• 9.370.370 stemmen

Met onder meer: Huub Stapel, Monique van de Ven en Serge-Henri Valcke

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Spaans en Nederlands

Releasedatum: 11 februari 1988

Plot Amsterdamned

"The danger lies just below the surface"

Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jordy

Jordy

Redelijke film voor Nederlandse (actie-) begrippen. De achtervolgingen over het water zijn redelijk spectaculair, maar verder vond ik het allemaal maar een matige kopie van Amerikaanse actiefilms. 2 en een halve ster.

Een redelijk vermakelijke film. Ik heb 'm twee keer gezien. De laatste keer in de bus van Hongarije naar huis.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

voor een nederlandse film, slechts redelijk.

avatar van gizzmo86

gizzmo86

redelijk leuke nederlandse film. Kan er mee door....

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Vond deze film erg goed. Lekker spannend, maar ik vond het acteren minder goed. Wel beter dan al die andere Nederlandse films. Zie je trouwens weinig: Nederlandse horrorfilmpjes.

avatar van NERD

NERD

oh, was het een horrorfilm!!!! Achja vond er weinig horrorig (?) aan.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Nou ik vind het toch wel horrorig. Dat monster en die mensen vermoord. Ik vind dat wel iets dat je horror mag noemen en zeker als je naar alle andere Nederlandse films kijkt.

avatar van NERD

NERD

Ik zal er maar niet op ingaan want dan komen we in de spoilers.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

leuke film.

avatar van neo

neo

zo Tatort 5 nederlandse films op een rij 0,5 sterren geven.zou je die kunnen toelichten?

avatar van Tatort

Tatort

Simpel; vindt 't gewoon allevijf enorme wanprodukten. Met name Amsterdamned en Een Maand Later, zelden zulk slecht acteerwerk mogen aanschouwen. Da's echt alleen in Nederland mogelijk, Hollandse bagger!!!!!!!!!!!!!

avatar van Jildou

Jildou

Best leuke film, met een behoorlijk angstaanjagend plot, juist omdat het onder water zit en je ziet het dus niet, en dat vind ik inderdaad ook wel 'horrorig'.

Verder is het allemaal wat magertjes, maar vanwege de duistere dader toch 3 sterren

Geschikte titel voor de nieuwe Suske en Wiske: "De Duistere Dader"

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Tja, toentertijd was het een hit in NL geloof ik. Het verhaal is heel aardig - en als het een A-film geweest zou zijn zeker een angstaanjagend karakter kennen - en de poster vind ik helemaal top! Zo Amerikaans! Zeker geen wanproduct; je moet de film in de juiste content (tijd) plaatsen en dan is het zeker een geslaagd project geweest. Een echte TV-film die ieder jaar een keer of 2 op de Nederlandse buis voorbijkomt en die ik dan ook telkens weer aanschouw.

De poster die je hier ziet is niet de originele. Deze is vermoedelijk gemaakt bij het uitkomen van de dvd-versie. De originele vind je op imdb. Klik op de imdb link hierboven om die te aanschouwen.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Leuke opdracht: zoek welke shots niet in Amsterdam zijn opgenomen.

In ieder geval als de speedboot het terras op glijdt. Dat is opgenomen in Utrecht.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Ouwe komt politiekantoor binnen op zwemvliezen :

plets, plets, plets ... :

- "Jullie hebben me !"

- "Nog een laatste wens ?"

- "Kopje koffie "

3 op 5

avatar van darkcity

darkcity

Een erg goede nederlandse thriller met leuke rollen van Huup stapel en Monique van de ven. Lekker spannend en soms ook grappig. Een leuke film die niet snel verveeld. 4*

avatar van EmDee

EmDee

en de eerste rol van Tatum Dagelet.

avatar van Herald

Herald

zo'n 14 jaar geleden hadden ze hem al gebruikt op de videoversie.

avatar van Armin

Armin

Voor Nederlandse begrippen een redelijke aktiefilm, maar Amerikaans niveau wordt nergens gehaald. **1/2

avatar van FisherKing

FisherKing

Wat voor een Amerikaans Niveau bedoel je. We hebben het hier over een redelijk vermakelijke NEDERLANDSE film !! Waarom moeten we hier een amerikaans niveau halen; en wat is een amerikaans niveau ?

avatar van Jordy

Jordy

mwah ik vind het toch wel reëel om te stellen dat de Amerikanen het beste zijn in het maken van spectaculaire actie/thrillers

avatar van sydney

sydney

Amerikanen hebben ook een hoger budget. Actiefilms zijn soms wel duur om te maken. Maar goed Europeanen zijn weer beter in het maken van alle andere films. Maar je hebt wel gelijk Jordy.

avatar van FisherKing

FisherKing

ja waarom,We kunnen dit helemaal niet vergelijken; Dick Maas heeft zijn uiterste best gedaan om een echte actiefilm te maken. En een echte Nederlandse Actiefilm

avatar van sydney

sydney

Een paar goede argumenten en ik ben verkocht. Ik wacht wel ff.

avatar van EmDee

EmDee

Wellicht niet, maar of dit nou een nadeel is. Het einde is juist wel Amerikaans en dat is een beetje een anti-climax. Om maar te zwijgen van die tientallen politie-auto's die bij het huis van de dader staan.

avatar van Melissa

Melissa

Heb em laatst weer eens op tv gezien. Ik heb me wel redelijk vermaakt. Er zitten wel een paar leuke scenes en schrikmomenten in. Alleen dat acteerspel, zeer gering zullen we maar zeggen.

avatar van martinbroertjes

martinbroertjes

Wel leuke film. Af en toe een beetje spannend en er zit ook een beetje humor in. De ontknoping vind ik alleen tegenvallen, het was leuker geweest als Maas iemand als dader had gekozen, die we al eerder hadden kunnen zien.

Ik dacht dat de hele speedbootachtervolging in Utrecht was opgenomen (volgens mij zei Dick Maas dat in "I Love 80's" (1988) van Net5).