Genre: Animatie / Avontuur
Geregisseerd door: Michael Dudok de Wit
Met onder meer: Tom Hudson, Baptiste Goy en Axel Devillers
Gesproken taal:
Releasedatum: 7 juli 2016
Bekijk via myLum (Lumière)
Plot La Tortue Rouge
Een schipbreukeling moet overleven op een tropisch eiland dat alleen bevolkt wordt door schildpadden, krabben en vogels. Hij zal zich moeten aanpassen om te kunnen overleven, hetgeen niet meevalt. Het verhaal betreft – zonder gesproken woord – de verschillende 'grote' fases die de schipbreukeling ondergaat.
The Son as a Young Adult (stemrol)
The Son as a Child (stemrol)
The Son as a Baby (stemrol)
The Mother (stemrol)
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Laatst de short 'Father and Daughter' gezien, erg mooi. Nu zijn eerste feature en ook nog eens door Ghibli geproduceerd.
mikey
Beetje teveel mooitekenarij soms.... maar wel erg mooi. Ben benieuwd, alleen jammer dat zoiets al bestaat : cast away.
beavis
Toch nog een Ghibli productie in de bios volgend jaar
September voor Japan, maar Nederland zal deze ook zeker niet overslaan lijkt me.
Officiële Selectie Un Certain Regard op het Cannes Film Festival 2016.
Dat klopt; vanaf 7 juli in de bioscoop (Lumière)
Mochizuki Rokuro
Die muziek - dat weet ik nog net zo niet (of eigenlijk wel), maar grappig om te zien dat de trailer toch in elk geval wel degelijk een mix lijkt tussen Father & Daughter en een bepaalde Ghibli-feel. 80 minuten, lijkt me perfect - Erg benieuwd.
titia
deze staat enorm hoog op de to see lijst! Kan niet wachten! (nog even dan...) Trailer is alvast een prachtig voorproefje!
narva77 (crew films)
Michael Dudok de Wit heeft de Juryprijs gewonnen in de categorie "Un Certain Regard" van Cannes!

Mochizuki Rokuro
20 juni voorpremière in EYE in aanwezigheid van Michael Dudok de Wit (incl. Q&A): The Red Turtle | EYE
John Milton
Ik had vanmorgen gelijk gereserveerd ook, toen hij langskwam vanuit een Facebook update van Eye.
Leuk!
roelnd
volle 5 sterren voor dudok de wit hoor. wat een fantastisch mooie film. levert een animatiefilm voor volwassenen af, waarbij het aan jou ligt of je met vochtige ogen of een gevuld hart de bioscoopzaal verlaat. beladen, hypnotiserend, en vooral erg mooi.
voor meer mening zie de hele review:
Capablanca
Gisteren in de voorpremière gezien. Zoals te verwachten was zijn de beelden prachtig en de kleuren ongeëvenaard. Alleen het verhaal kon me niet helemaal overtuigen. Snapte de clou niet helemaal, behalve dat we ouder worden en sterven. Dat zagen we in "Father and Daughter" ook al, maar dan beter en ontroerender.
Filmkriebel
Nederlander maakt een film voor Ghibli las ik gisteren in de krant. Volledige film zonder één woord dialoog. Lijkt me bijzonder te worden.
baspls
Een van mijn meest geanticipeerde films van dit jaar, ben benieuwt!
Rmie
TornadoEF5
heb een trailer van deze gezien, toen ik wachtte op de vertoning op the neon demon, trok wel de aandacht en zal ik sowieso ook wel eens kijken.
John Milton
Stuk in de Volkskrant vandaag over een van mijn beste vrienden die eraan meegewerkt heeft, Bob Wolkers. Leuk!
Richardus
Redelijk mooi gemaakt, maar niet indrukwekkend. Het verhaal vond ik vlak en weinig fantasierijk en waar er wel wat magie zit, was die onverklaarbaar. Een diepere laag/boodschap is er met moeite uit te bedenken. Met meer drama dan sprankeling, zonder dialoog, zal dit voor de kids in de zaal een zware zit geweest zijn. Ik ben er zelfs even bij in slaap gevallen...en de zaal stroomde direct bij de aftiteling al leeg.
TheBunk
Opvallend aan de prent van Dudok de Wit zijn de vloeiende bewegingen van de personages, van de bomen en van de woeste zee. En dan de muziek, die is bombastisch en aanwezig, maar ook klein op momenten. La Torue Rouge is een film met de signatuur van Dudok de Wit en een kleine voetnoot van Ghibli.
Lees verder: Cinema Interruptus
Flitskikker
Ik sluit me aan bij deze review. Audiovisueel erg mooi, maar qua boodschap en verhaal snapte ik er niet veel van.
Hoewel er normaal altijd een pauze ingelast wordt in de lokale bioscoop, bleef die nu uit. Het werd na een tijdje ook een beetje saai. Alleen het einde gaf een mooi wtf-moment waardoor ik toch op een voldoende uitkom. De vrouw was stiekem toch de schildpad? De zoon die de zee in ging was een babyschildpad die de open zee introk toen-ie oud genoeg was?
Maar goed, er zaten bijna alleen maar volwassen in de zaal (die bij alle kleine dingetjes moesten lachen), dus misschien was ik ook de doelgroep niet.
6/10
schoonetoonen
Dit is dan ook geen kinderfilm, he!
Drulko Vlaschjan
Lastig te beoordelen. Ik vond het een behoorlijk saaie en bij momenten zelfs ronduit vervelende film, maar toen op het einde de hoofdpersoon stierf, moest ik huilen.
Kwam het doordat de film zich stiekem toch onder mijn huid had gemanoeuvreerd? Of was het omdat die emoties toch al aan de oppervlak lagen en ze er een deze dagen hoe dan ook uit waren gekomen? Ik ben sterk geneigd het laatste te denken. Ik heb ook eens gehuild bij GTST. Je moet kwaliteit niet met effect verwarren. Als je iemand vaak genoeg op zijn neus slaat, zal die uiteindelijk wel een keer breken. Dat wil niet zeggen dat je een goede bokser bent.
rikker
Ik heb de film nog niet gezien, maar als ik de trailer zie ben ik bang dat het geen film voor mij is. Ook hou van goede films met dialogen. Ik vind dat een tekenfilm van tegenwoordig ook wat meer kleur mag hebben en is allemaal erg eenvoudig getekent (Finding Dory bijvoorbeeld heeft hele mooie kleuren en is erg scherp getekent).
Ik zal deze film niet beoordelen, misschien in de toekomst als deze film op TV komt zal ik hem kijken maar ik ga er geen euro voor uitgeven.
aSMoDeuS
Zo te lezen hebben een paar mensen echt de verkeerde film gekozen om te gaan kijken en/of snappen ze totaal niet wat de bedoeling was.
Mooie, rustige film. Prachtig geanimeerd. Mooie muziek.
Roger Thornhill
En bij de voorstelling die ík zag bleven de meeste mensen tot en met de aftiteling zitten. Zegt dat iets over de kwaliteit van de film? (Misschien waren het wel allemaal Marvel-kijkers die hoopten op een extra scène aan het eind van de credits
Prachtige film, misschien niet zo één-twee-drie eenduidig te verklaren, maar dat hoeft voor mij ook niet (hoewel zich bij de laatste scène wel iets van begrip aan mij opdrong). De scène in het begin met de te nauwe doorgang in het rotsmeertje was knap benauwend, en de tsunami hakte er ook goed in. Tachtig minuten lang geboeid en ontroerd gekeken.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Hadashi no Gen
Animatie / Drama, 1983

Chelovek s Kino-Apparatom
Experimenteel / Documentaire, 1929
eenzaamheidcraboverlevingmeerderjarig wordenraftsea turtle deserted islandfloodanimeghibli