Cast Away (2000)
Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 18 januari 2001
Plot Cast Away
"At the edge of the world, his journey begins."
Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.
Chuck Noland
Dick Peterson
Nicolai
Yuri
Prachtige film!
Kun je nog wat van leren als je ooit op een onbewoond eiland strandt.
De vliegtuigcrash is aangrijpend en ontzettend realistisch.
Minpuntje is het einde van de film inderdaad. Het laatste deel is in ieder geval te lang. Voegt niet zoveel toe.
renske
Wat wonderlijk dat bijna iedereen het heeft over ofwel het teleurstellende middenstuk ofwel het teleurstellende einde.
Er is veel mis met deze film en naar mijn mening zit 'm dat in de hele vertelling rond de tijd dat hij op het eiland zit. De nadruk die er wordt gelegd door zijn personage op 'tijd tijd tijd' als fed ex chef had heel symbolisch weersproken kunnen worden in de tijd op het eiland maar het waren twee geïsoleerde delen van de film.
Ik vond de periode op het eiland juist het ontroerendst. De terugkomst vond ik aardig. Het hele beginstuk had me gestolen kunnen worden.
Voor een Century fox/Dreamworks film vond ik het behoorlijk gedurfd dat ze Hanks genoeg vertrouwden dat hij dat middenstuk wel zou dragen in zijn eentje. Nou ja goed, en Wilson. Ik vond het een vrij vervreemdende ervaring dat ik zat te snotteren omdat tijdens zijn vlucht van het eiland zijn bal wegdreef
Tommeh
Ik heb hem vandaag gekeken en het grootste deel van de film vind ik erg goed.
Alleen het einde ergerde ik me nogal aan. Ten eerste omdat ik gewoon wilde weten wat er in dat pakje zat, en ten tweede omdat ik (en met mij vele anderen denk ik) erop zat te wachten dat Hanks en Hunt weer bij elkaar komen. Ze zegt zelfs dat hij de liefde van haar leven is! Als dat zo is, waarom scheidt ze dan niet van haar man en gaat ze met hem verder? Beetje jammer vond ik dat.
Maar verder heb ik me prima vermaakt met deze film.
Yak
Mooie film, waar ik eerlijk gezegd misschien te weinig van verwacht had. Het begin was mij een beetje te geforceerd, maar de beelden van Moskou en de flarden Russisch maakten dat nog wel enigszins goed. De scènes op het eiland zaten vol met goed gevonden details: een schaats is plotseling een bijl, van een foute jurk kunnen een verband en een visnet worden gemaakt, videotapes kunnen als touw dienen. Een mooie combinatie van de voor ons herkenbare consumptiegoederen, en daarnaast het feit dat Hanks toch echt totaal op zichzelf is aangewezen, en niet zomaar een flesje Evian kan kopen als hij dorst heeft. Later in de film, als hij een achtergelaten aansteker vindt en waarschijnlijk terugdenkt aan zijn tijd op het eiland, waar het hem bloed, zweet en tranen kostte om een vuur te maken, komt dit ook goed naar voren.
Bij zijn thuiskomst wordt het even oversentimenteel, maar het niet bij elkaar terugkeren van Hunt en Hanks getuigt van lef. 4,0*
Onevenwichtig. Van het begin was mij de bedoeling duidelijk, maar het statement had veel korter en krachtiger gekund. Het stuk op het eiland had vooral wat dieper gekund. Grote misser vond ik dat je niet kon zien hoe Hanks op het schip belandde, enorm veel mogelijkheden om iets met die situatie te doen. Het einde had een aantal bijzonder fraaie momenten. De verhaallijn van het weerzien van zijn vrouw vond ik het sterkst van heel de film.
Captain Pervert
De film is redelijk traag maar zeker wel goed uitgevoerd. Hij bleef me boeien. Indrukwekkende scène als hij op dat vlot ligt en er komt ineens een enorme tanker langsgevaren.
Ik vond het alleen het einde maar stom.
3.5 sterren
Chainsaw
Schitterende film. Vooral de eerste gedeelte van de film is werkelijk prachtig, er komen een paar geweldige plaatjes voorbij en tevens wordt er uitstekend geacteerd (Hanks op z'n best). Met humor, drama en zelfs wat spanning leef je als kijker ontzettend met hoofdpersonage Norland mee.
Het minpunt van de film, hier al een aantal keren voorbij gekomen, is naar mijn mening ook het einde, als Hanks terugkeert bij Hunt, die een andere vent blijkt te hebben. Dit gedeelte doet toch een beetje afbreuk aan de rest van de film, ik had persoonlijk dan ook liever wat meer Hanks op het eiland gezien en wat minder van dit einde.
Maar goed, ondanks dit is Cast Away een uitstekende film. Ik zat eerst te denken aan een score van 4 en een half, maar door het einde hou ik het toch maar even voorzichtig op 4 dikke sterren.
Trouwens ook een leuke rol voor Wilson de Volleybal, jammer dat ie niet in meer films heeft gespeeld.
Madecineman (moderator films)
Had deze film een aantal jaar geleden al eens in de bios gezien maar nog steeds niet gestemd. Ik wist eigenlijk niet meer zo goed wat ik ook al weer van het einde vond, geloof dat ik dat toen nogal als een minpunt ervaarde. Maar gelukkig, een herhaling doet soms wonderen.
De film begint uitstekend. De crash en de daaropvolgende storm op een inktzwarte oceaan zijn erg sterk op audiovisueel gebied. De scenes van het tropische onbewoonde eiland vind ik zowiezo erg mooi en sfeervol gefilmd. En ik ging ook nu weer mee in Chuck z'n strijd tegen de elementen, eenzaamheid en lege maag. Ik vraag me dan toch af hoe ik het in zo'n situatie zou doen.
Dit blijft ook een erg goede rol van Tom Hanks die zo'n beetje driekwart van de film in z'n eentje doet (nou ja, samen met Wilson dan). Ondanks dat je maar een man met een volleybal op het scherm ziet acteren heeft de film genoeg spanning, drama en humor om boeiend te blijven. Geweldig om te zien hoe hij van mollige, gedreven zakenmannetje in een tanige, schuchtere overlever verandert. Het viel me nu trouwens ook op dat Chuck, Wilson telkens weer met zijn eigen bloed bijwerkte. Chuck praat dus echt tegen zichzelf en raakt zichzelf op dat vlotje ook nog eens kwijt om vervolgens alle hoop te laten varen. Vond dat wel mooie symboliek.
Het einde beviel me deze keer ook veel beter. Als Cast Away zich beperkt had tot Chuck op het onbewoonde eiland dan was het meer een hele lange aflevering geworden van Ray Mears Extreme Survival. Het einde was wel goed zo. Het bracht toch wat meer evenwicht in de film. Vond het wel mooi om te zien dat alles en iedereen gewoon verder gaat en dat de zaken die wij als vanzelfsprekend ervaren dat dus niet zijn. De vrouw waar hij 4 jaar lang aan gedacht heeft, de gedachte aan haar die hem op de been hebben gehouden deelt haar leven met zijn plaatsvervangend tandarts! Ik zou me ook knap dramatisch voelen dan vermoed ik zo, wat dan weer mooi tot uiting komt in de prachtig sentimentele zoenscene in de regen. Echt happy vond ik dit einde niet, wel hoopvol met op het laatst Chuck op de kruising en zijn verschillende keuzes. Prima film Cast Away 4*
otherfool
Het is al gezegd en zal altijd de film blijven achtervolgen: de film verliest aan enorm veel kracht in het laatste gedeelte als Hanks weer terug keert in de maatschappij. Onnodig en jammer.
Daardoor niet meer dan 3*.
Respekked
Prima eerste deel, fantastische crash en mooie beelden van het eiland. Na de 4 jaar vind ik het niet meer zo bijzonder en het einde is ronduit slecht.
Fran
- 1953 berichten
Eerst heb ik deze film 1,5 ster gegeven omdat ik 2x deze film heb gezien en 2x kon de film me niet boeien. Waarom weet ik eigenlijk niet. Nu heb ik er toch 2,5 voor gegeven omdat Tom Hanks hier inderdaad fantastisch acteert. Een fantastische prestatie.
Ik vind dat als je een verhaal verfilmt die in feite heel langzaam verloopt en waar soms betrekkelijk weinig gebeurt, dan je dan de overige zaken veel mooier en indrukwekkender moet maken zoals verfilming van de omgeving, muziek, overgang van scene's enz. Ik vond dat een beetje ontbreken in deze film. Ik weet dat ik dit zeg als amateur, maar zo'n gevoel heb ik hierbij.
Doom
Cast Away is een geweldige film van regisseur Robert Zemeckis. Alles lijkt gewoon te kloppen, zoals Fullmoon al eerder heeft aangegeven. Tom Hanks ziet er onherkenbaar "goed" uit na die 4 jaar. De volleybal als vriend. Klopt psychologisch exact. De vliegtuig crash (op de explosie na) ziet er zeer goed uit. Net zoals het drijven in het water tijdens de onweersbuien. Prachtig. Ook zijn de shots van de zonsopgang natuurlijk een plaatje.
Helaas kan ik alleen niet leven met het einde. Ik vind het maar een heel vreemd einde waar je niets mee kunt. Niet logisch en komt ook zeker niet realistisch over. Was gestopt na de ontmoeting met de huidige man van Kelly Frears. Verder een prachtige film met goede acteerprestaties van Tom Hanks.
Aardige film met een goede Tom Hanks die helemaal opgaat in zijn rol. De film speelt zich echter iets te lang op het eiland af, waardoor het einde van de film niet echt goed uitgewerkt is en naar mijn mening te kort. Desondanks een hele aardige film die toch zeker wel 3,0* waard is, al was het alleen maar vanwege volleybal Wilson
Wat een prachtige film! Tom Hanks zet echt een heel sterke, overtuigende rol neer. Sowieso is Tom Hanks 1 van mijn favoriete acteurs. De man is echt heel veelzijdig. Van soldaat in Saving Private Ryan tot een simpel iemand in Forrest Gump tot een Russische reiziger in The Terminal tot nu een verwilderde schipbreukeling in Cast Away. Respect voor de man.
Maar terug naar deze film, hij was gewoon echt heel goed. De film geeft een duidelijke boodschap mee dat materiele bezittingen niet belangrijk zijn als je niks meer hebt. Dat je van kleine dingen kan genieten als je niks meer hebt. Dat het hectische mensenleven eigenlijk best wel onnodig is op sommige momenten. Je ziet Hanks veranderen van een perfectionist die alles geregeld wilt hebben in een mens die op een onbewoond eiland zal moeten overleven met weinig tot geen middelen. Zeker op het einde van de film, toen hij gered werd, kwam boven dat mensen eens gelukkig moeten zijn met wat ze wel hebben. Chuck (Hanks dus) werd na jaren gered en zocht zijn oude vrouw op die hertrouwd bleek en toen hij tegen haar zei dat ze een mooi huis had, klaagde zij over de hypotheek en toen hij zei dat ze een leuk kind had zei zij dat het een lastpost is.
Overigens was het gedeelte op het eiland zelf het mooiste deel van de film. De vliegtuigcrash werd sterk weergegeven en de overlevingsjaren van Chuck op het eiland ook. Je zag hem langzaam de realiteitszin verliezen door ''bevriend'' te raken met een volleybal die hij Wilson noemde.
Alles bij elkaar een indrukwekkende avonturen/drama met een duidelijke boodschap. Aanrader voor iedereen.
Reservoir Dogs
Op een onbewoond eiland …
Goede ramp/avontuur film, de acteerprestaties waren over het algemeen goed.
Wel vond ik dat het nogal voorspelbaar was niet meteen naar het einde toe maar wel gedurende de film zich afspeelde op het vliegtuig en eiland bv. horloge achter laten op zijn stoel iedereen kon toch raden als hij terugkeerde naar zijn stoel de horloge dan weg was, de zaklamp in de grot natuurlijk waren de batterijen op, bootje tegen de golven nogal normaal dat je tegen 2 meter hoge golven het niet kan halen met een klein rubberbootje. Ik begon me het al af te vragen wanneer hij nu eindelijk achter voedsel ging zoeken toen het ineens letterlijk uit de lucht kwam vallen.
Ook vond ik dat hij overdreven emotioneel reageerde toen de piloot aan wal spoelde hij kon toch al raden dat iedereen dood was?
De opnamen werden zelfs een jaar stil gelegd, omdat Tom Hanks 25 kilogram moest afvallen (hopelijk weet iedereen dat nu) en meer behaard moest zijn, het was er goed aan te zijn na "4 jaar" op het eiland te hebben gezeten leek hij meer op Tarzan dan op Chuck Noland.
Op zich lijkt het soms een wat melige film. Overdreven drama over 'alleen op een eiland'-verhaal. Maar ik moet toegeven dat het simpele idee goed in beeld gebracht is. Tom Hanks slaagt er toch in om het grootste deel in z'n eentje de film te trekken. Niet te veel muziek, zodat je de sfeer kan meevoelen en kleine dingen die je wat doet nadenken over het evidente materialisme van deze tijd. Maar het ligt er soms wat vingerdik op om echt een sterke film te krijgen. Wilson is trouwens wat overroepen. Door velen als een personage, maar het blijft een attribuut dat wel optimaal benut is, maar dat is het dan ook. Ik zie er in elk geval geen personage in. Maar ik zit dan ook niet zo lang op een onbewoond eiland.
Een film met andere woorden die goed gemaakt is, maar nog wat te kort komt om hier een klassieker van te maken.
maxcomthrilla
Een gemiste kans!
Ik twijfel vooral aan de goede bedoelingen van de regisseur......De opbouw van de film duurt wat lang, waarna het hele gedeelte op het eiland wel goed mee viel, al waren het vooral de scenes waarin Hanks rustig wat rondbanjerde op het eiland, die indruk maakten. Tussendoor laat de regisseur steken vallen, waarin hij geen kans onbenut laat om zijn film emotioneel te laden, door te nadrukkelijk te verwijzen naar een dierbaar sierraad, door Hanks foto `s onder ogen te laten komen van de kinderen van een overleden collega en door typische problemen als kiespijn op te dienen om het plot maar vooral draaiende te houden.
Ondanks deze kleine stoorzenders en een gebrek aan visueel vernuft, weet de film toch lang te vermaken totdat de regisseur het nodig vindt om A. zijn hoofdpersoon richting de bewoonde wereld terug te laten keren en B. er prompt nog een half uur! aan vast gaat plakken om Hanks o.a. conversaties met zijn ''beoogde'' vrouw te laten voeren. De acteerprestaties vond ik toch al niet zo denderend, maar het niveau tijdens bovenomschreven situatie was erbarmelijk. De regisseur houdt zich liever bezig met het filmen van relatie nonsens i.p.v. volledig voor het avontuur te kiezen, hetgene waarvoor het uitgangspunt zich uiteraard wel leent. Kwalijke zaak. 2,5*
Redelijk pover.
Begin en einde duren gewoon véél en véél te lang. Zemeckis had er beter een Shaw Bros einde aan gebreid. Schip in beeld en credits rolling.
Verder is Hanks ook niet de meest geweldige acteur voor een rol als dit. Vind hem sowieso niet al te best, maar zeker het eerste deel is hij ronduit irritant. Het hele geitenwollensokkengebeuren trouwens.
Er zitten wel een aantal leuke en interessante zaken in. De crash is best intens in beeld gebracht en ook op het eiland zijn er een aantal fijne scenes. Toch blijft het allemaal wel erg karig uitgewerkt.
Raar ook dat Zemeckis zo weinig doet met het basisgegeven. De man die draait op de klok krijgt plots zeeën van tijd, maar dat hele contrast komt eigenlijk nergens naar boven. We krijgen enkel Hanks die survivortje speelt op het eiland.
Visueel verder karig of compleet gemist. Zo is het camerawerk tijdens de eerste scenes echt gewoon te slecht om los rond te lopen. Op het eiland ook weinig mooie kiekjes, al leek Zemeckis daar ook geen tijd en oog voor te hebben. Het was Hanks tegen de woeste natuur.
Het hele einde is overbodig. De film kende al genoeg saaie plekjes om goed en wel af te ronden net voor de twee uur grens. Het hele gebrabbel daarna was de doodsteek.
Vinokourov
Een van de leukste avonturenfilms is dit met wederom een prima performance van Tom Hanks. Het middenstuk, waarin hij vertoeft op een eiland is een leerzame les en echt ontzettend boeiend, ook al zit je telkens naar één acteur (en een volleyball
) te kijken. Mocht je onverhoopt op een onbewoond eiland aangespoeld raken, zorg dan eerst deze film gezien te hebben
killerfreak
film begint goed (pak 1ste uur), met enkele leuke 'vondsten', maar wordt dan een beetje saai, eentonig, en ja zelfs een beetje grappig. Dingen die voor iedereen duidelijk in beeld zijn en waar Chuck net de andere kant opkijkt. Het leek wel een kinderspelletje
Nu, voor de rest wel nog even zeggen dat het eerste half uur op het eiland natuurlijk mooi in beeld wordt gebracht. En het feit dat hier amper in wordt gesproken is natuurlijk volledig terecht. Het had op geen betere manier kunnen gefilmd worden.
Nou, Cast Away maar is herkeken en de film raakte me behoorlijk. Het begint lekker rustig en je leert het harde, maar ook rechtvaardige karakter van de weergaloze Tom Hanks kennen.
Daarna is het tijd voor de spectaculaire vliegtuigcrash met het gevolg dat we allemaal kennen.
Het eiland waar Tom Hanks beland ziet er fantastische en lekker tropisch uit. Een setting waar ik ook wel zou willen belanden, mocht ik stranden in zo'n zelfde geval (natuurlijk hoop ik dat het nooit gebeurd). De beelden zien er verder prachtig en vakkundig uit, vooral de scene bovenop de rots ziet er prachtig uit en kan wel een beetje eng zijn voor mensen met hoogtevrees.
Tom Hanks bouwt ontzettend veel sympathie op en is net zo onkundig in het alleen zijn op een eiland als de overgrote meerderheid van de mensen zou zijn.
Een vuurtje maken is niet simpel, kokosnoten zijn irritant om te openen, vissen vangen gaat niet gemakkelijk, je raakt wel gewond als je roekeloos langs die kliffen loopt etc.
Allemaal extreem realistische weergaven waardoor je nog meer binding krijgt met het personage Chuck Noland.
Ook Wilson de volleybal is een simpele, maar geniale vondst. Denk dat je iemand/iets moet hebben om tegen te praten als je zolang alleen op een eiland zit. Ook al is het een volleybal, je kan je ei kwijt en ik denk dat het erg veel oplucht als je zolang alleen zit op een eiland.
Bij de terugkomst duurt de film iets te lang, alleen ergerlijk wordt het niet, omdat Tom Hanks alweer een extreem meeleefbaar personage heeft vertolkt en de muziekscore het einde prachtig begeleidt.
merijn82
- 1931 berichten
Erg goede film met een wat minder einde.
Het opbouwende gedeelte in het begin is noodzakelijk voor het verhaal en (net) niet te lang. De crash is zeer intens in beeld gebracht, zeker voor iemand met vliegangst zoals ik. De scenes op het eiland zijn erg goed. Je leeft helemaal mee met Hanks en hebt door het trage tempo de tijd om te bedenken wat je zelf zou doen in zo'n geval.
Tot aan het reddende schip gaat alles goed, maar dan.. Ik ben er nog niet helemaal uit. Wat ik wel zeker weet, is dat het daarna nog te lang doorgaat. Maar of het genoeg was geweest om bij het verschijnen van het schip al de aftiteling te starten, is maar de vraag. Aan de ene kant vind ik de contrasten in het laatste gedeelte wel waarde toevoegen. Met name de scene waarin Hanks na het etentje de krab en de aansteker bekijkt is veelzeggend. Maar het emotionele gebeuren m.b.t. z'n (ex)vrouw liet me dan weer zoeken naar een teiltje..
Toch wel 4*.
SpikeR
Zo direct lees ik geen negatieve reacties, dus ben ik misschien een van de weinigen die deze film echt niet goed vind.
Ik ergerde me de hele film mateloos aan Tom Hanks en die bal die iedereen zo geniaal vond.
Deze film is niet aan mij besteed.
Misschien tegen het zere been van vele...
Maar ik vond ook de film niet aan mij besteed, saai super langdradig tegen het irritante aan.
acteer prestaties kunnen goed zijn, maar dat is natuurlijk makkelijk als de cast niet zo groot is
puur mijn mening, maar ik heb betere films gezien van Hanks
kobe bryant fan
Cast away
Tom Hanks speelt weer uitzonderlijk goed.
Toen ik de film startte dacht meer dan 2 uur film om 1 persoon op een eiland.
Toch kwam dit goed ondanks een paar zwakke momenten.
Toch heb ik me goed vermaakt mede door de prachtige prestatie Tom Hanks.
In de top 250 hoort hij dan weer niet thuis naar mijn mening.
Jammer dat er geen of bijna geen muziek was.
Dat zou de film al naar een hoger level hebben getild.
Toch was het een leuke film met een mooi eind heb met de volleyball zeer goed gelachen toch kan ik niet meer dan een welverdiende 3.5* geven.
TMP
Weinig boeiende film. Het stuk op het eiland was al niet al te boeiend, maar toen hij er eenmaal vanaf was, volgde een cliché thuiskomt. De film duurde voor mij veel te lang. Je weet dat er op dat eiland niet heel veel gaat gebeuren, maar dit was gewoon saai.
xxc
Deze film staat al zolang op mijn lijstje dat ik gestopt ben met tellen. En eindelijk, ik heb hem gezien. Wel in 2 delen jammer genoeg, maar.. I've seen it!
Het verhaal kwam me ontzettend bekend voor. Ik ben een grote fan van 'Lost' dus het concept van het verhaal was al erg bekend.
En ook bij deze film wist het me te boeien tot de laatste minuut. Ik bleef er maar naar kijken, en gedurende een uur vraag je je toch af: 'Zal hij gered worden?' Gelukkig was dat wel het geval.
Ook vond ik het een enorm pluspunt bij deze film dat het allemaal ontzettend realistisch overkomt. Het komt niet gemaakt over, niet onwaarschijnlijk. Bij Lost bijvoorbeeld, heb je al gauw het idee dat de makers er maar op door moeten blijven gaan.. met als gevolg dat het nogal onrealistisch word. Bij 'Cast away' echter is het allemaal niet zo geforceerd. Een natuurlijk, maar vooral indrukwekkend filmpje.
Tom hanks.. Ja, daar hoef ik geen woorden aan te besteden toch? Ik denk dat bijna iedereen hier wel weet dat meneer Hanks een van de beste acteurs is en heel overtuigend zijn rol kan vertolken. Ook Helen Hunt zag ik in een leuk rolletje.
En ja, Wilson..
Je ziet langzaam maar zeker de transformatie van Chuck.. Hij merkt al gauw dat hij er voor moet werken om te overleven. Als ik me niet vergis deed hij dat de eerste dag al.
En dan, langzaam.. verandert hij in een echte bewoner van een onbewoond eiland. Hij weet precies hoe hij voor zichzelf moet zorgen, hoe hij aan eten/drinken moet komen.
En ook weet Noland dat hij, om niet eenzaam te zijn, met Wilson moet praten.. Wat er vervolgens een beetje verwarrend uitziet. Je krijgt dat al gauw de indruk dat Chuck 'gek' aan het worden is.
Leuk filmpje om een keer gezien te hebben.
jumpstylemovie
Jezus wat een mooie film. Ontzettend meeslepend verhaal een een uitstekende Tom Hanks. Inderdaad stel je je vaak voor hoe je het zelf aangepakt zou hebben of wat je gedaan zou hebben als je weer terug zou zijn in de bewoonde wereld. Ik was de hele film benieuwd of hij zou sterven op het eiland of niet en ik vond dat ze het goed hebben aangepakt. Zijn terugkomst had misschien net iets beter gekunt maar dat is waarschijnlijk meer omdat ik zelf graag wou zien dat alles mooi zou aflopen. In ieder geval een prachtige film, echt super.
Sergio Leone
Na enkele jaren een herziening gegund, en het oordeel blijft hetzelfde.
En dat is namelijk dat het verhaal een half uur te lang duurt. Het begint allemaal heel vlot. We maken rap kennis met Chuck Noland en Kelly Frears, en dan hupakee, Chuckieboy op het vliegtuig en dan de ramp. De tijd dat Chuck op het eiland doorbrengt is best wel interessant. Zijn band met Wilson is tragikomisch om te zien.
Wanneer Chuck dan terug thuis raakt, wordt het wel érg zeemzoet. Z'n vrouw die nog wel van hem houdt, en bla bla bla, en die laatste scène waar hij die andere dame tegenkomt.. Dan had ik liever iets anders gezien.
Tom Hanks vind ik over het algemeen overroepen, maar deze rol is veruit z'n beste (heb Forrest Gump nog niet gezien) en het is een genot om naar deze vertolking te kijken. Ook weer een noemenswaardige fysieke metamorfose.
Helen Hunt ben ik ook niet zo verzot op, maar ook zij doet het best goed.
Degelijke locatie, waar het mij vooral opviel dat het niet altijd zonnig weer was, maar het ook kon regenen en onweren. Zo neemt het realiteitsgehalte alleen maar toe.
Oerdegelijk camerawerk van Robert Zemeckis, en degelijke muziek.
Alleen het einde kon me niet bekoren.
De 3,5 blijft staan.
Montorsi
Tijdje geleden alweer gezien, vergeten te stemmen en een verhaal te planten.
Ben al weer een hoop vergeten, maar kan me nog wel wat gejammer herinneren. Helpte ook niet dat Hanks de kar moest trekken 90% van de film, dan krijg je dus een lang gerekte duffe ellende. Ik geloofde (mede door Hanks) ook helemaal niet zo dat het een type was dat zoiets had overleefd, maargoed. Kreeg ook iets van een komedievibe door die volleybal, leek me echter niet helemaal de bedoeling van deze film, ik zag de hele tijd Woody van Toy Story voor me.
2*, voor een aardig moment zo nu en dan. Verder aardig saai sentimenteel gebeuren.
Roel82
Mede door het fantastisch mooie eiland en de heerlijke beelden om bij weg te dromen is dit toch wel een film die mij heel lang is bijgebleven en nog steeds bij blijft. Hij staat daarom ook niet voor niets hoog in mijn top 10.

Dramafilm 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Survivalklassieker 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt zondag van Netflix

Netflix verwijdert de komende tijd tientallen films, dit zijn de best beoordeelde

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999