• 9.406.861 stemmen

Met onder meer: Huub Stapel, Monique van de Ven en Serge-Henri Valcke

Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Spaans en Nederlands

Releasedatum: 11 februari 1988

Plot Amsterdamned

"The danger lies just below the surface"

Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Lakte

Lakte

Ter ere van de 75e verjaardag van regisseur Dick Maas is Amsterdamned drie keer te zien in het EYE Filmmuseum vanaf 35mm en vanaf een digitale DCP master! Mijn favoriete Dick Maas film! Ook wordt het andere werk van Dick Maas vertoond!

Zaterdag 24 januari, zondag 15 februari en zaterdag 28 februari.

Amsterdamned | Eye Filmmuseum - eyefilm.nl

Goed en leuk,heeft geen zin om filosofisch te gaan doen over een film als dit.ene nog 1 x dan de grachten zijn echt in utrecht en niet in amsterdam.

avatar van atropine

atropine

Na Amsterdamned 2 wilde ik graag het eerste deel herzien. Deel 2 was benedenmaats, maar deel 1 is ook niet om over naar huis te schrijven. In mijn herinnering bezat deze film nog een zekere status maar bij herziening bleek daar niets van over.

Het is een trage film met heel veel overbodige scenes of scenes die te lang duren zonder dat er noemenswaardige dingen voorvallen. De dialogen zijn oninteressant en de acteurs spreken hun teksten op alsof ze een telefoonboek voorlezen.

Er worden teveel ongeloofwaardige situaties geschetst waardoor het verhaal alleen met heel veel moeite een beetje serieus genomen kan worden.

Conclusie: Ik heb Dick Maas als regisseur onterecht overschat al die jaren.

atropine schreef:

Conclusie: Ik heb Dick Maas te veel overschat al die jaren.

Haha of je had een bad hair day,veel beter als dit wil het toch niet worden hoor met nl film

avatar van atropine

atropine

neighbourkiller schreef:

Het algemeen peil van Nederlandse film heb ik nooit hoog gevonden( waarvan akte) Maar er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen die ik dan ook hoog gewaardeerd heb.

atropine schreef:

tja maar die lage waardering van je is toch meer voor flodder films.ik bedoel je moet het ook niet erger maken als het is,dat zie ik nu met die amsterdamned films.....net als met andre hazes.eerst ophemelen en dan de grond instampen.