• 9.373.926 stemmen

Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1989)

Horror / Komedie | 80 minuten

Genre: Horror / Komedie

Alternatieve titel: Sleepaway Camp 3: Teenage Wasteland

Geregisseerd door: Michael A. Simpson

Met onder meer: Pamela Springsteen, Tracy Griffith en Michael J. Pollard

Plot Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland

"She's back to slash last year's record."

Angela is terug! Nadat ze haar job als begeleidster heeft opgegeven, besluit ze om zelf deel te nemen aan een vakantiekamp voor jongeren. Ook deze keer kan ze rustig haar gang gaan, en vermoordt ze de ene tiener na de andere ...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

damon

Iets minder dan deel 1 en 2, maar niet minder leuk! Angela gaat vrolijk door met moorden, en ze blijven origineel. Deze film kan zich zeker staande houden tussen andere horror films. 4*

avatar van Joetje

Joetje

Ik vond dit zelf ook het minste deel, al zegt dat meer over de eerste delen dan over dit deel. Er gebeurt gewoon wat minder en de moorden zijn wat minder goed in beeld gebracht, al zitten er nog wel leuke bij. Angela is nog steeds erg moordlustig en haalt een bodycount waar mening moordenaar jaloers op zal zijn.

avatar van Derkje

Derkje

Dit deel werd tegelijk met het tweede gedraaid, maar is naar mijn mening minder dan het tweede. Het gebazel van Angela ("the Angel Of Death") is nu wel leuk geweest, en eigenlijk maar goed dat dit de laatste is. Een 2 voor de moeite.

damon

dit is niet de laatste deel, er bestaa een half afgemaakte 4e deel (gemaakt ergens begin jaren 90)

en er wordt nu gewerkt aan nog een 4e deel

avatar van Wouter

damon schreef:

Waarom werd dat nooit afgemaakt?

productionele problemen denk ik

deze 4e deel is te zien, als je de box set van sleepaway camp koopt (maar raar genoeg niet in alle boxen) Van wat ik ervan gezien heb, is het zo dat niemand van de voorafgaande delen meededen. Hij duurt ook niet zo lang, omdat ie dus half gemaakt was

ze zijn overigens nu wel net klaar met de officiële 4e deel genaamd Return To Sleepaway Camp

MET Felissa Rose (originele Angela uit deel 1) en andere bekenden uit deel 1

avatar van Wouter

Op imdb heet dat deel vijf, geloof ik.

dat kan, maar "return" volgt deel 1 op en NIET de andere vervolgen

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Zou nu ook een 6e deel komen: Sleepaway Camp Reunion. Deze zou aansluiten op "Return"

avatar van niethie

niethie

Iets minder dan de eerste twee delen maar nog steeds ontzettend vermakkelijk, angela is weer lekker op dreef en ook de moorden blijven lekker en de stereotype peronages blijven grappig en origineel, al met al opnieuw prima vermaak. 3 sterren

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Heel anders dan deel 1 en 2 maar wel heel erg vermakelijk. De moorden waren wel verre van bloederig maar vermakelijk was de film zeker. Stereotype personages die vaker erg grappig uitvallen. Kortom een film die ik snel in mijn dvd speler doe.

avatar van horrorjp

horrorjp

Een best leuk vervolg maar tot nu toe wel de slechtste. De film Heeft direkt 1 grote fout en dat is de opname. Als ik mij niet vergis is het nog steeds een zomerkamp. En dan stel ik me voor in een lekker vol bos met een meertje (wat goed was gedaan in deel 1 en 2). Maar wat we hier zien is geen zomer kamp meer maar een herfstkamp waar zijn alle bladeren aan de bomen?? Die fout neemt heel wat sfeer weg van de film.

Wat wel weer goed gedaan is is het moorden. Het word steeds beter en origineler. en ook heel veel je hebt geen moment rust in deze film's Ik ben erg benieuwd naar de vervolg delen wat dat gaat worden.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

Mr Confused schreef:

Op de 2 geplande vervolgdelen zou je nog lang op kunnen wachten die staan al 5 jaar op imdb, maar er is nog steeds niks uitgebracht.

avatar van Halcyon

Halcyon

Ongetwijfeld beter dan deel 2, maar evenaart nergens het origineel. De kills ogen weer een stuk creatiever dan in het vorige deel, maar spijtig genoeg gebeurt er nog teveel off screen. Ook het verhaaltje is iets leuker, net zoals de personages, maar met de setting springt men te karig om waardoor het vaak aan sfeer en mooie plaatjes ontbreekt. Maar het blijft vermakelijk, mede dankzij de korte speelduur.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Derkje schreef:

Er komt nog een vierde. Daar zijn ze al heel lang aan bezig.

Zal binnenkort uitgebracht worden. Ik ben alvast benieuwd.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Angela weet echt van aanpakken. Zelf Jason Voorhees of Michael Myers mogen gerust jaloers op haar zijn. Toch heeft de Sleepaway Camp franchise maar een beperkte aanhang van liefhebbers en maar een berperkte bekendheid.

Echt jammer, want hoe komt dit nou eigenlijk? De films zitten ongelooflijk goed in elkaar. Het derde deel is allesinds stukken beter dan het tweede deel. Het is evenwaardig aan het eerste deel, maar dan toch weer net iets anders. In het tweede deel moesten ze veel scenes opvullen met onfunctioneel naakt en van die dingen, wat op het laatste erg storend werkt. Hier ging alles vlotjes. Het summersfeertje is inderdaad minder aanwezig in deze film, het lijkt eerder een trektocht dan een summercamp. Maar ja het is ook wel een orgineel gegeven om het eens in de bossen te laten doorgaan.

Het is toch opmerkelijk hoe Angela al die mensen kan vermoorden en de lijken kan verbergen en maar smoezen kan verzinnen om zo haar ware aard niet te laten ontdekken. De film zit erg goed in elkaar. Zeker de beginscene met de vrachtwagen en de graffiti is ijzersterk en zelfs wat choquerend.

In het algemeen zijn de moorden wel heel goed gevonden. Er zit meer afwisseling in dan in 5 friday the 13 th delen samen. Neem nu bijvoorbeeld die grasmaaierscene of dat meisje aan die paal.. Erg origineel bedacht.

Ik vind Pamela Springsteen ook zeker geschikt voor deze rol. Ze lijkt wel erg psycho en dat mager gezicht en die wazige ogen maken haar erg geknipt voor een labiele moordenares te zijn.

In deel 2 was de cast erg goed, zeker wat acteertalent betreft. Deze keer was de cast ook erg divers, maar het acteertalent was in deze film weer beduidend minder. Maar dit is niet erg, het stoorde ook niet. Wat ik dan wel weer fijn vond is dat het einde kort en krachtig is en niet zo langdradig als in de tweede film.

Een aanrader deze film !! Een hele goede slasher !!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat beter dan het tweede deel.

Sleepaway Camp III verslaat zijn voorganger op het gebied van humor. Vond het hier vaak goed werken door vooral een aantal leuke karikaturale typetjes. Wel vaker het geval bij slashers van dit soort maar het uitgangspunt van verschillende jongeren bij elkaar brengen voor een zogenaamd 'sharing programma' is een leuk bedacht excuus.

Hiernaast vond ik Springsteen dit keer beter in haar rol van sarcastische killer. Ze had er duidelijk plezier in en haar rol van Angela Baker is hier wat leuker dan in deel twee. Angela heeft hier een nonchalance die haar rol alleen maar ten goede komt.

Jammere ook hier is het gebrek aan gore weer. De moorden waren origineel en leuk bedacht maar dan zie je uiteindelijk niks. Deze slashers zijn vaak een platform om je kunsten als gore artiest tentoon te stellen en vaak reden nummer één voor de fans deze films op te zoeken. Dan stel je ze toch wel teleur als je dan met off screen moorden aan komt zetten.

De soundtrack is weer vanouds lekkere jaren 80 metal en maakt het plaatje enigszins compleet.

Redelijke derde deel in een verder geslaagde franchise.

Benieuwd wat het allerlaatste deel gaat brengen twintig jaar later.

Vascago

Wederom een leuk deel. Lekker sfeertje, acteerwerk matig maar doet er ook niet toe. Een aantal leuke moorden ook al zie je nauwelijks iets. Wel een half puntje eraf omdat ze een pistool gebruikt bij 1 moord. Goede muziek. Geweldig die jaren 80 hardrock
Verder met deel 5: Return To Sleepaway Camp.
Wel een beetje vreemd dat je ineens naar deel 5 gaat, maar ik las op Wiki dat deel 4 Sleepaway Camp: Survivor , nooit afgemaakt is en alleen gedeeltelijk te verkrijgen is in een 4 disc set van Anchor Bay.
Return To Sleepaway Camp is dus officieel deel 5.

avatar van horrorjp

horrorjp

Vascago schreef:
Verder met deel 5: Return To Sleepaway Camp.
Return To Sleepaway Camp is dus officieel deel 5.

Ik heb zelf erg lang naar die 2 films (deel 4/5) gezocht. Maar nooit gevonden. Laat me maar weten als jij ze wel gevonden hebt en wat je er van vond Vascago .

Vascago

Deel 5 Return heb ik net gedownload. Deel 4 is niet te vinden alleen dus volgens wikipedia op een speciale uitgave van Anchor Bay.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Leuker dan het ietwat saaie tweede deel. Hier en daar slecht geacteerd, maar genoeg humor met wat karikaturale personages om interessant te blijven. 3*

avatar van namingway24

namingway24

Voor dit derde deel hebben de makers de gedachte gehad van meer is beter, maar na een paar moorden begon het me al te vervelen. In deel 1 betekende al die moorden nog wat, maar bij deze film ging het uitsluitend om de hoeveelheid. Er zaten wel wat leuke vondsten bij zoals dood door vlaggenmast en grasmaaier, maar er was vaak weinig bloed te bespeuren.

Natuurlijk kon Angela het niet laten om wat oneliners te gebruiken en ik heb me wel vermaakt met de stereotiepe karakters en de humor. En wat mij betreft een applaus voor de vrouwen! Zelden heb ik zo'n mooi stel bij elkaar gezien...

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Dacht ik hier weer een nieuwe, en veel mooiere, Angela te gaan zien, werd ze meteen afgemaakt en bleek ze dus geen Angela te zijn... Bummer...

Verder gaat het lekker door waar het bij deel twee gebleven is, met weer geweldige kills(aan de vlaggenstok omhoog en laten vallen, tot het hoofd begraven en dan met de grasmaaier... Je moet er maar op komen! ), boobs en metal. Leuk dat er nog de vader van een vermoorde jongen uit deel twee gestopt werd als agent/begeleider. De one-liners van Angela waren dan weer aan de erg flauwe kant.

Deel twee blijft favoriet, maar minder dan deel 1 is dit niet, hoewel dat deel toch moeilijk met de twee opvolgers te vergelijken is.

3,5*.

Meneer Bungel schreef:

3,5*.

Dat komt geloof ik omdat deel 2 en deel 3 niet bij de serie horen volgens de regisseur van Deel 1, aangezien hij hier niet aan heeft meegewerkt. Deel 4 wel weer. Dat noemt hijzelf dan ook deel 2 lol.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ingewikkeld, maar nu ben ik weer op de hoogte!

avatar van Macmanus

Macmanus

Wat een poster.

Zulke grote borsten had niemand in dit deel. Slechtste deel uit de reeks. Eigenlijk was deel 2 ook niet best, maar daar was de iets minder serieuze noot nog wel een beetje fris. Hier is het een stuk minder fris. Heb zelf ooit eens met wat vrienden een hele slechte slasher gemaakt, en ik schaam me altijd dood als ik die terug zie. Maar na het zien van deze film valt die eigenlijk best mee. Zelfs voor een jaren 80tig film beneden elk niveau. Extreem veel off screen kills. Hoewel geloofwaardigheid niet heel hoog staat bij dit soort films, vond ik het wel wat gek worden toen die vrouw niet meer uit die vuilnisbelt kwam. Wat knullig zeg.

Gezien het gemiddelde hier moet ik er misschien toch aan denken om mijn eigen horror film uit te brengen want veel slechter was die niet.

avatar van yeyo

yeyo

Macmanus, ik vraag mij stellig af welke van jouw vrienden het komisch talent van Pamela Springsteen heeft!

Wat maakt ze van Angela toch een onvergetelijk personage. Heerlijk morbide hoe luchtig ze met al het gemoord omgaat, precies alsof het maar een huishoudelijk klusje is.

Maar ook qua opzet is dit vervolg geniaal: een idealistisch project om jongeren uit verschillende sociale klassen te laten samenwerken.. gerund door een lui, hypocriet wijf en haar apathische echtgenoot die nog wel een groen blaadje lust. Uiteraard levert dit concept een heel resem van hilarische, excentrieke personages op.

Kortom, een geslaagde parodie van het genre met enkele rake maatschappijkritische kantjes!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Deel 2 vond ik een hele verbetering op het eerste deel, en in deel 3 wordt het allemaal nog beter dan het geweldige tweede deel. Vooral de keuze voor meer humor is zeer welkom. Veel gespeel met stereotypering, die personages in dit deel zijn echt briljant. Vooral die stereotype neger is heerlijk maar ook die lekkere dame (die helaas wel het eerste kamp slachtoffer is) is geweldig. Een zeer ondergewaardeerde reeks dit. Ook dat de campers bestaan uit mensen uit twee tegenovergestelde milieu's levert veel leuke momenten op. Geweldige keuze.

Kills zijn leuk, iets te weinig gore maar dat maakt niet zoveel uit. Springsteen is hier op haar best, ze lijkt er nu inderdaad net iets meer plezier in te hebben. Hilarisch hoe ze doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. geweldig deel aan deze reeks, waarvan de laatste twee toch wel favorieten van me zijn geworden binnen dit subgenre.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond dit deel wel gelijkwaardig met de tweede. Het brengt niks nieuws, en na twee delen heb je heb ik het wel een beetje gezien allemaal. Kills zijn goed, niet teveel gore wat ook niet altijd hoeft van mij. Maar ik heb dus niks met Angela als killer, wat een irritant kind is dat zeg, haar motieven vind ik niks en haar hoofd staat me gigantisch tegen. Dat is voor mij persoonlijk dus echt een minpunt in zowel dit deel als de vorige in de Sleepaway Camp reeks. Maar aan de andere kant moet ik wel zeggen dat ik een zwak blijf hebben voor dit soort plots. Heel dat kamp sfeertje blijf ik geweldig vinden en ook de humor onderling bij de personages blijft leuk. En dat maakt het geheel wel weer kijkbaar. Toch vind ik het eerste deel de beste, en misschien gaat die na herziening nog wel omhoog.

Kleine 3*

avatar van erik1677

erik1677

Inderdaad een lekker sfeertje, alleen jammer van de tamme moorden, dat was in deel 1 toch wel beter.

Van de week ook deel 2 maar eens kijken.

Jaja, ik weet het, een rare volgorde, maarja.