Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Huub Stapel, Monique van de Ven en Serge-Henri Valcke
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Spaans en Nederlands
Releasedatum: 11 februari 1988
Bekijk via Videoland
Zondag 15 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Amsterdamned
"The danger lies just below the surface"
Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...
Eric Visser
Potter
John
Martin Ruysdael
Zandadder
Deze film kan ik dromen. Elke scene in volgorde.
Als kind zag ik de film een keer en maakte grote indruk. Ik huurde de film om de paar weken bij de Videotheek en later kreeg ik hem voor kerst van mijn moeder. Later op DVD, maar dat kan anno 2017 beter.
Ik heb ook het boek (een op een met de film, waardoor ik het kon lezen zonder te lezen
) en het boek over de making of van Erik Koch (De stad de film, de makers) die ik wonderbaarlijk genoeg tegenkwam bij de plaatselijke Kringloop.
Op Blu-Ray heb ik hem nog niet dankzij de waarschuwingen op MoMe over matige uitgaven
Maar de versie van Blue Underground heeft mijn aandacht.
Ziet er goed uit hoor!
Compadre ziet er inderdaad goed uit! Is deze sowieso beter dan de Studio Canal ?
Quentin
Daar lijkt het wel op, Earth heeft twee mooie vergelijkingen gemaakt:
bart007bond
Kan deze film letterlijk meezeggen. Denk dat ik hem wel 20 x gezien heb. Ga de underground zeker bestellen.
de grunt
The folks at Blue Underground are now aware of the issue that is highlighted in our review and are investigating it. Further updates will be provided as they become available.
Quentin
Dat was dus al enkele dagen geleden. Diverse malen contact opgenomen met Blue Underground, woensdag schreven ze me dit: "We're hoping to make an announcement today. We're waiting to hear back on a few things. We want to make sure we have all of our information correct before issuing a statement."
Earth
Ik heb ruim een uur van de film gekeken. Ik moet zeggen dat het nu al een behoorlijke vooruitgang is. De kleuren zijn mooier en het beeld is scherper.
Quentin
Heb 'm al sinds begin van de week, Diabolik heeft het schijfje zonder extra kosten per luchtpost verzonden - dag later in Nederland!
de grunt
Heb je een linkje dan bestel ik 'm daar ook.
Earth
Diabolik heeft nu de kosten verhoogd van het versturen. Het lijkt er op dat ze nu even wachten met uitleveren.
Zipportal
Dus je hebt de vervangende disc met de verbeterde encoding wil je zeggen?
Quentin
Nee, daar is nog niks over bekend helaas. Diabolik verstuurde mijn bluray op 20 augustus (de tracking code werd toen aangemaakt in Washington) en op de 21ste was ie al in Nederland.
Zipportal
Ah, dacht al.
Heb het gevoel dat ie nu in HD is, als de promo van Blue Underground zie.
Quentin
Die oude 35 min making of, is die nu ook in HD? Die stond vroeger ook al op de DVD namelijk. Heb het gevoel dat ie nu in HD is, als de promo van Blue Underground zie.
Earth
). Ik heb het ook "gezien" als nieuwe scan.
bart007bond
Blijft lastig, een goede versie uitbrengen ?
Earth
After the AMSTERDAMNED Blu-ray was shipped to customers, we were made aware of some minor compression issues. Therefore, we corrected and will be offering a replacement V2 Blu-ray disc.
THE LIFT and DOWN Blu-ray releases have been slightly delayed to ensure they don’t have the same issue.
de grunt
Kan iemand een gil geven als ik de blu-ray kan bestellen (new issue). Met linkje zou helemaal top zijn. ?
maurice32
1988 , toen was ik 14 jaar toen ik hem zag .
De tijd waar Dick Maas nog films kon maken.
Vandaag kijk ik hem weer , blijft goed .
AmazingPP
Ik heb de Blu Ray van de week binnen gekregen en ik ben dik tevreden over het beeld hoor. Snap niet zo goed waar ze over klagen eigenlijk.
Basto
- 11926 berichten
Erg leuk en fantastische blu ray uitgave van Blue Underground. Absolute classic in het slasher genre!
de grunt
Waar besteld Basto als ik vragen mag?
AmazingPP
Ik heb hem gewoon besteld bij Amazon.co.uk. (Sorry dat ik je vraag beantwoord...)
AmazingPP
Vandaag deze film weer eens terug gekeken en nu vanaf de fantastische Blu Ray-uitgave van Blue Underground. Beeldkwaliteit is prima in orde en de film is opnieuw afgemixt in een DTS-track die zeer helder klinkt, zowel in spraak als in de muziek. Als je deze film na zoveel jaren weer opnieuw kijkt viel het me op hoe voortvarend Maas te werk is gegaan en dan doel ik op de "product-placing" in de film. Subtiel, nergens overdreven, maar wel al aanwezig en voor die tijd was dat (volgens mij) een unicum. De film an sich heeft niks aan kracht verloren, alleen op "mode-gebied" dan. Het is een geweldige thriller met erg goed acteerwerk, erg goed camerawerk, erg goed stunt-werk en geweldige muziek (alweer uit koker van Maas zelf). De man was ver zijn tijd vooruit. De kleine verwijzing naar zijn hitfilm "De Lift" is me ook niet onopgemerkt gebleven dit keer.
Ik heb genoten en me scheel gelachen om de videoclip van Loïs Lane in de extra's... En om Huub Stapel met z'n "sleeping hands".
Vier dikke sterren. 4 *
Lakte
Als het goed is kun je nu de goede versie bestellen!! Eind vorige week zijn de nieuwe schijfjes op de post gedaan door Blue Underground, die krijgen de mensen die al een eerdere uitgave hadden en erachter aan zijn gegaan als het goed is ergens deze week binnen!
Amazon:
Diabolik: