• 9.374.502 stemmen

Dead Poets Society (1989)

Geregisseerd door: Peter Weir

Met onder meer: Robin Williams, Ethan Hawke en Robert Sean Leonard

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 19 januari 1990

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Dead Poets Society

"He was their inspiration. He made their lives extraordinary."

Keating (Robin Williams) doceert in 1959 Engels aan een deftige kostschool voor jongens waar ijzeren discipline heerst. Zijn filosofie 'the purpose of education is to think for yourself' valt in slechte aarde bij de staf en de ouders, maar maakt hem razend populair bij de leerlingen. De nadruk van de film ligt op de ontwikkeling van een klein groepje jongens die Keatings lessen ter harte nemen met tragische gevolgen.

John Keating

Gerard Pitts

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Moet ik nog steeds een keer zien.

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze film liet m'n economieleraar elk jaar zien. Was best leuk, maar wel een beetje saai.

avatar van vic

vic

saaaaaai

lindastuurman

Mensen toch. Dit is echt een ongelooflijk goeie film. Eén van de mooiste die ik ooit heb gezien en één van de beste films van Robin (Williams). Niet voor niets een OSCAR-nominatie.

Het einde...te mooi voor woorden. Gelukkig heb ik 'm op DVD anders zou het einde van de film (als ik hem op VHS had) niet meer te zien zijn.

avatar van Jordy

Jordy

Beetje saai, beetje standaard maar dankzij goede vertolkingen van de jongens en een paar ontroerende momenten (vooral richting het eind) was de film toch wel de moeite waard. 3 sterren.

avatar van gotti

Wel aardig 3*

avatar van tom

tom

Ik vond et wel leuk om zo'n gedreven leraar te zien, komt niet veel voor bij mij op school....

De film weet ik niet meer psies, kvond em wel heel goed maar aangezien ik me er weinig van kan herinneren, en et in een wat minder kritische periode was, hou ik et tog maar op 3 sterren en kijk ik em nog wel een keertje.

narva77 (crew films)

Ben het met Linda eens; schitterende film. Alleen de magie was wat groter toen ik hem voor de eerste keer zag, jaren geleden.

Maar desondanks een geweldige film, vooral richting einde!

Man dat einde....gewoon kippevel

avatar van Yak

Yak

kippenvelmoment voor mij persoonlijk was toen neil perry's lot duidelijk werd.

avatar van FisherKing

FisherKing

Topfilm van Weir met een fantastische Williams ( evenaart zijn Fisher King prestatie ) Heerlijk!

Hoort in de top 100!!

Mirandak

Voor mij een van de betere films van Robin Williams (las trouwens een poosje gelden in de krant dat dhr. Williams een berg etappe van de tour de france heeft gereden).

avatar van EmDee

EmDee

verkeerd gelezen. Hij was een dagje op de Mont Ventoux om zijn vriend Lance Armstrong aan te moedigen.

Mirandak

Dan was de pzc (zeeuwse achtendkrant) weer eens mis (dat hij zijn vriend kwam aanmoedigen stond er ook bij).

narva77 (crew films)

Hoho niks verkeerds over de PZC he?

Mirandak

Sorry ik wilde je niet beledigen. Er zal wel ergens een kern van waarheid in hebben gezeten.

avatar van gimli f

gimli f

lindastuurman schreef:

Helemaal mee eens; deze film heeft alles. Ik was wel diep ontroerd...

Die Robert Sean Leonard (of was het andersom) was meesterlijk.

avatar van gimli f

gimli f

Over wielrennen (daar weet ik wat van):

Die Williams is een persoonlijke vriend van Armstrong, hij heeft een paar etappes bekeken, ook vanuit de belangrijkste volgwagen geloof ik (die van directeur Leblanc), en in de Wieler Revue heb ik gelezen dat Williams de volgers van de Tour (dus geaccrediteerde journalisten, verzorgers e.d.) heeft vermaakt met "grappen en grollen", zoals WR dat beschrijft...

avatar van Pkunk

Pkunk

Als iedereen hier 'em zo fantastisch vond ga ik 'em nog maar es kijken, want wat ik me herinner is: Gaaaaaap!

avatar van SlingBlade

SlingBlade

ben het volkomen met je eens

avatar van Pkunk

Pkunk

Helaas, ik blijf d'r bij. Niet echt mijn soort film. D'r zitten wel wat leuke dingetjes in, maar het hele idee van een stel gasten die voor de lol een beetje gedichten gaan zitten lezen, nee. 2,5*

avatar van renske

renske

Charmante film van vakman Weir. Jammer dat de groep jongens weer zo duidelijk de oude patronen volgen zoals je dat ziet in films met groepjes: de nerd, de intelligente, de introverte, de populaire, de womanizer, etc. Moet er wel aan toevoegen dat dit vooral van het script komt en dat Weir zo aardig is dat niet te versterken.

avatar van chica

chica

oke, de hoofdpersoon pleegt zelfmoord omdat ie niet mee mag doen met een toneelstuk.. lijkt me niet helemaal nodig

avatar van dje-em

dje-em

Altijd een van mijn favoriete films geweest. Toch maar weer verhoogd van 4,5 naar 5 sterren. Dat einde is gewoon perfect. En dat bericht van de hoofdrolspeler van de vorige poster: ga nog eens goed naar de film kijken en leef je in, dan weet je precies waarom dit gebeurt. Zo en hier is niet eens een spoiler voor nodig

chica schreef:

Hmm, je hebt de film dus absoluut niet begrepen. Ik zou nog maar eens kijken en letten op wat er werkelijk gebeurd. hij heeft uiteindelijk toch meegedaan aan het toneelstuk?! Anyway, daar gaat het niet eens om, hij krijgt niet de vrijheid die hij wil van z´n vader en daardoor kan hij niet worden wat ie wil. Hij wordt naar Medical School gestuurd en zelf wil hij heel iets anders, acteren. Als ie iets anders zou gaan doen, zal z´n vader hem dat nooit vergeven en financiele hulp zal Neill dus niet krijgen. Dus MOET Neill medical School doen of....nou ja, wat ie dus uiteindelijk gedaan heeft.

avatar van titan

titan

dje-em schreef:

Vreemd dat hij dan niet in je top 10 staat, terwijl je maar aan 5 films 5 sterren hebt gegeven.

avatar van chica

chica

ik snap hem wel linda, alleen verwacht je van die jongen niet dat ie zoiets lafs gaat doen als zelfmoord. hij kan toch weglopen naar, weet ik veel, z'n tante in connecticut ofzo ? Ik vond het verder een toffe film hoor, heb echt keihard gehuild

avatar van Peter

Peter

Jammer dat je niet meer dan 5 sterren kunt geven. Prachtig, ontroerend en balen dat je hem al gezien hebt.

avatar van gotti

Peter schreef:

....balen dat je hem al gezien hebt.

Huh?