Genre: Actie / Avontuur
Speelduur: 126 minuten / 131 minuten (unrated cut)
Geregisseerd door: Patrick Hughes
Met onder meer: Sylvester Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren
Releasedatum: 14 augustus 2014
Bekijk via Videoland
Plot The Expendables 3
"New team. New attitude. New mission."
Barney (Sylvester Stallone), Christmas (Jason Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Mel Gibson), die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden, waardoor Barney noodgedwongen werd om hem te moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.
Barney Ross
Yin Yang
Doc
Gunner Jensen
Bonaparte
Die filmmaatschappijen gaan anders echt geen miljoenen investeren voor dat handjevol fans dat pas warmloopt voor actiefilms die erg hard zijn. Koester de eerste expendables maar, want dat soort bigbudgetfilms ga je gewoon niet veel meer zien.
Dat denk jij. Er zijn genoeg actiefilms die het tegendeel bewijzen. Benieuwd wat Rambo 5 gaat worden qua rating. En Terminator 5. Alhoewel die reeks niet om de gore draait.
Sowieso komt op de blu ray van Ex3 wel een R rated versie, dus die versie is er wel. Misschien gaat die blu ray wel erg goed verkopen. En dan draaien de makers ook vast wel mee met de massa.
John Milton
Huh?! (het klinkt niet zo intelligent, maar nogmaals: huhhhh!?!)
Hoe werkt dat dan? via CGI guts&gore toevoegen? of het gewoon wel met echte bloodpacks (wordt dat nog veel gedaan?) opnemen en ze daarna digitaal PG13-en? Of bepaalde scènes dubbel doen, één keer voor bloodthirsty suckers en een keer voor 13 year old Johnny?
Dat lijkt me pas financieel onaantrekkelijk, ik kan me niet voorstellen dat genoeg mensen speciaal en alleen voor dié versie de blu-ray kopen dat zoiets economically viable is.
Ik had geen idee, wordt dat al langer gedaan?
Ik denk dat ze gewoon een R rated versie hebben geschoten en flink wat eruit hebben gehaald voor de biosrelease.
Flat Eric
Nee dat kan echt niet, het verhaal is ontzettend ingewikkeld en je mist alle karakterdiepgang zonder de eerste twee delen!
Nee serieus, ik heb deze nog niet gezien, maar volgens mij is het geen enkel probleem, de reeks kennende. De vraag is: waarom zou je dat doen? Op een paar positief ingestelden na wordt dit echt het minste deel gevonden, zowel door publiek als critici, al ontloopt het elkaar cijfermatig niet veel en heeft deel 2 op IMDb zelfs een hogere score dan het eerste deel.
Ik denk dat de kans groot is dat je aan het eerste deel de meeste lol beleeft. Tenzij je graag naar de bios wilt natuurlijk. Ik denk dat het niet gezien hebben van de voorgangers geen reden zou hoeven zijn om niet te gaan. Mocht je andere redenen zoeken om niet te gaan, er staan er hierboven talloze beschreven, maar daar vroeg je niet naar.
Haha, dank voor je input. Is ook wel vragen naar de bekende weg eigenlijk.
Ik was niet echt van plan hem te zien, althans stond niet op mijn must-en-want-to-see-prioriteitenlijstje, maar ik kom op dat moment dat ik naar de bios wilde kiezen voor Expendables3 of 1000 times goodnight. Het is overigens de laatste geworden.
Expendables komt nog wel een keer. Misschien gelet op jouw reactie eerst thuis numero uno kijken!
dsb1robin
Ik hoor nu al heel vaak dat mensen Steven Seagal, Jackie Chan, Vin diesel, of zelfs Nicolas Cage missen in The Expendables.
Maar persoonlijk vindt ik dat Denzel Washington ook hierbij hoort.
Ook hij heeft een aantal actiefilms op zijn naam staan.
blackcat13
Dat klopt, heb ik ook gelezen in verscheidene bronnen. Script was overigens ook gewoon R, en dat de film oorspronkelijk met R in gedachten is geschoten kun je soms ook wel zien in de film, er zijn overduidelijk stukken uitgeknipt en weggelaten, sommige (actie)scenes voelen onaf of zwaar geknipt in de montage.
Ben wel benieuwd naar die R rated Blu-ray, volgens Lundgren zit er ong. 7 minuten aan extra beeldmateriaal bij, dus dat zullen geen volwaardige scenes zijn maar hier en daar een wat bloederige kill. Ben benieuwd.
Moet trouwens zeggen dat de film voor een PG13 nog vrij bruut was volgens mij, ze hebben echt wel de grens opgezocht. Maargoed, scenes als "Warning shot" en "remember this shit at christmas" maken zulke films natuurlijk wel smakelijker.
Welke vrij brute dingen zaten er dan in Ex3? Zelfs bij shotgun gevechten zag je echt geen druppel bloed.
De Warning shot en Christmas momenten uit de eerdere delen zijn wel echt ware classics ja. Of de grote 3 die in deel 2 het vliegveld cleanen. Zulke kippenvel momenten ontbreken gewoon.
blackcat13
Qua brute dingen kan ik niet echt iets specifieks opnoemen, kwam idd geen druppel bloed in voor bij de kills. Maar kan me niet herinneren dat ik in een PG13 film ooit zoveel gasten vermoord heb zien worden. Maar echte brute kills zitten er niet in natuurlijk, er wordt alleen maar naar gesuggereerd maar het gebeurd dan helaas net buiten beeld, dus daar moet ik je gelijk geven.
Het enige hoogtepuntje van de film vond ik Sly's oneliner richting het einde, bij die oneliner kreeg ik wel een smile op mijn gezicht maar verder zitten zulke kippenvel momenten er idd niet in.
Een geweldig moment ook vond ik die pier scene in EX1 waarin Sly en Statham gewoon even die hele pier met al die soldaten erop laten exploderen. Tegen het einde van EX3 heeft Schwarzenegger bijna een soortgelijk moment wanneer hij aan het maaien gaat, maar helaas is dit dan weer heel gebrekkig en vaag gefilmd en gemonteerd, hopelijk kunnen ze dat stukje redden in de R rated bluray release want er zat zeker potentie in die scene (je weet wel welk stuk ik bedoel)
Juist. Wij snappen elkaar volledig merk ik
Helemaal met je eens.
Overigens vind ik veel doden niet altijd bruut. In actiefilms draait het toch vooral om de manier waarop. Anders zijn bv de Mission in Action films volgens jouw maatstaf ook bruut, terwijl het vooral erg saai is (heb de films niet al te lang terug nog eens gezien). Een film moet mij achterlaten met een paar vette herinneringen. Bij Ex1 en 2 herinneren wij ons schijnbaar wel een aantal heerlijke momenten. Jouw vliegtuigmoment is ook een goede ja.
LPereboom
De minst goeie van de 3 films, weet niet altijd evenveel te boeien en het gevoel van ' Expendables ' is een beetje weg. Ik mis vooral bloed en brutaliteit. De eindscene is wel goed en spectaculair en daardoor kom je toch wat meer in de sfeer.
paul83
Ben nog steeds van mening dat de PG-13 de film heeft verknald. Voor mensen zoals ik, die het om de nostalgie doen. Deze helden kunnen als geen ander 'fuck' en andere scheldwoorden eruit floepen. De kerkscene met Willis, Schwarzenegger en Stallone was toch briljant in deeltje 1?
Ik denk juist dat een PG-13 de bezoekers eerder afschrikt dan aantrekt. Als je de marketing start met; 'de hardste Expendables tot nu toe' dan heb je mijn aandacht direct en neem ik de erg corny humor op de koop toe.
Naomi Watts
Naar wat ik hoorde via Variety, Indiewire, Hitfix bewijst de PG13 één ding, en dat is dat de MPAA totaal geen geloofwaardige autoriteit meer is.
John Milton
heb je This film is not yet rated gezien? Ik heb een grondige hekel aan de MPAA.
Naomi Watts
Nog niet maar gaat op de lijst, lijkt me wel interessant, thanks
. Ik ook, de MPAA is een lachertje. Ik snap dan ook niet echt waarom er hier zo wordt vastgehouden aan die PG13 rating. Dat zegt in het geval van de MPAA geen ene reet. Critics zijn het er wel over eens dat dit geen PG13 film is. Ik vind daardoor de berichten hier van mensen die de film wel hebben gezien dan ook wel opvallend. Hierdoor maar de film wel even gaan zien op korte termijn, al heb ik er eigenlijk geen tijd voor.
Welke rating je er ook aan wil geven, deel 3 is een stuk minder gewelddadig en sowieso bloedeloos en zonder enige rondvliegende lichaamsdelen. Dat zal iedereen constateren die de film ziet.
Tonypulp
Een gebrek aan blood, guts en fucks is wel het laatste probleem van dit deel.
Een gebrek aan blood, guts en fucks is wel het laatste probleem van dit deel.
Samen met de screentime voor die nieuwe trutjes toch wel het grootste probleem...
Tonypulp
Misschien bekijk ik het dan teveel als film. Een capabele regisseur lijkt me zodanig een beter uitgangspunt voor deel 4. Hoop op iemand die de helden weet te presenteren op een manier die ze recht doet en actie het liefst meepakt ipv verbloemd. Dát is pas op en top 80's.
Lennert
Nog niet maar gaat op de lijst, lijkt me wel interessant, thanks
Ik heb me ook nooit geergerd aan de PG-13 rating van Terminator 2 of Die Hard 4.0, bij deze ook niet. Sterker nog, bij vorige films wist ik het niet eens tot ik het laatst opzocht.
Dat ook ja. Een goede regisseur die eens wat betere actiescènes maakt. Dat was erg karig dit deel. Qua filmen vond ik 1 het beste. Met het eiland ook de beste locatie. Beter nokken ze eens uit Oost Europa met al die saaie flats en grauwe dorpen.
Tonypulp
Beter nokken ze eens uit Oost Europa met al die saaie flats en grauwe dorpen.
Maar absoluut, het doet ze geen goed. Doe maar zo'n grote villa met een mooie tuin a la Commando!
thunderball
Vandaag deze gaan bekijken en.... hij viel mij enorm mee (maar mijn verwachtingen waren na alle negatieve reacties en recensies dan ook nul komma nul).
Tuurlijk mankeert er van alles aan, maar heb mij toch behoorlijk vermaakt vanmiddag.
Het verschil is natuurlijk dat mijn verwachtingen voor de eerste toren hoog waren en ik naar de tweede ook enorm uit keek. Dat had ik bij deze derde al totaal niet meer.
Natuurlijk moet een film als The Expendables vooral en voornamelijk gaan over een groep bijna uitgerangeerde oude actiehelden, die toch nog een levensgevaarlijke klus aannemen en dat vol dom, grof geweld doen.
Het nieuwe, jongere team doet het zeker niet onaardig, alleen zit je daar nu eenmaal niet op te wachten, echter dient het wel als kapstok om de tweede helft van de film aan op te hangen.
Kijk, ik snap wel wat Stallones bedoeling is:
het eerste, oude team weet de klus niet te klaren, het nieuwe, jongere team faalt nog erger. Kortom: oud & nieuw moeten (leren) samen werken om de klus te klaren.
Alleen had het misschien achteraf wat handiger geweest om aan het begin van de film dit team na een minuut of tien gevangen te laten nemen, zodat de rest van de film de "echte" Expendables aan bod konden komen.
Ik blijf mij verbazen waarom mensen als Lundgren en Li zo weinig screentijd krijgen toe bedeeld, vooral bij die laatste begint het nu echt genant te worden. Waarom zit hij er dan eigenlijk nog bij? Terwijl je wel minuten lang die jongere acteurs bezig ziet (waar niemand een kaartje voor koopt) heeft wederom Lundgren nauwelijks wat werkelijk opmerkelijks te doen. Het is allemaal zo zonde.
Ook moet Stallone altijd zelf het eind gevecht met de schurk aan gaan, terwijl je mensen hebt als Statham en vooral natuurlijk Li, die werkelijk de skills hebben om hier iets moois van te maken.
Niet alles was natuurlijk slecht, ik heb mij ten slotte toch aardig goed vermaakt.
Er zitten toch ook wel een boel leuke en positieve dingen in:
*openingsscène is tof en spannend
*Snipes is goed en blijft erg cool
*Banderas is behoorlijk leuk en steelt toch wel een beetje de show
*aanwezigheid van Schwarzenegger is wederom een voltreffer
*optreden Ford begint aanvankelijk vrij wankel, maar weet later dit geheel goed te maken
*laatste half uur is vol spektakel en kijkt lekker weg
*Gibson is een goede schurk en heeft er duidelijk zin in
*opmerking/one liner Stallone aan het eind "I'm The Hague!" is hilarisch en werkt briljant
Van de drie Expendable films is dit de minste, maar biedt altijd nog behoorlijk wat vermaak.
Eindoordeel: film is vermakelijk, maar het had nog een stuk beter gekund, wanneer het originele concept wat meer in eren was gehouden en alle acteurs hun eigen moment om te schitteren hadden gekregen, zoals bij deel1.
Sowieso een film waarin Schwarzenegger twee keer een zin met "choppuhr" zegt en een keer "I lied!" kan niet echt slecht zijn....
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
tbouwh
´Christmas is coming´ What? It´s June...
Vermakelijk!
Het is toch maar gelukt de agenda´s van een aantal aanstormende jongelingen en een stel ervaren rotten op elkaar af te stemmen. Ik was, na een degelijk 1e deel, erg onder de indruk van deel 2. Daarom besloten deel 3 in de bios te zien. 3 is minder dan deel 2 als het op drama en actie aankomt, maar op het gebied van humor en geslaagde oneliners zit je bij deze film goed.
Heb me prima vermaakt met oa de Snipes scene in het vliegtuig en het heerlijke personage van Banderas.
Jammer wel van de rating; bloed vloeit er niet echt en de actie is niet zo bruut en rauw als in eerdere delen.
Hiermee is dit veel meer een doorsnee actiefilm geworden dan een pure mannenfilm.
Maar wel een doorsnee actiefilm die boeit van begin tot eind, met aardig acteerwerk en enkele leuke actiescenes. En, dat vooral, heerlijke humor.
Gibson is een goede badguy, en het is mooi ouwe rotten als Ford, Stallone en Schwarzenegger nog zo aan het werk te zien.
kleine 4*
Svenster
Blijft gewoon vermakelijk. Lekkere actie, old school cast, wat wil een mens nog meer! Kom maar op met deel 4.
Turbodevil
Net zoals de andere delen, prima vermaak.
Wat minder 1 op 1 gevechten, wat ik wel jammer vind.
De oudjes kunnen het nog steeds.
Drifter
Genoeg actie en het idee van het nieuwe, jonge team is heel goed.
Wat jammer is dat er veel niet klopt, qua tijden waar iemand is, iemand staat wel/niet achterop de pickup, of het zonder en ineens met wapen lopen. Het is een film en hoeft niet allemaal realistisch maar als er teveel fouten gemaakt worden in de regie gaat dat erg storen.
Verder is het een prima actiefilm met een knipoog naar de oude garde.
bogoboy
Lekker wegkijker met actie over de top.
Deze film moet je niet serieus kijken en maakt hem juist leuk!
El ralpho
Einde van de rit
The Expendables is een geweldig concept, die niet alleen leuk klinkt op papier, maar ook nog eens erg goed uitpakte. In het origineel en zijn vervolg dan..dit derde deel is in alle opzichten flink wat stappen achteruit, voelt herhalend en eentonig aan, en de keuze voor een PG-13 rating is een doodzonde.
In dit derde deel lijkt de reeks zijn magie ook een beetje verloren te zijn. Dit is deels te wijten aan het feit dat een hommage aan de jaren 80' gewoon bloederig en lomp hoort te zijn, en absoluut niet gecensureerd hoort te worden, maar ook op andere vlakken voelt de titel een beetje uitgekauwd aan. Waar het eerste deel nog zo fris aanvoelde, en ik het vervolg ook nog steeds erg sterk vond, lijkt dit derde deel toch echt te veel op de automatische piloot te staan. Er zijn nog wel wat mooie momenten te vinden, maar deze zijn schaars ten opzichte van zijn voorgangers, en daarnaast zag ik ook een aantal keren duidelijk dat er met CGI gewerkt was, wat voorheen ook veel minder goed zichtbaar was. Er zit eveneens minder creativiteit in de actie scene's waardoor echt gave momenten zoals de scene met de smart car uit het tweede deel, hier ontbreken. Overigens begint het een op een gevecht tussen Stallone en de badguy in de finale ook eentonig te worden. Natuurlijk is dit een kenmerk van al die klassiekers uit vervolgen tijden, maar wat mij betreft mag hier ook wel een keer iemand anders staan, dan Stallone zelf. Nog een nadeel is dat de jonge honden die de cast komen versterken net zo nietszeggend zijn als het achtereind van een varken, en deze leiden dan ook alleen maar de aandacht af van de personages waar het echt om gaat
Echt een blamage is het ook weer allemaal niet, want als nietszeggende actiefilm voldoet dit deel prima. Het blijft leuk om alle oude rotten terug te zien, en met name Antonia Banderas, deed het hier erg leuk en was dan ook het leukste personage wat hier te zien was. De actie wordt nooit echt heel erg slecht, en voor een PG-13 rating wordt hier wel de grens opgezocht. Dit gezegd hebbende ben ik wel klaar met de positieve punten want t.o.v. van de voorgaande delen voelt dit helaas toch voornamelijk als een grote teleurstelling aan. Omdat ik het genre een warm hart toedraag en het handjevol aardige momenten nog steeds dat gevoel van nostalgie terug weet te brengen, gun ik deze titel een 2,5* maar er moet flink aan de bak gegaan worden, wil deze reeks die ooit zo krachtig begon, niet opgebrand raken.
How hard can it be to kill ten men?
Gister heb ik de film een herkansing gegeven om me in de bioscoop wel te overtuigen. Ik ben een fan van deze reeks, dus ik was ‘m sowieso wel in de bios gaan kijken.
De dingen waar ik me het meest aan stoorde tijdens de eerste kijkbeurt van deze film waren de PG-13 rating en het feit dat de onbekende vechtsportacteurs teveel screentime kregen. Na een tweede keer de film gezien te hebben moet ik zeggen dat beide zaken me nog steeds erg storen, maar dat ik de film wel iets meer ben gaan waarderen. Misschien wel omdat ik de grootste teleurstelling over het eindresultaat nog in gedachten had. Het blijft doodzonde dat het geweld iets te netjes en clean is. Je ziet geen bloed, geen halve lichamen, geen wreed geweld. Jammer, want dat overmatige geweld past juist bij deze reeks. Deel 1 en 2 zaten hier wel vol mee. Het andere punt, de onbekende acteurs en hun screentime, is wel iets minder irritant geworden. Niet dat ik op hen zit te wachten, maar op het stuk in Boekarest na komen ze ook weer niet overmatig veel er in voor. Ja, op het einde wel, maar dan is gelukkig de echte groep Expendables ook aanwezig. Ik begrijp trouwens niet dat een regisseur niet eens goed nadenkt, want dan weet je toch dat het publiek alleen op die gouden 80’s helden zit te wachten.
Over die groep gesproken; ik blijf wel genieten van nieuwkomers Ford, Banderas, Gibson en Snipes. Zeker Banderas is echt leuk als hyperactieve gek. Snipes is cool en Gibson zet zijn rol als vijand ook goed neer, al het er meer uitgehaald kunnen worden. Zo zou ik het eens leuk vinden als de Expendables door hun vijand ook vermoord kunnen worden.
Zeker die nieuwe groep vechtsport Expendables hadden best van mij deels vermoord kunnen worden. Dan had de andere groep voor zowel redding als wraak langs kunnen komen. Buiten dat heb je natuurlijk ook de oude groep die er al 2 of 3 films bij zitten. Stallone doet weer zijn ding, misschien wel iets teveel. Je merkt wel dat hij erg een vinger in de pap heeft tijdens de productie, want de meeste coole momenten en oneliners zijn voor hem, terwijl hij zichzelf wel erg serieus neemt in tegenstelling lui als Schwarzenegger, Statham en Lundgren die gewoon lekker lomp doen. Ik merkte trouwens ook weer dat de mensen in de bioscoop opveerden zodra Schwarzenegger weer in beeld kwam. Die man blijft gewoon de allergrootste actieheld. Enkele van zijn oneliners, die met choppah voorop waren ook gewoon leuk. Zo zonde dat hij wederom een bijrol heeft en geen hoofdrol. Waarom zetten ze hem niet in de vaste groep die de hele film aanwezig is? Wil hij zelf niet of heeft hij er geen tijd voor? Zeker op het einde was zijn aanwezigheid toch weer een genot. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Li, die weer wordt afgescheept met een super minimaal rolletje waarin hij echt niet zijn sterke punten laat zien. Waarom laten ze niet bijvoorbeeld hem Gibson in elkaar rammen? Dat is nou echt iemand die goed in een vechtsport is. Het eindgevecht vond ik nu maar flauw en simpel. Het zou leuk zijn als ze eens niet elke keer Stallone die eer geven.
Wat ik ook iets meer ben gaan waarderen is de actie. Het begin met de trein blijft leuk, het deel in Somalië is best oké, maar het slot mag er ook wel wezen, al is de actie niet heel origineel. Ik hoop dat ze bij deel 4 eens ergens anders gaan filmen dan in Oost-Europa. Ik ben die droevige flats en kapotgeschoten gebieden wel een beetje zat. Ook zou het goed zijn als er een regisseur komt die de actie iets flitsender filmt en ook het CGI gebruik eens in gaat perken. En als je CGI gebruikt, doe het dan goed, want het ziet er regelmatig niet uit. Maar het bestorming van de flat was wel onderhoudend, al blijft het allemaal wat soft aanvoelen dankzij de PG-13 rating. Wat dat betreft ben ik zeer benieuwd naar de blu ray versie van de film, waar naar verluidt wel een R-rated versie op zou staan, omdat ze die wel geschoten hadden maar aan hebben moeten passen.
Ik laat mijn 3* staan, maar ik sluit niet uit dat er nog eens in de toekomst een kleine verhoging in zit. De funfactor van deze franchise blijft wel hoog, ondanks dat Stallone lijkt te vergeten waar deze reeks nou echt om draait. Hopelijk maken ze de grote fouten die ze nu hebben gemaakt in het volgende deel weer goed.
Glennekeeeee
als pure actiefilm had ik hem misschien een tikkeltje hoger gequoteerd maar dit draagt de naam expendables en dan is het toch een tegenvaller. de eerste 35 minuten zijn nog sterk, we krijgen een heerlijke openingsscène met actie die we willen zien en daarna een uitdieping van het verhaal maar dan loopt het mis als mister stallone plots de oude rotten wil vervangen. say what?! de cast was al uitgedund met ondertussen enkel een lundgren, statham, sly en een couture (en crewis) en je merkte op zich al een leegte én op zich snap ik stallone wel dat de leegloop normaal is, soms word je gewoon té oud om dit te doen als dit realiteit was maar daarvoor komen we niet, wij willen die oude mannen zien vechten als vanouds, de chemie tussen de cast weer zien van in de vorige delen en zichzelf soms eens belachelijk maken met een schitterende oneliner. maar daarvan krijgen we amper iets te zien. na het eerste halfuur is het gewoon een dode boel met stallone die wat emotionele praatjes verkoopt en terwijl op zoek is in de wereld naar de beste jonge roekeloze garde. zoals hierboven al vermeld. spijtig dat we geen aankomende actiesterren zien (uit b-films of meer) maar gewone onbekende (op lutz na) inspiratieloze en karakterloze jonge acteurs/actrice. op zich redden ze zich wel qua skillz maar je wil in deze film een ode aan de actie brengen met dé actie-acteurs en dat krijgen we niet. de finale op zich is degelijk maar anderzijds heb ik er ook niet echt van genoten aangezien de wrange nasmaak van al de rest nog in mijn hoofd zat.
dan over de acteurs: snipes zien we snel en begint leuk, licht krankzinnig en een leuke interactie met statham maar iets daarna én ook in de finale is het een meelopertje. ford is een leuke toevoeging en persoonlijk zelfs leuker en ironischer dan willis. al vond ik het wel jammer dat er amper zelfspot zat uit zijn actieverleden. banderas dan, een dubbel gevoel. soms ontzettend grappig, soms licht irritant al word dat wel (snel, snel) uitgelegd waarom dit soms het geval is. volgens mij hadden ze er beter mee kunnen doen, een reflectie op zijn zorro-verleden ofzo was volgens mij niet slecht geweest. lutz doet het 'degelijk' maar krijgt een typisch onorigineel rolletje waar je vaak het schijt van krijgt en de rest van de jonge garde loopt er als spek en bonen bij en hebben ook geen chemie met elkaar. en dan Gibson. beter als eric roberts al kreeg die ook geen deftige screentime maar haalt nooit het niveau van van damme. geeft nooit een echte dreiging weer en ook het eindgevecht was maar van een slappe koord. de momentjes dat hij licht over de top ging waren de beste stukken maar deze kan je op 5 vingers samentellen.
over de pg13 heb ik weinig te zeggen: het had een meerwaarde kunnen zijn maar anderzijds was de actie die er was nog degelijk en ik mis dat niet zo nodig. maar als ode had het erbij gemoeten
kort:
Hoewel ik een hevige fan ben van de eerste 2 delen (vooral deel 2) is dit deel als een expendable film een miskleun. een goeie opzet maar daarna gaat het snel bergafwaarts en ook de finale kan dat tegenvallend gevoel niet weghelpen.
jammer dat dit deel financieel een flop zal worden want had gehoopt dat ze dit tegenvallende deel konden wreken en er nog een topfilm hadden kunnen bijmaken.
2,25/5

Expend4bles