Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Huub Stapel, Monique van de Ven en Serge-Henri Valcke
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Spaans en Nederlands
Releasedatum: 11 februari 1988
Bekijk via Videoland
Zondag 15 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Amsterdamned
"The danger lies just below the surface"
Een psychopathische moordenaar maakt de Amsterdamse grachten onveilig. Hij duikt letterlijk op de meest onverwachte momenten en plaatsen op en maakt het ene na het andere slachtoffer. Er heerst een sfeer van terreur in de stad. Politiedetective Eric Visser gaat op zoek naar de moordenaar, maar het onderzoek schiet niet echt op. Tot Visser de hulp inroept van een duikersvereniging. Zo maakt hij kennis met de knappe Laura. Zijn nieuwe vriendin en zijn dochter komen uiteindelijk dichter bij de dader dan hijzelf...
Eric Visser
Potter
John
Martin Ruysdael
Flitskikker
Ik hoorde van iemand die er geknipt was in de harpoenscene.
Dat hij zichzelf door z'n kop schiet? Dat zat er gewoon in. Wat is het verschil tussen wel/niet geknipt?
bart007bond
In de geknipte versie zie je hem niet in zijn hoofd zitten.
Misschien draaiden er gister verschillende versies.
skinny_tie
Ik heb dat gisteren in ieder geval wel gezien (Cinemec Utrecht). Lijkt me sterk dat ze verschillende DCP's zouden hebben gemaakt.
Flitskikker
In de geknipte versie zie je hem niet in zijn hoofd zitten.
Misschien draaiden er gister verschillende versies.
Ik twijfel nu wel of dat wel of niet zichtbaar was.
bart007bond
Op dvdforum meld iemand ook dat de verknipte versie gedraaid werd.
Dfw heeft geen respect voor de fans.
skinny_tie
Ik had het idee van wel (zoals ik gisteren schreef), maar ik heb dat stukje van de film gekeken op YouTube en nu heb ik toch niet het idee dat ik dat gezien heb. Ik had voor de film nog even snel gezocht wat er nou precies 'cut' was, om het tijdens de film te kunnen 'controleren', maar had het toen niet kunnen vinden. Aangezien de voorstelling begon met het logo van DFW ging ik er daardoor wel vanuit dat het de 'cut' versie zou gaan zijn, maar ik wist dus niet waar ik op moest letten.
bart007bond
Blijft een meesterlijke film.
Vind wel dat de ontbrekende secondes de film beter maken maar desondanks wil ik hem uncut hebben naast mijn duitse bluray.
Daarnaast is het wel verlakkerij van de fans van Dick Maas.
En dan nog op de verkeerde framerate.
Walgelijk
Even een poll :
Wie vind Amsterdamned beter zonder de laatste secondes?
Even afgezien van het feit dat Dfw de film Uncut moet uitbrengen.
Beter : ik vind van wel.
Ja.
Ik vind het stuitend dat het buitenland veel zorgvuldiger omgaat met Nederlandse films.
Voorbeeld Spetters. Elke buitenlandse versie was beter dan Bridge. Dan komt er een bluray zonder extra's terwijl de Duitse uitgave leuke extra's heeft.
Do not disturb ; alleen via ebay te krijgen. Geen Nederlandse dvd.
Vind me zelf niet serieus genomen door de Nederlandse maatschappijen.
Ik wil mooie uitgaves en ik kan ze alleen in het buitenland krijgen.
Zou mooi zijn als wij als filmliefhebbers eens voir vol zouden worden aangezien.
de grunt
Zou mooi zijn als wij als filmliefhebbers eens voor vol zouden worden aangezien.

Earth
Commentaar niet mals.
Reacties ook niet.
Duidelijk geen fans.
bart007bond
Zullen we 1 gezamelijke klachtenbrief schrijven namens het forum ?
Mischien dat het indruk maakt en dat ze beseffen dat er genoeg mensen zijn als ze hem in de juiste versie en formaat uitbrengen.
- 11908 berichten
Prima idee. Bizar trouwens ook dat de making-of er niet bij staat terwijl die gewoon van YouTube af te halen zou zijn.
- 11908 berichten
Zullen we 1 gezamelijke klachtenbrief schrijven namens het forum ?
Zonder gekheid: ik zou best een conceptversie willen schrijven. Als jullie even duidelijk melden wat er in moet dan heb ik best zin om daar even wat tijd in te steken.
Quentin
Ik zou er geen energie in steken als ik jullie was, DFW verneukt films (talloze voorbeelden: 2.35:1 naar 16:9 croppen voor dvd, verkeerde masters, etc) sinds mensenheugenis. Daar gaat niets aan veranderen na al die jaren.
Metalfist
Meer zelfs, je krijgt gewoon geen antwoord als je naar DFW een mail stuurt. Ongetwijfeld één van de meest rottige uitgeverijen die er bestaan met absoluut geen respect voor het materiaal dat ze uitbrengen.
- 11908 berichten
Toch was die uitgave van Intensive Care best aardig.
Metalfist
Zelfs een kapotte klok geeft tweemaal per dag de juiste tijd aan
Lijkt me dat ze per ongeluk eens iemand hebben aangenomen die wat logischer nadacht dan al de rest.
Kuck-x
Dergelijke bedrijven veranderen alleen van beleid onder de dreiging van grote reputatieschade. Als jullie kritiek breed gedragen en gedeeld wordt, is de discussie hier een goed begin. Maar er zijn talloze andere fora, sociale media en tv-programma's om de belazering van consumenten onder de aandacht te brengen. Ik lees hier dat DFW niet eens de moeite neemt te reageren op kritische mailtjes. Dan moet je ze daartoe dwingen... Laat ze bezwijken onder de macht van het getal.
Quentin
Alsof men dat nog nooit geprobeerd heeft ... sites als DVD.nl staan al jaren vol met discussies over de troep van DFW. Heeft in meer dan tien jaar geen enkel verschil gemaakt.
Dat Dfw nog bestaat.
Prooi zal voor Dfw ook een aderlating zijn.
Gerlof1378
Een heerlijke jeugdsentiment film, met een leuk verhaal, aardige cast en mooie setting en natuurlijk de bekende boot scene top. En nu dus mega cool om deze film op blu-ray te hebben en ook De Lift wat ook een topfilm is. Maar men had wel de film beter moeten oppoetsen want de beeldkwaliteit is niet echt super, vandaar dat ie voor nog geen 10 euro te koop is hoppa.
bart007bond
Gerlof ; het is nog erger.
Er is in geknipt.
Nogal kitsch.
Daar zit hem ook nog wel de lol, want erg serieus is het allemaal niet. Maas brengt het met een aardig korreltje zout, waardoor deze film nog wel redelijk wegkijkt. En maar goed ook, want los van de luchtigheid heeft deze niet al te veel meer te bieden.
Sowieso geen grote fan van giallo, vaak nogal saaie kills die zich volledig off-screen afspelen. Dat is hier niet anders. Acteerwerk is ook redelijk beperkt en Maas' eigen muziek helpt de film ook niet echt vooruit. Maas mag dan wel denken dat hij Carpenter is, dat idee leeft toch vooral in z'n eigen hoofd.
't Is verder ook wat braaf, de actiescenes komen ook niet echt meer uit de verf (beetje saaie achtervolging met de bootjes) maar wanneer het lijk over de grachtboot gesleept wordt of ecofreaks toch nog een frikandel eten dan sprankelt de film toch een klein beetje. Jammer dat er niet meer van dat soort momenten inzitten.

'Amsterdamned II' verdeelt kijkers: 'Ronduit tenenkrommend'

'Amsterdamned II' van Dick Maas allereerste Nederlandse film in IMAX