• 9.374.732 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

Ach, hebben die database kloppers ook eens een pleziertje.

avatar van T.O.

T.O.

Na een veelbelovende start wil het nog niet echt lukken met Wilson's carrière

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik heb hem vandaag gekeken en het grootste deel van de film vind ik erg goed.
Alleen het einde ergerde ik me nogal aan. Ten eerste omdat ik gewoon wilde weten wat er in dat pakje zat, en ten tweede omdat ik (en met mij vele anderen denk ik) erop zat te wachten dat Hanks en Hunt weer bij elkaar komen. Ze zegt zelfs dat hij de liefde van haar leven is! Als dat zo is, waarom scheidt ze dan niet van haar man en gaat ze met hem verder? Beetje jammer vond ik dat.
Maar verder heb ik me prima vermaakt met deze film.

avatar van Menni

Menni

Ik zeg het niet vaak of snel, maarreh.. Major spoiler alert, hierboven. Maar goed, scheiden gebeurt dus niet omdat Cast Away het realistisch wil houden (en me daarmee tot tranen roerde).. Zij is uiteindelijk dan toch dóórgegaan met haar leven, heeft een niéuw bestaan. En hij is een volstrekt ander mens geworden, wat betreft visie op vanzelfsprekendheid van en waardering voor kleine dingen. Je hart volgen is prachtig, maar op vervlogen, verloren gegane tijden zinloos.

speedy23

Wilson heeft een de BFCA Award 2001 gewonnen (Broadcast Film Critics Assosiation Awards) voor Best Inanimate Object (beste levenloos voorwerp)...

avatar van Nick Kang

Nick Kang

geestig

avatar van Moviestar

Moviestar

Goed acteerwerk van tom Hanks, 3* want het wordt op den duur wel wat saai.

avatar van Barlow

Barlow

• 1967 stemmen

Tom Hanks speelt erg goed. Het einde vond was heel anders dan ik had verwacht, maar ik vind het eigenlijk wel passen. 3,5 *

• 2076 stemmen

WOW, dit is denk ik de beste film die ik in dit jaar gezien heb. Het verhaal is heel origineel en de film barst van de indrukwekkende scenes.Ik vond het einde (dat hij weer terug is) nogal zwak eerlijk gezegd.
De allerbeste scene uit de film vond ik dit:
Dat je gewoon naar de film zit te kijken, en hoe hij zich vestigt op het eiland, en begint te wennen. Dat dan plotseling het beeld zwart wordt en in beeld komt te staan: "Four years Later" en dat je Tom Hanks met volle beharing op zijn gezicht ziet. Dat vond ik eerlijk gezegd heel indrukwekkend.
Die scene met dat neerstortende vliegtuig vond ik ook echt geweldig.

4.5 ster.

Yak

Mooie film, waar ik eerlijk gezegd misschien te weinig van verwacht had. Het begin was mij een beetje te geforceerd, maar de beelden van Moskou en de flarden Russisch maakten dat nog wel enigszins goed. De scènes op het eiland zaten vol met goed gevonden details: een schaats is plotseling een bijl, van een foute jurk kunnen een verband en een visnet worden gemaakt, videotapes kunnen als touw dienen. Een mooie combinatie van de voor ons herkenbare consumptiegoederen, en daarnaast het feit dat Hanks toch echt totaal op zichzelf is aangewezen, en niet zomaar een flesje Evian kan kopen als hij dorst heeft. Later in de film, als hij een achtergelaten aansteker vindt en waarschijnlijk terugdenkt aan zijn tijd op het eiland, waar het hem bloed, zweet en tranen kostte om een vuur te maken, komt dit ook goed naar voren.
Bij zijn thuiskomst wordt het even oversentimenteel, maar het niet bij elkaar terugkeren van Hunt en Hanks getuigt van lef. 4,0*

• 2076 stemmen

Deze film laat ook zo goed zien hoe gek iemand kan worden als hij niemand heeft om tegen te praten. In al die jaren dat hij Wilson als vriend had, heeft er wel voor gezorgt dat hij niet helemaal gek is geworden.

Yak

Hier kan ik wel om lachen, trouwens.

avatar van Moviestar

Moviestar

Yak schreef:

Hier kan ik wel om lachen, trouwens.

hahaha ja is inderdaad erg leuk.

avatar van willum

willum

Leuke film, ik had wel het eerste half uur gemist, maar desondanks toch erg leuk om Tom op dat eiland rond te zien dwalen. Mooi eiland trouwens . Die vonst van die dixie als zijl, is geweldig.

Ik geef deze film 3,5*

willum schreef:

Mooi eiland trouwens .

image

Zeker een mooi eiland!

Die vonst van die dixie als zijl, is geweldig.

Ik geef deze film 3,5*

Leuk gevonden, maar natuurkundig gezien kan dat nooit. Zeker niet met het zeil op de neus van het vlot.

• 2076 stemmen

Is die film echt opgenomen op een bewoond gebied, en hebben ze met de computer die zee erbij gezet?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Denk je dat het praktisch is om met een komplete filmcrew op een klein onbewoond eiland te werken ?

Deze zijn ook goed:

Origineel: image

Bewerkt: image

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Uitstekende film met wederom een goed acterende Tom Hanks. **** meer dan waard. Het einde vond ik zelfs fantastisch; ontroerend en realistisch tegelijk. Ik moet er niet aan denken dat je zoiets in het echt meemaakt...

Yak schreef:

Deze zijn ook goed:

Origineel: image

Bewerkt: image

Weer een illusie armer. En ik die dacht aan een mooi eiland, een blonde meid en alles uit (behalve het licht dan)...

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik vond het gedeelte op het eiland verreweg het beste stuk van de film. Het stuk dat hij in het vliegtuig zit, het pakje in Rusland (FedEx! FedEx!), de scene's op het water en de thuiskomst vond ik maar matig. Alleen de scenes tussen Hunt en Hanks als ie weer thuis is vond ik weer op "eiland-niveau". Vooral de scene's als Hank vaart op de zee met zijn Dixie-zeiltje mochten van mij compleet weggelaten worden. De onwaarschijnlijkheden stapelen zich daar per seconde op met als ultieme klapper op de vuurpijl: een "knipoog" van een walvis (of vinvis, potvis, I don't know)...

Wel zeer goed gedaan dat Hunt en Hanks niet bij elkaar komen. Ik zag het al helemaal aankomen dat Hunt en Hanks weer bij elkaar kwamen en dat de gevoelens van ongeveer 4 jaar huwelijk tussen twee mensen en het hebben van kinderen in een seconde of twee teniet wordt gedaan. Godzijdank had Zemeckis lef en knoopte hij dit einde aan de film vast.

Vermakelijke film om naar te kijken.

avatar van EmDee

EmDee

Idd een illusie armer na jullie special FX trivia.

avatar van WB

WB

Hmmmm, dat een film zonder al teveel dialogen en muziek toch goed kan uitpakken, zien we hier! Tom Hanks speelt weer voortreffelijk!
Kan er niet veel over zeggen eigenlijk! Gewoon een goeie film, en zeker het kijken waard!
Wat wel errug jammer was: Dat Tom Hanks en Helen Hunt niet bij elkaar kwamen! Waarschijnlijk is dit het meest onverwachte stukje van de film, en maakt et de film weer een beetje unieker! Maar ja... 3,5 sterren!

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

het eerste gedeelte vond ik goed (op het eiland)

maar zodra hij werd opgepikt werd het minder.

daar had het moeten eindigen.

maar wel 3 sterren waard !

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Nooit gedacht dat ik emotioneel kon worden van een volleybal...

avatar van nrggirl

nrggirl

deze film is niet echt een om speciaal te gaan huren vind ik persoonlijk met die film maar 1 keer gezien te hebben heb je eigenlijk wel genoeg. toch vind ik het grappig met die volleyball wij hebben deze film gezien in school en we hebben er toch goed mee kunnen lachen. dus van mij krijgt deze film toch een 4

speedy23

Ik denk inderdaad ook dat, indien ik deze film een tweede maal zou bekijken, dat mijn waardering ook zou zakken...

avatar van SlingBlade

SlingBlade

nrggirl schreef:

Als je hem nou 1 keer speciaal huurt, dan heb je hem toch ook 1 keer gezien ?!

avatar van Sjan

Sjan

Redelijk onevenwichtige film. Leuk stuk op dat eiland, de onwaarschijnlijkheden stapelen zich op een gegeven moment wel op idd, met als hoogtepunt, zoals hier al eerder gezegd die walvis . Wat ik wel vreemd vond was dat je toch een bepaalde emotionele band had met die volleybal in de scene op het water als hanks z'n volleybal verliest Wel een zeer aardige film. 3.5*

avatar van Benninf

Benninf

Snap niet waarom deze film zo laag beoordeeld wordt. Het gedeelte op het eiland vond ik heel goed en origineel. Dat er soms wel een kwartier niets werd gezegd vond ik prachtig. Heel grappig vond ik dat hij met die volleybal ging praten. Zo'n goede film verdient een hoge waardering:

4.5 ster.