• 9.374.212 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

EmDee

De film begint leuk en wordt vanaf de crash fantastisch tot net voor "four years later".
Had zo graag zijn reactie gezien als hij was bijgekomen van zijn tand-operatie. Het laatste deel was me ook iets teveel Hollywood!

Jordy, kun je bij deze film met Tom Hanks en Helen Hunt veranderen in met Tom Hanks, Helen Hunt en Wilson
Hij wordt zelfs genoemd in de aftiteling.

avatar van IamBernie

IamBernie

Hij heeft wel een hele cruciale rol moet ik zeggen En is vaker in beeld dan Helen Hunt, toch ?

avatar van Macmanus

Macmanus

Haha, die mac

avatar van peetjuh

peetjuh

Wat een super film was dit.

Vooral als hij op het eiland zit een bal mr wilson maakt en hem beschouwd als zijn vriendje, waar hij alles tegen kan zeggen.

avatar van renske

renske

Wat wonderlijk dat bijna iedereen het heeft over ofwel het teleurstellende middenstuk ofwel het teleurstellende einde.
Er is veel mis met deze film en naar mijn mening zit 'm dat in de hele vertelling rond de tijd dat hij op het eiland zit. De nadruk die er wordt gelegd door zijn personage op 'tijd tijd tijd' als fed ex chef had heel symbolisch weersproken kunnen worden in de tijd op het eiland maar het waren twee geïsoleerde delen van de film.
Ik vond de periode op het eiland juist het ontroerendst. De terugkomst vond ik aardig. Het hele beginstuk had me gestolen kunnen worden.
Voor een Century fox/Dreamworks film vond ik het behoorlijk gedurfd dat ze Hanks genoeg vertrouwden dat hij dat middenstuk wel zou dragen in zijn eentje. Nou ja goed, en Wilson. Ik vond het een vrij vervreemdende ervaring dat ik zat te snotteren omdat tijdens zijn vlucht van het eiland zijn bal wegdreef

EmDee

Zo gek is dat toch niet. Elke zondagavond zie ik weere mensen die gek zijn op een bal.

avatar van Jolie-G

Jolie-G

Ik ben dus wel een Tom Hanks fan! Tom Hanks komt voor mij gewoon erg geloofwaardig over. Hij speelt geen karakter, hij IS een karakter!

Hij is errug goed, zowel de film als Hanks!

4 sterren.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

renske, zonder het begin stuk was juist de hele bedoeling van de film naar de klote gegaan. Zemeckis wilde juist laten zien wat er gebeurd met een man die in de materialistische wereld begeefd, waarin tijd geld is en iedereen een stressvol leven leid, die dmv van een vliegtuigcrash uit zn huidige leven word gerukt en in zn uppie op het onbewoonde eiland moet zien te overleven , zonder enig besef van tijd. Het begin stuk van de film is dus juist het belangrijkste deel van de film. Zonder dit stuk was het een doorsnee film over iemand op een onbewoond eiland geweest

avatar van renske

renske

meneer Frielink, wat ik nu juist probeerde te argumenteren is dat ik dat contrast niet voel in deze film. Ik kan rationeel wel nagaan waarom ze voor dat begin gekozen hebben (door hem pakjespost te laten vervoeren kunnen ze hem laten overleven op dat eiland) maar nogmaals, tijdens het kijken voelde het absoluut niet als een contrast, thematisch dus. Het waardevolle zat 'm er voor mij daarom alleen in het midden en ook een beetje het eind, maar dus niet gerelateerd aan het begin. Een doorsnee film over iemand op een onbewoond eiland vind ik het dus niet, daarvoor vond ik het acteren van Hanks veels te overtuigend.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Het begin had inderdaad beter uitgewerkt kunnen worden, nu leek het er op dat het begin enkel als korte introductie diende. het einde vond ik echter oversentimenteel.

avatar van gandalf

gandalf

Er goede film inderdaad, Tom Hanks stijgt in m'n waardering, knap geacteerd zo alleen met een voetbal als kamaraad.

Volleybal toch ?

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

kappeuter schreef:

Volleybal toch ?

ja inderdaad een volleybal... en nee geen goede film... veel te langdradig en matig verhaal...

avatar van amv@123

amv@123

Ok, het was een lange film, maar prima acteerwerk door Tom Hanks.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

amv@123 schreef:

Ok, het was een lange film, maar prima acteerwerk door Tom Hanks.

en natuurlijk prima acteerwerk van mr Willson

avatar van amv@123

amv@123

hans vd togt schreef:

en natuurlijk prima acteerwerk van mr Willson

He, helemaal mee eens, kon niet beter!

avatar van chrystel

chrystel

WILSON!

een hele goede film met geweldig acteerwerk van Tom Hanks. en Wilson, do volleybal was natuurlijk geweldig verzonnen. vorig jaar op vakantie hebben we hem in een gekke bui nagemaakt op een strandbal. iedereen kwam vragen, That's Wilson right? from the movie!

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad een hele goeie film maar laatst heb ik de film voor de tweede keer bekeken en dan word de film toch minder. Niet de beste film met top acteur Tom Hanks!

avatar van Sjaak

Sjaak

FedEx... Zo gesponserd zie je het zelden...

EmDee

Ik had niet zoveel problemen met de FedEx-sponsoring. Hij werkte nu eenmaal voor dat bedrijf en het stoorde me nauwelijks in tegenstelling tot bv James Bond of nu weer The Recruit.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Dit was echt een " saaie " film. Het kon mij geen barst boeien en de film kabbelde maar wat voort. Cast Away bevat wel een paar indrukwekkende scenes waaronder die met wilson. Voor de rest vond ik er echt niet veel aan . Op het einde gebeurde er dan wel weer iets. Volgens mij is Cast Away en zeer saaie en matige film met wel een paar mooie scenes die de film van de ondergang redden . Een kleine 2*

avatar van Plintkabouter

Plintkabouter

De film raakte mij echt wel, en ik vond het goed gespeeld door Tom Hanks. Dat worden echt wel 4,5 *

MaTtIeBoY

Geweldige film van mij krijgt hij ***** sterren hij heeft me echt de hele tijd weten te boeien.

avatar van chiquita

chiquita

Moraal is geniaal overgebracht naar de kijker.

avatar van morpheus

morpheus

Prachtige Onroerende Film, mooi en zeer overtuigend verteld verhaal, zeer sterk geacteerd, heel mooi gefilmd. Tja deze film is bijna gewoon perfect. En Wilson....tja Top

Enige aanmerking is zoals Jordy al zei: de sprong naar 4 jaar verder iets vloeiender/minder abrupt was geweest.

maar toch in 1 woord: "Geweldig"

****1/2

humor...

hoe lang staat dit er al??

grappenmakers