
Heerlijke film die je, zoals al eerder gezegd, met een korreltje zout moet nemen. Álles klopt: een meesterwerk voor het niet al te serieuze genre, maar als komedie zou ik het niet beschrijven.
Was niet bekend met Vaughn, kan niet wachten om meer van zijn werken te zien.
(verwijderd)
Veel geslaagde humor.Een paar heerlijke actie scene´s´.
Enig minpuntje in mijn ogen wat het karakter van L Jackson.Als bad guy.
Maar verder echt erg goed.
Ik snap je opzet wel betreft Jackson, maar dit paste er eigenlijk toch wel perfect in naar mijn mening; zelfs zijn 'slis' is geniaal.
Jan met de pet
Prima film, zag er allemaal gelikt uit, prima muziek heerlijke actie, daarom 4 punten.........
Cygor
Heerlijke film en een prima hommage aan james bond.
Colin Firth zet een geweldige rol neer.
Voor mij de verrassing van het jaar
(verwijderd)
Niet best hoor dit. Dramatisch bad-guy performance wat mij betreft van Samuel Jackson. Visueel is het ook vrij slecht. En het personage dat de film nog wat karakter gaf wordt doodleuk geliquideerd. Vooral dat einde is lachwekkend, toen was ik er ook helemaal klaar mee. Het eerste uur gaat nog wel.
Yortisi
Zeer vermakelijke film die vooral niet te serieus genomen wilt worden. Vooral bij vecht scenes (die er heel erg goed uit zagen) was de muziek zeer leuk gevonden.
In het begin denk je te maken te hebben met een soort James Bond maar zodra je de bad guy ziet weet je dat het eerder richting austin powers gaat.
Dit is zo'n film die ik graag nog een keer kijk. Ook al was het verhaal misschien niet zo origineel, het was goed en keuk uitgevoerd en dat is al de moeite waard.
erik1677
Niet verwacht maar wat een heerlijke film!
Flavio
Positief verrast door Kingsman, een film die onderhoudend, grappig en soms ook lekker bruut is (zoals Kick-Ass dat ook was). Vaughn heeft een eigen stijl, met veel ironie, maar legt het ook weer niet zo dik bovenop dat het een spoof wordt- dat soort films worden al snel vermoeiend. Het verhaal zat prima in elkaar, en acteerwerk is naar behoren. Colin Firth en Samuel L. Jackson hebben de leukste rollen- en het masterplan van Jackson kan zich ook meten met de meest krankzinnige fantasiën van James Bond schurken uit het Roger Moore tijdperk, toen James Bond vooral ironisch en weinig serieus was.
De leukste scene vond ik die in de kerk, al eerder aangehaald, bruut, grappig, en net niet over the top, maar de film kent wel meer sterke scenes. Tegen het eind wordt het wel wat minder en duurde het wat lang, maar al met al een ruime voldoende.
Thomas83
Dat stripboekachtige zeer aangedikte geweld met een knipoog zal zijn oorsprong wel in het bronmateriaal vinden, het gaat niet echt samen met in elk geval mijn beeld van waar de film zo ijverig naar wil verwijzen. Daarvoor mis ik dan misschien nog wel het meest de droge Britse toon, de charme die een acteur als Connery toe kan voegen. Nu is de film een wat curieuze mix van die vaak wat vervelende stripboekverfilmingen, young adult-films als The Hunger Games, een vleugje van Guy Ritchie-achtige misdaadfilms en vaag in de verte nog wat James Bond. Maar het zijn smaken die niet goed samengaan, en omdat de regisseur er ook weinig van weet te maken is het haast alsof je naar een paar verschillende films hebt gekeken. Die twee uur waren me dan ook echt wat te lang. Daardoor vielen zelfs wat van de lichtpuntjes van de film weg, zoals dat rolletje van Boutella.
Op zich wel weer leuk hoe het op het einde helemaal losgaat, met amusante momenten als dat breakdancegevecht en de feestelijk exploderende hoofden, maar het gaat allemaal echt wat te lang door. Krijgen we nog een scène met een Zweedse prinses en natuurlijk de afrekening met de slechte stiefvader. Na afloop voelt het echt een beetje alsof je zojuist drie verschillende films hebt gezien. Begin en einde bevatten een dikke vette knipoog, het middenstuk is al wat ernstiger. Denk ik tenminste, want het was me niet altijd even duidelijk wanneer iets nou bespot werd of juist dankbaar gebruikt.
De film ziet er trouwens ook schokkend lelijk uit. Erg onrustig en vervelend camerawerk en montage, zeer opzichtige computereffecten. En elementen als dat The Hunger Games-achtige opleidingsstuk in het midden van de film, de wat puberale muziek in wat actiescènes, wel erg brutale product placement en de leeftijd van de agenten in opleiding maken wel duidelijk dat de film zich vooral op een jong publiek wil richten. Maar mij spreekt het niet zo aan, Kingsmen die amper oud genoeg zijn om een wodka-martini te mogen bestellen. 2.5*.
DDean
Een 3je voor het goede begin. Over het laatste half uur maar niet gesproken, dat was drama.
Lijkt wel of de film door twee regisseurs is opgezet.
ikkegoemikke
I am offering you the opportunity to become a Kingsman.
A tailor?
A Kingsman agent.
Like a spy?
Of sorts. Interested?
You think I’ve got anything to lose?
Ik ben nooit geen fan geweest van Bond films. Te proper, te saai en te stijf. Telkens kwam ook nog eens Q af met nieuwe uitvindingen die toevallig juist van pas kwamen in dezelfde film. Die zijn glazen bol wou ik ook wel eens hebben. Tevens zit elke film vol actie, maar daar kwam nooit een spatje bloed bij kijken (Voordat alle Bond-fanaten furieus reageren : ik geef eerlijk toe dat ik ze niet allemaal heb gezien, dus kan ik het ook verkeerd voorhebben). En in elke film paradeerden een bussel bloedmooie dames rond, maar nooit was er een millimeter aanstootgevend naakt te zien. “Kingsman : The Secret service” voelt aan als een soort James Bond, maar dan wel voorzien van al deze voorgaand aangehaalde feiten en een dosis buitensporige humor.
Leno
De film is best vermakelijk, maar de goede balans tussen humor, actie en drama zoals we in Kick-ass zagen is hier veel minder aanwezig. Dat dat meteen afbreuk aan een dergelijke (zwart)komische film. Daarnaast slaat Jackson als badguy de plank wat mij betreft mis. Daarnaast visueel mooie actiescenes en soms aardige grappen, maar toch niet helemaal geslaagd.
king squad
Ik heb deze film inmiddels 2x gezien, heb er beide keren erg van genoten. Ik vond het erg vermakelijk. Combi tussen humor en actie vond ik juist wel een pluspunt.
robinbeckers
Zojuist gezien op blu-ray:
Erg toffie film !
Visueel ziet het er allemaal wel aardig uit.
De hele film geboeid zitten kijken.. vond het zowel spannend als grappig.
Deze film blijft hier in huis en zal vaker bekeken worden.
JJ_D
Een zuivering van de wereld, door alle wereldleiders vindingrijk te onthoofden? Nou ja, m’n lachspieren hebben er van geweten. Ook van de vertolking van Samuel L. Jackson trouwens, die hier een niets minder dan memorabele rol neerzet. In z’n geheel overigens een geestige film, hoewel de muziek, de cameravoering en de humor niet altijd even efficiënt en/of vindingrijk worden aangewend. Niettemin van genoten. Op de zin voor relativering van ‘Kingsman: The Secret Service’ mag menig film jaloers zijn, toch? Opmerkelijk overigens dat een thema als het klimaat en het daarmee verbonden vraagstuk van de eindigheid van de menselijke soort ook hier terugkeert. Wat mij betreft een goeie tendens dat steeds meer cineasten het onder de aandacht brengen, ook/zelfs in deze absurde context.
martijn011
- 2034 berichten
Heerlijke film die me, net als meer gebruikers, sterk deed denken aan Kick-Ass. Ik hou erg van deze stijl. Brute actie gecombineerd met perfect passende muziek. De humor is lekker droog en de actie plus het plot totaal over the top. Werden er maar meer films op dit niveau gemaakt.
De cast is ook top. Mark Strong was in Kick-Ass ook al zo lekker op dreef, hier gaat hij op dezelfde voet verder. Colin Firth en Samuel L Jackson leveren ook een prima prestatie.
De kerk scène is inderdaad onvergetelijk, een weergaloze scène.
Echt een aanrader! Vier dikke sterren
HALVE TAMME. (moderator series)
''I'm a Catholic whore, currently enjoying congress out of wedlock with my
black Jewish boyfriend who works at a military abortion clinic. Hail Satan,
and have a lovely afternoon madam.''
Kingsman (2014) is een lekkere vlotte actiefilm die geen seconde verveeld.
Het gebrachte verhaal is niet bijster origineel, maar wordt wel super strak
uitgevoerd.
Acteurs / acteerwerk: Goed & tevens beschikt deze film over een geweldige
agressieve sfeer gekoppeld aan actiescènes die je hart sneller doen kloppen.
Drieënhalve ster van mijn kant voor Kingsman: The Secret Service (2014).
david bohm
Aardig om gezien te hebben en het ziet er allemaal prima uit in deze prent maar ben geen liefhebber van actiefilms en vind het wat infantiel. Denk ook niet dat ik tot de doelgroep behoor.
qwertzu
Had het idee dat de makers zelf niet goed wisten of het nu een actiefilm of een komedie moest zijn!
Begon goed, met een prima mix tussen komedie en actie...droge humor en lekkere actie, maar sloeg tegen het eind toch door naar flauwe humor en over the top actie...jammer want het begon zo leuk....Door de goede start toch 3*

The King's Man
2021

Kingsman: The Golden Circle
2017

Deze films in het aanbod van Netflix worden momenteel het meest gestreamd op de dienst

Beroemde 'Kingsman'-franchise wordt wereldwijd zeer goed bekeken op Netflix

Taron Egerton hint op mogelijk derde deel in de 'Kingsman'-reeks