Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Huub Stapel, Monique van de Ven en Serge-Henri Valcke
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Spaans en Nederlands
Releasedatum: 11 februari 1988
Bekijk via Videoland
Zaterdag 24 januari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Amsterdamned
"The danger lies just below the surface"
Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...
Eric Visser
Potter
John
Martin Ruysdael
Jordy
Redelijke film voor Nederlandse (actie-) begrippen. De achtervolgingen over het water zijn redelijk spectaculair, maar verder vond ik het allemaal maar een matige kopie van Amerikaanse actiefilms. 2 en een halve ster.
Een redelijk vermakelijke film. Ik heb 'm twee keer gezien. De laatste keer in de bus van Hongarije naar huis.
vliegtuig13
Vond deze film erg goed. Lekker spannend, maar ik vond het acteren minder goed. Wel beter dan al die andere Nederlandse films. Zie je trouwens weinig: Nederlandse horrorfilmpjes.
NERD
oh, was het een horrorfilm!!!! Achja vond er weinig horrorig (?) aan.
vliegtuig13
Nou ik vind het toch wel horrorig. Dat monster en die mensen vermoord. Ik vind dat wel iets dat je horror mag noemen en zeker als je naar alle andere Nederlandse films kijkt.
neo
zo Tatort 5 nederlandse films op een rij 0,5 sterren geven.zou je die kunnen toelichten?
Tatort
Simpel; vindt 't gewoon allevijf enorme wanprodukten. Met name Amsterdamned en Een Maand Later, zelden zulk slecht acteerwerk mogen aanschouwen. Da's echt alleen in Nederland mogelijk, Hollandse bagger!!!!!!!!!!!!!
Jildou
Best leuke film, met een behoorlijk angstaanjagend plot, juist omdat het onder water zit en je ziet het dus niet, en dat vind ik inderdaad ook wel 'horrorig'.
Verder is het allemaal wat magertjes, maar vanwege de duistere dader toch 3 sterren
Geschikte titel voor de nieuwe Suske en Wiske: "De Duistere Dader"
Ralfke
- 2075 stemmen
Tja, toentertijd was het een hit in NL geloof ik. Het verhaal is heel aardig - en als het een A-film geweest zou zijn zeker een angstaanjagend karakter kennen - en de poster vind ik helemaal top! Zo Amerikaans! Zeker geen wanproduct; je moet de film in de juiste content (tijd) plaatsen en dan is het zeker een geslaagd project geweest. Een echte TV-film die ieder jaar een keer of 2 op de Nederlandse buis voorbijkomt en die ik dan ook telkens weer aanschouw.
De poster die je hier ziet is niet de originele. Deze is vermoedelijk gemaakt bij het uitkomen van de dvd-versie. De originele vind je op imdb. Klik op de imdb link hierboven om die te aanschouwen.
petey
- 1901 berichten
Leuke opdracht: zoek welke shots niet in Amsterdam zijn opgenomen.
In ieder geval als de speedboot het terras op glijdt. Dat is opgenomen in Utrecht.
Tonyvdb
Ouwe komt politiekantoor binnen op zwemvliezen :
plets, plets, plets ... :
- "Jullie hebben me !"
- "Nog een laatste wens ?"
- "Kopje koffie "
3 op 5
darkcity
Een erg goede nederlandse thriller met leuke rollen van Huup stapel en Monique van de ven. Lekker spannend en soms ook grappig. Een leuke film die niet snel verveeld. 4*
Herald
zo'n 14 jaar geleden hadden ze hem al gebruikt op de videoversie.
Armin
Voor Nederlandse begrippen een redelijke aktiefilm, maar Amerikaans niveau wordt nergens gehaald. **1/2
FisherKing
Jordy
mwah ik vind het toch wel reëel om te stellen dat de Amerikanen het beste zijn in het maken van spectaculaire actie/thrillers
sydney
Amerikanen hebben ook een hoger budget. Actiefilms zijn soms wel duur om te maken. Maar goed Europeanen zijn weer beter in het maken van alle andere films. Maar je hebt wel gelijk Jordy.
FisherKing
sydney
Een paar goede argumenten en ik ben verkocht. Ik wacht wel ff.
EmDee
Melissa
Heb em laatst weer eens op tv gezien. Ik heb me wel redelijk vermaakt. Er zitten wel een paar leuke scenes en schrikmomenten in. Alleen dat acteerspel, zeer gering zullen we maar zeggen.
martinbroertjes
Wel leuke film. Af en toe een beetje spannend en er zit ook een beetje humor in. De ontknoping vind ik alleen tegenvallen, het was leuker geweest als Maas iemand als dader had gekozen, die we al eerder hadden kunnen zien.
Ik dacht dat de hele speedbootachtervolging in Utrecht was opgenomen (volgens mij zei Dick Maas dat in "I Love 80's" (1988) van Net5).

'Amsterdamned II' verdeelt kijkers: 'Ronduit tenenkrommend'

'Amsterdamned II' van Dick Maas allereerste Nederlandse film in IMAX