• 9.373.219 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

avatar van Jordy

Jordy

Het eerste deel van de film (voordat er een sprong van 4 jaar in de tijd wordt gemaakt) is heel erg goed. De vliegtuigcrash is echt één van de indrukwekkendste die ik ooit gezien heb, en het is heel mooi om te zien hoe Hanks zich in het begin probeert te redden op het eiland. Maar dan ineens zijn we vier jaar verder, en zien we hoe Hanks een poging waagt om naar huis te keren. Ik vond het verblijf op het eiland een beetje onbrevredigend, niet goed uitgewerkt. Het laatste deel van de film, als Hanks eenmaal teruggekeerd is (dit is zelfs in de trailer te zien, dus dan mag ik het ook verklappen) vond ik ronduit slecht. Er worden een heleboel dingen niet uitgelegd, de film kabbelt nog even door, en de film is afgelopen. Erg jammer. Het begin van de film zorgt er toch nog voor dat ik Cast Away 3 sterren geef. Nu maar wachten op de eerste film waarin een parodie te zien is van Hanks in gesprek met een volleybal.

avatar van jeroen79

jeroen79

Tot het moment dat hij wordt gevonden door.......vind ik het een goede film. Echt goed geacteerd en mooie beelden. De crash van het vliegtuig vond ik ontzettend mooi gefilmd (nooit eerder zo uitgebreid en duidelijk gezien). De rest van de film (laatste 45min.) vond ik wel goed geacteerd en ook goed gefilmd alleen het verhaal is niet echt geweldig.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

Cast Away... tja wat moet ik hiervan zeggen.. de vliegtuigramp op het begin van de film is al uitgebreid besproken.. maar is inderdaad zeeer indrukwekkend.. ik vergat even dat ik in een bioscoopzaal zat, zo erg leefde ik mee met de film.. de kunsten die Tom Hanks op het eiland vertoont zijn ook erg vermakelijk.. en ondanks dat ik het einde al wist ( na het zien van die leuke trailer die het hele verhaal al vergaf ) was hij toch leuk totdat hij zegmaar erachter kwam dat hij zijn vrouw niet meer kon terugkrijgen.. toen werd hij vrij saai.. en het einde vond ook niet echt geweldig op dat kruispunt.. ach je moet zelf maar gaan kijken in de bios.. ik geef Cast Away 3 sterren...

avatar van iman

iman

YeP was echt een GOEIE FILM!!....beetje jammer alleen dat de meeste mensen het einde niet snappen....Maar goed! .... Erg goeie film die je moet hebben gezien

Van deze film had ik eerlijk gezegd toch veel meer verwacht. Ik hoorde oscar nominatie hier en golden globe daar, dus ik ging vol goede moed naar deze film.

Je kan erg veel symphatie voor

Tom Hanks hebben, maar laten we even allemaal eerlijk zijn, deze film is gewoon buitengewoon saai en voegt echt totaal niets toe aan films van dit genre.

Tuurlijk, de film begint vrij goed, aardig tempo, perfect gefilmde vliegtuigscene, maar dan zakt de film toch wel weg naar een dramatisch niveau. In principe doet Tom Hanks helemaal niets nieuws (wat we bijvoorbeeld niet eerder hebben gezien in Expeditie Robinson). Om zijn dorst te lessen drinkt hij cocosmelk (heel bijzonder), hij maakt vuur (nog 'indrukwekkender') en hij vangt vis. Dit is in principe het enige wat hij meemaakt op het eiland in grote lijnene, dus van spanning hoef je helemaal niet te spreken. Dat hoeft van mij ook niet per se, maar het zou bijvoorbeeld ook leuk zijn geweest hoe de mensen die hij achter heeft gelaten om zijn gegaan met zijn verdwijning. Maar nee hoor niets van dit alles.

Het wordt zelfs nog erger, want als hij wordt gevonden zie je niets reens hoe zijn weerzien met de bewoonde wereld is. Hier had namelijk toch een mooie scene van gemaakt kunnen worden (iemand die al 4 jaar geen mensen heeft gezien en alleen maar tegen 'Wilson'heeft gesproken), maar ook hierin werd ik teleurgesteld. Het dieptepunt was toch wel de scene met het weerzien van Hanks en zijn ex-vriendin (Helen Hunt), deze scene is ook helemaal zonder echt gevoel gefilmd en geacteerd.

Ten slotte wordt het einde ook nog eens afgeraffeld en dat heeft er niets mee te maken dat ik het niet zou snappen, want ik snap het wel degelijk.

Kortom laten we gewoon eerlijk zijn, want dit is toch wel 1 van de slechtste films van Hanks van de afgelopen jaren en aan The Green Mile kan deze film bij lange na niet tippen.

Ik zou graag reacties van mensen horen die het oneens met me zijn, maar als iedereen eerlijk is zal dat wel niemand zijn.

2 sterren!

avatar van oomhenk

oomhenk

super coole film

avatar van PiNGUiN

PiNGUiN

Errug goeie film, ik hou wel van zulke avonturen films waar je je egt gaat inleven, vooral in het begin, daarna word de film inderdaad een beetje langzaam zodat je weer even "uit" de film valt maar als ie met zn bootje naar huis keert word het weer interresant om dan weer af te sluiten met een beetje onbevredigendeind eind. 3,5 ster, een aanrader.

avatar van Jordy

Jordy

jaja... wat een vooruitziende blik had ik destijds.. de eerste Wilson-De-Volleybal parodie is gearriveerd (zie poster Scary Movie 2)

avatar van Etienne U

Etienne U

Hij kwam eindelijk uit in de videocounty dus ik had hem maar effe meegenomen.........had namelijk goeie verhalen over de film gehoord!! en hij was zeker indruk wekend. vond het einde alleen een beetje heel erg jammer.........ik wou toch wel weten wat er nou eigenlijk in dat pakje had gezeten.......zat namelijk de gehele film te wachten tot hij het open zou maken! maar zo goed als hij was deed hanks dit niet zou me namelijk wel kapot gelachen hebben als er een mobieltje in had gezeten =] hehehehe

avatar van Blindfold

Blindfold

JA. Aan het verhaal van Dev. kan ik niet echt veel meer toevoegen. Ik vond de Cast Away Spoof bij de MTV music awards een stuk cooler

avatar van dttom

dttom

Jordy je hebt toch niet zo'n vooruitziende blik want bij www.examiner.com zeggen ze Even the poster for Scary Movie 2 suggests a Cast Away parody that never appears. Geen slechte film maar na dat hij gered is is er eigenlijk niks meer aan

avatar van Blindfold

Blindfold

Bij de MTV Movie Awards hadden ze een parodie van Cast Away. Sterker nog de Volleybal was genomineerd (ik dacht voor beste bijrol ofzo).

avatar van Dingez

Dingez

Een redelijke film. Ik had gehoopt op meer suvival, omdat ik Robinson Crusoe enz ook leuk vindt. Maar nee dus. Na zijn wonderbaarlijke redding vond ik er niets meer aan.

avatar van jackie

jackie

Een vrij goede film, naar mijn idee miste de film iets, maar ik weet niet wat.

Obiwannes

Ik heb vandaag de dvd gekocht en hij is echt prachtig. De special edition two disc set is prachtig en laat zien wat er achter het verhaal zit en dat maakt de film alleen nog prachtiger.

Het viel mij na de documentaire pas op hoeveel nep is in de film.

Maar het decor is prachtig na zijn redding is het idd. iets minder maar het eerste gedacht was dat Japanse toeristen hem zouden vinden en dat hij zo wordt gered... Maar er is toch een leuk verhaaltje naast de survival op het eiland. Als dit niet was geweest was het natuurlijk een saaie film geweest.

Prachtige film!

Kun je nog wat van leren als je ooit op een onbewoond eiland strandt.

De vliegtuigcrash is aangrijpend en ontzettend realistisch.

Minpuntje is het einde van de film inderdaad. Het laatste deel is in ieder geval te lang. Voegt niet zoveel toe.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Vond dit echt een prachtige film, zonder terroristen, criminelen of ander tuig toch een bepaalde spanning weten op te bouwen. Je gaat ook nadenken over alle 'normale' dagelijkse dingen waar je mee te maken hebt, en waar je al lang niet meer over nadenkt, zoals een simpel 'vuurtje'.. Zeer mooie decors en prachtige omgeving, goed acteer werk (scheelt misschien dat Hanks de helft v/d film alleen tegen een volleybal hoeft te praten) en ook hoe de film verloopt nadat hij van het onbewoonde eiland af is, kan ik me zeker wel in vinden! 4 Sterren voor deze topper!!!

avatar van NERD

NERD

Ik vond juist dat de tijd op het eiland te snel ging en dat ik nooit echt medelijden kreeg met Hanks....

avatar van Goodfella

Goodfella

Goede film (vooral als je net hiervoor The Mummy Returns hebt gezien... ). Vrij gedurfd om zo'n lange film te maken waarin eigenlijk niets bijzonders gebeurd. Het zijn dan ook juist de primitieve instincten in de mens die in zo'n situatie naar boven komen. Dat maakt deze film voor mij zo goed. Maar het is toch wat te simpel om boven de 3.5 uit te komen...

avatar van Menni

Menni

Zemeckis does it again.. Was What Lies Beneath al een glorieuze overwinning op op de loer liggende clichés, of beter: een knappe manier om ze tóch weer acceptabel te maken, Cast Away schakelt nog een tandje hoger. 'Man op onbewoond eiland,' daarbij niét je wenkbrouwen fronsen is opmerkelijk. Dit is zo'n sluimerfilm, die op het slot explodeert in een naar de keel grijpende conclusie. Dan blijkt dat uur met enkel zee- en andere natuurgeluiden en een tegen een volleybal pratende Tom Hanks toch wel zijn metaforische functie gehad te hebben. Stilstaan bij alles dat we als zo normaal, vanzelfsprekend beschouwen, in Cast Away wordt dit aangrijpend in beeld gebracht door een paar simpele drukken op de aan/uit-knop van een lamp. Richt dit licht op een geliefde en er ontstaan intrigerende gedachten. Voeg daaraan toe twee van de meest voelbare, tedere omhelzingen ooit verfilmd en de enige conclusie kan zijn: Zemeckis is meesterlijk.

avatar van blair witch

blair witch

wel leuk

Tonyvdb

Fed Ex Fed Ex Fed Ex Fed Ex Fed Ex Fed Ex Fed Ex !!!!!!!!

Wat een pulp zeg, clichés worden opgestapeld, de één na de ander, wat een potje.

De volleyball was nog het beste dan.

En komt ie wel nog niet terug in de bewoonde wereld, zeker !! In Hollywood kan alles, zolang het maar "happy endt".

En heeft ie dat ene pakje jarenlang NIET opengemaakt, laat me niet lachen (wat als het vuurpijlen of zo waren geweest, had ik wel even zijn kop willen zien ...)

** 2 op 5 **

Tony

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Af en toe moet je de lat niet zo hoog leggen hoor; Tom Hanks speelt hier juist fantastisch toch?

Tonyvdb

ik leg de hoog absoluut niet hoog (zie mijn gemiddelde score), ik wil gewoon niet voor de gek worden gehouden.

Smaken verschillen altijd, maar dit vond ik een gemiste kans, Zemeckis en Hanks konden veel beter dan dit ...

Maar ik respecteer elke andere mening hoor ...

Obiwannes

ik vind het toch maar een rare reactie. Maak dat pakje toch open, misschien zit er toch vuurpijlen in ... Ik denk dat het eerder symbolisch is dat hij gedurende de tijd op het eiland niet helemaal verwildered. Dat laaste pakje is da laatste "link" naar de oude chuck (werk => fed ex). Net zoals de volleybal die zijn karakter op het eiland weergeeft, en dan verdwijnt als hij de boor ziet.

Er zitten toch een paar knappe stukjes in. Maar als je niet verder kijkt...

Tonyvdb

Bedoel je dat ik het "symbolische" niet snap of zo ?? Jawel, hoor, maar het is goedkope en onovertuigende symboliek.

Nee, ik vind dit een ontgoocheling, ik blijf erbij. Slecht is ie niet hoor, maar ook niet goed.

Kijk, ik doe der een halvetje bij :

**' 2,5 op 5 **'

Obiwannes

Welke clichés zag jij dan...natuurlijk kan je een verhaal over een man op een verlaten eiland niet helemaal vernieuwend maken.

avatar van lorelei

lorelei

Een vreselijk mooie film. De hele tijd door zit je aan de tv gekluisterd. Die 2 uur zijn zo om! En dan te bedenken dat 2/3 van de film niet eens tekst heeft! Ze hadden geen beter iemand dan Tom Hanks voor deze film kunnen nemen.

Vooral de band tussen hem en Wilson de volleybal is zo lief! Toen hij hem kwijtraakte kreeg ik gewoon een brok in mijn keel!

een dikke 5 sterren van mij!

avatar van Lis

Lis

Ik ben het helemaal eens met lorelei

Prachtfilm!

Dikke 5 sterren!

avatar van manic

manic

Ik ben geen Tom Hanks fan (vind 'm vooral te braaf) Maar deze film heeft mij 3 uur weten te boeien, is lachwekkend en ontroerend, een allerminst tegenvallend einde. En Hanks is de acteur die de film moet dragen, dus petje af in dit geval.